اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کل بازار موبایل ایران چند؟



اخبار ,اخبار اقتصادی ,کل بازار موبایل ایران

 

اخبار اقتصادی - کل بازار موبایل ایران چند؟

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی وضعیت واردات، فروش و خدمات پس از فروش گوشی تلفن همراه در کشور پرداخته است.

در این گزارش آمده است: بازار تلفن همراه کشور به یک بازار 1.8 میلیارد دلاری در سال تبدیل شده است. حدود یک درصد از تقاضای بازار گوشی‌های تلفن همراه کشور را تولیدکننده داخلی تامین می‌کند و مابقی آن را چند شرکت واردکننده برعهده دارند.
 
هر یک از شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌ تلفن همراه دنیا، بازار چند صد میلیون دلاری در ایران دارند اما بیشتر آنها دفاتر رسمی در ایران ندارند و خود را متعهد به پاسخگویی به مشتریان ایرانی خود نمی‌دانند.
 
12 شرکت بزرگ داخلی به طور رسمی گوشی‌های تلفن همراه را به کشور وارد می‌کنند و ضمانت رسمی آن را برعهده دارند. واردات، فروش و خدمات پس از فروش گوشی‌ها، چالش‌های زیادی را به وجود آورده است.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های مشخصی به طور انحصاری اقدام به واردات گوشی‌ها می‌کنند و تجار دیگر در صورت واردات گوشی برای خدمات پس از فروش کالاهای خود دچار مشکل خواهند شد. شرکت‌های عرضه‌کننده از نظارت ضعیف دولت و اتحادیه مربوطه استفاده کرده و با تغییر نام، حوزه فعالیت خود را از برندی به برند دیگر تغییر می‌دهند و تعهد آنها نسبت به مشتریان حوزه فعالیت قبلی کاهش می‌یابد یا حتی از بین می‌رود.
 
فروشگاه‌ها و واحدهای صنفی زیادی نیز در کشور به عرضه این محصولات می‌پردازند و کنترل و نظارت بر عرضه این محصولات و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان شرایط مطلوبی ندارد. نظارت ضعیف اتحادیه مربوطه سبب شده که درصد چشمگیری از فروشگاه‌های فعال در بازار بدون مجوز قانونی به فعالیت بپردازند.
 
سه انجمن و اتحادیه خود را متولی حوزه گوشی تلفن همراه می‌دانند اما کنترل و نظارت بر این بازار مهم یک بخش فرعی از حوزه مسئولیت آنهاست و عملکرد ضعیفی در این بخش داشته‌اند.
 
بررسی آمار گمرک کشور و مقایسه آن با اندازه بازار فروش گوشی تلفن همراه کشور نشان می‌دهد 90 درصد واردات این محصولات از طریق غیر رسمی (قاچاق) ‌انجام می‌شود. گوشی‌های قاچاق بعضا با استانداردها و ضوابط کیفی انطباقی ندارند. سازمان تنظیم مقررات برای بررسی این گوشی‌ها اقدامی انجام نداده و همچنین برای شناسایی و جمع‌آوری گوشی‌های غیر استاندارد تاکنون از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامی صورت نگرفته است.
 
بنابراین شناسایی و جمع‌آوری گوشی‌های غیر استاندارد و ساماندهی بازار این محصول پر فروش در کشور باید به عنوان یک اقدام مهم در دولت تعریف شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت، ‌وزارت امور اقتصاد و دارایی،‌گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید برای انجام آن همکاری و تشریک مساعی داشته باشند و همچنین از ظرفیت‌های موجود اتحادیه مربوطه استفاده کنند.
 
با توجه به تعداد زیاد واحد صنفی در حوزه گوشی تلفن همراه و با عنایت به ماده 21 قانون نظام صنفی کشور، تشکیل اتحادیه مستقل کشوری در بخش گوشی تلفن همراه ضروری است. تشکیل اتحادیه گوشی تلفن همراه به ساماندهی مشکلات این حوزه کمک بسزایی خواهد کرد و همچنین مدافع منافع و حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و واردکنندگان گوشی تلفن همراه همراه خواهد شد. علاوه بر این، همیار دولت در برنامه‌های توسعه بخشی این حوزه می‌شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیأت عالی نظارت، برای تشکیل اتحادیه کشوری گوشی تلفن همراه و کمک به راه‌اندازی مطلوب آن در چارچوب قانون نظام صنفی نقش مهمی خواهند داشت.
 
اتحادیه هم باید در خصوص شرکت‌های ضمانت‌کننده و تغییرات در ضمانت‌نامه‌ها و خدمات پس از فروش گوشی تلفن همراه و همچنین حقوق قابل احقاق مشتریان به عموم مردم اطلاع‌رسانی کند. هرگونه تغییر و جابجایی شرکت‌های ضمانت‌کننده باید با مجوز اتحادیه انجام شود و به مردم اطلاع‌رسانی شود و همچنین تعهدات شرکت قبلی به شرکت جدید انتقال یابد.

اخبار اقتصادی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
بازار موبایل ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

الهه های زیبایی در بازار موبایل ایران



الهه های زیبایی در بازار موبایل ایران

آنچه در بازار موبایل می‌بینیم لشکری از محصولات تکراری، حوصله سر بر و عاری از خلاقیت است؛ در بین همه آنها چند الهه زیبایی انتخاب كرده‌ایم.

آنچه در بازار موبایل می‌بینیم لشکری از محصولات تکراری، حوصله سر بر و عاری از خلاقیت است؛ در بین همه آنها چند الهه زیبایی انتخاب كرده‌ایم.

سونی Xperia Z
بدنه پشتی Xperia Z کاملا از شیشه نشکن ساخته شده، اما سونی به همین اکتفا نکرده و اطراف گوشی را نیز به شیشه مجهز کرده که این موضوع درخشش خاصی را به دستگاه بخشیده است. تنها پلاستیکی که در Xperia Z به کار رفته در محل تقاطع بدنه پشتی و رویی قرار دارد. استفاده از این پلاستیک به خصوص در گوشه‌های دستگاه، باعث می‌شود که کمتر نگران آسیب دیدن موبایل ارزشمند خود، هنگام افتادن باشید.

گوشی‌های گرانقیمت , گلکسی

اما اگر می‌پرسید این پلاستیک دقیقاً چیست، باید به اطلاع شما برسانیم که جنس بدنه و چارچوب Xperia Z از فیبر پلی‌آمید است که کاربرد معمول آن، استفاده به جای فلز در بدنه اتومبیل‌ها است. تمامی ‌پورت‌های Xperia Z به خاطر ویژگی مقاومت در برابر آب توسط درپوشی پوشانده شده‌اند و جالب اینکه سونی آنچنان ماهرانه این کار را انجام داده که کوچکترین خللی به زیبایی محصول وارد نشده است.

چه رقبایی را شکست می‌دهد: تمام آنچه سونی قبلا به اسم Xperia معرفی کرده است


سونی Xperia TX
آخرین خاطره خوبی که از سونی اریکسون در یاد داریم، به Arc مربوط می‌شود. در دور جدید مبارزه سونی تصمیم گرفته کمی ‌هم به زیبایی‌های ظاهری و تنوع محصولاتش فکر کند.  Xperia TX با همین ایده تولید شده است تا ما را یاد Arc بیندازد. قسمت پشتی دستگاه دارای یک انحنا بوده و ضخامت قسمت میانی کمتر از بالا و پایین گوشی است. این طراحی منحصر به فرد در کنار قاب پلاستیکی نرم پشت گوشی، آن را بسیار خوش دست کرده و باعث می‌شود با وجود صفحه نمایش بزرگ 4.5 اینچی، گوشی راحت در دست جای بگیرد.

گوشی‌های گرانقیمت , گلکسی

با این حال Xperia TX کمی‌سنگین‌تر و ضخیم‌تر از گوشی‌های رده بالای کمپانی‌های دیگر است. یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در مورد گوشی بدانیم این است که Xperia TX همچونGalaxy Nexus، از کلیدهای نرم افزاری برای کنترل بخش‌های مختلف سیستم عامل استفاده می‌کند. حذف کلیدهای سخت افزاری از زیر صفحه نمایش، به سونی این امکان را داده است که فضای زیری صفحه نمایش را کوچک‌تر کرده و در نهایت بدون افزایش سایز کلی دستگاه، صفحه نمایش بزرگ‌تری روی آن قرار دهد.

چه رقبایی را شکست می‌دهد:  Xperia SL

 


 

HTC One
کافیست یک‌بار این گوشی را در دست بگیرید تا متوجه شوید که با یکی از بهترین گوشی‌های آندرویدی و یا شاید با کمی ‌ارفاق، برترین گوشی آندرویدی تولید شده تا به این تاریخ طرف هستید. همه چیز در مورد طراحی و ساخت این گوشی، همان است که یک کاربر می‌خواهد: کیفیت، خلاقیت، زیبایی و دوام!

طراحی مستطیلی با گوشه‌های گرد، شما را کاملا به یاد آی‌فون 5 می‌اندازد. مخصوصا در مدل مشکی. بدنه HTC One از آلومینیوم یکپارچه ساخته شده و وزن آن نیز تنها 143 گرم است. این وزن معادل آی فون 4S با صفحه نمایش 3.5 اینچی است که برای یک گوشی در این ابعاد، وزن مناسبی به شمار می‌رود.

گوشی‌های گرانقیمت , گلکسی

پشت گوشی با اندکی قوس، طراحی شده تا نگه داشتن آن در کف دست راحت‌تر به نظر بیاید. در بدنه دستگاه هیچ شکافی به چشم نمی‌خورد تا طراحی یکپارچه اولین نکته چشم‌گیر درباره HTC One باشد. جالب است که بلندگو‌های این گوشی در قسمت جلویی و در بالا و پایین قرار گرفته‌اند تا کیفیت صدای بهتری داشته باشند.

چه رقبایی را شکست می‌دهد: هیچ رقیبی ندارد

 


 

اپل iPhone 5
باریک‌ترین و سبک‌ترین iPhone تولید شده تا به امروز، واقعیتی است که اپل آن را در مراسم معرفی iPhone 5 اعلام کرد. iPhone 5 یکی از باریک‌ترین و سبک‌ترین گوشی‌های هوشمند موجود در بازار است. در حالی که بقیه تولیدکنندگان برای کم کردن ضخامت با مشکل روبه‌رو هستند، اپل به یکباره نزدیک به دو میلی‌متر گوشی خود را باریک‌تر کرد آن هم در حالی که تمام قابلیت‌های آن نسبت به مدل پیشین ارتقا یافته است.

گوشی‌های گرانقیمت , گلکسی

اپل در ساخت این دستگاه به طراحی ساده و زیبای مدل پیشین خود یعنی iPhone 4S وفادار مانده و تغییر ساختاری در آن نمی‌بینیم. لبه‌های منحنی و کلید دایره‌ای Home در قسمت پایین و صفحه نمایش رتینای دوست داشتنی که این بار کمی ‌بزرگ‌تر شده است. همین نشان می‌دهد اپل هنوز اعتقاد خود را در مورد تنوع ظاهری کمتر حفظ کرده است.

با این وجود منصفانه نیست اگر بگوییم iPhone 5 درست مثل گوشی‌های قبلی اپل است. گوشی جدید شکیل‌تر و شگفت‌انگیزتر است. مورد دیگری که در طراحی iPhone 5 شما را شگفت‌زده خواهد کرد وزن آن است.

کدام رقبا را شکست می‌دهد: اپل

 


 

ال. جی Nexus 4
اولین باری که یک Nexus 4 را از نزدیک می‌بینید واقعا سخت است که شیفته زیبایی‌هایش نشوید. وقتی بدنه یکدست و باریک آن را در کنار سخت‌افزار قدرتمند قرار می‌دهیم، ناخودآگاه این سوال مطرح می‌شود که گوگل نکسوس بعدی را با چه امیدی معرفی می‌کند؟  Nexus 4 چهارمین عضو خانواده گوشی‌های نکسوس است که یک گوشی رده بالا محسوب می‌شود و ما آن را جزو برترین گوشی‌های هوشمند ساخته شده تاریخ به حساب می‌آوریم.

صفحه نمایش 4.7 اینچی، چیپ قدرتمند Qualcomm Snapdragon S4 Pro، امکانات ارتباطی کامل، دوربین ایده‌آل هشت مگاپیکسلی و آندروید جدید تقریبا تکلیف را یکسره می‌کند. ما اطمینان داریم که با محصولی فوق‌العاده سر و کار داریم.  پشت دستگاه از یک بافت هولوگرافیک برخوردار است که ظاهر فوق‌العاده زیبایی به آن داده است. مواد اولیه به کار رفته در ساخت Nexus 4 نسبت به Nexus قبلی یعنی Galaxy Nexus از کیفیت بیشتری برخوردار است.

گوشی‌های گرانقیمت , گلکسی

در قسمت جلو و پشت دو لایه از شیشه ضد خش Gorilla Glass قرار دارند و همین شیشه‌ای بودن قاب دستگاه با اینکه در عمل آن را به وسیله آسیب‌پذیر تبدیل می‌کند، باعث می‌شود هیچ Nexus 4 را زیباترین گوشی موبایل تاریخ بدانیم.

کدام رقبا را شکست می‌دهد: HTC One


سامسونگ C3560
از آخرین باری که یک گوشی تاشو را ملاقات کردیم و همچنان حس خوبی داشتیم، زمان زیادی می‌گذرد. به نظر می‌رسد تولیدکننده‌ها هم ترجیح می‌دهند دیگر در این بازار رقابت نکنند و تمرکز خود را روی صفحه لمسی‌ها نگه دارند. در این بین C3560 یک استثناست. سامسونگ صفحه نمایشی بزرگ برای گوشی در نظر گرفته اما صفحه کلید همچنان بهترین قسمت C3560 است. کلیدها تا اندازه‌ای بزرگ طراحی شده‌اند که لمس آنها و نوشتن SMS امری جذاب و اعتیادآور باشد.

 

گوشی‌های گرانقیمت , گلکسی

فاصله بین کلیدها در عالی‌ترین شکل ممکن است. با اینکه C3560 یک گوشی هوشمند نیست، Interface آن کاملا کاربردی و شکیل است. به جز مدل‌های معمولی موجود، می‌توان در بازار نمونه‌ای را تهیه کرد که به صورت ویژه برای خانم‌ها طراحی شده است. از نظر ما رنگ صورتی آن واقعا زیباست. چه کسی می‌گوید برای داشتن یک گوشی زیبا باید جیب‌های پری داشت؟ C3560 قیمت زیادی ندارد و همین حالا می‌توان یکی از آنها را با پرداخت چیزی در حدود 240 هزار تومان خرید.

کدام رقبا را شکست می‌دهد: تمام گوشی‌های گرانقیمت
منبع:bartarinha.ir