اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کلاهبرداری «میس‌ کالی» چیست؟


رییس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با رد شیوه کلاهبرداری «میس‌کالی» در ایران گفت: تاکنون پرونده‌ای در این زمینه تشکیل نشده است.

خبرگزاری ایسنا: رییس پلیس مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا با رد شیوه کلاهبرداری «میس‌کالی» در ایران گفت: تاکنون پرونده‌ای در این زمینه تشکیل نشده است.

چندی پیش ایمیل‌هایی مبنی بر روش جدید کلاهبرداری در ایران که تحت عنوان «میس‌کال» (Missed call) از آن یاد شده بود، در فضای اینترنت دست به دست منتشر شد که بر اساس اطلاعات مندرج در این پست‌الکترونیکی، شیوه جدید کلاهبرداری در ایران رواج پیدا کرده و از هموطنان درخواست می‌شود، نسبت به این شیوه حساس باشند.

در این ایمیل‌ها آمده که طعمه‌ها اسیر شماره‌هایی می‌شوند که به قصد فریب دادن آنها گرفته شده و سپس قطع می‌شوند و در اینجا کنجکاوی افراد برای پی‌بردن به اینکه «میس‌کال» مربوط به چه کسی است، باعث می‌شود تا کلاهبرداری از آنها ممکن شود.

چرا که بر اساس اطلاعات این ایمیل، پس از آن که گوشی در منوی فهرست تماس‌ها، یک تماس از دست رفته را نشان می‌دهد، فرد برای اینکه بداند چه کسی با او تماس گرفته، با آن شماره تماس گرفته و آن‌گونه که در این ایمیل‌ها آمده صاحب تلفن بی‌ آن که متوجه باشد به یک سرویس نقدی تلفنی وصل می‌شود که به سرعت به ضرر وی نرخ‌هایی را محاسبه می‌کند.


در این ایمیل آمده که کلاهبرداران نیز از این فرصت استفاده کرده و حداکثر مبلغ مالی از این تماس را به دست می‌آورند و سپس زمانی که قبض ماهانه مشترکان به دست آنان می‌رسد، افرادی که مورد چنین سوء استفاده‌های مالی قرار گرفته‌اند، تازه به حقیقت ماجرا پی می‌برند.

اما در این میان با وجود آن که این ایمیل‌ها چند روزی است میهمان صندوق پستی‌ الکترونیک (Inbox) شده است، اما سرهنگ بهروز رهبریان معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا این شیوه را رد می‌کند.

وی گفت: تاکنون پرونده‌ای تحت این عنوان و بدین شیوه در پلیس‌آگاهی ناجا ثبت نشده است.


ویدیو مرتبط :
آموزش ساخت پسورد لیست در کالی با کالی لینوکس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کلاهبرداری ۴۶۰ میلیونی دکتر قلابی



 

تبهکاری که سند یک خانه کلنگی را به بهانه ساخت و ساز از صاحبش امانت گرفته بود، این ملک را به دو نفر فروخت و ۴۶۰ میلیون تومان به جیب زد.



به گزارش خبرنگار ما تلاش ها برای دستگیری این مرد شیاد زمانی آغاز شد که مردی به دادسرای ناحیه یک تهران رفت و به بازپرس شعبه پنجم گفت مردی با نشان دادن سند یک خانه کلنگی از وی ۱۲۰ میلیون تومان کلاهبرداری کرده است.



شاکی به بازپرس نیک صفت گفت؛ «چندی پیش شخصی حدوداً ۴۰ساله که خود را «دکتر زر...» معرفی می کرد، یک خانه کلنگی را واقع در محدوده میدان تجریش به من فروخت.



بعد از آنکه در یک بنگاه مبایعه نامه تنظیم کردیم من مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان را به وی پرداخت کردم و قرار شد پس از انتقال سند نیز ۲۷۵ میلیون تومان به او بدهم.»



مالباخته ادامه داد؛ «در ازای پرداخت پول از «دکتر زر...» ضمانت هایی را گرفتم تا خیالم راحت شود اما در ادامه فهمیدم فروشنده صاحب واقعی ملک نیست و سند را به بهانه ساخت و ساز از مالک اصلی تحویل گرفته و با جعل آن زمین را به من فروخته است.»



با ثبت این شکایت افسران پایگاه یکم پلیس آگاهی تحقیقات خود را در این رابطه آغاز کردند اما چند روز بعد مرد دیگری نیز به دادسرا رفت و در اظهاراتی شبیه به شاکی اول از شخصی با مشخصات «دکتر زر...» شکایت کرد.



این شخص مدعی شد او نیز فریب این کلاهبردار را که البته خودش را با نامی دیگر معرفی کرده، خورده و در برابر یک مبایعه نامه خرید خانه به او ۹۰ میلیون تومان پرداخت کرده است.



وی در این خصوص گفت؛ «بعد از حدود یک ماه جست وجو در روزنامه ها برای پیدا کردن یک خانه کلنگی سرانجام توانستم ملک مورد نظرم را پیدا کنم. بعد از دیدن موقعیت ملک و گفت وگو با شخصی که مدعی بود صاحب آن است نزد یک مشاور املاک که فروشنده معرفی کرده بود، رفتیم و بنگاهدار از روی کپی سند، مبایعه نامه تنظیم کرد و در شرایطی که من هنوز اصل سند را ندیده بودم، ۹۰ میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت به فروشنده دادم و سه فقره چک نیز به عنوان بقیه بهای ملک پرداخت کردم.»


بررسی اظهارات این دو شاکی نشان می داد متهم مجرم خبره یی است و احتمال دارد علاوه بر این دو طعمه اش، از افراد دیگری نیز کلاهبرداری کرده باشد. بنابراین تجسس های گسترده یی در این باره آغاز و مشخص شد مرد کلاهبردار به بهانه ساخت و ساز سند ملک را از صاحب اصلی اش گرفته و توانسته است در این مدت با جعل و دست بردن در آن دو شاکی را فریب دهد.



ادامه تحقیقات نشان داد علاوه بر دو مالباخته، متهم از یک شعبه بانک نیز کلاهبرداری کرده است. پیگیری این ماجرا فاش کرد متهم با گرو گذاشتن سند ملک نزد بانک توانسته ۲۵۰ میلیون تومان وام بگیرد.



به این ترتیب مجموع مبلغ کلاهبرداری شده توسط متهم تحت تعقیب به ۴۶۰ میلیون تومان رسید. این در حالی بود که ماموران هنوز نتوانسته بودند به سرنخ قابل اعتنایی از متهم دست یابند.



علت پیچیدگی ماجرا این بود که مرد شیاد برای هر یک از طعمه هایش خود را با نام های مختلفی معرفی کرده اما نقطه اشتراک این کلاهبرداری ها در این بود که متهم همیشه خود را دکتر می خواند.


در چنین شرایطی تحقیقات ادامه یافت تا اینکه پس از دو هفته تجسس های شبانه روزی، کارآگاهان به اطلاعاتی دست یافتند که نشان می داد مرد تحت تعقیب به مغازه یی در خیابان شریعتی تردد می کند.



به این ترتیب ماموران در کمین وی نشستند و او را که دکتری قلابی است در عملیاتی غافلگیرکننده دستگیر کردند.سرهنگ عباسعلی محمدیان رئیس پلیس آگاهی تهران با اعلام این خبر گفت با توجه به اینکه احتمال دارد متهم از شهروندان دیگری نیز با این ترفند کلاهبرداری کرده باشد تحقیقات از وی همچنان ادامه دارد و از افرادی که با این شیوه در محدوده شمال پایتخت کلاهبرداری شده خواست به شعبه پنجم بازپرسی دادسرای ناحیه یک شمیرانات مراجعه کنند.