اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کرمان و تهران پاییز نگران‌کننده‌ای پیش رو دارند



اخبار,اخباراجتماعی,تعرفه آب در کشور


 اخباراجتماعی - کرمان و تهران پاییز نگران‌کننده‌ای پیش رو دارند

قائم مقام وزیر نیرو گفت: شهرهای کرمان، اصفهان، تهران و 12 کلان‌شهر دیگر کشور در معرض ناپایداری منابع آبی قرار دارند اما در میان آنها بیشتر نگران وضعیت تهران و کرمان هستیم.

محمودی قائم مقام وزیر نیرو در نشست خبری امروزش در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران مبنی بر فرو نشست دشت‌های تهران گفت: طبق گزارشات زمین‌شناسی دشت‌های تهران دارای نشست هستند اما من به طور دقیق از میزان نشست زمین اطلاع ندارم.

وی افزود: در حال حاضر از 609 دشت نزدیک به 300 دشت ممنوعه اعلام شده‌اند و باید در خصوص دشت‌های دیگر میزان برداشت آب کنترل شود.

محمودی تصریح کرد: در خصوص کنترل میزان برداشت آب باید با نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌ها میزان برداشت آب مدیریت شود.

قائم مقام وزیر نیرو درباره تغییر تعرفه‌های آب در سال آینده گفت: واقعیت این است که تعرفه آب در کشور واقعی نیست اما نمی‌توان به طور جهشی نیز این تعرفه‌ها را افزایش داد.
 
وی با بیان اینکه تعرفه‌ها باید به قیمت واقعی نزدیک شوند گفت: این امر موجب بازدارندگی در مصرف می‌شود.

محمودی تصریح کرد: طبق آنچه که در قانون مشخص شده است، تعرفه‌ها باید به قیمت تمام شده نزدیک شود و در این حالت نیازی به قطع و جریمه مشترکان پرمصرف وجود ندارد.

کرمان و تهران پاییز نگران کننده‌ای پیش رو دارند
قائم مقام وزیر نیرو در ادامه با اشاره به وضعیت ناپایدار برخی شهرهای کشور گفت: شهرهای کرمان، اصفهان، تهران و 12 کلان‌شهر دیگر کشور در معرض ناپایداری منابع آبی قرار دارند اما در میان آنها بیشتر نگران وضعیت تهران و کرمان هستیم.

آب و برق مسکن مهر بدون اعتبار انجام نمی‌شود
محمودی در ادامه با اشاره به مسکن مهر گفت: جلسه سه جانبه‌ای در حضور معاون اول و با حضور نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و معاونت راهبردی ریاست جمهوری به منظور بررسی نارسایی های تأمین آب و برق واحدهای مسکن مهر تشکیل شد.

وی ادامه داد: این کمیته جدولی بر اساس میزان واحدهای مسکن مهری که دارای آب و برق نیستند و اعتبار مورد نیاز استخراج و مشخص شد که 1000 میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های نیمه تمام مسکن مهر باید اختصاص یابد که هنوز این میزان اعتبار اختصاص نیافته است.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه در اکثر شهرها واحدهای مسکن مهر نیمه تمام هستند افزود: منابع مالی وضعیت آب و برق مسکن مهر را تعیین می کند، بنابراین ما نیازمند تأمین منابع مالی یا از محل عمومی هستیم و یا باید متقاضیان مسکن مهر و مسئولان وزارت راه و شهرسازی به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که منابع مالی از سوی خود مردم تأمین شود.

محمودی رفع مشکل مسکن مهر را اختصاص منابع مالی عنوان کرد و ادامه داد: اگر این اعتبارات اختصاص نیابد، قطعا تأمین آب و برق ‌ واحدهایی که هنوز کار زیادی دارند با سختی مواجه خواهد شد.

جریمه مشترکین پرمصرف در کش و قوس دولت
قائم مقام وزیر نیرو همچنین درباره آخرین وضعیت قانونی شدن قطع آب مشترکان پر مصرف نیز گفت: در حال حاضر چون قانونی برای قطع آب شرب وجود ندارد در برخی موارد مصارف آب غیرضروری دیده می‌شود، بنابراین باید حالت‌های بازدارنده برای جلوگیری از مصارف آب دیده شود.

محمودی ادامه داد: این موارد در کمیسیون امور زیربنایی دولت مطرح و بررسی‌ها انجام شد به طوری که در حال حاضر پیشنهادهای ما به کمیته اصلی امور زیربنایی دولت ارجاع و اصلاحاتی روی آن اعمال شده است، اما هنوز این اصلاحات به دست ما نرسیده و از جزئیات آن بی‌خبر هستیم.

محمودی با بیان اینکه این اصلاحات در کمیسیون زیربنایی دولت قطعا به نفع مشترکانی است که الگوی مصرف آب را رعایت می‌کنند افزود: اما برای مشترکانی که مصارف آنها بیش از الگوی مصرف است، به صورت پله‌ای جریمه‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: اگر این جرایم باعث نشود مصرف آب مشترکان پرمصرف کاهش یابد، آن موقع اقدام به قطع آب مشترکان پرمصرف خواهیم کرد.

تهران شرایط باروری ابرها را ندارد
محمودی درباره باروری ابرها نیز گفت: باروری ابرها تابع شرایط ویژه ای است و به میزان رطوبت ابرها بستگی دارد.

وی تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد که در شرایط موجود تهران قابلیت باروری ابرها را ندارد.


ایران رئیس اجلاس جهانی آبیاری و زهکشی
قائم مقام وزیر با بیان اینکه پس از ۶۴ سال از آغاز فعالیت اجلاس جهانی آبیاری و زهکشی، ایران برای اولین بار به عنوان رئیس این اجلاس جهانی برگزیده شد، ادامه داد: ایران با مصوبه مجلس شورای اسلامی به عضویت این اجلاس جهانی درآمده و جایگاه قانونی دارد.

وی تصریح کرد: مدت ریاست ایران بر این اجلاس جهانی 3 سال است.

در ادامه این نشست اسداللهی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: ایران از نظر اراضی آبی پنجمین کشور دنیا با 8.99 میلیون هکتار اراضی آبی است و 92 درصد تولیدات کشاورزی به این موضوع وابسته است اما به صورت کلی بالغ بر بیش از 14 میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: ریاست ایران بر اجلاس جهانی آبیاری و زهکشی بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه سعید نیریزی، رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این کمیسیون کنترل سیلاب و بهبود وضعیت آبیاری است، گفت: این کمیسیون در 80 کشور دنیا فعالیت دارد و بیش از 65 سال از تاسیس آن می‌گذرد که ایران بالای 50 سال است که به عضویت آن درآمده است.

نیریزی تاکید کرد: 70 درصد منابع آب در دنیا توسط بخش کشاورزی مصرف می‌شود و این میزان در ایران 90 درصد است.

وی گفت: بهره وری آب در بخش کشاورزی ایران پایین است.


  اخباراجتماعی - باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
وضعیت نگران کننده ی درختان چنار خیابان ولیعصر تهران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار نگران کننده رشد طلاق در ایران و تهران!


دکتر غلامعلی افروز در نشست توجیهی، آموزشی مطلع مهر که در مشهد برگزار شد، خاطرنشان کرد: یکی از مولفه‌های کاهش جمعیت، طلاق است و اگر بخواهیم به سیاست جمعیتی بیندیشیم، باید به کاهش طلاق و افزایش خانواده‌های شاد و گرم که نتیجه‌ی ادامه ازدواج است بپردازیم.

ایسنا: رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: در کشور ما از هر چهار نفری که ازدواج می‌کنند، یک نفر طلاق می‌گیرد.

دکتر غلامعلی افروز در نشست توجیهی، آموزشی مطلع مهر که در مشهد برگزار شد، خاطرنشان کرد: یکی از مولفه‌های کاهش جمعیت، طلاق است و اگر بخواهیم به سیاست جمعیتی بیندیشیم، باید به کاهش طلاق و افزایش خانواده‌های شاد و گرم که نتیجه‌ی ادامه ازدواج است بپردازیم.

رییس گروه روانشناسی طرح مطلع مهر در توصیف زن آرامش‌گر، گفت: همسری آرامش‌گر است، که همه‌ محبت، ایثار، شجاعت، عدالت، مودت را تقدیم همسرش کند و اگر گاهی اوقات رفتارهای محبت آمیز یک سویه باشد، زوجین باید از روی معرفت، عشق و محبت را تقدیم همسرش کند.

افروز ضمن اشاره به اینکه زن و شوهر دو رکن اصلی خانواده هستند، تصریح کرد: خانواده تنها نهاد بی‌بدیل، طبیعی، فطری و جاودانه انسان است و همه‌ نهادها باید در خدمت خانواده باشد.

وی ریشه‌ همه‎ طلاق‌ها و همسرگریزی‏ها در جهان از جمله ایران، دافعه‌های جنسی و روانی دانست و افزود: خانواده باید مرکز انتقال فرهنگ و ارزش‏های دینی باشد و رابطه‌های گرم وصمیمی بین خانواده‌ها برقرار باشد.

رشد نگران‌کننده نرخ طلاق در تهران


رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان از رشد 5 درصدی ازدواج در کشور و رشد 2 درصدی ازدواج در تهران در شش ماهه اول سال 91 نسبت به شش ماهه اول سال گذشته خبر داد.

محمد تقی حسن‌زاده، با تاکید براقدامات اساسی در زمینه ازدواج و طلاق، اظهار کرد: با توجه به شرایط فرهنگی – دینی کشور در مجموع رشد ازدواج آن‌چنان که باید بالا نبوده است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت طلاق در کشور مطلوب نیست، افزود: نرخ طلاق در کشورطی شش ماهه اول سال 91 نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته روند کاهشی نداشته است؛ این در حالیست که در تهران با رشد و افزایش میزان طلاق مواجه هستیم و رشد نرخ طلاق در تهران نگران کننده است.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان در پایان با تاکید براینکه باید درنرخ طلاق در کشورکاهش یابد، خاطرنشان کرد: وضعیت طلاق به گونه‌ای است که اگر تمهیدات لازم توسط خانواده‌ها و مسوولان انجام نگیرد این روند افزایشی بالا می‌رود.