اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

گاف تاریخی در سریال «شهرزاد»


کسانی که کمی اطلاعات تاریخی درباره تاریخ معاصر کشورمان و به خصوص برهه تاریخی کودتای 28 مرداد داشته باشند، در اولین قسمت با یک گاف عجیب در داستان و گرم گروهی از بازیگران این فیلم روبرو می شوند که کاملا توی ذوق می زدند.

هفته نامه تماشاگران امروز: «شهرزاد» جدیدترین مجموعه حسن فتحی که برای پخش در شبکه نمایش خانگی آماده شده است از هفته گذشته در اختیار مخاطبان قرار گرفته است؛ مخاطبانی که عموما با توجه به سابقه درخشانی که از حسن فتحی در ساخت مجموعه «مدار صفر درجه» در ذهن دارند، منتظر دیدن بخشی دیگر از وقایع تاریخ کشورمان در قالب داستانی عاشقانه در «شهرزاد» هستند که نویسندگی و کارگردانی آن را فتحی بر عهده دارد و بازیگران مطرحی از جمله شهاب حسینی و ترانه علیدوستی ایفاگر نقش های اصلی آن هستند.

اما کسانی که کمی اطلاعات تاریخی درباره تاریخ معاصر کشورمان و به خصوص برهه تاریخی کودتای 28 مرداد داشته باشند، در اولین قسمت با یک گاف عجیب در داستان و گرم گروهی از بازیگران این فیلم روبرو می شوند که کاملا توی ذوق می زدند.

در جایی از سریال که «برادران هفت کچلون» حضور دارند، مخاطب با هفت برادر با سرهای تراشیده روبرو می شود اما با تحقیق کوچکی به راحتی خلاف این مسئله ثابت می شود و نتیجه به دست آمده این است که برادران هفت کچلون هشت نفر بودند و اصلا کچل نبودند.

در ویکی پدیا درباره این افراد آمده است: «هفت کچلون یا برادران هفت کچلون، در تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران معاصر و فرهنگ فولکوریک قرن اخیر، به برادران حاج عباسی اشاره دارد که از جاهل ها و لوطی ها و به اصطلاح از گنده لات های جنوب شهر تهران (محله باغ فردوس، خیابان مولوی) به شمار می آمدند. آنها هشت برادر به اسامی عباس، محمد، غلامعلی، صفر، شعبان، احمد، محمود و امیر حاج عباسی بودند که گرچه هشت نفر بودند و گرچه هیچ یک از آنها کچل نبودند اما خود نیز خود را به همین نام می خواندند و ابایی از اطلاق عنوان هفت کچلون به خود نداشتند.»


ویدیو مرتبط :
دانلود فصل سوم شهرزاد | سریال شهرزاد با لینک مستقیم و HD

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گاف تاریخی سریال کیمیا!!!



اخبار,اخبار فرهنگی, سریال کیمیا

در سریال «کیمیا» از اردیبهشت 57 به بعد به اندازه چند سال اتفاق رخ می‌دهد؛ ولی ظاهرا زمان قصه متوقف شده و به بهمن 57 نمی‌رسد.

این یادداشت نقدی کوتاه دارد بر روند روایت تاریخی سریال «کیمیا»
 سریال «کیمیا» به کارگردانی جواد افشار به عنوان طولانی‌ترین سریال روتین در تلویزیون، این شب‌ها خیلی‌ها را پای تلویزیون نشانده‌است. در فیلم‌نامه کیمیا، به ادعای گروه سازنده بیش از 300 شخصیت با داستان و بیوگرافی وجود دارد که توسط بهترین بازیگران شناخته شده تلویزیون و سینما جان گرفته و به تصویر کشیده شده‌اند.

اما فارغ از برخی بی‌دقتی‌ها در انتخاب آکسسوار متناسب با تاریخ وقوع اتفاقات، در روند روایت این داستان خوش ساخت چند اشتباه و در واقع اطاله زمان رخ داده که ظاهرا از چشم کارگردان و نویسندگان دور مانده است:

تا بهمن 57 چند ماه مانده؟
داستان کیمیا در تاریخ اردیبهشت 57 در خرمشهر آغاز شد. با پایان فصل مدارس یعنی ابتدای تابستان 57 فرخ پارسا به همراه خانواده‌اش به تهران مهاجرت کردند. با فرا رسیدن مهر 57 کیمیا سال تحصیلی جدید را در تهران و در مدرسه جدید آغاز کرد. در فاصله این چند ماه، درگیری‌های شهرام کامفر و فرخ پارسا روایت شد. شهرام همسر باردارش را به آمریکا فرستاد، مدارس تعطیل شد، فرخ چند ماهی است که از خدمت نظام استعفا داده، بیژن فرار کرد، شهرام کشته شد، همسر شهرام با یک پسر حدود یک ساله به ایران برگشت، اما هنوز داستان به بهمن 57 نرسیده و انقلاب پیروز نشده است!!

اما سؤالی که اینجا مطرح است: آیا نویسندگان فیلم‌نامه آنچه را که می‌نویسند فراموش می‌کنند؟ آیا کارگردان متوجه روند روایت داستان نیست؟ دستیاران کارگردان دقیقا چه مسئولیتی دارند و وظیفه بررسی این نکات در تهیه و تولید فیلم بر عهده چه کسی است؟

سهل انگاری تا کی؟
نظیر این اشتباهات در بسیاری از آثار تلویزیونی دیده می‌شود و منحصر به «کیمیا» نیست. متأسفانه با وجود نقدهای فراوان و تیزبینی مخاطبی که هیچ نکته ظریفی از چشمش پنهان نمی‌ماند، همچنان شاهد چنین اشتباهاتی در مجموعه‌های تلویزیونی و حتی سریال‌های الف ویژه نیز هستیم.

مجموعه‌هایی که هزینه و زمان زیادی صرف ساخت آنها می‌شود ولی ساده‌ترین موارد و نکات از نگاه عوامل سازنده‌شان پوشیده می‌ماند. با وجود تمام امتیازات داستان کیمیا برای جذب مخاطب، اعم از فیلم‌نامه خوب، بازیگران کاربلد، گره‌های جذاب و کارگردانی یک کارگردانِ با تجربه، آیا فهم و دقت نظر مخاطب در ساخت چنین آثاری به هیچ وجه در نظر گرفته می‌شود؟ وقت آن نرسیده که باور کنیم وقتی اکثریت جامعه، مخاطب یک اثر ویژه تلویزیونی هستند انتظارات بیشتری از گروه سازنده دارند و قطعا متوجه نکات ظریف و باریک در آن اثر خواهند شد؟

اخبار فرهنگی - آنا