اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چگونه نتانیاهو نتوانست به ایران حمله کند؟



اخبار,اخبارسیاست خارجی , بنیامین نتانیاهو

ایهود باراک در این زمینه با تایید انجام این مصاحبه تلفنی تاکید کرده است او با پخش این مصاحبه مخالف بوده است. کانال دو تلویزیون اسراییل اما می گوید پس از کسب مجوز از بخش ویژه سانسور ارتش اسراییل اقدام به پخش آن کرده است.

ایهود باراک وزیر دفاع سابق اسراییل که از سیاست کناره گیری کرده است در مصاحبه ای اعلام کرد او و  بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در سال های 2010 و 2011 تصمیم داشتند به تاسیسات هسته ای ایران حمله کنند اما این حمله با مخالفت های فرماندهان ارتش، روسای وقت دستگاه های اطلاعاتی اسراییل و تغییر موضع غیر قابل انتظار دو تن از اعضای کابینه در نشست کابینه امنیتی تصویب نشده است.چگونه نتانیاهو نتوانست به ایران حمله کند؟

به گزارش عصرایران به نقل از "تایمز اسراییل" ایهود باراک در مصاحبه تلفنی که جمعه شب از کانال دو اسراییل پخش شد اعلام کرد نتانیاهو و او یک بار در سال 2010 تصمیم به حمله داشتند که با مخالفت های رییس وقت ستاد مشترک ارتش اسراییل (گابی اشکنازی) مواجه شدند و بار دیگر در سال 2011 هنگامی که قصد انجام چنین کاری را داشتند در نشست کابینه امنیتی با مخالفت های فرماندهان نظامی و اطلاعاتی و تغییر موضع دو عضو کابینه مواجه شدند.

گفتنی است این مصاحبه پیشتر انجام شده بود و کانال دو اسراییل علی رغم مخالفت باراک با پخش این مصاحبه نلفنی، تصمیم به پخش آن گرفته است. ایهود باراک در این زمینه با تایید انجام این مصاحبه تلفنی تاکید کرده است او با پخش این مصاحبه مخالف بوده است. کانال دو تلویزیون اسراییل اما می گوید پس از کسب مجوز از بخش ویژه سانسور ارتش اسراییل اقدام به پخش آن کرده است.

بر اساس گفته باراک در این مصاحبه تلفنی ، در سال 2010  گابی اشکنازی رییس ستاد مشترک ارتش اسراییل به نتانیاهو اعلام کرد  نیروی هوایی اسراییل برای حمله به ایران آمادگی ندارد و در سال 2011 نیز دو تن از اعضای کابینه او یعنی "یوال اشتینیتز"(وزیر انرژی و منابع آب کنونی) و موشه یعالون (وزیر دفاع کنونی) به همراه جمعی دیگر از فرماندهان نظامی و اطلاعاتی با این اقدام مخالفت کردند.

موشه یعالون و اشتینیتز هم اینک از مشوقان جدی استفاده از گزینه نظامی علیه برنامه هسته ای ایران هستند.

ایهود باراک گفت تصمیم به حمله به ایران زمانی اتخاذ شد که او به همراه نتانیاهو متقاعد شدند که ایران به دلیل پیشرفت های هسته ای و حفاظت از تاسیسات هسته ای خود در حال رسیدن به نقطه مصونیت است.

باراک درباره مخالفت های رییس وقت ستاد ارتش اسراییل گفت: شما به هر جهت برای حمله نیاز به همراهی رییس ستاد ارتش داشتید. باید رییس ستاد ارتش به ما اطمینان می داد که قادر به حمله نظامی هستیم. ما در یک نشست خصوصی در اتاق جمع شدیم. حرف های اشکنازی درباره حمله مثبت نبود.

باراک در ادامه گفت وقتی رییس ستاد ارتش با این مساله مخالفت کرد راهی نبود تا حمله به ایران به عنوان یک دستور کار جدی در نشست کابینه امنیتی مطرح شود.

باراگ گفت مخالفت های اشکنازی گزینه حمله به ایران را به یک گزینه غیر قابل دفاع تبدیل کرد. باراک گفت: شما نمی توانستید از این تصمیم در کابینه دفاع کنید وقتی که رییس ستاد مشترک ارتش  قبل از جلسه به شما بگوید : متاسفم اما من به شما قبلا گفته بودم که امکان ندارد.

 
اشکنازی در فوریه 2011 از سمت خود برکنار شد و جای خود را به "بنی گانتس" داد. گانتش در نخستین روزهای ریاست خود بر ستاد ارتش اسراییل اعلام کرد که نیروهای اسراییلی توان و قابلیت حمله به تاسیسات هسته ای ایران را دارند.

باراک گفت در سال 2011 و پس از تغییر رییس ستاد مشترک و تغییر ارزیابی عالی ترین مقام ارتش او و نتانیاهو دوباره تصمیم گرفتند موضوع حمله به ایران را به بحث گذاشته و تصویب کنند. آنها نخست این تصمیم را در جمع فرماندهان موساد مطرح کردند. سپس تصمیم گرفتند این موضوع را نخست در جمع کابینه امنیتی 8 نفره مطرح و تصویب کنند.

به گفته باراک در این هنگام نیز سه وزیر اسراییلی ( بنی بگین، دان مریدور و الی ییشای) با این تصمیم مخالفت کردند . همچنین به گفته باراک روسای وقت موساد و شین بت و رییس وقت سازمان اطلاعات ارتش اسراییل همگی با ایده باراک و نتانیاهو برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران مخالفت کردند.

به گفته باراک در سال 2011 او به همراه نتانیاهو و آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه وقت اسراییل با تصمیم به حمله به ایران موافق بودند و نتانیاهو از حمایت اشتینیتز و یعالون از حمله اطمینان داشت.

وزیر دفاع سابق اسراییل گفت ؛ نتانیاهو به او و لیبرمن گفته بود که اشتینیتز و رییس ستاد از این حمله پشتیبانی می کنند. سپس برای تصویب این موضوع در کابینه 8 نفره تشکیل جلسه داده شد اما روند جلسه آن طور که نتانیاهو فکر می کرد  و انتظار داشت نشد. در این جلسه رییس ستاد ارتش اسراییل از مشکلات، پیچیدگی ها، مخاطرات و ریسک های حمله به تاسیسات هسته ای ایران و پیامدهای شکست احتمالی در حمله سخن گفت. یوال دیسکین رییس وقت شین بت نیز به گفته ایهود باراک در این جلسه یک سخنرانی جدی در مخالفت با گزینه اقدام نظامی علیه ایران مطرح کرد و در نهایت بر خلاف انتظار نتانیاهو، اشتینیتز و یعالون پس از بحث های مطرح شده در کابینه امنیتی با این ایده مخالفت کردند و تصمیم مله به ایران در کابینه امنیتی تصویب نشد.

باراک در این مصاحبه تاکید کرد اگر یعالون و اشتینیتز تغییر موضع نمی دادند و در نشست کابینه امنیتی از طرح حمله به ایران حمایت می کردند این تصمیم با تصویب 5 یا 6 نفر  در کابینه امنیتی به عنوان دستور کار در نشست کابینه 30 نفره مطرح شده و رای لازم را کسب می کرد.

موشه یعالون وزیر دفاع اسراییل در واکنش به پخش این مصاحبه در کانال دو تلویزیون اسراییل، اظهارات باراک را در این مصاحبه مغرضانه و تحریف شده دانست و یوال اشتینیتز اعلام کرد طرح این موضوعات "نبش قبر" مسایل گذشته است و درباره مطالب مطرح شده در این برنامه اظهار نظر نمی کند.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  عصر  ایران


ویدیو مرتبط :
روباه نتوانست مرغی شکار کند، به صاحبخانه حمله کرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون نتانیاهو: چه کسی گفته ایران در طول تاریخ به کشوری حمله نکرده؟!



نباید از حمله به ایران به صورت علنی صحبت شود؛

معاون نتانیاهو: چه کسی گفته ایران در طول تاریخ به کشوری حمله نکرده؟! / برخی از گزینه های ما در قبال ایران در زیر میز است

وی گفت: جالب است که امریکا و کشورها عرب در خصوص ایران کامل با یکدیگر توافق دارند و می گویند که جلوی ایران باید گرفته شود.

 انتخاب : دن مریدور، معاون نخست وزیر اسرائیل در گفتگو با راشاتودی گفت: اسرائیل دشمنان زیادی دارد و باید از خود دفاع کند.

وی معتقد است که اتحاد ایران، حزب الله، سوریه از بین رفته است و تهران مجبور به رها کردن برنامه هسته ای خود می شود.

متن مصاحبه این مقام ارشد اسرائیل با راشاتودی در پی می آید:

 

راشاتودی: ایا اسرائیل در حال آماده شدن برای جنگ با ایران است؟

مریدور: چیزی که نباید به آن بپردازیم سخن گفتن از جنگ با ایران است. فکر می کنم که جنگ مسئله ای است که نباید در مورد آن در خانواده و افکار عمومی بحث شود. این اشتباه است.  مسئله ایران مهمترین مسئله ای است که با آن مواجه هستیم. ما به همراه جهان هر چه در توان داریم انجام می دهیم تا ایران هسته ای نشود.

 

راشاتودی: هیچکدام از منتقدان ایران از جمله اسرائیل مستنداتی در خصوص قصد ساخت سلاح هسته ای توسط تهران در اختیار ندارند. پس چرا این همه ترس و نگرانی وجود دارد؟

مریدور: اول از همه باید بگویم که ما تردید نداریم که ایران می خواهد سلاح هسته ای داشته باشد. آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه نوامبر گذشته گزارشی منتشر کرد که می گفت، ایران گروه تسلیحاتی داشته است. آزانس حتی توضیح داده که این گروه چگونه کار می کرده است.پس ما چرا نباید تهدید ایران را جدی نگیریم؟ احمدی نژاد بارها  گفته است که اسرائیل نباید وجود داشته باشد و باید محو شود.

 

راشاتودی: شما اذعان کردی که احمدی نژاد نگفته است که ایران باید اسرائیل را از نقشه ی جهان محو کند.

مریدور: احمدی نژاد گفت، ما اسرائیل را مثل یک غده ی سرطانی ریشه کن می کنیم. این با جمله بالا شما، مقداری تفاوت دارد اما محتوا یکسان است. ممکن است که رئیس جمهور ایران چنین کلماتی را به زبان نیاورده باشد اما محتوای سخنانش فرقی نمی کند .

 

راشاتودی: ایران به کسی در قرن های اخیر حمله نکرده است. چرا به اسرائیل حمله کند در حالی که در وهله ی اول اسرائیل به ایران حمله نکرده است؟

مریدور: ایران به اسرائیل به طور مستقیم حمله نکرده است اما در حال تهیه سلاح های بسیار پیشرفته برای سوریه، حزب الله و حماس است. ایران حتی دولت سعودی را هم تهدید می کند. پس اگر ایران به کسی حمله نکرده این ها چیست؟چرا جهان عرب از تسلط ایران این چنین می ترسد و در اشتفگی است؟

 

راشاتودی: اسرئیل چندصد سلاح هسته ای دارد. ایا این استانداردی دوگانه نیست؟ چرا اسرائیل می تواند سلاح داشته باشد و ایران نمی تواند؟

مریدور: ما هرگز نگفته ایم که سلاح هسته ای داریم. ما حتی نگفته ایم که از این نوع سلاح نداریم. ما حتی به این سخنان واکنشی نشان نمی دهیم. اما جالب نیست که کشورها عرب که ممکن است فکر کنند اسرائیل سلاح اتمی داریم هرگز نمی گویند، اگر اسرائیل داشته باشد ما هم باید داشته باشیم. اما وقتی انها می شنوند که ایران در حال دستیابی به سلاح هسته ای است، می گویند که اگر ایران بگیرد ما هم می گیریم. ایا این نشانه ای واقعی و سندی مبنی بر اینکه ایران خطر واقعی برای این کشورها است نه اسرائیل، نیست؟

 

راشاتودی: حمله به ایران به چه صورت خواهد بود؟ ایا حمله ای زمینی به ایران خواهد بود یا هوایی.

مریدور: ما  از گینه نظامی سخن نمی گوییم. فکر نمی کنم که این گزینه به ما کمکی کند.

 

راشاتودی: امریکا در حال ایجاد یک سپرموشکی در خلیج فارس است. هدف از این اقدام امریکا چیست؟

مریدور: من گفتم که در خصوص حمله به اسرائیل سخن نمی گویم و همینطور من سخنگوی امریکا و رئیس جمهورش نیستم. اما جالب است که امریکا و کشورها عرب در خصوص ایران کامل با یکدیگر توافق دارند و می گویند که جلوی ایران باید گرفته شود.

 

راشاتودی: ایا اسرائیل خود را برای حمله ایران یا حملات تلافی جویانه این کشور آماده می کند؟

مریدور: اسرائیل اید از خودش دفاع کند. اسرائیل هرگز از کسی نمی خواهد که از ما دفاع کند. ما در منطقه ای زندگی می کنیم که پر از دشمن است. اما فکر می کنم که نشانه های مثبتی دیده می شود. در حقیقت کشورهای عرب در حال پیوستن به اردوگاه "انسان های خوب" هستند.

 

راشاتودی: ایا جنگ با ایران یک فاجعه خواهد بود؟

مریدور: تردیدی نیست که باید اقدامی علیه توانایی هسته ای ایران انجام گیرد. برخی از گزینه های ما در خصوص ایران بر روی میز است و برخی از آنها در زیر میر است. همه چیز نباید علنی شود و موضوع حمله به ایران به نظر من موضوع جدی است.

 

راشاتودی: امریکا گفته است که مخالف جنگ با ایران است. ایا اسرائیل تک و تنها به سمت حمله به ایران می رود؟

مریدور: ما به تنها بودن عادت کرده ایم . گاهی اوقات برخی از کشورها به ما قول کمک دادند اما کمک نکردند. در سال 1967 هم همین اتفاق افتاد. اما در خصوص ایران تمام کشورها باید در جهت یک هدف عمل کنند و باید همگی بخشی از یک ائتلاف باشیم./انتخاب