اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کویر لوت در فهرست میراث جهانی یونسکو


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: تا تیرماه سال آینده قنات بلده فردوس به عنوان یک اثر تاریخی و کویر لوت به عنوان یک اثر طبیعی استان در فهرست آثار جهانی به ثبت می‌رسد.

خبرآنلاین: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: تا تیرماه سال آینده قنات بلده فردوس به عنوان یک اثر تاریخی و کویر لوت به عنوان یک اثر طبیعی استان در فهرست آثار جهانی به ثبت می‌رسد.

حسن رمضانی، در دیدار اعضای جامعه تور گردانان ایران با استاندار خراسان جنوبی از ثبت ۷۶۰ اثر تاریخی خراسان جنوبی در فهرست آثار تاریخی کشور خبر داد و گفت: همچنین تاکنون یکی از آثار تاریخی استان در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه تا تیرماه سال آینده دو اثر تاریخی و طبیعی استان در فهرست آثار جهانی به ثبت خواهد رسید، افزود: قنات بلده فردوس یکی از این آثار تاریخی است که به ثبت جهانی نزدیک شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی، کویر لوت را یکی دیگر از این آثار عنوان کرد و گفت: این اثر طبیعی نخستین اثر طبیعی کشور بوده که تا تیرماه سال آینده در فهرست آثار جهانی به ثبت می‌رسد.

کویر لوت در فهرست میراث جهانی یونسکو

رمضانی با بیان اینکه کویر یکی از جاذبه‌های بی‌نظیر استان است، اظهار کرد: طبق اعلام ناسا در دو سال گذشته کویر حیدرآباد نهبندان با ۷۰ درجه گرما گرم‌ترین نقطه زمین معرفی شده است.

وی ادامه داد: آسمان نایبندان طبس نیز به‌عنوان تاریک‌ترین آسمان خاورمیانه بهترین مکان برای رصد ستارگان بوده که می‌تواند سبب جذب گردشگران زیادی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی به غاز خونیک به‌عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی این استان اشاره کرد و افزود: در این غار سابقه سکونت انسان اولیه در ۳۵ هزار سال قبل دیده شده که مجموعه‌ای از نقاشی‌ها به چشم می‌خورد که در نوع خود در دنیا بی‌نظیر بوده و نمونه آن در جنوب فرانسه دیده شده است.

وی با بیان اینکه سنگلاخ مزار در ۲۵ کیلومتری بیرجند یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری استان است، افزود: در روی این سنگلاخ کتیبه‌هایی با خط پارتی و ساسانی مشاهده می‌شود که نشان می‌دهد خراسان جنوبی یک مرکز مهم تاریخی در گذشته بوده است.

رمضانی با اشاره به واقع‌شدن استان در مسیر جاده ادنیه، گفت: در گذشته این استان به‌عنوان یک بارانداز مهم تجاری در منطقه بوده و در حال حاضر نیز خانواده‌های پنجابی، یزدی، کرمانی و تبریزی در استان داریم که باقی‌مانده تجار گذشته هستند.

وی به وجود باغ اکبریه، رحیم‌آباد، امیرآباد و بهلگرد در استان اشاره کرد و یادآور شد: خراسان جنوبی به گواه کارشناسان در زمینه باغ‌های ایرانی یکی از مراکز بی‌نظیر در کشور بوده که اصول باغ ایرانی امانت دارانه در آن حفظ شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی، بافت تاریخی بیرجند با ۶۰ هکتار وسعت، بافت تاریخی ثبت‌شده بشرویه با ۳۰ هکتار مساحت، بافت تاریخی روستای فورگ، بافت تاریخی خور و بافت تاریخی روستای چنشت را از دیگر جذابیت‌های تاریخی استان برشمرد.

رمضانی با بیان اینکه از هفت روستای شگفت‌انگیز کشور دو روستا مربوط به خراسان جنوبی است، خاطرنشان کرد: روستای چنشت به دلیل بافت تاریخی و آداب رسوم مردم و روستای ماخونیک از جمله روستاهای شگفت‌انگیز کشور محسوب می‌شوند.


ویدیو مرتبط :
کویر لوت در مسیر ثبت جهانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد آذربایجان درباره گنجاندن دلمه در فهرست میراث جهانی یونسکو



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

باکو پیشنهاد می کند سنت تهیه دلمه به عنوان خوراک متعلق به همه ملت های ترک در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسد و وزارت فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان در حال تهیه اسناد مربوطه است.

به گزارش خبرگزاری "ریا نووستی"، ابوالفضل قره یف، وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان ضمن اعلام این مطلب یادآور شد که ارمنستان تلاش کرده لواش به عنوان غذای ارمنی در فهرست میراث جهانی یونسکو گنجانده شود.

ابوالفضل قره یف گفت:" پوشیده نیست که کشور همسایه (ارمنستان) نه فقط مدعی مالکیت اراضی آذربایجان است بلکه تلاش می کند فرهنگ از جمله آشپزی ملی کشور ما را به خود نسبت دهد".

وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان افزود دلمه خوراکی متعلق به تمام ملت های ترک است.

ابوالفضل قره یف خاطرنشان ساخت در رابطه با لواش ، طرف آذربایجانی همراه با شخصیت های فرهنگی و دیپلمات های دیگر کشورها شواهد و اسنادی در رابطه با تعلق ملی آن ارائه داده و اجازه نداده لواش در فهرست میراث جهانی یونسکو، خوراک ارمنی اعلام شود.