اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چینی ها لاک‌ پشتهای آزادگان را می‌خورند!


مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان گفت: با وجود اینکه «لاک پشت های فراتی» یکی از گونه های در معرض خطر انقراض به شمار می روند کارگران چینی شاغل در میدان های نفتی آزادگان این گونه را شکار می کنند و می خورند.

خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان گفت: با وجود اینکه «لاک پشت های فراتی» یکی از گونه های در معرض خطر انقراض به شمار می روند کارگران چینی شاغل در میدان های نفتی آزادگان این گونه را شکار می کنند و می خورند.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان امروز در نخستین جلسه کارگروه تالاب ها و سواحل استان که به مناسبت دوم فوریه روز جهانی تالاب ها برگزار شد از شکار غیرمجاز و استفاده خوراکی چینی ها از گونه های جانوری در معرض انقراض در تالاب هورالعظیم خبر داد.

احمدرضا لاهیجان زاده با اشاره به آسیب فعالیتهای وزارت نفت در تالاب هورالعظیم، گزارش نهادهای مردمی را مبنی بر استفاده خوراکی چینی ها از گونه های در معرض انقراض تالاب تائید کرد.

وی گفت: گزارش هایی دریافت کردیم که پیمانکاران چینی وزارت نفت «لاک پشت فراتی» را که یکی از گونه های در معرض انقراض و باارزش تالاب هورالعظیم است شکار می کنند و می خورند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان خوزستان، خشک شدن تالاب مرزی هورالعظیم را یکی از دو فاجعه زیست محیطی قرن (بر اساس اعلام سازمان ملل) دانست و افزود: 5.2 میلیون هکتار از این تالاب با فعالیت های تعمدی در زمان حکومت سابق عراق خشک شده و شکل گیری پدیده گرد و غبار نیز از زمان خشک شدن این تالاب بوده است.

به گفته وی، مذاکره درباره احیای هورالعظیم از محورهای سفر اخیر ابتکار رئیس سازمان محیط زیست به عراق بوده است.

لاهیجان زاده، کاهش ورودی آب به هورالعظیم بعد از احداث سد کرخه، فعالیت های نفتی و خشکاندن تعمدی تالاب را از مهمترین آسیب های هور عنوان کرد و گفت: آلودگی های نفتی مرگ و میز آبزیان و پرندگان این تالاب را به دنبال داشته است. ریختن زباله و آتش زدن تالاب، تعریض غیرمجاز جاده ها و احداث کمپ در اراضی تالابی از دیگر آسیب های نفت بر هورالعظیم است.

وی تاکید کرد: هوالعظیم قابلیت بازگشت به وضعیت سابق را دارد و به محض آب دار شدن ظرف دو تا سه سال احیا می شود.

لاهیجان زاده همچنین درباره تالاب میانگران در ایذه گفت: مهمترین تهدید این تالاب تخلیه فاضلاب شهری است که باید برای آن چاره اندیشی شود.

وی افزود: تالاب بامدژ از مهمترین زیستگاه های پرندگان مهاجر است.

فرماندار شادگان قهرمان تالاب می شود
مدیرکل محیط زیست خوزستان با اشاره به اقداماتی که در تالاب شادگان انجام شده از جمله طرح مدیریت جامع این تالاب گفت: با توجه به پیگیری هایی که عبدالزهرا سنواتی، فرماندار شادگان برای حل مشکلات این تالاب انجام داده، برای دریافت لقب «قهرمان تالاب» پیشنهاد شده است.

به گفته وی، پیشنهاد اخیر استان مبنی بر تصویب کارگروه تالاب ها و سواحل در سازمان حفاظت محیط زیست مورد موافقت قرار گرفته و این کارگروه در 30 استان کشور تشکیل می شود.

25 درصد مساحت تالابها در خوزستان است
دبیرکارگروه تالاب های استان همچنین با ارائه گزارشی از وضعیت چهار تالاب خوزستان (شادگان، هورالعظیم، بامدژ و میانگران) گفت: خوزستان 25 درصد از مساحت تالاب های کشور را به خود اختصاص می دهد.

وی تالاب ها را «شاهکار خلقت» توصیف کرد و افزود: حفاظت از منابع طبیعی، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، تعدیل هوا و... از کارکردهای مهم تالاب ها هستند.

لاهیجان زاده با بیان اینکه تالاب بین المللی شادگان بزرگترین تالاب ثبت شده کشور و متصل به خور و دریا است درباره نقش این تالاب در اقتصاد منطقه اظهار کرد: 100 هزار راس دام (60 هزار راس گوسفند و 40 هزار راس گاو) در حاشیه تالاب زندگی می کنند.

وی ادامه داد: پنج هزار صیاد در این منطقه وجود دارند که بدون هیچگونه سرمایه گذاری 15 هزار تن ماهی از این تالاب صید می کنند. همچنین 515 صیاد پرنده در این تالاب دو سه ماه از سال از این تالاب ارتزاق می کنند.

لاهیجان زاده مهمترین تهدید تالاب شادگان را کاهش آب ورودی و ورود پساب های کشاورزی و فاضلاب شهری به این زیستگاه عنوان کرد و افزود: احداث طرح هایی مانند پتروشیمی و فولاد در این تالاب جزو عوامل منفی تاثیر گذار بر حیات تالاب شادگان است.


ویدیو مرتبط :
لاک پشتهای نینجای واقعی.......!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جاسوسی چینی ها در میدان نفتی آزادگان / همکاری چینی ها هنوز ادامه دارد!



اخبار ,اخبار اقتصادی ,جاسوسی چینی‌ها در صنعت نفت ایران

 

اخبار اقتصادی - جاسوسی چینی ها در میدان نفتی آزادگان / همکاری چینی ها هنوز ادامه دارد!

در حالی که پیش تر معاون وزیر نفت جاسوسی چینی‌ها در صنعت نفت ایران را تایید کرده بود، به تازگی وزیر نفت نسبت به انجام این اقدام توسط پیمانکاران چینی میادین مشترک نفتی ابراز بی‌اطلاعی کرده، اما اذعان کرده که متاسفانه برخی پیمانکاران در طرف دیگر کار را بسیار بیشتر از طرف ما پیش برده اند.

ماجرای جاسوسی چینی ها در صنعت نفت ایران پس از اخراج پیمانکار چینی میدان آزادگان جنوبی که در واقع بزرگترین میدان نفتی ایران است و از بزرگترین میادین نفتی جهان به شمار می رود به میان آمد. پیمانکار چینی این پروژه نه تنها در این میدان مشترک کاری از پیش نبرد بلکه با انعقاد قرار داد با عراق به عنوان شریک ایران دراین میدان برای توسعه میدان مجنون در سمت عراق دست به کار شد و حتی اطلاعات ایران را در اختیار طرف عراقی قرار داد!


ماجرای ورود و خروج پرحاشیه چینی‌ها به آزادگان جنوبی
اگرچه توسعه آزادگان جنوبی در سال 1380 (2001 میلادی) در جریان سفر سید محمد خاتمی، رییس جمهور وقت به ژاپن به شرکت ژاپنی اینپکس واگذار شد اما کنسرسیوم شرکت‌های ژاپنی به رهبری اینپکس به رغم مذاکره‌های انجام شده، در سال ١٣٨٥ از حضور در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی کناره گیری کرد و به این ترتیب طرح توسعه زودهنگام این میدان تا پایان دولت نهم توسط شرکت های داخلی انجام شد و در نهایت تولید آزادگان جنوبی به حدود ٥٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت .

در ادامه انجام اقدامات برای توسعه این میدان نفتی، در اوایل دولت دهم بود که قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی به ارزش ٢,٥ میلیارد دلار در قالب بیع متقابل بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت چین به امضا رسید و در نهایت با توجه به تغییرات اعمال شده در طرح جامع توسعه، عملیات اجرایی این طرح از شهریور سال ١٣٩١ همزمان با تصویب طرح جامع تجدید نظر شده آغاز شد.

البته انعقاد قرارداد با چینی ها در حالی انجام شد که آنها در سال های اخیر سابقه درخشانی در صنعت نفت ایران نداشته اند و طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی، توسعه میدان گازی پارس شمالی، بلوک اکتشاف و توسعه گرمسار و اجرای فاز دوم کارخانه ایران ال.ان.جی را می‌توان از جمله از پروژه‌هایی دانست که چینی ها در اجرای آنها به وعده خود عمل نکرده اند.

اما روند کار چینی ها در این پروژه همانند بسیاری دیگر از پروژه‌های عمرانی طبق قراردادهای منعقد شده نبود و پس از تذکرهای مکرر کتبی و شفاهی و در نهایت ابلاغ اخطار کتبی به پیمانکار چینی این طرح در اوایل زمستان سال گذشته، در حالی که شرکت چینی وعده داد که نسبت به پیشبرد پروژه اقدامات مناسب را انجام دهد اما باز هم پیمانکار چینی به وعده خود عمل نکرد.

بر این اساس در حالی که پس از مهلت 90 روزه به شرکت چینی باز هم فرصت یک ماهه به این شرکت داده شد، اقدامی از سوی پیمانکار صورت نگرفت و در نتیجه حکم خاتمه قرارداد چینی ها در طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی صادر شد.


مهر تایید معاون وزیر نفت بر جاسوسی چینی‌ها
در پی اخراج چینی ها از این پروژه علی ماجدی،معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت درباره جاسوسی چینی‌ها درصنعت نفت کشور گفت که بر اساس شنیده های ما این اتفاق رخ داده است، اما اثبات این قضیه کار آسانی نیست زیرا میدان مشترک است و تعدادی از چاه ها در طرف ایرانی و تعدادی از چاه ها نیز در طرف عراقی حفاری شده است.

ماجدی با تاکید بر این‌که شرکت چینی که هم در طرف ایرانی میدان آزادگان جنوبی و هم در کنسرسیوم طرف عراقی این میدان حضور دارد نباید از اطلاعات این طرف میدان برای کشور دیگر استفاده کند،خاطرنشان کرد: اما اثبات اینکه از اطلاعات موجود در طرف ایران، برای توسعه همین میدان مشترک در طرف دیگر بهره برداری شده، به سادگی امکان پذیر نیست.

اما به رغم تایید ماجدی، بیژن زنگنه، وزیر نفت، نسبت به فروش اطلاعات ایران به عراق توسط پیمانکار چینی ابراز بی‌اطلاعی کرده اما گفته که متاسفانه بعضی از این پیمانکاران در طرف دیگر هم در حال فعالیت هستند و اصلا فعالیت آنها در آن طرف با این طرف قابل مقایسه نیست به طوری که در طرف مقابل خیلی بیشتر از طرف ما فعالیت کرده اند.

این اقدام چینی‌ها در صنعت نفت ایران در حالی رخ داده که هنوز پیمانکاران چینی در میادین مشترک نفتی ایران در حال فعالیت هستند و همکاری با آنها به رغم عدم رضایت از عملکردشان در پروژه‌ها همچنان ادامه دارد.
اخبار اقتصادی - ایسنا