اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گرانی برنج به هیچکس مربوط نیست!


درحالیکه وزیر جهاد کشاورزی، وجود دلالان و به نوعی جوسازی عده‌ای سودجو را دلیل گرانی اخیر برنج می‌داند، معاون سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، مهم‌ترین فاکتور در تعیین قیمت محصولات زراعی را نحوه تامین بر اساس آمار دقیق تولید و واردات اعلام می‌کند و می‌گوید که این موضوع براساس قانون انتزاع وظایف بخش کشاورزی، بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

خبرگزاری ایسنا: درحالیکه وزیر جهاد کشاورزی، وجود دلالان و به نوعی جوسازی عده‌ای سودجو را دلیل گرانی اخیر برنج می‌داند، معاون سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، مهم‌ترین فاکتور در تعیین قیمت محصولات زراعی را نحوه تامین بر اساس آمار دقیق تولید و واردات اعلام می‌کند و می‌گوید که این موضوع براساس قانون انتزاع وظایف بخش کشاورزی، بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

مصیب محمدیان شمالی در گفت‌وگویی اظهار کرد: براساس قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، تمام وظایف مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی و تنظیم بازار در این خصوص برعهده وزارت جهاد کشاورزی است.

وی فضای ایجاد شده برای ورود حلقه مازاد به شبکه های توزیع محصولات کشاورزی را دلیل تشدید کمبود نقدینگی کشاورزان دانست.

محمدیان شمالی در عین حال بیان کرد: عواملی مانند وجود شبکه سنتی توزیع و عدم برندسازی مناسب در برنج داخلی که بنابر تکالیف قانونی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی است. همچنین عدم تشکیل و تقویت تشکل های تولیدی و توزیعی قوی باعث ایجاد چنین فضای مناسبی برای ورود حلقه مازاد به شبکه های توزیع محصولات کشاورزی شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در بازار شب عید برنج تنها محصول خوراکی بود که با نوسان قیمت مواجه شد و وزارت جهاد کشاورزی نیز نسبت به آن اعتراض داشت و به گفته معاون این وزارتخانه، دلالان عامل گرانی برنج شده‌اند، چراکه هیچ کمبودی در بازار نداریم و قیمت منطقی هر کیلوگرم برنج باید نهایتا 8000 تومان باشد. همچنین وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرده که این وزارتخانه مسئولیتی در قبال گران فروشی برنج در مغازه های سطح شهر ندارد.

به گفته حجتی، اگر در بازار داخل گران فروشی می شود مسئولیت آن با وزارت جهاد کشاورزی نیست و فقط مسئولیت تنظیم تراز تولید، واردات و تقاضا با این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده که تقاضای برنج در بازار داخل حدود سه میلیون تن است که حدود دو میلیون تن آن در داخل تولید می شود و حدود 800 هزار تن هم از خارج وارد می شود. تنظیم این تراز با وزارت جهاد کشاورزی است اما اینکه در مغازه ای گران فروشی می شود مسئولیت آن با ما نیست.

از سوی دیگر رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی که به افزایش قیمت برنج اذعان دارد، می‌گوید گرانی برنج که عده ای آن را به دلیل افزایش قیمت در شهرهای مصرف کننده عنوان می‌کنند در واقع به دلیل افزایش قیمت آن در شهرهای تولیدکننده و وجود دلالان در این بخش است.


ویدیو مرتبط :
خواص مهم برنج و تمام دانستنی های مربوط به آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت منطقی برنج 8000 تومان/ دلالان مقصر گرانی



 اخباراقتصادی  ,خبرهای اقتصادی ,  قیمت  برنج

در آستانه سال نو که قیمت برنج رو به افزایش است، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که قیمت منطقی این محصول برای مصرف‌کننده کیلویی 8000 تومان بوده که عامل اصلی گرانی آن در بازار دلالی و واسطه‌گری است نه تولید.

کاظم خاکسار در گفت‌وگو با  ایسنا، اظهار کرد: امسال حدود یک میلیون و 800 هزار تن برنج ایرانی تولید شد و تاکنون حدود 672 هزار تن برنج به کشور وارد شده است که همین میزان برای تامین نیاز داخلی کفایت می‌کند و هیچ کمبودی هم‌اکنون در بازار وجود ندارد.

وی با بیان این‌که واردات برنج تا ابتدای مرداد‌ماه سال آینده ادامه خواهد داشت، گفت: بخشی از برنج مورد نیاز کشور نیز از سوی مرزنشینان و ملوانان وارد می‌شود که به نظر می‌رسد برای تامین نیاز داخلی هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، اما امسال کشاورزان و تولید‌کنندگان از بازار محصولشان راضی بودند، چرا که وزارت جهاد کشاورزی توانست با اعمال ممنوعیت واردات برنج مدیریت مناسبی در بازار این محصول استراتژیک اعمال کند و سال‌ آینده واردات برنج از مرداد‌ماه تا پایان آبان‌ماه ممنوع خواهد شد.

مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفه‌ای همچنین در خصوص قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی نیز اظهار کرد: هزینه تولید برنج گرچه در ایران بالا است، اما در ارقام مختلف متفاوت بوده و گرانی برنج ارتباطی با تولید‌کننده ندارد چرا که هیچ شالیکاری پس از تولید برنج محصول‌اش را انبار نمی‌کند.

خاکسار ادامه داد: هزینه تولید برنج در ارقام کیفی مانند هاشمی، طارم و صدری کیلویی حدود پنج تا پنج هزار و 300 تومان است که در بازار عمده فروشی 7000 تا 7500 تومان عرضه می‌شود و حداکثر قیمت نهایی برای این محصول کیلویی 8000 تومان است.

وی با بیان این‌که قیمت برنج پرمحصول با ارقام کیفی متفاوت است، گفت: هزینه تولید ارقام پرمحصول برنج متفاوت بوده و قیمت آن در بازار عمده‌فروشی کیلویی حدود 5000 تا کمتر از 7000 تومان است و در بازار عمده‌فروشی نیز کیلویی 5500 تا 6500 تومان عرضه می‌شود.

خاکسار تصریح کرد: قیمت برنج در همه نقاط کشور یکسان نیست و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مردم می‌توانند با قیمت بهتری برنج مورد نیاز خود را تامین کنند، اما افزایش قیمت برنج و بالا‌بودن آن ارتباطی به تولید‌کننده ندارد و دلالی و واسطه‌گری عامل گرانی قیمت برنج در بازار است.

مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفه‌ای تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی درصدد است با ادامه‌ی برنامه حمایتی خود از کشاورزان از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و تقویت و توسعه مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت هزینه تولید را کاهش دهد تا تولید‌کنندگان بتوانند با حاشیه سود بالاتری محصولشان را عرضه کنند و مصرف‌کنندگان نیز با قیمت منطقی‌تری محصول مورد نیازشان را خریداری کنند.


اخبار  اقتصادی  -  ایسنا