اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چین نفتکش ایران را توقیف کرد/ نفت ایران به کره‌ شمالی نرسید



توقیف نفتکش ایران توسط چین

چین نفتکش ایران را توقیف کرد/ نفت ایران به کره‌ شمالی نرسید

پس از توافق نفتی تهران- پیونگ یان به منظور صادرات نفت خام و میعانات گازی به این کشور آسیایی، دولت چین، نفتکش حامل نفت صادراتی ایران به کره شمالی را به دلایل نامشخص توقیف کرد.

به گزارش مهر به نقل از روزنامه ژاپنی آساهی شینبوم، منابع چینی امروز اعلام کردند: چین نفتکش ایرانی که به مقصد کره شمالی در حرکت بود را توقیف کرده است.

این محموله نفت خام بخشی از قرارداد و توافق دولت پیونگ یانگ با تهران در زمینه واردات 500 هزار تن میعانات گازی و نفت خام سبک است که کره شمالی برای تنوع بخشی به منابع نفتی خود به امضا رسانده بود.

این توافق با همکاری یکی از بزرگترین شرکت‎های نفتی دولتی چین حاصل شده بود.

روزنامه ژاپنی نوشت: به نظر می‎رسد ایران در موارد متعددی تانکرهایی که به نام کشور ثالثی ثبت شده‎اند را ارسال کرده است اما مقامات چینی هنگامی که به نزدیکی ساحل چین در دریای زرد رسیدند، دستور توقف آنها را دادند. کشتی‎ها سپس به بندر دالیان (استان لیونینگ) و کینگدائو (استان شاندونگ) فرستاده شدند. منابع از باقی ماندن میعانات گازی در این بنادر خبر دادند.

چین 2 میلیون دلار (حدود 196 میلیون ین) برای هزینه ذخیره سازی آنها از کره شمالی درخواست کرده است.

"آساهی شینبوم" به نقل از منابع دیپلماتیک آگاه درباره روابط چین و کره شمالی مدعی شد:"هنگامی که چین متوجه شد کره شمالی در حال وابسته شدن به نفت ایران است، این کشور از اهرم‎های فشار متفاوتی برای حفظ نفوذ خود بر کره شمالی استفاده کرده است."

بر اساس قرارداد کره شمالی و ایران، پیونگ یانگ هزینه میعانات را به ایران پرداخت می کرد اما پیش از آن باید به یک شرکت نفتی دولتی چینی ارسال می شد.

یک کارشناس صنعت نفت گفت: "چون کره شمالی از پالایشگاه‎های پیشرفته‎ای برخوردار نیست، مجبور است از چین بخواهد که میعانات را پالایش کند."

در حالی که ارسال میعانات و دیگر محصولات نفتی برای مصارف حیاتی از تحریم‎های اقتصادی سازمان ملل علیه کره شمالی مستثنی شده است، مشخص نیست براساس چه دلایل قانونی، چین اقدام فوق را انجام داده است.

به گزارش مهر، رستم قاسمی وزیر نفت سابق ایران اردیبهشت ماه سالجاری در جمع خبرنگاران پس از مذاکره با "پی هوک" وزیر نفت کره شمالی گفته بود: دولت پیونگ یانگ پیشنهادی مبنی بر واردات نفت از ایران مطرح کرده است که ایران هم از این پیشنهاد نفتی استقبال می کند.

این عضو کابینه دولت دهم با اعلام اینکه مذاکرات برای فروش نفت به کره شمالی آغاز شده است، تصریح کرده بود: در صورت توافق نهایی دو طرف امکان صادرات نفت خام به این کشور آسیایی وجود دارد.

کره شمالی در ردیف یکی از کشورهای  بدهکار نفتی به ایران قرار دارد حتی پیشتر مذاکراتی با کره شمالی به منظور تامین منابع مالی میدان نفتی ماهشهر به منظور بازپرداخت منابع مالی نفتی معوق انجام شده بود اما هیچگاه قراردادی بین دو کشور امضا نشد.

مذاکره نفتی وزیران نفت جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی اردیبهشت ماه سالجاری پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران انجام شده بود./مهر

 


ویدیو مرتبط :
‫تماشاگر // خلاصه بسکتبال : ایران 57 - 70 چین ( ایران به فینال نرسید )‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمادگی پنتاگون برای آغاز جنگ سایبری علیه ایران، چین، روسیه و کره شمالی



 

اخبار,اخبار سیاست  خارجی ,حمله سایبری

وزارت دفاع آمریکا در لایحه ای آمادگی خود را برای راه اندازی جنگ سایبری علیه ایران، چین، روسیه و کره شمالی اعلام کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از واشینتگن تایمز، بر اساس لایحه جدید وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که هفته گذشته به تصویب کنگره رسید، فرماندهی سایبری این کشور آماده راه اندازی جنگ سایبری علیه ایران، چین، روسیه و کره شمالی است. این اقدام به دنبال افزایش حملات سایبری در شبکه های رایانه ای آمریکا رخ داده است. 

در میان تبصره های 1300 صفحه ای "قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا،" نمایندگان مجلس در این لایحه جدید از پنتاگون خواستند تدابیری برای جلوگیری از ادامه حملات سایبری در این کشور اتخاذ کند. در بند 1646 این لایحه آمده است فرماندهی سایبری پنتاگون باید به طور مشخص در مقابله با کشورهایی نظیر ایران، روسیه، چین و کره شمالی آماده باشد.

بر اساس این بند، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و یک مشاور ارشد در امور سایبری باید از طریق بخش تجزیه و تحلیل جنگی "اداره ساختار نیرو، منابع و ارزیابی" اقداماتی را برای بررسی استراتژی ها، فرضیه ها و قابلیت های فرماندهی سایبری آمریکا انجام دهند تا مانع از وقوع حملات سایبری از جانب قدرتهای خارجی از جمله چین، ایران، کره شمالی و روسیه در سالهای 2020 تا 2025 شوند.

از جمله آخرین حملات سایبری آمریکا می توان به هک اطلاعات مربوط به کارمندان فعلی و سابق "دفتر مدیریت پرسنل" این کشور و شرکت "سونی پیکچرز" اشاره کرد. شرکت سونی پیکچرز سال گذشته هدف یک حمله گسترده سایبری قرار گرفت. دولت آمریکا، کره شمالی را مسئول آن دانست.

"پیتر سینگر،" استراتژیست و عضو ارشد اندیشکده "بنیاد آمریکای نوین" در این خصوص اعلام کرد آمریکا آماده راه اندازی یک حمله سایبری است که می تواند کل زیر ساخت ها را فلج کند.


 اخبار سیاست  خارجی  -  باشگاه  خبر نگاران