اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چین قرار داد خرید نفت از ایران را تمدید كرد : 460 هزار بشكه در روز



 

 

 

چین قرار داد خرید نفت از ایران را تمدید كرد : 460 هزار بشكه در روز

 

شركت های نفتی دولتی چین قرار داد یك ساله خرید نفت خام از ایران را برای سال 2011 تمدید كرده اند.

دو منبع آگاه در گفتگو با رویترز ضمن اعلام این موضوع گفتند كه پكن در سال 2011 همچنان به عنوان بزرگ ترین خریدار نفت خام ایران روزانه 460 هزار بشكه نفت خام از ایران وارد خواهد كرد.

گفتنی است كه خبر تمدید قرار داد خرید نفت چین از ایران در حالی منتشر شد كه هوجین تائو رییس جمهوری این كشور در دیدار رسمی 4 روزه از آمریكا در این كشور به سر می برد.

دولت چین در سال های گذشته علی رغم فشارهای ایالات متحده روابط نزدیك تجاری خود با ایران را حفظ كرده و در شورای امنیت ملل متحد به همراهی روسیه زهر قطعنامه های تحریمی علیه ایران را گرفته است ، با این حال پكن به تمامی قطعنامه های تحریمی شورای امنیت علیه ایران رای مثبت داده است.

این دو منبع مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند كه نوع و میزان نفتی که چین در سال 2011 از ایران وارد خواهد کرد، نسبت به سال 2010، هیچ تغییری نخواهد کرد.

چین در سال 2010  سالانه 460 هزار بشكه از ایران نفت وارد كرده است و پیش بینی می شود در سال 2011 نیز به همین میزان نفت از ایران وارد كند. ایران پس از عربستان و آنگولا سومین تامین كننده نفت خام چین به شمار می رود.

منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند كه بر اساس قرارداد منعقد شده بین شركت نفتی دولتی "ژوهای ژنرونگ " (به عنوان بزرگ ترین كمپانی  خریدار نفت ایران در چین ) و شركت ملی نفت ایران ، این شركت چینی متعهد شده  در سال 2011روزانه 240 هزار بشكه نفت خام از ایران خریداری كند. از سوی دیگر شركت چینی " ساینوپك " كه بزرگترین شركت پالایشگاهی نفت خام در آسیا به شمار می رود، طبق قرار دادی مشابه متعهد شده تا روزانه  220 هزار بشكه نفت خام از ایران وارد كند و با این دو قرار داد  حجم كلی خرید نفت چین از ایران به رقم 460 هزار بشكه در روز خواهد رسید.

واردات نفت خام چین از ایران در سال 2010 در مجموع 10 درصد كاهش داشته است ، اما چین همچنان بزرگ ترین خریدار نفت خام ایران در جهان به شمار می رود.

پس از چین هند با واردات روزانه 400 هزار بشكه نفت از ایران دومین خریدار بزرگ نفت خام ایران به مشار می رود و جایگاه سوم از آن ژاپن می باشد.

چین پس از ایالات متحده آمریكا دومین مصرف كننده بزرگ نفت خام در جهان به شمار می رود...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
مذاکرات هسته ای ایران تا روز دوشنبه تمدید شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توافق چین و ایران برای تهاتر نفت با دکل/ خرید دکل چینی؛ اقتصادی یا غیراقتصادی



توافق چین و ایران,خرید دکل چینی,بدهی های نفتی چین

توافق چین و ایران برای تهاتر نفت با دکل/ خرید دکل چینی؛ اقتصادی یا غیراقتصادی

همزمان با توافق ایران و چین برای تسویه بخشی از بدهی های نفتی چین با واردات دکل های حفاری و تعلیق بزرگترین قرارداد ساخت دکل حفاری توسط سازندگان ایرانی، کارشناسان و نمایندگان مجلس درباره اقتصادی یا غیر اقتصادی بودن این توافق اظهارنظر کرده‌اند.

به گزارش  مهر، همزمان با خیز جدید کاخ سفید برای تحریم نفت و احتمال توقف کامل صادرات نفت ایران، تهران – پکن به منظور تسویه بخشی از بدهی‌های نفتی به یک توافق جدید دست یافته‌اند.

سال گذشته رستم قاسمی وزیر نفت در جمع سازندگان تجهیزات نفتی با تاکید بر اینکه سازندگان و پیمانکاران برای واردات مواد اولیه هر میزان ارز نیاز داشته باشند به ویژه در برخی از کشورهای آسیایی خریدار نفت امکان پرداخت این منابع در آن کشور وجود دارد.

بر این اساس اخیرا شرکت حفاری شمال با استفاده از تسهیلات منابع صندوق توسعه ملی و درآمدهای ذخیره نفتی در این صندوق مجوزی از وزارت نفت به منظور امضای قرارداد 14 دستگاه دکل حفاری با سازندگان چینی به ارزش تقریبی 800 میلیون تا یک میلیارد دلار امضا کرده است.

از این رو مطابق با اظهارات هدایت الله خادمی با نشریه رسمی وزارت نفت با قرارداد شرکت حفاری شمال و چینی‌ها قرار است پیش پرداخت خرید این 14 دستگاه دکل حفاری خشکی و دریایی به طور کامل از محل صندوق توسعه ملی و درآمدهای نفتی ذخیره شده در این صندوق تامین شود.

امیرعباس سلطانی نماینده مردم بروجن در مجلس هم اخیرا در گفتگو با سایت مجلس در تشریح دلایل امضای خرید دکل‌های حفاری چینی، با بیان اینکه چین یکی از بزرگترین خریدارن نفت ایران بوده اما در شرایط کنونی این کشور در پرداخت بدهی‌های خود بابت خرید نفت با مشکلاتی مواجه شده، از این رو واردات دکل‌های حفاری از چین، یکی از راه‌های پرداخت پول‌های نفت کشور عنوان شده است.

همزمان با رونق بازار سازندگان چینی در امضای خرید ساخت دکل‌های حفاری برای شرکت‌های نفتی ایرانی همچون شرکت حفاری شمال، عملیات اکتشاف نفت و چند شرکت خصوصی، بزرگترین قرارداد ساخت دکل‌های حفاری بین وزارت نفت و سازندگان ایرانی به حالت تعلیق درآمده است.

مطابق با این قرارداد که تیر ماه سال گذشته امضا شده بود، توافقی حاصل شد که کنسرسیومی از سازندگان ایرانی مراحل طراحی و ساخت 14 دستگاه دکل حفاری را انجام دهند اما همزمان با تعلیق این توافق، قراردادی با حمایت وزارت نفت برای خرید 14 دستگاه دکل حفاری از چین امضا شده است.

هشدارهای ترکان درباره واردات دکل چینی
اکبر ترکان اخیرا با هشدار نسبت به واردات دکل‌های بی کیفیت و فاقد استاندارد از چین و هوشمندی مسئولان و مدیران صنعت نفت نسبت به واردات دکل چینی، گفته است: اگر نظارت و هوشیاری کافی نباشد علاوه بر افزایش فعالیت‌های دلالی و سودآوری‌های کاذب، تجهیزات درچه چندم و غیراستاندارد هم وارد صنعت نفت می‌شود.

مشاور ارشد رئیس جمهور دولت یازدهم با یادآوری اینکه نگاهی به بازار خرید و فروش دکل حفاری نشان می‌دهد نقش پررنگ واسطه‌ها موجب شده دکلی که درحال عادی 120 میلیون دلار ارزش دارد، در شرایط مطلوب به خریداران ایرانی با قیمت‌های حدود 140 میلیون دلار فروخته می‌شود، تاکید کرده بود: این درحالی است که به‌تازگی به مدد فعال‌تر شدن دلالان این رقم تا حدود 170 میلیون دلار افزایش یافته است.

این کارشناس اقتصاد انرژی بیان کرده بود: در چنین شرایطی تنها راه حل مشکل کمبود دکل حفاری روی آوردن به مسیر ساخت دکل حفاری است و نه خرید آن، زیرا برآوردها نشان می‌دهد هزینه ساخت بهترین دکل‌های دریایی همچون سوپر ریگ M2 کمتر از 100 میلیون دلار است، بنابراین باید با قاطعیت دلال‌ها را خارج کرده و به ساخت دکل روی آوریم.

معاون اسبق برنامه‌ریزی وزارت نفت با اشاره به پیشنهادهای اخیر برخی از سازندگان چینی مبنی بر ساخت و تامین فاینانس دکل‌های حفاری خشکی و دریایی، تصریح کرده بود: در این مسیر حواسمان جمع باشد فریب فاینانس چینی را هم نخوریم، زیرا هر زمان موضوع ساخت دکل پیش آمده همان دلال‌ها برای فاینانس 85 درصدی روند ساخت تلاش‌های خود را آغاز کرده‌اند.

وی افزوده بود: در واقع قصد آن فاینانس 85 درصدی هزینه دکل با احتساب قیمت 170 میلیون دلار است و درنهایت هزینه نهایی ساخت دکل را هم ناخواسته تا 150 میلیون دلار افزایش می‌دهند.

افزایش تعرفه واردات دکل چینی توسط دولت
حمیدرضا طیبی رئیس کنسرسیوم ساخت دکل انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هم اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به توانمندی کشور در زمینه ساخت دکل‌های حفاری نفت، واردات دکل چینی را فاقد توجیه اقتصادی عنوان کرد و گفته است: وزارت صنعت و دولت به‌منظور حمایت از سازندگان ایرانی تعرفه واردات دکل حفاری از چین و سایر کشورها را افزایش دهد.

ساخت داخل ممنوع، واردات آزاد شد
سیروس تالاری عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت درباره تامین منابع مالی واردات دکل چینی توسط وزارت نفت، می گوید: اگر وزارت نفت برای پیش پرداخت به سازندگان داخلی با مشکل مالی مواجه است چگونه و با چه بودجه‌ای مبادرت به وارد کردن دکل‌های چینی و تامین اعتبار از صندوق توسعه ملی می‌کند و اگر مشکل مالی وجود ندارد چرا با وجود امضای قرارداد ساخت با سازندگان داخلی از پرداخت بودجه به آنها برای شروع کار امتناع می‌کند و برای واردات مجوز صادر می‌کند.

دولت یازدهم واردات دکل چینی را متوقف کند
رضا پدیدار رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هم در گفتگو با مهر خواستار رسیدگی دکتر حسن روحانی رئیس جمهور منتخب به موضوع واردات دکل‌های حفاری چینی و بعضا با استاندارد پائین به صنعت نفت ایران شد و تبیین کرد: رئیس جمهور توقف واردات دکل‌های چینی را در دستور کار دولت یازدهم قرار بدهد.

نمایندگان مجلس: سازندگان ورشکسته می‌شوند
امیرعباس سلطانی عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه واردات دکل حفاری از چین هیچگونه منفعت اقتصادی ندارد و این واردات فقط منافع ملی را به خطر انداخته و بیشتر سازندگان و تولیدکنندگان داخلی صنعت نفت را با ورشکستگی مواجه کرده است به سایت مجلس، بیان کرد: ورود دکل‌های حفاری از چین، زیان‌های هنگفتی را به صنعت نفت و گاز ایران وارد کرده، چراکه این دکل‌ها بسیار گران قیمت بوده و از کیفیت لازم نیز برخوردار نیست.

عبدالله تمیمی عضو کمیسیون انرژی مجلس هم در واکنش به واردات دکل‌های حفاری از چین، با بیان اینکه برداشت سریع‌تر از مخازن مشترک نباید بهانه واردات دکل های چینی شود، معتقد است: این موضوع به طور حتم در کمیسیون انرژی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

موسی احمدی عضو کمیسیون انرژی مجلس هم درباره اولتیماتوم وزیر نفت به پیمانکاران نسبت به واردات تجهیزات نفتی به سایت مجلس گفته است: توان تولید تجهیزات صنعت نفت به‌جایی رسیده که می توانیم روی پای خود بایستیم و به جای واردات از چین، از محصولات داخلی استفاده کنیم.

علی مروی نائب رئیس کمیسیون انؤژی مجلس با اشاره به اینکه واردات دکل‌های حفاری از چین از صرفه و منفعت اقتصادی برخوردار نیست، اظهارکرد: واردات دکل‌های حفاری از چین به هیچ عنوان از صرفه اقتصادی برخوردار نیست، از این رو در این مورد وزارت نفت تلاش‌های بسیاری برای خودکفایی در ساخت و تولید دکل‌های حفاری انجام داده، اما این موضوع به سرمایه و منابع مالی سنگینی نیاز دارد.

میرکاظمی تنها حامی واردات دکل چینی
به گزارش مهر، با وجود مخالفت سازندگان داخلی، کارشناسان و برخی از نمایندگان مجلس اما سیدمسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت و رئیس کمیسیون انرژی مجلس تنها حامی واردات دکل حفاری از چین بوده و واردات این نوع کالاها را دارای توجیه اقتصادی عنوان می‌کند.

وی در گفتگو با سایت مجلس با اشاره به اینکه کشور در تولید دکل‌های حفاری در دریا با مشکلاتی مواجه است، گفته است: دکل‌های حفاری وارداتی هم با کیفیت هستند و هم از طریق فاینانس در اختیار وزارت نفت قرار گرفتند

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دکل‌های حفاری وارداتی به ایران هم از کیفیت لازم برخوردار است و هم از طریق فاینانس در اختیار وزارت نفت قرار گرفته است، تصریح کرد: در صورتی که استفاده از قطعات تولیدی داخلی نیاز به پول نقد داشته که این موضوع به هیچ عنوان برای صنعت نفت ایران از صرفه اقتصادی برخوردار نیست.

میرکاظمی با اعلام اینکه در شرایط کنونی واردات دکل‌های حفاری از چین دارای صرفه اقتصادی است، خاطرنشان کرد: هرچند واردات دکل‌های حفاری از کشور چین برای سرمایه گذاران صنعت نفت صرفه اقتصادی در بر خواهد داشت، اما این امر نباید مانع حمایت از صنایع و تولیدات داخلی باشد./مهر