اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چه کسانی یارانه 150 هزار تومانی می‌گیرند؟



اخبار,اخباراجتماعی,دریافت کنندگان یارانه 150 هزار تومانی


اخبار اجتماعی - چه کسانی یارانه 150 هزار تومانی می‌گیرند؟

به خانواده‌هایی که معلولان خود را در منزل نگهداری کنند، ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان یارانه داده می شود.

این مطلب را یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی بهزیستی اعلام کرد و افزود: این طرح از ابتدای اسفند در سراسر کشور اجرا می شود و معلولان مجهول‌الهویه و بیماران ذهنی جزءآن نیستند.

به گزارش فارس، او همچنین درباره طرح ترخیص معلولان از مراکز نگهداری اظهار داشت: در این طرح معلولان واجد شرایط از مراکز ترخیص و در کنار خانواده‌ها نگهداری می شوند.

سخنگویی به آخرین وضع واگذاری ۴۷۰۰ خودروی وارداتی و مناسب سازی شده به معلولان اشاره کرد و ادامه داد: نامه‌نگاری‌های لازم در این بخش صورت گرفته است که برای هماهنگی به اداره گمرک ارسال شد.
 اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
کسانی که از یارانه انصراف دهند، بیمه رایگان می‌گیرند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه کسانی دیگر یارانه نمی گیرند؟



 

 

 

چه کسانی دیگر یارانه نمی گیرند؟

 

بالاخره گمانه زنی‌ها ی بعد از پایان سرشماری آماری نفوس و مسکن درباره حذف یارانه‌های نقدی اقشار پردرآمد به حقیقت پیوست و بر خلاف وعده‌های دولتی‌ها نه تنها مبلغ یارانه نقدی ۳ برابر نشد، بلکه بنا بر گفته سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت، ۱۰ میلیون نفر از اقشار مرفه در مرحله دوم اجرای قانون از لیست دریافت یارانه نقدی حذف خواهند شد تا به این ترتیب تکذیب‌های مداوم دولتی‌ها درباره حذف یارانه نقدی عده‌ای از مردم که گفته می‌شود پر درآمد هستند، رنگ واقعیت به خود بگیرد.

محمدرضا فرزین در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با اشاره به حذف ۱۰ میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی در گام دوم اجرای هدفمندی یارانه‌ها، گفت: براساس برآورد‌ها، افرادی که یارانه نقدی تنها ۵ تا ۱۰ درصد از درآمد ماهیانه آن‌ها را تشکیل می‌دهد، در مرحله دوم یارانه نقدی دریافت نخواهند کرد.

سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه در آینده نزدیک طی نامه‌هایی بر اساس دستور رئیس جمهور برای افراد و خانواده‌هایی که نیاز به یارانه نقدی ندارند، به منظور عدم پرداخت به آن‌ها ارسال خواهد شد، تصریح کرد: دهکهای نهم و دهم مشمول عدم دریافت یارانه نقدی خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه اما این افراد منتظر ارسال نامه ما نباشد و خود نسبت به انصراف اقدام کنند، افزود: درآمد حاصل از عدم پرداخت یارانه به ۱۰ میلیون نفر به سایر افرادی که یارانه نقدی دریافت می‌کنند، پرداخت می‌شود و یارانه نقدی آن‌ها افزایش می‌یابد، یعنی مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه نقدی ۱۰ میلیون نفر حذف و به یارانه بقیه خانوار‌ها اضافه می‌شود.

هر چند با این اظهارات مشخص نشد که در آخر طبق گفته رئیس جمهور نامه‌ای به اقشار پردرآمد ارسال خواهد شد یا اینکه این افراد باید خود پیش قدم انصراف دادن شوند اما با توجه به این سخنان، اگر متوسط درآمد هر ایرانی بالغ و مشغول به کار ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شود و مبلغ یارانه نقدی برای هر نفر ۴۰۵۰۰ تومان باشد، مبلغ یارنه نقدی ۱۰ درصد درآمد تعداد زیادی از ایرانیان را تشکیل خواهد داد که این تعداد مسلما بالای ۱۰ میلیون نفر خواهد بود.

از آنجایی که بسیاری از کار‌شناسان خط فقر را درآمد ۷۵۰ تا ۱ میلیون تومان دانسته‌اند و از آنجایی درآمد‌ها ثابت است و حقوق‌ها تغییر نمی‌کند اما تورم روز به روز بیشتر می‌شود و مردم با گرانی روز به روز کالاهای اساسی مواجه هستند، به نظر می‌رسد این طریقه حذف یارانه‌ها، چندان با عدالت اجتماعی همخوانی ندارد.

از سوی دیگر، هر چند تخلفات گسترده دولت در برداشت از منابع یارنه‌ها و مشکلات دولت در پرداخت یارانه نقدی مانند انحراف ۶۴ درصدی از قانون بودجه ۸۸، ثبت دست‌کم ۱۰ تخلف در مسیر اجرای قانون یارانه‌ها و مغایرت اساسنامه دولت درباره قانون یارانه‌ها، باعث ایجاد مشکلاتی شده است که شاید حذف یارانه نقدی اقشار پردرآمد بتواند کمی از بار این مشکلات کم کند اما سوال اصلی اینجاست اگر دادن یارانه نقدی به اقشار پر درآمد کار درستی نبود چرا در‌‌ همان ابتدای امر، خوشه بندی‌ها اصلاح و اعمال نشد و یک سال این هزینه به بودجه کشور تحمیل شد؟

مگر نه اینکه اجرای هدفمندی یارانه‌ها به گفته دولتی‌ها نتیجه چند سال برنامه ریزی و کار کار‌شناسی بوده است، پس چگونه است کار‌شناسان دولت از ابتدا این مشکل را پیش بینی نکرده‌اند و حتی رئیس دولت دهم وعده ۳ برابر شدن یارانه نقدی را می‌دهد در حالیکه کار‌شناسان اقتصادی غیر دولتی همواره به این رویه اعتراض داشته‌اند؟

چرا مردم باید پاسخگوی تخلفات یارانه‌ای صورت گرفته توسط دولت باشد و دود این تخلفات به چشم مردم برود؟

هر چند فرزین دلیل اجرا نشدن خوشه بندی‌ها در ابتدای امر را بروز مشکلات شناسایی افراد دانست و گفت: در ابتدای اجرای طرح حدود ۱۴، ۱۵ میلیون نفر از طریق خود انصرافی وارد عرصه نشدند اما بعدا تعداد خود انصرافی‌ها کاهش یافت.

اما سوال اینجاست که این مشکل امروز چگونه حل شده است؟ آیا استفاده از آمار نفوس و مسکن برای حذف یارانه‌ها صحت دارد و اگر این چنین است، چرا در ابتدای امر این مساله از سوی مرکز آمار تکذیب شد و آیا اصلا از لحاظ علمی، سرشماری نفوس و مسکن می‌تواند معیار خوبی برای حذف یارانه نقدی افراد باشد یا خیر؟

آنچه مسلم است، مبلغ یارانه نقدی تاثیری در زندگی بسیاری از مردم پر درآمد ندارد اما آیا با حذف این افراد از چرخه پرداخت یارانه‌ها، مبلغ یارانه دهک‌های پایین جامعه تغییر می‌کند تا تغییری مثبت در زندگی آن‌ها ایجاد شود؟ پاسخ به این سوال با توجه به سخنان فرزین منفی است پس چرا باید این افراد از حق خود از یارانه‌ها گذشت کنند در حالی که این دولتی‌ها هستند که نتوانسته‌اند وضعیت اقتصادی را درست مدیریت کنند؟

شاید بهتر بود، دولتی‌ها با مردم صادق‌تر بودند و به جای تکذیب و انکار و بعد از آن اجرای به یک باره این طرح، مشکلات اقتصادی پیش رو را با مردم صادقانه و شفاف در میان می‌گذاشتند، به ایرادات مدیریت اقتصادی خود اعتراف می‌کردند و از مردم می‌خواستند برای توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی کشور به دولت کمک کنند.‌ای کاش که این اتفاق رخ می‌داد../شفاف