اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشدارترین اپیزود آلودگی هوا در تهران


مدیرعامل شركت كنترل كیفیت هوای تهران از آلودگی هوای اخیر پایتخت که 22 روز متوالی به طول انجامید، به عنوان كِشدارترین اپیزود آلودگی هوای تهران نام برد.

روزنامه مردم سالاری: مدیرعامل شركت كنترل كیفیت هوای تهران از آلودگی هوای اخیر پایتخت که 22 روز متوالی به طول انجامید، به عنوان كِشدارترین اپیزود آلودگی هوای تهران نام برد و گفت: گزارش اجمالی استمرار و تداوم غلظت آلاینده‌ها در هوای پایتخت كه پس از 22 روز با بارش باران و ورزش باد به صورت موقت ختم به خیر شد، این بود كه تهران شهری است كه ادامه بقاء و امتداد حیات آن به باد و باران وابسته است.

 دكتر سید وحید حسینی افزود: تولید آلودگی در تهران به قدری بالاست كه ظرف 30 تا 40 ساعت، به یک باره هوا از وضعیت پاك به وضعیت اضطرار می‌رسد و هوای این کلانشهر به شدت به تغییرات جوّی وابسته است و از این رو می‌توان گفت تهران، شهری كاملاً ناپایدار است.

وی با اشاره به این كه در این مدت، شاهد جدال‌های مسئولان مربوطه با یكدیگر بودیم كه از طریق رسانه‌ها همدیگر را مورد نوازش قرار دادند، اظهار كرد: پلیس راهور در خصوص اجرای مصوبات و اعمال قوانین به درستی عمل نمی‌كند و در مواردی تفسیر خودش را از قانون پیاده می‌كند.

دكتر حسینی با بیان این كه شرایط اضطرار باید بازنویسی شود و موضوعی مانند استمرار آلودگی در این بازتعریف مورد توجه قرار گیرد، تصریح كرد: محاسبات ما در خصوص آلاینده‌ها، دستی و از روی حدس و گمان و از طریق آزمون و خطا نیست و وقتی می‌گوییم 30 هزار خودروی كاربراتوری، بیشترین تأثیر را بر روی آلودگی هوای تهران بر جای می‌گذارند، این موضوع را بر اساس اطلاعات و مستندات دقیق علمی ‌اعلام می‌كنیم.

مدیرعامل شركت كنترل كیفیت هوای تهران در پایان با تأكید بر این كه میدان باد تهران، هرگز نمی‌تواند تحت تأثیر 100 ساختمان 50 متری غرب تهران قرار بگیرد و این ساختمان‌ها به منزله زِبری‌هایی هستند كه بر روی كاغذ سمباده احساس می‌شوند، خاطرنشان كرد: ممكن است اگر كل ساختمان‌های تهران را از روی نقشه حذف كنیم، جریان باد بهتر شود اما چند ساختمان غرب تهران تأثیری بر جریان باد ندارد.


ویدیو مرتبط :
سخنرانی شهردار تهران در اولین همایش مدیریت آلودگی هوا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آلودگی هوا سال گذشته در تهران 4 هزار قربانی گرفت



 

 آلودگی هوا سال گذشته در تهران 4 هزار قربانی گرفت

فارس: مدیر كل بهداشت محیط و كار وزارت بهداشت گفت: آلودگی هوا سال گذشته جان 3500 تا 4 هزار نفر را گرفته است، طی روزهای اخیر میزان آلودگی هوا كم نشده و اگر این روند ادامه یابد برای كنترل وضعیت احتمالاً دوباره در تهران تعطیلی خواهیم داشت.

كاظم ندافی افزود: وزارت بهداشت هر سال مطالعات دقیقی را درباره اثرات آلودگی هوا بر سلامت مردم انجام می‌ دهد، این مطالعه سال گذشته نیز انجام شد و نشان داد كه بین 3500 تا 4 هزار نفر به علت عوارض ناشی از آلودگی‌ها فوت كردند.

وی ادامه داد: بیشتر افرادی كه بر اثر آ‌لودگی هوا جان خود را از دست دادند به بیماری‌های قلبی، عروقی، تنفسی مثل آسم مبتلا بودند یا افراد سالخورده بودند.

مدیر كل بهداشت محیط و كار وزارت بهداشت گفت: این مطالعه فقط بر اساس آ‌لودگی ذرات معلق (pm10) و گاز مونوكسید كربن است.

وی افزود: برای كاهش آلودگی هوا برنامه جامعی در 10 محور تصویب شده كه دستگاه‌های مختلف برای اجرای آن دخیل هستند، متولی اصلی پیگیری اجرای این برنامه سازمان محیط زیست است، اصلاح و استاندارد شدن سوخت، اصلاح شبكه بزرگراهی و خارج شدن خودروهای فرسوده بخش هایی از این محورهای دهگانه این برنامه هستند.

ندافی ادامه داد: در برخی محورهای این برنامه مانند اصلاح سوخت موفقیت داشته‌ایم و اكنون سوخت مصرفی در كشور استاندارد یورو 4 را دارد اما برخی محورهای آن مانند خارج كردن خودروهای فرسوده با وجود اقداماتی كه انجام شده موفقیت كامل نداشته‌ایم، همچنین توسعه شبكه حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوسرانی نیز موفقیت های مورد انتظار را نداشته است.

وی گفت: وظیفه وزارت بهداشت در اجرای برنامه كاهش آلودگی هوا، اطلاع رسانی و تحیل اطلاعات است، همچنین در شرایط اضطرار و هشدار رسیدگی به آسیب دیدگان و بیمارانی كه به مراكز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌كنند، را به عهده دارد،.

وی ادامه داد: وضعیت آ‌لودگی هوا در تهران به علت پایداری جوی طی روزهای گذشته بهتر نشده است، بیشترین میزان این آلودگی نیز ناشی از خودورها و وسایل حمل و نقل عمومی است و اگر این روند ادامه یابد این احتمال كه دوباره در تهران تعطیلی اعلام شود وجود دارد.

ندافی گفت: تعطیل شدن تهران به كاهش آلودگی هوا كمك نمی كند بلكه فقط كمك می كند كه وضعیت از این كه هست بدتر نشود.