اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کدام نقاط تهران در زلزله تخریب می شوند؟


هر گاه در یک شهر کشورمان زلزله می آید تا مدتها حرف و حدیث درباره زلزله تهران هم شنیده می شود و تا مدتها مسئولان در این باره اظهار نظر می کنند که اگر تهران زلزله بیاید خسارت فراوانی وارد می کند.

خبرآنلاین: هر گاه در یک شهر کشورمان زلزله می آید تا مدتها حرف و حدیث درباره زلزله تهران هم شنیده می شود و تا مدتها مسئولان در این باره اظهار نظر می کنند که اگر تهران زلزله بیاید خسارت فراوانی وارد می کند.

امروز رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نشست خبری که با خبرنگاران به مناسبت روز ایمنی دربرابر زلزله و بلایای طبیعی داشت به معرفی نا امن ترین مناطق تهران در زمان زلزله پرداخت و گفت: مناطق یک، سه و چهار از جمله مناطقی هستند که بیشترین فرسودگی را دارند و در زلزله بیشترین خسارت را می‌بینند.

عزیز‌الله رجب‌زاده در ادامه گفت: متأسفانه برخی از پل‌های شهر تهران هنوز ایمن نیستند و اگر خدایی نکرده زلزله‌ای در تهران بیاید، امداد‌ رسانی بسیار سخت خواهد بود.

او گفت: در زمان زلزله بیش از 60 درصد کسانی که در زیر آوار می‌مانند در ساعات اولیه نیاز به نجات دارند که اگر نجات پیدا نکنند جان خود را از دست می‌دهند، برای همین ما مدیریت بحران را در مناطق و محله ها اجرا می کنیم تا همه آموزش ببینند.

رجب زاده به فرسودگی بیمارستان های تهران هم اشاره کرد و گفت: همچنین اکثر بیمارستان‌های شهر هم قدیمی هستند. با مکاتباتی که با مسئولان مربوطه داشتیم به این جمع‌بندی رسیدیم که خیلی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قابل مقاوم‌سازی و بازسازی نیستند و حتما باید تخریب و دوباره ساخته شود.

او درباره ایمنی مدارس شهر تهران هم گفت: تعدادی از مدارس شهر تهران در حال مقاوم‌سازی هستند اما اکثر مدارس غیرانتفاعی در ساختمان‌های اجاره‌ای هستند و این جای نگرانی دارد.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منطقه 22 امن ترین منطقه در تهران است و کمترین بافت فرسوده در این منطقه وجود دارد.

هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی


از هجدهم تا بیست و چهارم مهر‌ماه در ایران به عنوان هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی نام‌گذاری شده است. سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی دستورالعمل و بخش‌نامه‌ای را به سازمان‌های تخصصی ابلاغ کرده است .برگزاری نمایشگاه‌های مختلف با رویکرد آشنایی شهروندان با بلایای طبیعی در مناطق و محلات، برگزاری 248 مانور در نواحی و محلات، برگزاری جلسات فوق‌العاده در ستاد‌های مدیریت بحران، برگزاری گردهمایی‌های مختلف در نواحی و مناطق، آماده‌سازی و عملیاتی کردن 13 قلم تجهیزات در نواحی مختلف از جمله اقدامات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی است.

نام روزهای هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی در جدول زیر آمده است:

تاریخ

نام روز

20 مهر

مدیریت بحران همزیستی با طبیعی و راه‌های کاهش خسارت

21 مهر

مدیریت برای نظارت و قانون‌گرایی شهروندان

22 مهر

مدیریت بحران، استاندارد و مقاوم‌سازی پژوهش

23 مهر

مدیریت بحران، هماهنگی دستگاه‌های مسئول

24 مهر

مدیریت بحران، بیمه حوادث طبیعی

25 مهر

مدیریت بحران، رسانه، مدیریت بحران رسانه

26 مهر

مدیریت بحران، آموزش خانواده و عوامل انسانی



ویدیو مرتبط :
زلزله تهران افسانه یا واقعیت-آیا برای زلزله تهران آمادگی داریم!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

امن ترین و زلزله خیز ترین نقاط تهران



 

امن ترین و زلزله خیز ترین نقاط تهران

 

 

به گزارش مشرق، معماری نیوز نوشت: بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران و بر اساس نقشه مکان یابی بلند مرنبه سازی، محله قدیم تهران موسوم به ارگ قدیم امن ترین ناحیه از نظر وجود گسلهای زلزله میباشد.

 

با وجود سه گسل اصلی شمال، شرق و گسل ری در جنوب کمتر قسمتی را میتوان یافت که در فاصله ای مناسب از سه گسل فوق واقع شده باشد. گسل شمال تهران از لشکرک و سوهانک شروع شده تا فرحزاد و حصارک و از آنگاه به سوی غرب امتداد می یابد. این گسل در مسیر خود، نیاوران، تجریش، زعفرانیه، الهیه و فرمانیه را در بر میگیرد. گسل ری جنوب تهران نیز که در صورت فعالیت پرتلفات ترین گسل کشور و شاید جهان باشد از جاده خاوران شروع و با گذر از دولت آباد و حرکت بر روی جاده کمربندی تهران در حد نصاب کوره های آجرپزی چهار دانگه پایان می یابد.

گسل شرق نیز که توانایی قوی ترین زلزله را دارا است از شرق به تهران وارد شده و با گذر از اراضی سرخه حصار و حرکت بر روی بزرگراه شهید بابایی تا مجیدیه و سید خندان امتداد می یابد.

جالب اینجاست که اکثر حریمهای انتقال نیروی شهر تهران نیز بر روی همین گسلهای زلزله واقع شده است. در این میان تک گسل ملاصدرا نیز که از خیابان شریعتی تا شهرک غرب انتقال یافته، محلات ونک، میرداماد، سعادت آباد و شهرک غرب را نا ایمن ساخته است. از محلات به نسبت امن تر شهر تهران میتوان به راه آهن، محور نواب، محور خیابان انقلاب و آزادی هفت چنار به علاوه ارگ قدیم تهران اشاره کرد. ارگ قدیم تهران حد فاصل خیابان شوش، هفده شهریور، انقلاب و کارگر جنوبی را شامل میشود که بازار تهران، خیابان مولوی، میدان بهارستان، میدان امام خمینی، محله امیریه و خیابان جمهوری اسلامی را شامل میشود.

به نظر میرسد که مکانیابی حاصل از تحربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده، بسیار قابل اعتمادتر از مکان یابی سالهای کنونی در گسترش و احداث شهرک های حاشیه ای شهر تهران می باشد.

امن ترین نقاط کلانشهر تهران:

با توجه به مقیاس و اندازه نقشه بحث به صورت منطقه ای و محله ای با نگاهی به اثر شهری استراتژیک تهران نقاط نا امن ومهم به ترتیب زیر خواهد بود:

* ساختمان مدرن اسناد ملی ایران دقیقا روی گسل معظم سید خندان و در فاصله ۱۰۰ متری محل تقاطع این گسل با گسل داوودیه.

* ساختمان عظیم بانک مرکزی که شبیه برجهای دوقلوی نیویورک است مابین فاصله ۲۰۰متری از گسل داوودیه و ۴۰۰ متری گسل سید خندان.

* ساختمان بلند مرتبه و سنگین روزنامه اطلاعات در کنار گسل واقع در زیر بزرگراه جهان کودک واقع است و همچنین در پشت آن ساخنمان گسل سید خندان قرار دارد.

* مجموعه ساختمان های کتابخانه ملی ایران که یکی از سازه هایی است که مورد بازدید دانشجویان مهندسی عمران قرار می گیرد بر روی طاقدیسهای داوودیه قرار دارد.

* ساختمان بلند مرتبه بنیاد مستضعفان در کنار گسل تلویزیون واقع شده است.

* ساختمان عظیم وزارت راه مابین دوگسل تلویزیون باختری و عباس آباد در فاصله حدودا ۲۰۰متری مابین واقع شده است.

* ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی و مدرن و در حال ساخت آتی ساز در کنار هتل اوین، در محل تقاطع گسل محمودیه و گسل عمود بر آن قرار دارند.

* تنها پل معلق تهران یعنی پل پارک وی که در تقاطع خیابان ولیعصر و بزرگراه چمران واقع است دقیقا روی گسل محمودیه قرار دارد.

* پل بزرگراه صدر روی خیابان دکتر شریعتی گسل قیطریه را قطع کرده است.

نقاطی که در ذیل خواهد آمد در حال حاضر محله هایی هستند که در مجاورت یا بر روی گسل قرار گرفته اند:

ازشرق و شمال شرقی منطقه زربند، سوهانک، ازگل،استخر، حکیمیه، هنگام، نارمک و بزرگراه بابایی بر روی گسل هایی به نام های تلو پایین،کوثر و گسل نارمک که از ده نارمک آغاز و انتهای آن در خیابان استادحسن بنا می باشد.

در منطقه شمال تهران نیز دارآباد، اقدسیه، پاسداران، کاشانک، قیطریه، کلاهدوز، بزرگراه صدر، دزاشیب، میدان تجریش، سعدآباد، زعفرانیه، ولنجک، نمایشگاه بین المللی، مقدس اردبیلی،دره پونک، بزرگراه نیایش تا سولقان بر روی گسل های شمال تهران، نیاوران و محمودیه قرار دارند.

مناطق میدان ونک، حقانی، ملاصدرا، چمران، ایران زمین در شهرک غرب نیز بر روی گسل داوودیه قرار دارند.

از جنوب نیز مناطق ابن بابویه، میدان بروجردی، بزرگراه آزادگان، میدان معراج، صالح آباد، جنوب بزرگراه آیت الله سعیدی، مناطق جنوبی یافت آباد، باغ چهاربری بر روی گسل شهر ری قرار دارند که شاید فعال ترین گسل های جهان می باشد. متأسفانه این گسل در صورت بروز زلزله به منطقه ای باتلاقی تبدیل شده و فرو نشست خواهد داشت.

بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران و بر اساس نقشه مکان یابی بلند مرتبه سازی، محله قدیم تهران موسوم به ارگ قدیم امن ترین ناحیه از نظر وجود گسلهای زلزله می باشد.

با وجود سه گسل اصلی شمال، شرق و گسل ری در جنوب کمتر قسمتی را می توان یافت که در فاصله ای مناسب از سه گسل فوق واقع شده باشد. گسل شمال تهران از لشکرک و سوهانک شروع شده تا فرحزاد و حصارک و از آنجا به سوی غرب امتداد می یابد. این گسل در مسیر خود، نیاوران، تجریش، زعفرانیه، الهیه و فرمانیه را در بر می گیرد.

گسل ری درجنوب تهران نیز که در صورت فعالیت پرتلفات ترین گسل کشور و شاید جهان می باشد از جاده خاوران شروع و با گذر از دولت آباد و حرکت بر روی جاده کمربندی تهران در حد نصاب کوره های آجرپزی چهار دانگه پایان می یابد. گسل شرق نیز که توانایی قوی ترین زلزله را دارا است از شرق به تهران وارد شده و با گذر از اراضی سرخه حصار و حرکت بر روی بزرگراه شهید بابایی تا مجیدیه و سید خندان امتداد می یابد. جالب اینجاست که اکثر حریم هایانتقال نیروی شهر تهران نیز بر روی همین گسل های زلزله واقع شده است.

در این میان تک گسل ملاصدرا نیز که از خیابان شریعتی تا شهرک غرب انتقال یافته، محلات ونک، میرداماد، سعادت آباد و شهرک غرب را نا ایمن ساخته است. احداث برج میلاد نیز دقیقاً در مجاورت این گسل صورت گرفته است.

از محلات به نسبت امن تر شهر تهران می توان به راه آهن، محور نواب، محور خیابان انقلاب و آزادی، هفت چنار به علاوه ارگ قدیم تهران اشاره کرد. ارگ قدیم تهران حد فاصل خیابان شوش، هفده شهریور، انقلاب و کارگر جنوبی را شامل می شود که بازار تهران، خیابان مولوی، میدان بهارستان، میدان امام خمینی، محله امیریه و خیابان جمهوری اسلامی را شامل می شود. به نظر می رسد که مکان یابی حاصل از تجربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده، بسیار قابل اعتمادتر از مکان یابی سالهای کنونی در گسترش و احداث شهرکهای حاشیه ای شهر تهران می باشد..../سایت خبری تحلیلی مشرق