اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کشتی توقیف شده ایران، بازگشت


کشتی ˈدیانتهˈ سرانجام پس از ماه ها توقیف در آب های هند، صبح پنجشنبه آب های سرزمینی این کشور را به سوی ایران ترک کرد.

 خبرگزاری ایرنا: این کشتی بیش از دو سال قبل به دلیل شکایت یک بانک سنگاپوری نزد دادگاه محلی بمبئی و به اتهام پرداخت نکردن بخش از بدهی های خود به بانک مزبور توقیف شد.

عدم اطلاع رسانی به موقع دستگاه های ذیربط داخلی به وزارت امور خارجه کشورمان و سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو به همراه پیچیدگی های نظام قضایی هند و مشکلات ناشی از تحریم در زمینه انتقال مطالبات طرف سنگاپوری از جمله مهمترین عوامل توقیف طولانی مدت این کشتی در هند بود.

با پیگیری های گسترده به ویژه مذاکرات انجام شده در جریان سفر ماه گذشته ˈمحمد جواد ظریفˈ وزیر امور خارجه ایران به دهلی نو و دیدار با مقام های ارشد هندی از جمله

ˈحامد انصاریˈ معاون رییس جمهوری و ˈمانموهان سینگˈ نخست وزیر هند، وزارت خارجه این کشور وعده داد در اسرع وقت نسبت به رفع مشکل مساعدت کند و اقدام لازم به عمل آورد.

بر اساس اطلاعات دریافتی، کشتی دیانته عصر دیروز لنگرگاه خود در حوالی بندر موندرا در شمال شرقی هند را ترک کرد و صبح امروز (پنجشنبه) نیز با خروج از آب های سرزمینی این کشور و ورود به آب های بین المللی سفر به سوی ایران را آغاز کرد.

دیانته ساخت سنگاپور است و دادگاه این کشور اعلام کرده بود این کشتی بدهی به شرکت سازنده اش دارد.

گرچه با اعلام حکم توقیف شرکت دارنده آن پرداخت بدهی ها را در دستور کار خود قرار داد، اما کندی سیستم اداری هند و روند طولانی طی شدن مسیرهای حقوقی و قضایی برای صدور و اجرای احکام جدید، پرداخت بدهی این کشتی را به مساله ای پیچیده تبدیل کرد که تا هفتم فرودین سال 93 طول کشید.


ویدیو مرتبط :
توقیف کشتی جزیره مارشال توسط نیروی دریایی ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توقیف یک کشتی وابسته به کشتیرانی ایران در هنگ کنگ



رادیو فردا نوشت:گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات هنگ کنگ روز چهارشنبه یک کشتی باری مرتبط با کشتیرانی ایران را به دلیل «بدهی» صاحبان آن به چندین بانک اروپایی در آب‌های  این کشور توقیف کرده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این کشتی باری حمل کانتینر که با پرچم کشور مالت در حرکت بود، روز چهارشنبه، ۱ دی‌ماه، و پس از آن‌که چهار بانک، از جمله بانک آلمانی «اچ اس اچ- نورد بانک»، صاحبان این کشتی را به عدم پرداخت بدهی‌شان به این بانک‌ها که در مجموع به ۲۶۸ میلیون دلار می‌رسد متهم کردند، این کشتی را متوقف کرده‌اند.

این در حالی است که روزنامه چینی «ساوث چاینا مورنینگ پست» گزارش کرده است که این کشتی که به نام یک شرکت مالتی به ثبت رسیده و با کشتیرانی ایران در ارتباط است، پیش از این و در تاریخ ۲۳ آبان نیز به دلیل اختلافات مالی با چندین بانک اروپایی در جنوب چین متوقف شده بود.

این روزنامه می‌افزاید که این کشتی سپس از سوی مقامات هنگ کنگ در آب‌های این کشور متوقف شده‌ و حال در جنوب شرق جزیره لامای هنگ‌کنگ کناره گرفته است.

به نوشته این روزنامه، در سال ۲۰۰۶ چندین بانک اروپایی به ضمانت کشتیرانی جمهوری اسلامی، وامی را برای ساخت و فعالیت پنج کشتی، در اختیار صاحبان این کشتی قرار داد و اکنون گیرندگان این وام را متهم کرده است که وام گرفته شده را به بانک‌های مزبور پس نداده‌اند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، شکایت‌نامه‌ای که در دادگاه عالی هنگ کنگ علیه صاحبان این کشتی به ثبت رسیده نشان می‌دهد که «نورد بانک» آلمان علیه صاحبان این کشتی باری اقامه دعوا کرده و خواستار جریمه آن‌ها شده است.

این در حالی است که نام افراد متهم در خبرگزاری‌ها ذکر نشده و تنها گفته شده است که کشتیرانی‌ جمهوری اسلامی ضامن این شرکت برای دریافت وام بوده است.

اگرچه به نوشته این منابع دلیل متوقف شدن این کشتی، اختلافات مالی و بدهی صاحبان آن به چندین بانک عنوان شده است، خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که مدیر شرکتی که کشتی مزبور به نام آن به ثبت رسیده است، به تلویزیون دولتی و انگلیسی‌زبان ایران، پرس تی‌وی، گفته است که این اقدام متأثر از تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران است و «نورد بانک» آلمان در همراهی با این تحریم‌ها خواستار بازپس‌گیری وام خود شده است.

بر اساس چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران که در خردادماه سال جاری به تصویب رسید، سه نهاد زیر مجموعه خطوط کشتیرانی ایران، از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتیرانی جنوب در فهرست تحریم‌ها قرار گرفتند.

این در حالی است که ایالات متحده نیز که در سال ۲۰۰۸ شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی را به اتهام مشارکت در انتقال غیرقانونی تسلیحات در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود، در سال ۲۰۱۰ تحریم‌های مضاعفی را علیه ایران به ثبت رساند و بیش از ۷۰ شرکت مرتبط با کشتیرانی جمهوری اسلامی را تحریم کرد.

پیش از این و در آذرماه سال جاری نیز سنگاپور سه کشتی‌ شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی را به دلیل «بدهی» توقیف کرده و به حراج گذاشتند، اگرچه مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی دلیل این تحریم به خاطر بدهی را رد کرد و اعلام کرد که این کشتی‌ها به خاطر «تحریم‌ها» علیه جمهوری اسلامی توقیف شده‌اند.../رادیو فردا