اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چهره‌ مخالفان نظام در کتاب درسی جایی ندارد


جواد محقق با اشاره به این‌که نگارش کتاب‌های درسی و راضی کردن همه کار دشواری است، تأکید کرد که برخی چهره‌های ادبی در مقابل نظام ایستادند و در کتاب درسی جایی ندارند.

خبرگزاری ایسنا: جواد محقق با اشاره به این‌که نگارش کتاب‌های درسی و راضی کردن همه کار دشواری است، تأکید کرد که برخی چهره‌های ادبی در مقابل نظام ایستادند و در کتاب درسی جایی ندارند.

این شاعر درباره وضعیت کتاب‌های درسی ادبیات گفت: من در سال‌هایی برخی از این کتاب‌ها را تدریس کرده‌ام. البته چند سالی است که بازنشسته شده‌ام. به هر حال باید تأکید کنم که تألیف کتاب‌های درسی کار بسیار سختی است و برخلاف تصویری که از بیرون هست، کار آسانی نیست و کسب رضایت جمع کثیری از معلمان ادبیات با سلیقه‌ها، ذوق‌ها و نگرش‌های متفاوت بسیار مشکل است؛ چون در تدوین کتاب‌ها باید تداوم آن‌ها با کتاب‌های قبلی و ارتباط و مقدمه شدن برای کتاب‌های بعدی را درنظر گرفت. همچنین باید بین این کتاب‌ها با کتاب‌های دیگر ادبیات و همچنین با کتاب‌های درس‌های دیگر هماهنگی باشد. از سویی، این کتاب‌ها باید امکان طرح سؤال آموزشی و درآوردن لغت را هم داشته باشند، بنابراین تدوین این کتاب‌ها انصافا کار سختی است.

او در ادامه گفت: من مؤلف نبوده‌ام،‌ اما چون محل کارم به برخی از مؤلفان این کتاب‌ها نزدیک بود، از نزدیک شاهد تلاش آن‌ها بودم و فکر می‌کنم قضاوت درباره کتاب‌های درسی باید مبتنی بر نظریات آن‌ها هم باشد.

محقق خاطرنشان کرد: تک‌تک دوستانی را که من در بخش تألیف کتاب‌های ادبیات می‌شناختم، چهره‌های شاخص ادبی و فرهنگی بودند و آثار متعددی داشتند. اما مجموعه توان آن‌ها برای تدوین یک کتاب درسی، در حد فردیت آن‌ها دیده نمی‌شود. چون پارامترهای تألیف کتاب‌های درسی متنوع است و باید این کتاب‌ها در مدارس مختلف تدریس شود، در نتیجه گروه مؤلفان با نظرات متفاوتی مواجه هستند و بنابراین کتاب‌های ادبیات کتاب‌های شتر گاو پلنگی هستند که انسجام کافی ندارند. اما کسانی که این کتاب‌ها را کنار هم می‌چینند، یک نگاه پیوستاری دارند که این نگاه باید در همه این آموزه‌ها ساری و جاری باشد.

او در ادامه اظهار کرد: وقتی کسی کتابی را تألیف می‌کند، هر چه می‌خواهد، می‌آورد. اما گاه در بین گروه مؤلفان تضارب آرا هست. در گروه زبان فارسی زمانی که می‌خواهند دستور بنویسند، برخی به دستور سنتی معتقد هستند و برخی با دیدگاه‌های زبان‌شناسی جدید می‌خواهند به این موضوع بپردازند. در نتیجه در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌توان تلفیقی میان دیدگاه کاملا سنتی و کاملا مدرن ایجاد کرد و این خود آلیاژی را می‌سازد که نه طرفداران دستور سنتی را قانع می‌کند و نه هوادارن دستور جدید را. بنابراین باید با نوعی بزرگواری و اغماض به این کتاب‌ها نگاه کرد.

این نویسنده درباره زمان مناسب برای بازنگری و تغییر در کتاب‌های درسی هم گفت: معاونت پژوهش، آموزش و پرورش قرار بود سه یا پنج سال یک بار این کتاب‌ها را بازنگری کند، چون بعد از هر تغییر، واکنش‌هایی از سوی معلمان و خانواده‌ها صورت می‌گیرد.

او درباره حذف برخی چهره‌های مطرح ادبیات معاصر در کتاب‌های درسی هم گفت: به صورت طبیعی درباره ادبیات معاصر اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد، چون نویسنده‌ها هنوز خودشان زنده هستند و هواداران آن‌ها هنوز حضور دارند، بنابراین می‌توان با درشت‌نمایی فضایی ساخت که آن‌ها مطرح شوند و لزوما هر چهره‌ای که بیش‌تر مطرح شود، شاخص‌تر و ماندگارتر نیست. به همین دلیل بسیاری از نویسندگانی که کتاب‌های شخصی هم می‌نویسند، درباره کسانی که فوت نکرده‌اند، کم‌تر مطلبی منتشر می‌کنند و به زندگان نمی‌پردازند؛ چون ممکن است اصطکاک‌هایی به وجود بیاید.

محقق در ادامه نیز گفت:‌ معمولا کسانی که در مقابل یک جریان انقلابی می‌ایستند و با مردمان‍‎شان هم‌زبانی نمی‌کنند و با دشمنان سر سازگاری بیش‌تری دارند، مورد تأیید هیچ نظامی نیستند که ما دومین نظام باشیم. برخی از این چهره‌ها در برابر نظام ایستادند و مخالف مردم بودند و جایی در کتاب‌های درسی ندارند.

او همچنین در پاسخ به این‌که به هر حال برخی چهره‌ها بخشی از ادبیات ما هستند و آیا این بد نیست که دانش‌آموزان دیپلمه ادبیات نامی از آن‌ها نشنیده باشند، گفت: شناخت با آموزش فرق دارد. آثار این نویسندگان در کتاب‌فروشی‌ها هست، اما گذاشتن نام این چهر‌ه‌ها در کتاب‌های درسی از سوی بسیاری از معلمان مورد انتقاد است و به معضل آموزشی تبدیل می‌شود. از سوی دیگر، ممکن است برخی چهره‌ها از نظر برخی درشت باشند، اما بسیاری به این چهره‌ها نقد دارند و نمی‌توان در این زمینه به وفاق رسید.


ویدیو مرتبط :
مخالفان نظام- دلخوشی آمریکا در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

"اعزام ناوگان روسیه همراه با یگان پیاده نظام به سوریه"/ مخالفان: به اسد مصونیت می‌دهیم



"اعزام ناوگان روسیه همراه با یگان پیاده نظام به سوریه"/ مخالفان: به اسد مصونیت می‌دهیم

یک منبع در فرماندهی ستاد ارتش روسیه از حضور چند یگان پیاده نظام در یکی از کشتی‌های جنگی اعزامی به سوریه خبر داد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گفته این منبع روس، کشتی‌های جنگی روسیه اواسط ماه ژانویه به بندر طرطوس سوریه که یکی از پایگاه‌های دریایی مهم روسیه در آن قرار دارد، وارد می‌شوند.

همچنین این منبع اعلام کرد: دو کشتی جنگی دیگر اخیرا دریای سیاه را به مقصد آبهای سوریه ترک کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی اعلام کرد کشتی‌های جنگی روسیه دریای سیاه را به مقصد آبهای سوریه ترک کرده‌اند.

بنا به گزارش خبرگزاری رسمی روسیه این کشتی‌ها به دلیل احتمال ایجاد شرایط اضطراری و نیاز به خروج شهروندان روسیه از سوریه، عازم این کشور می‌شوند.

از سوی دیگر شبکه خبری روسیه الیوم اعلام کرد که وزارت خارجه روسیه خبر داده است که مسئولان روسیه و آمریکا ماه آتی میلادی نشستی را با اخضر الابراهیمی در خصوص حل و فصل بحران سوریه برگزار می‌کند.

گنادی گاتیلف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در صفحه شخصی‌اش در پایگاه اجتماعی توییتر در این خصوص نوشت: نشست مذکور در ژانویه و با حضور نماینده کشور آمریکا و الابراهیمی برگزار می‌شود.

پیشتر نیز الابراهیمی نشست مشابهی را با مقامات روسیه و آمریکا در خصوص بحران سوریه برگزار کرده و این نشست را سازنده توصیف کرد.

همچنین محمد کامل عمرو، وزیر خارجه مصر نیز در پی دیدارش با اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه با بعید دانستن امکان استفاده از گزینه نظامی در سوریه خواهان آغاز فوری عملیات "تحول دموکراتیک" در سوریه شد.

عمرو رشدی، سخنگوی وزارت خارجه مصر در مصاحبه با خبرنگاران به نقل از وزیر خارجه مصر اعلام کرد که کامل عمرو امکان استفاده از گزینه نظامی در سوریه را بعید دانسته و با هرگونه دخالت کشورهای خارجی در امور سوریه نیز مخالف است.

وزیر خارجه مصر همچنین آغاز فوری عملیات انتقال قدرت در سوریه را خواستار شد.

دیدار وزیر خارجه مصر با الابراهیمی سه روز پس از سفر کامل عمرو به روسیه و مذاکره با مقام‌های کرملین در خصوص بحران سوریه صورت گرفت. دولت مصر بارها اعلام کرده که با هرگونه دخالت نظامی در سوریه مخالف بوده و تنها راهکار حل و فصل بحران سوریه را مذاکرات سیاسی می‌داند.

خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز اعلام کرد: کامل عمرو در دیدارش با الابراهیمی بر ادامه تلاش‌های مصر جهت دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز و سیاسی در خصوص سوریه تاکید کرده است.

الابراهیمی نیز روز گذشته در کنفرانسی مطبوعاتی با نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب که در قاهره برگزار شد نسبت به اوضاع سوریه و تبدیل شدن این کشور به سومالی جدید هشدار داد.

در همین حال ولید البنی، سخنگوی ائتلاف مخالفان سوریه اعلام کرد که تنها امتیازدهی مخالفان به دولت سوریه این است که بشار اسد بدون محاکمه شدن از قدرت برکنار شود.

وی در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت: مذاکره در خصوص بحران سوریه تنها پس از برکناری اسد از قدرت ممکن خواهد بود.

البنی همچنین قبول هرگونه طرحی که این شرط مخالفان را در بر نداشته باشد بعید دانسته و گفت: اصل بر این است که بشار اسد به خاطر اقداماتش در سوریه محاکمه شود اما موافقت مخالفان با برکناری وی بدون محاکمه امتیازدهی بزرگی است.

سخنگوی ائتلاف ملی مخالفان سوریه در ادامه افزود: ما هیچ اطمینانی به بشار اسد نداریم. لذا باقی ماندن اسد در قدرت تا زمان برگزاری انتخابات سوریه یعنی دادن فرصت بیشتر به وی برای تجدید قوا و بازگشت به گذشته است.

جورج صبرا، رئیس شورای ملی مخالفان سوریه نیز به نوبه خود اعلام کرد: ما هرگز با هرگونه راهکاری که به نظام اسد مشروعیت بدهد ولو برای یک روز موافقت نخواهیم کرد.

وی همچنین تاکید کرد: جهان باید در برابر دولت سوریه ایستادگی کرده و تنها به توصیف حوادث سوریه به عنوان جنگ داخلی و سومالی جدید اکتفا نکنند.

این در حالی است که پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که بشار اسد، قصد برکناری از سمتش را ندارد و اصرار بر این مسئله وضعیت را در سوریه بدتر می‌کند.

خبرگزاری سوریه نیوز نیز در خبری اعلام کرد: نخست وزیر ترکیه در ادامه دخالت‌هایش در امور داخلی سوریه مدعی شد: بیش از 100 کشور جهان دیگر اسد را به رسمیت نمی‌شناسند و این به معنای آن است که اسد باید از قدرت برکنار شود.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه بار دیگر در اظهاراتی مداخله جویانه در جمع ساکنان منطقه آقجاقلعه در استان اورفه واقع در جنوب شرق ترکیه گفت: در حال حاضر بیش از 100 کشور جهان دیگر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را به عنوان رهبر و نماینده ملت سوریه به رسمیت نمی‌شناسند بلکه ائتلاف ملی مخالفان سوریه را به رهبری احمد معاذ الخطیب به عنوان نماینده سوریه به رسمیت می‌شناسند و این به معنای آن است که بشار اسد باید از قدرت برکنار شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: من ایمان دارم و معتقدم که تولد سوریه جدید به دست خود مردم این کشور محقق خواهد شد اما باید بگویم هر ولادتی به ناچار درد و مشکلاتی را به دنبال دارد.

اردوغان در ادامه افزود: اسد می‌گوید که خطاهایی که قبلا انجام داده هرگز تکرار نخواهد کرد. اما شاهدیم که روزانه اقداماتی انجام می‌دهد که از کارهای پدرش نیز بدتر است به نحوی که تعداد سوری‌های کشته شده در سوریه به هزاران تن رسیده است.

پیشتر حدود 114 کشور دنیا از جمله آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا در نشست موسوم به "دوستان سوریه" در مراکش ائتلاف ملی مخالفان سوریه را به عنوان نماینده قانونی این کشور به رسمیت شناختند.

از سوی دیگر سمیح المعایطه، وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی رسمی دولت اردن اعلام کرد: اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه اردن در حال تلاش برای همکاری با اسرائیل جهت دخالت نظامی در سوریه است، شایعه‌ای بیش نیست.

وی گفت: اردن با تشکیل ائتلاف نظامی با اسرائیل یا هر کشوری در جهان مخالف است اما این حق اردن است که امنیت مرزهای خود را در برابر تهدیدهایی از جمله وجود سلاح شیمیایی تامین کند.

روزنامه الوطن سوریه نیز در خبری نوشت: ارتش سوریه چهار خلبان ترکیه‌ای را که در حملات گروه‌های تروریستی به فرودگاه‌های حلب دست داشتند بازداشت کرده است.

بنا به نوشته این روزنامه، یگان‌های ارتش سوریه اخیرا در تلاش برای دستگیری و پیگرد بقایای گروه‌های تروریستی چهار خلبان ترکیه‌ای را که در حال تلاش برای ورود به فرودگاه حلب به همراه یک گروه مسلح بودند دستگیر کردند.

درگیری‌های سوریه از 22 ماه قبل در این کشور آغاز شده و تاکنون به کشته شدن هزاران تن و آواره شدن صدها هزار تن دیگر در داخل و خارج این کشور انجامیده است./ایسنا