اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف نشانگر اوتیسم در کانال سلولی‌ مغز


پژوهش‌های اخیر محققان حاکیست که نقص در کانال سلولی که وظیفه ترشح پروتئین در مغز را بر عهده دارد، با شکل قطعی بیماری اوتیسم در ارتباط است و هر‌ دو به عنوان نشانگر‌های ذاتی برای شناخت عیوب این اختلال مثل یک هدف درمانی بالقوه به خدمت گرفته می‌شوند.

خبرگزاری ایسنا: پژوهش‌های اخیر محققان حاکیست که نقص در کانال سلولی که وظیفه ترشح پروتئین در مغز را بر عهده دارد، با شکل قطعی بیماری اوتیسم در ارتباط است و هر‌ دو به عنوان نشانگر‌های ذاتی برای شناخت عیوب این اختلال مثل یک هدف درمانی بالقوه به خدمت گرفته می‌شوند.

کلسیم موجود در مغز برای تبادل اطلاعات بین نورونها استفاده می‌شود و عملکرد میزبانی دیگر سلول‌ها از جمله تنظیم یادگیری و حافظه، تحریک‌پذیری عصبی و انتشار انتقال دهنده عصبی را فعال می‌کند که این مناطق به ناکارآمد بودن در اختلالات طیف اوتیسم (ASD) شناخته شدند.

جی.جی.گارگوس یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در ایالات متحده گفت: ما بر این باوریم که این یافته‌ها تیر دیگری در کمان تشخیص زودهنگام و دقیق اختلالات اوتیسم است.

گارگوس افزود: همچنین این کار هدف از یک رده‌بندی مولکولی را نشان میدهد که در حال حاضر به خوبی ثابت شده برای کشف دارو مفید است.

در حال حاضر نشانگر‌های تشخیص عیوب دقیق و قابل اطمینانی برای اختلالات اوتیسم وجود ندارد. پژوهشهای ژنتیکی صدها ژن که با این بیماری در ارتباط هستند را شناسایی کرده‌اند.

در این پژوهش محققان دریافتند که نقص در کانال IP3R که ترشح کلسیم از غشای سلولی را کنترل میکند میتواند کلیدی برای تشخیص ASD باشد.

یان پارکر، استاد دانشگاه کالیفرنیا نیز گفت: به تعبیر ما عملکرد مناسب این کانال و مسیر هشداردهنده آن برای کارایی طبیعی نورونها و مسیر هشداردهنده آنها که قطب کلیدی در پاتوژنهای ASD محسوب می‌شود، بحرانی است.

نتایج این پژوهش در مجله the journal Translational Psychiatry منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
رشد غیر طبیعی قشر مغز در دوران قبل از تولد و اوتیسم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف سازوکار تمایز سلولی



سلول های بنیادی,سلول بنیادی چیست,تمایز سلولی,سلول های بنیادی جنینی

کشف سازوکار تمایز سلولی
راز سلول های بنیادی فاش شد
توانایی سلول های بنیادی جنینی برای تمایز یافتن به انواع سلول های مختلف با عملکردهای متفاوت و با مجموعه های پیچیده ای از تعاملات شیمیایی تنظیم و حفظ می شوند که این یافته جدید محققان درباره عملکرد سلولهای بنیادی است.
درک بیشتر در مورد این فرایند می تواند راه را برای درمانهای برپایه سلولی هموار سازد.
در راستای این شناخت، دانش پژوهان دانشگاه کارنگی فرایندی را بررسی کرده اند که در آن سلول های بنیادی وضعیت تمایز نیافته خود را حفظ می کنند.
سلول های بنیادی جنینی در فرایندی موسوم به خود – نوسازی قرار دارند که در آن این سلول ها بدون آنکه به سلول دیگری تمایز بیابند چرخه های متعددی از تقسیم را می گذرانند.
این فرایند به سه شبکه پروتئینی وابسته است که خود- نوسازی و در نهایت تمایز را هدایت می کند. اما ادغام این سه شبکه هنوز یک راز باقی مانده بود.
این دانشمندان با استفاده از ترکیب ژنتیک، راهبردهای پروتئین مدار و فیزیولوژیکی دخیل در سلول های بنیادی جنینی موش، از سازوکاری پرده برداشتند که هر سه این شبکه ها را در خود-نوسازی سلول های بنیادی جنینی ادغام می کند و حلقه گمشده شناخت این فرایند را نشان می دهد.
کلید همه این رازها پروتئینی موسوم به Utf1است.
این پروتئین سه نقش مهم دارد: یک، ایجاد تعادل بین فعال سازی و غیرفعال سازی ژنهای لازم برای هدایت سلول ها به سوی تمایز یافتن.
دوم آنکه به طور همزمان، همین پروتئین بر روی RNAپیام بر که محصول رونویسی شده ژنهاست، عمل، و آنها را فعال می سازد.
وسوم اینكه، این پروتئین حیاتی، حلقه بازخورد ژنتیکی را که به طور معمول مهار کننده تکثیر سلولی است، مسدود می کند و موجب می شود این اتفاق در ویژگی ماهیت سریع سلول های بنیادی جنینی روی دهد.
این پژوهشگران می گویند: به کندی اما به شکل مطمئنی در حال افزایش دانش خود از فیزیولوژی سلول های بنیادی هستیم و لازم است به انجام تحقیقات پایه خود در مورد عملکرد این سلول ها ادامه دهیم.
نتایج این تحقیقات درنشریه سلول منتشر شده است

منبع:konjkav.com