اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کتاب‌ های جدید روی میز کلاس دهمی‌ ها


معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان پایه دهم سال آینده تحصیلی (96-95 ) را با کتاب های درسی جدیدالتالیف آغاز خواهند کرد.

خبرگزاری ایرنا: معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان پایه دهم سال آینده تحصیلی (96-95 ) را با کتاب های درسی جدیدالتالیف آغاز خواهند کرد.

حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان افزود: این تغییرات شامل کتاب هایی از جمله ریاضیات، مطالعات اجتماعی، ادبیات و دستور زبان فارسی، زبان انگلیسی و دروس آزمایشگاهی خواهد بود.

وی در باره علت تغییر محتوای کتاب های این پایه تحصیلی اظهار کرد تغییر محتوای کتاب های این پایه تحصیلی بخاطر اجرای نظام تعلیم و تربیت 6،3،3 انجام می گیرد.

محمدیان در ادامه گفت: تغییر مواد درسی و جایگزین کردن مطلب جدید بخشی از تحولات در عرصه تعلیم و تربیت است.

وی درباره نظر برخی خانواده ها از پیچیده بودن مطالب درسی اظهار کرد انتقال مفاهیم و مطالب کتاب های درسی به دانش آموز بخش مهمی از وظایف معلم در مدرسه است و این موضوع که خانواده ها از پیچیده بودن مطالب و ناتوانی در انتقال آنها گلایه دارند ، به حضور مستمر و مفید دانش آموز در کلاس درس باز می گردد.

محمدیان پیشنهاد کرد: والدین با معلمان فرزند خود هماهنگ باشند چراکه آنان متخصص در تدریس کتاب های درسی نیستند بلکه آن شخصی که کتاب درسی را تدریس می کند، معلم متخصص است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: روش آموزش در پایه دهم دوره دوم متوسطه تغییر پیدا کرده و از این نظر والدین باید در جلسات انجمن اولیا و مربیان شرکت کنند تا در جریان این تغییر و تحولات قرار گرفته و با هماهنگی اولیای دانش آموزان و مدرسه اختلافات پیش آمده برطرف شود.


ویدیو مرتبط :
کتاب ته کلاس میز اخر ردیف اخر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کتاب کلاس اول 70 سال پیش چه شکلی بود؟


ایام کلاس اول دبستان یکی از پرخاطره‌ترین دوران زندگی آدم‌هاست و همه‌ ما دوست داریم برای یک بار هم که شده، نخستین کتاب درسی زندگی‌مان را به‌دست بگیریم و صفحه‌های آن‌را به یاد دوران کودکی ورق بزنیم و کمی هم در آن تأمل کنیم.

حتما همه‌ ما کتاب کلاس اول خود و یا دست کم، تصاویر و نوشتارهایی از آن را به یاد داریم.

ایام کلاس اول دبستان یکی از پرخاطره‌ترین دوران زندگی آدم‌هاست و همه‌ ما دوست داریم برای یک بار هم که شده، نخستین کتاب درسی زندگی‌مان را به‌دست بگیریم و صفحه‌های آن‌را به یاد دوران کودکی ورق بزنیم و کمی هم در آن تأمل کنیم. گاهی هم افسوس می‌خوریم که ای کاش کتاب فارسی کلاس اول‌مان را به عنوان یادگاری نگه می‌داشتیم.

عبدالحسین کلهرنیا گلکار فردی است که کتاب اول ابتدایی خود را حدود 70 سال حفظ و نگه‌داری کرده است. کلهرنیا بیش از 30 سال در مدرسه‌های استان کرمانشاه به عنوان معلم هنر سعی کرده نظم را در زندگی دانش‌آموزان نهادینه کند و امروز می‌توان از او به عنوان یکی از دانش‌آموزان منظم هفت دهه‌ی گذشته نام برد.

استفاده از کتاب یادشده به سال‌های دهه‌ 1320 مربوط می‌شود و نوع خط به کار برده‌شده در آن به صورت نستعلیق و نسخ است.

در آن دوران که دانش‌آموزان با این کتاب تحصیل می‌کردند، اواخر جنگ جهانی دوم بود.

کلهرنیا که دوران خردسالی‌اش را با شعرها و جمله‌های کودکانه‌ی این کتاب سپری کرده است، در این‌باره می‌گوید: «تأثیر مثبت و شادی‌آور بعضی از حکایت‌های این کتاب هنوز پس از چند دهه بر روح و روان من باقی مانده؛ به طوری که بارها از این کتاب برای فرزندان و نوه‌هایم قبل از رفتن به مدرسه، خوانده‌ام. برخی از حکایت‌های این کتاب عبارت‌اند از: شب مهتاب، بوسه‌ی مادر، عید نوروز و پیشی پیشی ملوسم.»

او با اشاره به انتقادی که در همان سنین کودکی به یکی از درس‌های این کتاب داشته است، می‌گوید: «درس «آذر و شخص کور» همیشه سؤالی آزاردهنده در ذهن من به وجود می‌آورد که چرا نویسنده‌ی این کتاب ارزشمند، آن فرد نابینا را مرد کور خطاب می‌کند؟ چون من همیشه از واژه‌ی کور متنفر بودم که اصلاً چرا انسان به خاطر معلولیت باید تا آخر عمر احساس ذلت کند و همیشه دوست داشتم که آدم علیل هرگز ذلیل نباشد.

نگه‌دارنده این کتاب قصد فروش آن را ندارد؛ مگر این‌که در مراکز فرهنگی خاص مورد بازدید عموم قرار گیرد.