اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کلید اهرام مصر در دست یک زن ایرانی


نخستین تور گردشگری ایرانی ها در مصر پس از گذشت 34 سال، فروردین ماه امسال توسط یک «زن» برپا شد، او در مصر به عنوان «خانم شجاع ایرانی» لقب گرفته است.

خبرگزاری فارس: نخستین تور گردشگری ایرانی ها در مصر پس از گذشت 34 سال، فروردین ماه امسال توسط یک «زن» برپا شد، او در مصر به عنوان «خانم شجاع ایرانی» لقب گرفته است.

سال گذشته بود که محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور کشورمان در سفر به مصر و دیدار با مقامات این کشور اعلام کرد که شهروندان مصری می‌توانند بدون ویزا به ایران مسافرت کنند.

در پی آن اسفندماه سال پیش نیز «هشام زعزوع» وزیر گردشگری مصر طی سفری به تهران قراردادهایی را با مقامات ایرانی از جمله رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به منظور از سرگیری سفرهای توریستی بین دو کشور امضا کرد.


در حالی که پس از امضای این قراردادها، مسائلی از جمله جلوگیری از سفر ایرانی ها به شهر قاهره، مناطق زیارتی و ... مطرح می شد، دهم فروردین ماه امسال خبری منتشر شد که هواپیمای حامل گردشگران ایرانی در قالب یک پرواز چارتر در شهر «اسوان» مصر به زمین نشسته است.

این نخستین تور گردشگری ایرانی ها در مصر را «رقیه حاتمی پور» که یک مدیر آژانس گردشگری است پس از گذشت 34 سال، سردی روابط دو کشور برگزار کرده است.

حاتمی پور از جزئیات تور گردشگری به مصر، دیدنی ها، حاشیه ها، ناامنی ها و هزینه ها می گوید.

مصر علاوه بر جاذبه های تاریخی چون اهرام، به واسطه مکانهای مذهبی که دارد، همواره مورد توجه ایرانی ها بوده است، اما در حال حاضر از ناامنی ها در این کشور نمی توان غافل شد، چطور یک زن، برای راه اندازی نخستین تور گردشگری ایرانی ها به مصر، پیشگام می شود؟


حاتمی پور: پس از حضور وزیر گردشگری در در ایران و عقد قراردادها با متولیان بحث گردشگری در کشور به شدت علاقمند بودم که تور گردشگری به مصر را راه بیندازم، مسافران این تور را هم آماده داشتم، خیلی ها از قبل به من گفته بودند که علاقمندند به مصر سفر کنند و من دنبال راه اندازی این تور بودم. ترسی در دلم نداشتم.

برایم مهم این بود که این اتفاق رخ دهد. البته ابتدا قرار بود کانون جهانگردی برای برپایی تورهای ما به مصر، به ما کمک کند اما این اتفاق نیفتاد و خودمان مستقیم با دفتر حافظ منافع ایران در مصر، دفتر حافظ منافع مصر در ایران و سازمان هواپیمایی کشور موفق به برپایی تور گردشگری به مصر شدیم.


افرادی که در نخستین تور گردشگری ایران به مصر جا گرفتند، واقعا گردشگر بودند یا تاجر و مقام مسئول؟


حاتمی پور: توری که برای مصر تعریف کردم خانوادگی بود، بازرگان و پزشک هم بودند. البته چون سفر حساسی بود، خودم سرپرستی تور را برعهده داشتم.  43 نفر بودیم که با هواپیمای مصری در شهر «اسوان» در خاک مصر به زمین نشستیم.

اینکه نمی گذارند قاهره برویم «شایعه» بود

 در خبرها آمده بود که ایرانی ها را به شهر قاهره راه نمی دهند و تنها از چند شهر و جاذبه محدود می توانند بازدید کنند، آیا محدودیتی وجود داشت؟ از چه مکانهایی بازدید کردید؟


حاتمی پور: اینکه نمی گذارند قاهره برویم که «شایعه» بود، ما رفتیم. در شهرهای اسوان، ادفو، قاهره، کمومبو و هورگادا حضور داشتیم و از موزه ملی قاهره، اهرام ثلاثه، مجسمه ابوالهول و بازار خان الخلیلی بازدید کردیم البته چون در این منطقه، اماکن مقدس رأس الحسین (ع) و مسجد حضرت زینب (س) وجود دارد به لحاظ امنیتی، مقامات مصری گفتند که نمی شود از نزدیک زیارت کنیم و از دور زیارت کردیم. البته بخشی از مسیر سفر را هم در امتداد نیل گذراندیم.

پس سفر به مصر با تدابیر امنیتی همراه بوده است؟

حاتمی پور: مسافران ایرانی در کمال امنیت به مصر سفر کردند و اسکورت هایی هم ما را همراهی می کردند، هر چند با ورود ایرانی ها به قاهره، اعتراضات گروه های تندرو بیشتر شد اما خللی در برنامه ایجاد نکرد، جالب است که مصری ها آنجا به من لقب «خانم شجاع ایرانی» را داده بودند!

حتی اینکه یک زن، نخستین تور گردشگری ایران به مصر را هدایت می کرد برای آنها جذاب بود و در تمام صحبت هایی که با مصری ها داشتیم انجام این سفرها را نقطه عطفی در روابط بین دو کشور عنوان می کردند و نسبت به ایرانی ها ابراز احساسات مثبتی داشتند.


برپایی تور گردشگری ایران به مصر چه بازتابی در رسانه های مصری داشت؟

حاتمی پور: نه تنها در رسانه های مصری بلکه در اکثر سایتها و روزنامه های مطرح دنیا به این موضوع پرداختند.

برای سفر مصری ها به ایران چه کردید؟

اینکه ایرانی ها به مصر بروند اتفاق خوبی است اما اتفاق بهتر این است که بتوانیم مصری ها را هم تشویق به سفر به ایران کنیم، اقدامی در این زمینه انجام دادید؟

حاتمی پور: همین که دریافت ویزا برای گردشگران مصری به منظور ورود به ایران برداشته شده است اقدام خوبی است اما به طور کلی بنده معتقد به بیزینس یک طرفه نیستم و حتماً در سفرهایی که به این کشور خواهم داشت به این موضوع می پردازم. با علایق عمیقی که مصری ها نسبت به ایرانی ها دارند در آینده نزدیک مطمئنم مصری ها را در پروازهای چارتر بین دو کشور خواهیم دید.

ویزای مصر، گروهی صادر می شود؟

حاتمی پور: بله ویزای انفرادی صادر نمی کنند بلکه ویزا به صورت مانیفست یا گروهی است.

 سفر به مصر، سفر گرانی است؟

حاتمی پور: در حال حاضر 7 روز 2000 دلار است که در حال تلاش هستیم تا بدون اینکه به کیفیت سفر آسیب برسد، نرخ آن را پایین بیاوریم.

 غیر از شما آژانس دیگری هم تور گردشگری مصر برگزار می کند؟ و اینکه سفر به مصر ادامه دارد یا زمان سفر بعدی مشخص نیست؟


حاتمی پور: هیچ آژانس دیگری پکیج تور مصر ندارد و آژانس بنده در قالب عمده فروش، پکیج سفر مصر را به دیگر آژانس ها ارائه خواهد کرد. سفرها در قالب پروازهای چارتر مشخص می شود. پرواز بعدی هم اردیبهشت است.


ویدیو مرتبط :
آیا اهرام مصر فقط یک مقبره ساده بوده اند؟ (مصر باستان)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قتل زن ایرانی به دست شوهر عراقی



مردی عراقی که همسر ایرانی‌اش را خفه کرده و جسدش را در چمدان گذاشته ‌بود، به‌زودی در دادگاه کیفری ‌استان تهران محاکمه می‌شود.

به گزارش خبرنگار ما، مردی عراقی که سعید نام ‌دارد، دی سال٩٢ به ماموران پلیس خبر داد همسرش سمیرا از خانه خارج شده و دیگر برنگشته ‌است. این مرد به ماموران گفت: «همسرم در یک شرکت کار می‌کرد و پرستار بود. او روز حادثه از خانه بیرون رفت و دیگر نیامد. هرچه با شماره تلفنش تماس می‌گیرم، خاموش است و همکارانش هم از او خبر ندارند.»


ماموران چندروز بعد جسد زنی را پیدا کردند که با مشخصات سمیرا همخوانی داشت. بنابراین شوهر او را برای شناسایی به پزشکی‌قانونی فراخواندند. سعید بعد از دیدن جسد در حالی که سعی داشت خودش را غم‌زده نشان دهد، تایید کرد جنازه متعلق به همسرش است.


او در این مرحله به ماموران گفت: «سال‌ها بعد از جنگ ایران و عراق به ایران آمدم و با سمیرا ازدواج کردم. ما زندگی خیلی خوبی داشتیم و وضعمان هم بد نبود. همسرم پرستار بود و برای یک شرکت کار می‌کرد و آخر هفته‌ها هیچ‌وقت خانه نبود. روز حادثه هم برای کار از خانه بیرون رفت و دیگر نیامد.»


وقتی ماموران تحقیقات خود را درباره زندگی این زوج آغاز کردند، متوجه شدند این مرد با همسرش اختلاف داشته و درگیری آنها گاه آنقدر شدید می‌شده که همسایه‌ها صدای داد‌و‌فریاد این زوج را می‌شنیدند. والدین سمیرا وجود اختلافات خانوادگی را تایید کردند و گفتند دخترشان بارها از رفتارهای شوهرش گلایه کرده بود.


وقتی سعید برای پاره‌ای توضیحات به اداره آگاهی فراخوانده‌ شد، به‌خاطر تناقض‌گویی‌های زیاد بازداشت شد و در نهایت به قتل اعتراف کرد. او گفت: «ماه‌ها بود متوجه ‌شده ‌بودم همسرم با کسی رابطه دارد. سمیرا مرتب با تلفن همراهش صحبت می‌کرد.روزهایی که من در منزل نبودم، مرتب با تلفن خانه صحبت می‌کرد و وقتی معترض می‌شدم، می‌گفت با خانواده‌اش حرف می‌زند. وقتی رفتارش ادامه پیدا کرد، به او شک کردم. یک‌روز که تلفن اشغال بود، به خانه مادرزنم زنگ زدم و متوجه شدم سمیرا با آنها صحبت نمی‌کند. بعد از قطع‌شدن تلفن از همسرم پرسیدم با چه‌کسی صحبت می‌کردی گفت با مادرم حرف می‌زدم و این‌طور بود که فهمیدم چه دروغ‌هایی به من می‌گوید. بعد از اینکه تلفن همراهش را بررسی کردم، فهمیدم با شخصی ارتباط دارد. با سمیرا صحبت کردم و گفتم دوستش دارم و این کارها را نکند تا بتوانیم به زندگی مشترکمان ادامه دهیم اما سمیرا به‌جای اینکه شرمنده شود رفتارش را بدتر کرد. او در شرکتی به‌عنوان پرستار کار می‌کرد و برای مراقبت از بیماران به خانه‌ها می‌رفت. معمولا شب‌ها به خانه می‌آمد اما مدتی بود که آخر هفته‌ها به منزل برنمی‌گشت و وقتی می‌پرسیدم کجاست می‌گفت سر کار هستم. دوباره همسرم را تعقیب کردم و بعد هم از شرکتی که در آن کار می‌کرد پیگیر و متوجه شدم دوباره دارد دروغ می‌گوید. این مسایل باعث شد درگیری ما خیلی شدید شود تا اینکه متوجه شدم با یکی از دوستان خودم به نام احمد رابطه برقرار کرده‌ است. شماره دوستم را در گوشی تلفن همسرم پیدا کردم. دیگر نمی‌توانستم خیانت‌هایش را تحمل کنم و تصمیم گرفتم او را بکشم.»


متهم درباره اینکه چطور همسرش را به قتل رسانده، گفت: «روز حادثه وقتی به خانه رفتم به سمیرا گفتم از حرف‌هایی که در مورد تو گفتم خیلی پشیمان هستم و می‌خواهم جبران کنم به‌همین‌خاطر هم برایت یک انگشتری به‌عنوان هدیه خریده‌ام. گفتم دستت را جلو بیاور تا انگشتری را دستت کنم. وقتی دستش را جلو آورد، آن را پیچاندم و بعد دو دستش را گرفتم و با دستبندهای پلاستیکی که از قبل تهیه کرده ‌بودم قفل کردم.

 

دهانش را هم با شالی که سرش بود بستم و دستانم را روی گلویش گذاشتم و فشار دادم وقتی بی‌حال شد، شال را از دور دهانش باز کردم و دور گلویش پیچاندم و فشار دادم تا اینکه فوت شد. بعد لباس‌هایش را درآوردم و جسدش را داخل چمدان گذاشتم. می‌خواستم وقتی جسدش پیدا می‌شود، همه بدانند او خیانتکار بوده. بعد با احمد تماس گرفتم و گفتم می‌خواهم چیزی حمل کنم و ماشینش را لازم دارم. وقتی آمد، چمدان حاوی جسد را داخل ماشینش گذاشتم. به او گفتم به طرف بیابان‌های اسلامشهر برود. احمد متوجه شد جسد سمیرا را حمل می‌کنیم اما چون خودش با سمیرا رابطه داشت از من ترسید و سکوت کرد. بعد از اینکه جسد را در خیابان رها کردیم من به کلانتری رفتم و گزارش دادم همسرم گم ‌شده ‌است.»


گفته‌های متهم با آنچه پزشکی‌قانونی درخصوص مرگ سمیرا گزارش کرده‌ بود همخوانی داشت. در این گزارش آمده بود سمیرا به‌دلیل فشار سنگین بر عناصر حیاتی گردن از طریق جسمی نرم و قابل‌انعطاف جانش را از دست داده ‌است. این در حالی بود که ماموران احمد را نیز بازداشت کردند و او نیز اظهارات سعید را در مورد حمل جسد تایید کرد.


با توجه به مدارک و شواهد به‌دست‌آمده و شکایت اولیای‌دم علیه متهم و اعترافات مقرون‌به‌واقع مرد عراقی، کیفرخواست علیه سعید به اتهام قتل همسرش و احمد به اتهام رابطه نامشروع و اختفای ادله جرم صادر و پرونده برای رسیدگی به شعبه ٧١ دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد.

 

اخبار حوادث - شرق