اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشف ناو گم شده پس از 64 سال در اقیانوس


محققان با استفاده از پیشرفته ترین فناوری های روباتیکی و تصویربرداری سه بعدی موفق به کشف محل یک فروند ناو هواپیمابر آمریکا مربوط به جنگ جهانی دوم در اعماق اقیانوس شدند.

خبرگزاری مهر: محققان با استفاده از پیشرفته ترین فناوری های روباتیکی و تصویربرداری سه بعدی موفق به کشف محل یک فروند ناو هواپیمابر آمریکا مربوط به جنگ جهانی دوم در اعماق اقیانوس شدند.

ناو هواپیمابر USS Independence در عمق ۸۰۰ متری سواحل جزایر فارالن کالیفرنیا شناسایی شده است.

عملیات کشف و شناسایی دقیق محل مدفون شدن این ناو غول پیکر با استفاده از یک دستگاه روبات خودکار زیرآبی (AVV) موسوم به Echo Ranger و سیستم ردیاب صوتی تصویربرداری سه بعدی صورت گرفته است.

با استفاده از این ابزار محققان توانسته اند تصویری کامل همراه با جزئیات از این ناو غول پیکر ۱۹۰ متری ارایه کنند.

نکته جالب توجه این است که ناو تقریبا دست نخورده در اعماق اقیانوس خوابیده است.

در تصاویر سه بعدی به دست آمده از این ناو که توسط محققان سازمان ملی اقیانوس شناسی و اتمسفریک آمریکا ارایه شده است به نظر می رسد یک فروند هواپیما نیز در آشیانه مخصوص ناو قرار داشته باشد که به همراه آن در جریان جنگ جهانی دوم غرق شده است.

جیمز دلگادو، رئیس تیم تحقیقاتی محققان در این عملیات می گوید: پس از ۶۴ سال خوابیدن در بستر اقیانوس، حالا به نظر می رسد که USS Independence از خواب برخاسته و برای پرواز هواپیماهایش آماده می شود!

به گفته محققان، این ناو جنگی در طول جنگ جهانی دوم مخاطرات زیادی را متحمل شد و در نهایت با دو انفجار اتمی غرق شد.

این ناو تنها یکی از شمار قابل توجه کشتی های نظامی است که در طول جنگ جهانی دوم به وسله انفجارهای اتمی غرق شدند.


ویدیو مرتبط :
ویدیو جالب از تامین مایحتاج یک ناو هواپیمایی وسط اقیانوس !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف ردپایی جدید از اقیانوس مریخی



 

کشف ردپایی جدید از اقیانوس مریخی

 

 

دانشمندان به شواهد تازه ای دست یافته اند که می تواند به گونه ای این نظریه را که سطح نیم کره شمالی سیاره مریخ در حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش از اقیانوسی بزرگ پوشیده شده بود تایید کند.


بر روی زمین دلتاهای دریایی می توانند از ویژگیهای متفاوت، جزر و مد، ساختار ویژه و ساختارهای زمین شناختی برخوردار باشند اما آنچه درباره همه آنها یکسان به شمار می رود قرارگیری آنها در ارتفاعی یکسان است.


اکنون در گزارشی از دانشمندان دانشگاه کلرادو آمده است که مطالعه بر روی بقایای دلتاهای قدیمی در ارتفاعی مشابه بر روی مریخ نشان می دهد این دلتاها از اقیانوسی باستانی و عظیم به جا مانده اند.


دانشمندان برای چند دهه بر سر این موضوع که آیا اقیانوسی بزرگ مناطق پست شمالی مریخ را پوشانده بوده است یا نه به بحث و گفتگو پرداخته اند.

 


دلتاهای رودهای مریخی


"دی آکیل" دانشمند دانشگاه کلرادو بر این باور است در صورتی که مریخ در گذشته از چرخه هیدرولژیکی وسیع به همراه بارش باران، منابع آبهای زیر زمینی، صفحات یخی و مسیرهای آب رو به سوی دریاچه ها و یا احتمالا اقیانوسی در نیمکره شمالی برخوردار بوده است در این صورت باید شواهدی از دلتاها که حدود این سرزمینهای پست را در ارتفاعی یکسان نمایان سازدرا در خود پنهان کرده باشد.


همچنین دره های رودخانه ای نیز که به سوی چنین اقیانوسی جاری بوده اند باید در ارتفاعی یکسان در جریان بوده باشند.

 

محققان به منظور آزمایش این نظریه از پایگاه داده های بقایای دلتاهای شناخته شده و شبکه های دره ها به همراه اطلاعات توپوگرافی به دست آمده از کاوشگر مریخی ناسا استفاده کردند.


آنها فرض کردند اکثر ویژگی های کنونی توپوگرافی سیاره سرخ تا انتهای دوران Martian Noachian در حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش به وجود آمده اند.


زمانی که دانشمندان اطلاعات خود را در کنار یکدیگر قرار دادند دریافتند خطوط ساحلی که ترسیم کرده اند با خطوط ساحلی که به واسطه مطالعات پیشین به دست آمده بودند سازگاری زیادی دارند.


دانشمندان همچنین با مطالعه بر روی دلتاهایی که در کنار حوضچه ها به وجود آمده بودند به جستجوی سفره های آبی قدیمی که پوسته را اشباع کرده و به سطح سیاره رسیده بودند پرداختند.


به گفته دانشمندان بیشتر از نیمی از پدیده های مورد مطالعه در ارتفاعی یکسان قرار داشتند و بر اساس همین اطلاعات، نتایج این مطالعه می تواند تاییدی بر نظریه حضور اقیانوسی بزرگ بر روی سطح مریخ باشد.


با وجود اینکه این نتایج قطعه ای حیاتی از پازلی پیچیده را در اختیار دانشمندان قرار داده است اما کل پازل را تکمیل نمی کند. دانشمندان وجود قطعی اقیانوسها بر روی مریخ را تایید نکرده اند بلکه تنها شواهدی جدید را از وجود چنین ساختارهایی بر سیاره مریخ به دست آورده اند.


سئوال بعدی این است که چه بر سر آب چنین اقیانوس عظیمی آمده است، آیا منجمد شده، به لایه های داخلی سیاره کشیده شده و یا تمامی آن به اتمسفر مریخ تبخیر شده است. سوالی که ماموریت سال ۲۰۱۳ مریخی می تواند پاسخهای قابل قبولی برای آن فراهم آورد.