اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ژنو میزبان مذکرات ایران و عراق برای پیگیری سرنوشت مفقودالاثرها



 

ژنو میزبان مذکرات ایران و عراق برای پیگیری سرنوشت مفقودالاثرها

 

نمایندگان ایران و عراق برای بررسی سرنوشت مفقودان جنگ تحمیلی در شهر ژنو باهم دیدار کردند.به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، نمایندگان ایران و عراق دیروز یکشنبه نشست مشترکی را در سطح عالی با موضوع تعیین سرنوشت افراد مفقود الاثر جنگ تحمیلی به پایان بردند.

 

این نشست تحت نظارت کمیته بین المللی صلیب سرخ جهانی برگزار شد.

براساس بیانیه مطبوعاتی کمیته صلیب سرخ جهانی که در شهر امان پایتخت اردن منتشر شد؛  در این نشست پیشرفت زیادی در زمینه تعیین سرنوشت افراد مفقود الاثر در جنگ هشت ساله عراق و ایران به دست آمد.

این بیانیه اضافه می کند: این نشست پس از یادداشت تفاهم ایران، عراق و صلیب سرخ جهانی در نوامبر 2008 بالاترین نشست در نوع خود به شمار می رود که از روز چهارشنبه گذشته کار خود را آغاز کرد.

براساس توافق جدید میان ایران و عراق، جستجو برای پیدا کردن اطلاعاتی درباره افرادی که در گذشته به عنوان اسیر جنگی ثبت نام شده اند یا باید با این عنوان ثبت نام می شدند به علاوه افراد مفقود الاثر و شناسایی پیکرهای نظامیان دو کشور، سرعت می یابد.

"ایریک مارکلای" معاون رئیس عملیات صلیب سرخ جهانی در منطقه خاورنزدیک و مدیترانه با استقبال از این پیشرفت ایجاد شده در مذاکرات نمایندگان ایران و عراق ، از تعهدات ارائه شده توسط دو کشور  استقبال کرد.

پس از توافق نوامبر 2008 ایران و عراق تاکنون، پیکرهای بیش از 250 نفر، تحت نظارت صلیب سرخ جهانی میان دو کشور مبادله شد و اطلاعاتی درباره دو هزار نفر از مفقودان جنگ هشت ساله نیز به دست آمد.

همچنین صلیب سرخ جهانی به آموزش کارکنان پزشکی قانونی برای شناسایی پیکرهای نظامیان دو کشور اقدام و وسایل و تجهیزات ویژه ای را در این زمینه به آزمایشگاه های پزشکی قانونی ایران و عراق ارائه کرد.

یادآور می شود با گذشت 20 سال از پایان جنگ ایران و عراق همچنان دهها هزار خانواده ایرانی و عراقی منتظر دریافت اطلاعاتی از سرنوشت فرزندان خود هستند.

صلیب سرخ جهانی در بیانیه خود تاکید کرده است که این نهاد بین المللی همچنان به حمایت از دولت های ایران و عراق برای کسب اطلاعات درباره سرنوشت شهروندان خود ادامه می دهد.../عصر ایران


ویدیو مرتبط :
اقدام ایران جهت پیگیری بازیکن دوپینگی عراق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شهر بارانی ژنو تا ساعاتی دیگر میزبان مذاکرات ایران و 1+5



طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی به 1+5,تیم مذاکره کننده هسته ای ایران

از ژنو چه خبر
شهر بارانی ژنو تا ساعاتی دیگر میزبان مذاکرات ایران و 1+5

مذاکرات ایران و گروه 1+5 ساعت 11 به وقت تهران (9:30 صبح به وقت محلی) در ساختمان سازمان ملل در ژنو آغاز می شود.

به گزارش   فارس به ژنو، مذاکرات ایران و گروه 1+5 (آمریکا، آلمان،‌ انگلستان، روسیه، چین و فرانسه) به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت 11 امروز (سه‌شنبه) در ساختمان سازمان ملل در ژنو آغاز می‌شود و هیئت های شرکت کننده در طی 2 روز به بحث و تبادل نظر درباره برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران خواهند پرداخت.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در این نشست عصر دیروز (دوشنبه) در رأس تیم مذاکره کننده هسته ای ایران وارد فرودگاه شهر ژنو شد.

وی در بدو ورود به این شهر در جمع خبرنگاران از آماده شدن طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی به 1+5 در نشست ژنو خبر داد و گفت که این طرح چارچوبی است برای راه حل که به طرف مقابل ارائه می دهیم و این چارچوب باید مورد بررسی قرار گرفته و جزئیات آن توسط همکاران ما مورد مذاکره قرار گیرد.

ظریف خاطرنشان کرد: من و همکارانم این آمادگی را داریم که اگر ملاحظه‌ای یا سوالی وجود داشته باشد این سوالها را پاسخ دهیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا در این طرح پیشنهادی چارچوب زمانی تعریف شده، پاسخ داد: مبنای طرح ما زمان است. معتقدیم یکی از روش های ایجاد اعتماد این است که زمان را باز نگذاریم و در یک بازه زمانی محدود مذاکرات را پیش ببریم که هیچ یک از طرف ها احساس نکنند که طرف دیگر می خواهد با وقت کشی برخی از اهداف جانبی را به پیش ببرد و به همین خاطر ما یک چارچوب زمانی را تعیین کردیم.

وی ادامه داد: قبل از این گفتم که ما فکر می کنیم حداکثر ظرف یکسال می توانیم به مرحله نهایی اجرای طرح برسیم. البته طرح ما مراحل مقدماتی، مراحل میانی و یک مرحله نهایی دارد.

ظریف گفت: فکر می کنم بتوانیم مراحل مقدماتی را ظرف 6 ماه اجرا کنیم و حتی امکان اجرای زودتر آن نیز هست. 1+5  به دلیل ساز و کارهای داخلی زمان بیشتری نیاز دارند و باید این موارد را در نظر بگیریم.

وی گفت: معتقدم ظرف حداکثر یکسال می توانیم موضوع هسته‌ای ایران را به موضوع عادی در آژانس تبدیل کنیم، البته این به شرطی است که حسن نیت در طرف مقابل وجود داشته باشد.

محمدجواد ظریف در ارزیابی‌اش از این دور از مذاکرات، این مذاکرات را مرحله جدیدی خواند و گفت: این اولین دور گفت‌وگوهای ایران و 1+5 بعد از اجلاس وزرا در نیویورک است و این اولین آزمایش برای ما خواهد بود که میزان جدیت اعضای 1+5 را بسنجیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین تأکید کرد که مبنای ما در مذاکرات امتیاز دادن و امتیاز گرفتن نیست.

ظریف و کاترین اشتون دیشب نیز در محل اقامتگاه سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در ژنو بر سر میز شام به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک توافق کردند که مذاکرات وزرای خارجه ایران و 1+5 در نیویورک و نشست بعدی اواسط اکتبر در ژنو برگزار شود.

در نشست وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 در نیویورک نیز قرار شد مذاکرات ژنو 23 و 24 مهر ماه در این شهر برگزار شود و این شهر امروز (سه شنبه) برای چهارمین بار میزبان این مذاکرات است البته با این تفاوت که سه نشست قبلی در دولت های نهم و دهم و به ریاست سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران برگزار شد

 

ولی این بار جمهوری اسلامی ایران در سطح عالی تر یعنی در سطح وزیر امور خارجه در پای میز مذاکره حضور دارد و قرار است طرح پیشنهادی جدید و مکتوب خود را به 1+5 ارائه دهد.

مذاکرات امروز به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحایه اروپا آغاز و پس از مراسم افتتاحیه سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه عهده دار ادامه مذاکرات با 1+5 خواهد بود.

سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی، حمید بعیدی نژاد، داود محمدنیا و محمد امیری تیم پنج نفره ایران به سرپرستی ظریف در این دور از مذاکرات هستند.

لازم به ذکر است، هیئت‌های مذاکره کننده ایران و گروه 1+5 در دولت نهم و دهم 9 بار بر سر یک میز به مذاکره نشستند.

تیر ماه 1387، مهر ماه 1388، آذر ماه 1389 به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول بهمن 1389 و همچنین 26 فروردین ماه 1391 میزبان دور بعدی گفت‌وگوها بود. این مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و 29 و 30 خرداد ماه در مسکو برگزار و هشتم و نهم اسفند ماه 1391 و همچنین 16 و 17 فروردین ماه سال جاری (1392) نیز آلماتی قزاقستان میزبان این مذاکرات بود./،فارس