اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کانادا روابط اقتصادی خود را با ایران قطع کرد


دولت کانادا روابط اقتصادی خود با ایران را به طور کامل قطع کرد.

عصر ایران: دولت کانادا روابط اقتصادی خود با ایران را به طور کامل قطع کرد.

روزنامه نشنال پست کانادا گزارش داد، "جان برد" وزیر خارجه کانادا روز چهارشنبه با صدور بیانیه ای مدعی شد که به دلیل ادامه نقض حقوق بشر، حمایت ایران از تروریسم بین المللی و ادامه تلاشهای این کشور برای دست یابی به سلاح هسته ای، دولت اوتاوا تمامی روابط اقتصادی خود را با ایران قطع می کند.

دولت کانادا در شهریور ماه گذشته (9 ماه پیش) در اقدامی غیر منتظره تمامی دیپلمات های خود را از ایران خارج، سفارت کانادا در تهران را تعطیل کرد و روابط دیپلماتیک خود با ایران را به حالت تعلیق در آورد.

در بیانیه وزیر خارجه کانادا با بر شمردن لیستی از اتهامات همیشگی این کشور و دولت های  غربی علیه ایران، آمده است این قطع روابط شامل مبادلات غذایی و دارویی، ارسال پول شهروندان کانادایی ایرانی تبار به افراد غیرتحریم تا سقف 40 هزار دلار و نیز تکنولوژی های ارتباطی مورد نیاز مردم ایران نمی شود.

جان برد در بیانیه خود گفته است دولت اوتاوا تلاش خواهد کرد تا این تحریم ها و قطع کامل روابط اقتصادی با معافیت های بشردوستانه مناسب همراه باشد تا آسیبی به مردم ایران وارد نکند.

دولت کانادا همچنین روز گذشته نام 100 فرد و شرکت ایرانی را به لیست بلندبالای تحریمی خود افزود و تعداد این افراد و موسسات در لیست تحریم های کانادا را به 600 مورد رساند.

روابط اقتصادی کانادا و ایران در سال گذشته میلادی (2012) 130 میلیون دلار بوده است.
کانادا و ایران در سال گذشته روابط متشنج و پر تنشی داشته اند و جمهوری اسلامی ایران دولت اوتاوا را افراط گرا خوانده است.

 جان برد در اظهارات سه هفته پیش خود نیز در اقدامی غیر دیپلماتیک و اظهاراتی مداخله جویانه از مردم ایران خواست تا در انتخابات شرکت نکنند و مدعی شد:" حکومت ایران توخالی است و ناتوان از تامین آینده ای خوب برای مردم ایران است."

این اظهارات مداخله جویانه با واکنش مقامات ایران روبرو شد و وزارت خارجه کشورمان کانادا را بازیچه دست رژیم صهیونیستی خوانده و دولت استفان هارپر نخست وزیر کانادا را دولتی   افراطی خواند.


ویدیو مرتبط :
فرصت های جدید روابط اقتصادی ایران و عراق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بحرین: روابط اقتصادی با ایران قطع شود


نمایندگان پارلمان بحرین طرحی را تصویب کردند که از دولت این کشور می‌خواهد روابط اقتصادی با ایران را قطع کرده، سفر اتباع بحرین به ایران را ممنوع کند.

خبرگزاری فارس: پارلمان بحرین روز سه‌شنبه خواستار قطع کامل روابط تجاری با ایران شد.

به نوشته پایگاه بحرینی «(پرشین) گالف دیلی نیوز»، مصوبه پارلمان بحرین از دولت می‌خواهد اتباع این کشور را از سفر به ایران منع کرده، به کلیه روابط تجاری با تهران پایان دهد. لغو خطوط پروازی به ایران و توقف خطوط کشتی‌رانی بین دو کشور از دیگر بندهای این طرح است.

در این جلسه، 28 نفر از مجموع 40 نماینده حضور داشتند که 16 نفر آن‌ها رأی مثبت، 4 نفر رأی منفی دادند و 8 نفر نیز در رأی دهی شرکت نکردند.

این طرح در حالی تصویب شد که برخی نمایندگان پارلمان بحرین اذعان کردند که چنین اقدامی برای اقتصاد این کشور خسارت‌بار است. «محمد میلاد» یکی از این افراد بود که می‌گفت باید دیپلماسی را از تجارت جدا کرد.

وی گفت: «اینکه باید اقدامی دیپلماتیک صورت می‌گرفت و سفیر فراخوانده می‌شد، درست است. این یک اقدام سیاسی است،‌ اما تجارت تجارت است و این طرحی خطرناک است که نباید اجازه تصویب آن را داد.»

میلاد تأکید کرد با چنین طرحی، به زودی خطوط هوایی بحرین دچار خسارت می‌شود و آن وقت دولت است که باید به این شرکت وام پرداخت کند.

وی گفت: «ما باید جنبه‌های اقتصادی این کار را درک کنیم، در غیر اینصورت اقتصادمان با تبعات ویرانگری روبرو خواهد شد.»

این در حالی است که دولت بحرین روز سه‌شنبه اعلام کرد کلیه پروازها به و از ایران را لغو می‌کند.

در حالی که شماری از نمایندگان در پاسخ به دفاع از این طرح پرداختند و ایران را به حمایت از تروریسم متهم کردند، یکی از نمایندگان به نام شاعر که به این طرح رأی مثبت داده بود، گفت باید بین اقتصاد و امنیت یک موازنه ایجاد کرد.

وی گفت: «ما چندین شرکت بحرینی را داریم که با تجار ایرانی قرارداد دارند و بالعکس. دولت باید پیش از اتخاذ هر تصمیمی، نظرات تجار را بگیرد. هیچ‌کس با اینکه باید اقدامات بیشتری علیه ایران صورت گیرد، مخالف نیست، اما ما باید اطلاعات بیشتری کسب کنیم.»

شاعر افزود: «امارات هم سطح دیپلماتیک خود و میزان تجارت خود را کاهش داد، اما همه چیز را متوقف نکرد. اگر هم قرار است همه‌چیز متوقف شود، باید برای دوره‌ای مشخص باشد.»

«ناصر القاصر» یکی از دیگر از نمایندگان گفت شرکت هواپیمایی «(پرشین) گالف ایر» به سه مقصد در ایران، یعنی تهران، شیراز و مشهد پرواز دارد و در صورت فسخ قرارداد، باید غرامت بپردازد.

وی که ریاست کمیته حقوق بشر پارلمان را بر عهده دارد، گفت: «ما باید در ابعادی کلان‌تر فکر کنیم. گالف ایر رقبایی در شورای همکاری دارد که از این فرصت استفاده کرده و این مقصد‌های پرسود را که در سه سال گذشته به گالف ایر کمک کرده زیان‌دهی‌اش را جبران کند، از آن خود خواهند کرد.»