اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چین، بهترین دوست این روزهای ایران / امضای پروتکل های سری نظامی با تهران



اخبار,اخبار اقتصادی ,خبرهای اقتصادی   , روابط   ایران وچین

 چین، بهترین رفیق جدید ایران، احتمالا بزرگترین پیروز لغو تحریم های وضع شده بر صادرات نفت ایران خواهد بود. شی جین پینگ رییس جمهوری چین، اخیرا در سفری به تهران و طی ملاقات با حسن روحانی رییس جمهوری ایران، یک پیمان همکاری ۲۵ ساله اقتصادی، سیاسی، و نظامی را به امضا رساند.

نیوزویک نوشت: چین، بهترین رفیق جدید ایران، احتمالا بزرگترین پیروز لغو تحریم های وضع شده بر صادرات نفت ایران خواهد بود. شی جین پینگ رییس جمهوری چین، اخیرا در سفری به تهران و طی ملاقات با حسن روحانی رییس جمهوری ایران، یک پیمان همکاری ۲۵ ساله اقتصادی، سیاسی، و نظامی را به امضا رساند.

به گزارش «انتخاب»، هر دو رئیس جمهور از امضای ۱۷ قرارداد خبر دادند که شامل موافقتنامه هایی در حوزه حفاری نفتی، انرژی هسته‌ای، و پروژه های گسترده زیربنایی است که چین را به دریای مدیترانه وصل می‌کند. روحانی پیش بینی کرد سطح مبادلات تجاری سالانه دوجانبه ایران و چین طی یک دهه آینده، با افزایشی ده برابری، به ۶۰۰ میلیارد دلار برسد.

ایران سالهاست که روابط نزدیکی با چین داشته است. چین از سال ۲۰۰۹ بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است. چینی ها در دوره تحریم های فلج کننده علیه ایران، با خرید نفت از ایران و کار با بانک های ایرانی، به شکلی که ناقض تحریم ها نباشد، به ادامه حیات اقتصاد ایران کمک کردند.

پکن در اوج تحریم ها سرمایه گذاری سنگینی در راهسازی، کارخانه ها، و زیرساخت های ایران انجام داد. پروژه تونل پنج کیلومتری نیایش در تهران، که یکی از طولانی ترین تونل ها در جهان است، و همچنین شبکه متروی شهر تهران دو نمونه از این همکاری ها است. دو کشور در مخالفت شان با مداخله آمریکا در عراق و افغانستان هم مواضع مشترک دارند. چین در پذیرش توافق هسته ای از سوی ایران هم نقش مهمی ایفا کرد.

مرکز غنی سازی هگزا فلوراید اورانیوم در نزدیکی اصفهان، پروژه ای ساخت چین در سال های آغاز انقلاب ۵۷ بود. مجتمع های صنعتی نظامی دو کشور از آن زمان تعطیل شد. یک منبع نزدیک به ارتش چین امضای پروتکل های سری نظامی با ایران در این هفته را تایید می کند.

نوامبر گذشته، فرمانده نیروی هوایی چین در دیداری با همتای ایرانی اش وعده ارتقاء همکاری های دو طرف به سطحی عالی تر را وعده داد. اکتبر گذشته، ناوهای جنگی چین در بندرعباس پهلو گرفتند، تا برای نخستین بار در یک رزمایش دریایی مشترک با ایران در خلیج فارس شرکت کنند.

ایران پیشاپیش مجموعه ای از موشک های دریایی کرم ابریشم، مین های ضد کشتی، و قایق های تندرو تهاجمی خریداری و مستقر کرده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فوریه سال گذشته این تجهیزات را در رزمایش "پیامبر اعظم ۹" به نمایش گذاشت و طی آن ماکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز را هدف قرار داد.

پایان یافتن تحریم ها راه را برای پیوستن ایران به سازمان همکاری های شانگهای به عنوان یک کشور عضو، هموار کرد. این پیمان شامل روسیه و کشورهای آسیای میانه است و نسخه نیم بندی از ناتو محسوب می شود.

امیدهایی وجود دارد که افزایش تعامل چین با ایران باعث کاهش تنش میان تهران و دشمن بزرگش عربستان سعودی شود. چین برای عبور ۷۰ درصد از نفت وارداتی اش از خلیج فارس به منطقه ای بی تنش نیاز دارد.

پکن با دقت فراوان دوستی جدیدش با ایران را با گرم تر کردن روابطش با سعودی ها به تعادل می رساند.

شی جین پینگ درست پیش از ورود به تهران در سفری به ریاض در افتتاح یک مرکز تحقیقات نفتی و یک پالایشگاه حضور پیدا کرد و با ملک سلمان درباره راه حلی صلح آمیز برای مناقشات در یمن و سوریه گفتگو کرد. اما سرمایه و تسلیحات چینی ایران را مقتدرتر کرده و تعادل قدرت لازم با عربستان سعودی را به هم می زند.

چین دهه ها است که عربستان را به دلیل روابط ادعایی نهادهای خیریه سعودی با اقلیت مسلمان اویغور در استان غربی سین کیانگ چین محتاطانه زیر نظر دارد. فتوای مفتی اعظم عربستان مبنی بر این که "ما وظیفه اخلاقی داریم به برادران مسلمان خود در سین کیانگ کمک کنیم" موجب خشم پکن شد.

خلاء ناشی از کاهش نیروهای آمریکا در منطقه خاورمیانه بعید است به این زودی با نیروهای چینی پر شود. پکن همواره به اصل عدم مداخله نظامی در امور کشورها تاکید گذاشته است. این رویکرد رهبران چین از عدم تکرار نقش آمریکا پس از جنگ جهانی دوم در خاور میانه حکایت دارد.

در عین حال، سرمایه گذاری سنگین چین در ایران همراه با پذیرش تهران به عنوان یکی از مؤسسان بانک سرمایه گذاری آسیایی مورد حمایت چین احتمالا موجب گسترش رشد و توسعه خواهد شد.

 

  اخبار  اقتصادی  -  انتخاب 


ویدیو مرتبط :
تکرار تاریخ | چگونگی امضای پروتکل الحقای به روایت دکتر عباسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایوا: دوست داشتیم در تهران با تیم ملی ایران بازی می‌كردیم



 

 

پایوا: دوست داشتیم در تهران با تیم ملی ایران بازی می‌كردیم

 

مدیر رسانه‌ای تیم ملی فوتبال برزیل گفت: می‌دانیم مردم ایران علاقه زیادی به فوتبال دارند و ما نیز دوست داشتیم در تهران با تیم ملی ایران بازی می‌کردیم.

رودریگو پایوا در خصوص ترکیب تیم ملی برزیل در بازی برابر ایران عنوان کرد: کادر فنی بهترین نفرات و آماده‌ترین افراد را برای این مسابقه انتخاب کرده است. با تمام وجود برابر ایران قرار خواهیم گرفت تا یک دیدار دوستانه خوب را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: مانو منسز، سرمربی برزیل، تلاش کرده ستاره‌های این کشور را به تیم دعوت کند بجز برخی بازیکنان که باشگاه‌های آنها با حضورشان در تیم ملی مخالفت کردند، مانند کاکا که به علت مصدومیت جزیی با مخالفت باشگاه رئال‌مادرید مواجه شد.

مدیر رسانه‌ای تیم فوتبال برزیل خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برزیل در جام جهانی 2010 حذف شد، سرمربی تیم در نظر دارد بازیکنان جوان را نیز به تیم دعوت کند تا برای آینده آنها را مورد ارزیابی قرار دهد.

پایوا در ادامه تاکید کرد: پس از اینکه آژانسی دیدار تیم‌های برزیل و ایران را در نظر گرفت، منسز از شنیدن این موضوع بسیار خوشحال شد و استقبال کرد و بازی برابر ایران را جذاب دانست.

مدیر رسانه‌ای تیم ملی فوتبال برزیل یادآور شد: این بازی از سوی آژانسی برنامه‌ریزی شد و این موضوع در دنیای حرفه‌ای فوتبال، طبیعی است. پس از دریافت این پیشنهاد کادر فنی و فدراسیون برزیل بررسی‌های خود را انجام دادند و با این پیشنهاد موافقت کردند.

وی افزود: به عنوان مدیر رسانه‌ای تیم برزیل اطلاعات خوبی از ایران داشتم و کادر فنی نیز پس از مشخص شدن این دیدار، فوتبال ایران را در چند سال اخیر مورد بررسی قرار داد و اطلاعاتی را در مورد اولین حضور ایران در رقابت‌های جام جهانی آرژانتین کسب کرد.

پایوا تصریح کرد: شناختی از برخی بازیکنان ایران پیدا کردیم و کادر فنی برزیل معتقد است قبل از رویارویی با آرژانتین در دسامبر (آذر ماه) یکی از بازی‌های خوب و دوستانه، همین دیدار خواهد بود، زیرا می‌دانیم ایران بازیکنان با استعدادی دارد و از توانایی بالایی در فوتبال آسیا برخوردار است. هرچند ایران به جام جهانی صعود نکرد، اما نسبت به گذشته پیشرفت خوبی داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد این دیدار در تهران برگزار شود؛ اظهار داشت: بله. زمانی که دیدار دوستانه‌ای برگزار می‌شود، فرقی نمی‌کند در تهران باشد یا ابوظبی، اما ما هیچ دعوتنامه‌ای از سوی ایران برای برگزاری دیدار در تهران دریافت نکردیم. می‌توانیم پس از برگزاری این دیدار، همکاری‌های خود را افزایش دهیم و برزیل با تمام ستاره‌های خود در ایران حضور یابد و بازی جذابی با حضور تماشاگران پرشور برگزار شود.

پایوا در پایان عنوان کرد: می‌دانیم مردم ایران علاقه زیادی به فوتبال دارند و استقبال از این ورزش بسیار زیاد است. ما نیز دوست داشتیم در جوی بازی کنیم که پرشورتر باشد. به همین دلیل اگر دعوتنامه‌ای داشته باشیم، در مورد آن بررسی خواهیم کرد.

دیدار دوستانه تیم‌های ایران و برزیل 15 مهرماه در ابوظبی برگزار خواهد شد.