اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشور کلیساها، مقصد آینده ایرانی ها


روز ١٥فوریه (٢٦ بهمن) دولت گرجستان برنامه لغو روادید ایرانیان را از سر گرفت.

روزنامه شرق: روز ١٥فوریه (٢٦ بهمن) دولت گرجستان برنامه لغو روادید ایرانیان را از سر گرفت.

برنامه‌ای که در دولت ایراکلی قریپاشوپلی در ژانویه ٢٠١٣ به حالت تعلیق درآمده بود، در دولت گیورگی کوبریاشویلی از سر گرفته شد.

 دولتمردان جدید تفلیس با آغوش باز به استقبال نخستین ایرانیانی آمدند که بدون ویزا وارد گرجستان شده بودند. این گروه ایرانی، جمعی از مدیران و خبرنگاران رسانه‌های ایرانی بودند که به دعوت دولت این کشور به تفلیس سفر کرده بودند. این گروه از مسئولان رسانه‌های ایرانی در نخستین روز دیدار خود از گرجستان با دیمیتری کومیشولی، معاون وزیر اقتصاد دولت گرجستان، به گفت‌وگو نشستند که او در این دیدار به آنها وعده پرواز مستقیم تهران به تفلیس را داد.

 به نظر می‌رسد دولت جدید گرجستان برنامه ویژه‌ای برای توسعه صنعت توریسم این کشور تدارک دیده است و چشم امید به گردشگران ایرانی دارد.  اما پاسخ به این سؤال که چرا ایران به ‌عنوان کشور هدف از سوی مسئولان گردشگری گرجستان انتخاب شده است، زیاد سخت نیست. ایرانیان در سال‌های اخیر به رونق گردشگری در کشورهای همسایه خود کمک شایانی کرده‌اند.

به ‌عنوان مثال آمار نشان می‌دهد که ترکیه یک‌ونیم ‌میلیون گردشگر ایرانی در سال دارد درصورتی‌که رقم مجموع گردشگران ورودی ‌به ایران در سال به حدود یک‌میلیون نفر می‌رسد. حالا با توجه به مسئله امنیت در ترکیه و نیز تکراری‌شدن مقصد سفر ایرانی‌ها به ترکیه، دولتمردان گرجی برای رقابت در این بازار پرسود خیز برداشته‌اند. ازسوی‌دیگر جاذبه‌های گردشگری گرجستان برای ایرانیان می‌تواند دلیل دیگری برای این سرمایه‌گذاری دولت گرجستان باشد. 

جاذبه‌های گردشگری گرجستان برای ایرانیان چند وجه دارد. نخست اینکه پیشینه تاریخی غنی گرجستان و نیز مشترکات تاریخی دو کشور زیاد است. در تاریخ گرجستان، این کشور در حدود ٢٠٠ سال تحت سلطه ایران بوده است. این مسئله به دوران حد فاصل سلطنت صفویان و قاجاریان بازمی‌گردد. آثار تاریخی این حضور ایرانیان همچنان در بناها و آثار تاریخی گرجستان دیده می‌شود. به ‌عنوان مثال در محل تفلیس قدیم، مکانی به اسم «آتشگا» وجود دارد.

 اسم «آتشگا» از واژه فارسی «آتشگاه» گرفته شده است. روابط دیرینه تاریخی دو ملت بر فرهنگ گرجستان تأثیر زیادی گذاشت که احداث آتشگاه زرتشتیان در سده پنج میلادی در پایتخت این کشور و همزیستی مذهبی با مسیحیان ارتدکس نمونه بارز آن و مظهر انسان‌‌دوستی است. ساختمانی که تا به امروز باقی‌مانده، در سده‌های ٩-١٢ میلادی/ ٣-٧ هجری قمری به رصدخانه تبدیل شده بود و در دوره صفوی مرمت و مسقف شده و به ‌عنوان مسجد نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت.

امروز ساختمان مذکور در فهرست میراث فرهنگی گرجستان ثبت شده و یکی از جاذبه‌های تاریخی تفلیس محسوب می‌شود. البته با توجه به اینکه دین و مذهب غالب در این کشور مسیحیت ارتدکس است، در جای‌جای این کشور می‌توان کلیساها را دید و می‌توان گرجستان را به نوعی کشور کلیساها خواند.

جاذبه‌های گردشگری گرجستان فقط منحصر به یک نوع خاص نیست. به بیان دیگر، گرجستان ازیک‌سو دارای تاریخ چندهزار ساله است و این باعث شده است که انواع و اقسام بناها و آثار باقی‌مانده از سده‌های مختلف در این کشور به چشم بیاید؛ ازسوی‌دیگر دارای طبیعت بسیار زیبایی است و می‌تواند پذیرای طبیعت‌گردان باشد. این کشور همچنین دارای مراکز تفریحی و اقامتی مختلف است. داشتن جاذبه‌های گردشگری مختلف دلیل کافی برای توسعه صنعت توریسم نیست.  مشکلات پیش‌روی صنعت توریسیم در گرجستان بیشتر مربوط به مسائل زیربنایی است.

با وجود پتانسیل‌های فراوان این کشور برای توسعه اقتصادی، گرجستان هنوز یک کشور درحال‌توسعه به حساب می‌آید و زیربناهای آن برای توسعه صنعت گردشگری آماده نیست. با وجود اینکه برخی از برندهای معروف هتلداری به گرجستان آمده‌اند، هنوز جا برای احداث هتل‌های بیشتر و با محدوده قیمتی متفاوت وجود دارد. ازسوی‌دیگر با قدم زدن در شهر تفلیس خواهید فهمید که هنوز جای خالی بسیاری از برندهای مطرح دنیا دیده می‌شود و از زرق‌وبرق‌های بسیار زیادی که مثلا در شهری مانند استانبول دیده می‌شود، در اینجا خبری نیست.

 این مسئله در کنار نبود خط مستقیم پروازی بین دو کشور -که البته وعده راه‌اندازی آن داده شده است- باعث شده که هزینه سفر برای گردشگران طبقه متوسط ایرانی اندکی بالا به نظر بیاید. با وجود این با توجه به سیاست‌های دولت فعلی گرجستان به نظر می‌رسد باید منتظر ظهور رقیبی جدی برای استانبول در بازار گردشگران ایرانی باشیم؛ کشوری که هنوز اصالت و وجهه تاریخی خود را حفظ کرده، طبیعت بکر و زیبایی دارد و محیطی امن برای تفریح گردشگران خارجی فراهم آورده است.


ویدیو مرتبط :
آینده ی دانشجویان ایرانی خارج از کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خوش بینی اقتصاددان ایرانی نسبت به آینده کشور



اخبار ورزشی,خبرهای اقتصادی,سعید لیلاز

از خاطرات دوران زندان پس از انتخابات 88 تا چگونگی گذران و زندگی و نظرش درباره آینده سیاسی و اقتصادی کشور بخش هایی از گفته های "سعید لیلاز" بوده اند.

در گفت و گو با رادیوی امریکایی مطرح شد
خوش بینی اقتصاددان ایرانی نسبت به آینده کشور

 

"سعید لیلاز" اقتصاددان ایرانی در گفت و گو  با رادیو امریکایی "مونتانا پابلیک ردیو" (رادیو عمومی مونتانا) از دیدگاهش درباره آینده کشور گفته است.

 

به گزارش خرداد، این رادیوی امریکایی به اشاره به این که لیلاز پس از انتخابات 88 مدت یک سال را در زندان گذرانده است می نویسد:"لیلاز می گوید که آن یک سال زندان به او ضرری نزده است. او می افزاید:"من پنجاه سال زندگی فوق العاده ای داشتم".

 خبرنگار روزنامه می افزاید:"زمانی که برای اولین بار او در خانه اش در سال 2009 میلادی ملاقات کردم او یک بازرگان، نویسنده و مقام دولت پیشین بود. او برخی از نواقص را در درون کشور برسمیت می شناسد و منتقد اوضاع بوده است با این حال، با خوش بینی درباره آینده کشورش می گوید". خبرنگار می افزاید:"در اوایل این ماه با او دیدار داشتم". او می گوید:"ایران کشور من است. من آن را دوست دارم. با همه خوبی ها و بدی هایش".

 

اخبار ورزشی,خبرهای اقتصادی,سعید لیلاز


خبرنگار رادیوی امریکایی اشاره می کند که او در جایی کار می کند که احتمالا دیترویت ایران شناخته می شود. در دفتر کار او یک پرچم ایران و پرچم شرکت او  دیده می شود که برای شرکت خودروسازی دوو کار می کند. لیلاز می وید:"من برای بقای خودم تلاش می کنم". او می گوید که برای زنده ماندن در ایران باید هوشمند بود و می افزاید:"من هنوز زنده هستم".

 لیلاز از دوران زندانش می گوید:"برخی از بازداشت شدگان مستقیما در تظاهرات حضور داشتند. آنان متهم به ارتباط با خارجی ها شده بودند. برخی از بازداشت شدگان در سلول انفرادی به سر می بردند".

 او اشاره می کند که حسن روحانی رییس جمهوری ایران درباره سیاست خارجی نگرش خوبی دارد. لیلاز پس از آزادی از زندان بزودی برای عملیات این بخش تولیدی استخدام شده بود. لیلاز می گوید که شرکت دوو کمک زیادی به بخش حمل و نقل ایران کرده است. لیلاز می گوید که علیرغم تحریم های اقتصادی چرخ های اقتصاد کشور چرخیده اند و در این باره می افزاید:"مشکل اصلی ما در اقتصاد سوء مدیریت و فساد است نه تحریم".

 لیلاز ضمن انتقاد از نوع مدیریت کشورها در سال های گذشته می گوید:"قویا معتقدم که در حدود 300 تا 400 میلیارد دلار در یک دهه گذشته از دست رفته است. این برای ما روشن است. بسیاری از کسانی که واجد شرایط و وفادار شناخته نمی شوند کنار گذاشته شده اند این نشان می دهد که بسیاری از افراد متخصص در جایگاهی که باید باشند قرار ندارند. آیا حرف من را درک می کنید؟ اگر بخواهیم ایدئولوژیک برخورد کنیم سرنوشت شوروی پیش روی ما خواهد بود".

 لیلاز اشاره می کند که سیاستمداران مجبور به استفاده از تخصص او و امثال او هستند چرا که در غیر این صورت نمی توانند امور را اداره کنند. او در پایان می گوید:"من یک ایرانی هستم و بیش از پنجاه سال از زندگی ام را در این کشور گذرانده ام. من کشورم را ترک نمی کنم حتی اگر زندانی شوم".

 

اخبار اقتصادی - خرداد