اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چهارمین ناکامی سناتورهای جمهوری‌خواه در موضوع ایران/ طرح «ترامپ» برای جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا



کیوسک بین‌المللی

ناکامی دوباره جمهوری‌خواهان در تصویب طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران، تغییر موضع رئیس مجلس نمایندگان آمریکا درباره حمایت از ترامپ، دفاع دوباره ترامپ از طرح جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا، استقرار موشک‌های ناتو در رومانی و اظهارات جدید وزیر خارجه سعودی درباره سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، شکست دوباره طرح جمهوری‌خواهان سنای آمریکا برای ممنوع کردن خرید آب سنگین از ایران، از جمله موضوعات مهمی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است. به نوشته پایگاه اینترنتی «هیل»، سنای آمریکا پس از سه بار شکست در رأی به ختم بررسی طرح بودجه آب و انرژی این کشور روز چهارشنبه، بار دیگر درباره یک متمم الحاقی به این لایحه درباره ایران رأی‌گیری کرد. عامل عدم تصویب این لایحه در روزهای گذشته، متممی بود که تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه به آن اضافه کرده بود. این متمم، دولت آمریکا را از هر گونه اقدام برای خرید آب سنگین از ایران منع می‌کند. با این حال، این طرح برای چهارمین بار نیز شکست خورد و سناتور‌ها با ۵۷ رأی مخالف در برابر ۴۲ رأی موافق با طرح ممنوعیت خرید آب سنگین از ایران مخالفت کردند.

*****

این در حالی است که در شرایط کنونی، جمهوری‌خواهان آمریکایی با بحرانی درون حزبی بر سر نامزد خود در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال مواجه هستند. در همین راستا، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مواضعی را مطرح کرده که با موضع‌گیری‌های پیشین وی متفاوت بوده و می‌تواند بیانگر حمایت وی از دونالد ترامپ، نامزد جنجالی جمهوری باشد. به نوشته «آسوشیتدپرس»، پال رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته، حزب باید برای شکست دادن هیلاری کلینتون، متحد شود. پال رایان که به جهت منصبش در مجلس نمایندگان، جایگاه ویژه‌ای در میان جمهوری‌خواهان دارد، جمعه گذشته گفته بود که تصمیم ندارد از دونالد ترامپ حمایت کند. این اظهارنظر رایان که می‌رفت ضربه سنگینی به جایگاه ترامپ در رقابت با رقیب اصلی یعنی هیلاری کلینتون دموکرات وارد کند، میلیاردر جمهوری‌خواه را به تلاش و رایزنی سیاسی واداشت.

*****

البته ترامپ با وجود همه این مسائل، به موضع‌گیری‌های افراطی و جنجالی خود ادامه می‌دهد و در تازه‌ترین مورد، بار دیگر خواستار جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا شده است. ترامپ در گفت‌و‌گو با «فاکس نیوز» گفته، در صورتی که به کاخ سفید برود، کمیته‌ای را به سرپرستی شهردار سابق نیویورک، مأمور بررسی آنچه او «تروریسم مسلمانان افراطی» نامید و طرح جلوگیری از ورود مسلمانان به خاک آمریکا خواهد کرد. وی با بیان اینکه مقامات آمریکایی باید با دقت و مواظبت بیشتری با مسلمانان مقیم کشورش برخورد کنند، افزود: در صورت پیروزی در انتخابات، کمیته‌ای را به سرپرستی رودولف جولیانی ـ که در زمان حمله تروریستی یازدهم سپتامبر شهردار نیویورک بود ـ تشکیل خواهد داد تا جدا با این مسأله برخورد کند. جولیانی ماه گذشته رسماً حمایت خود را از ترامپ اعلام کرد.

*****

در میان دیگر موضوعات، خبرگزاری «رویترز» از ادامه پیشروی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سمت شرق خبر داده است. ده سال بعد از طرح موضوع استقرار سپر موشکی ناتو در رومانی، امروز این پروژه عملاً راه اندازی می‌شود و آمریکا همچنان ادعا می‌کند این اقدام با هدف حمایت اروپا در مقابل موشک‌های ایرانی است؛ در حالی که روسیه روز چهارشنبه این ادعا را بی پایه خواند و طرح آمریکایی را تهدیدی برای امنیت روسیه دانست. روز چهارشنبه، رسانه‌های روسی، به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کردند تأکید‌ها درباره اینکه برنامه موشکی ایران تهدیدی برای شرکای آمریکا در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اروپا ایجاد می‌کند، بی‌اساس است. روسیه شدیداً با سپر موشکی ناتو مخالف و معتقد است، تصمیم فعال سازی این سامانه خطایی است که مستقیم امنیت ملی روسیه را هدف گرفته است.

*****

در ‌‌نهایت، در مطلبی درباره منطقه، شبکه خبری «فرانس ۲۴» اظهارات وزیر خارجه عربستان سعودی را بازتاب داده که از ادامه مسلح کردن معارضین سوری از سوی ریاض سخن گفته است. عادل الجبیر مدعی شده، عربستان هیچ‌ گاه به سوریه نیروی زمینی نمی‌فرستد و تنها زمانی این کار را انجام خواهد داد که آمریکا به سوریه نیروی زمینی ارسال کند. از سوی دیگر، الجبیر گفته، سلاح‌هایی که تازگی به معارضان سوری داده شده، از نمونه‌های گذشته کشنده‌تر بوده و قدرت بیشتری دارد و تأکید کرده که عملیات تسلیح معارضین ادامه خواهد داشت. وزیر خارجه عربستان با تکرار ادعاهای گذشته خود گفته: «انتخاب با بشار اسد است، که با گزینه نظامی کنار برود یا با راه حل سیاسی».

 

 


ویدیو مرتبط :
دونالد ترامپ : منع ورود همه مسلمانان به آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اذعان سناتور جمهوری‌خواه به ناکامی در موضوع ایران/ ادعای واشنگتن درباره «اس 300»/ دیدار وزرای خارجه آمریکا و عربستان با موضوع ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق هسته ای ایران

اضافه شدن یک نام دیگر به فهرست حامیان توافق هسته ای ایران در کنگره آمریکا، انتقاد رهبر اکثریت سنا از توافق هسته ای و اذعان یک سناتور ارشد جمهوری خواه به ناکامی حزب خود در این موضوع، نگرانی آمریکا از تحویل سامانه موشکی اس 300 به ایران و دیدار وزرای خارجه آمریکا و عربستان با موضوع ایران و سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز موضع گیری موافقان و مخالفان توافق هسته ای ایران در کنگره آمریکا، یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی را تشکیل می دهد. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» از اضافه شدن یک سناتور دیگر به جمع حامیان توافق هسته ای خبر داده و می نویسد پتی موری، از اعضای ارشد سنای آمریکا، روز سه‌شنبه به فهرست نمایندگان دموکرات در سنا پیوست که حامی توافق هسته‌ای ایران هستند. وی در بیانیه‌ای اعلام کرده: «برای پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به نفع این توافق رأی خواهم داد. من علیه قطعنامه مخالفت با توافق هسته ای رأی خواهم داد و در صورت نیاز، علیه خنثی‌سازی رأی وتوی اوباما نیز رأی خواهم داد». اکنون با اعلام نظر موری، دست‌کم 29 نماینده دموکرات در سنا حمایت خود را از توافق ایران اعلام کرده‌اند.

در مقابل، یک سناتور ارشد جمهوری خواه و مخالف توافق هسته ای، با انتشار یادداشتی در پایگاه اینترنتی «کوریر ژورنال» انتقاداتی را به این توافق وارد کرده است. میچ مک کانل، رهبر اکثریت سنا در بخشی از این یادداشت می نویسد به نظر می رسد توافقنامه ای که کاخ سفید آن را امضا کرد، بهترین توافق مورد قبول برای ایران باشد؛ چون این توافق عملاً به برنامه هسته ای ایران خاتمه نمی دهد. در وهله اول، هدف از گفت و گوهای هسته ای، خاتمه دادن به برنامه هسته ای ایران بود؛ اما این توافقنامه حتی به آن هدف نخستین نزدیک هم نشد. به جای آن، ایرانی ها توانستند هزاران سانتریفوژ خود را حفظ کنند و توانمندی آستانه ای هسته ای خود را نیز حفظ کنند و به آن خاتمه ندهند. آن ها از این توافق پول هنگفت چند میلیارد دلاری به دست خواهند آورد.

با این حال، باب کورکر، از دیگر اعضای ارشد جمهوری خواه سنا، اذعان کرده که دولت اوباما در تلاش خود برای کسب حمایت از توافق هسته ای موفق بوده است. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا اظهار داشته تبلیغات و رایزنی های کاخ سفید در حمایت از توافق هسته ای ایران، به نتایج موفقیت آمیز انجامیده است. وی همچنین اعلام کرده نمی داند آیا مخالفان این توافق قادر به غلبه بر اوضاع خواهند بود یا خیر. کورکر گفته: «تصور نمی کنم هیچ پرسشی باقی مانده باشد؛ اما تلاش برای رایزنی توسط دولت قطعاً به نتایجی منتهی شده و من هیچ تصوری ندارم که نتیجه نهایی چگونه خواهد بود. اما آن ها قطعاً توانسته اند حمایت هایی را از طرف دموکرات ها جلب کنند».

روزنامه «واشنگتن پست» نیز به عنوان یکی از رسانه های نزدیک به جمهوری خواهان، امروز مطلبی را در انتقاد از توافق هسته ای ایران منتشر کرده است. این روزنامه با طرح این ادعا که توافق هسته ای، خطوط قرمز اوباما را از میان برده، می نویسد دولت اوباما با دادن مجوز غنی سازی به ایران و همچنین کوتاه آمدن در زمینه انجام بازرسی ها «از هر مکان و در هر زمان» از تأسیسات هسته ای تهران، از بسیاری از خطوط قرمز خود در توافق هسته ای عبور کرده است. توافقی که بر اساس آن، تحریم های سخت گیرانه اقتصادی اعمال شده علیه دشمن دیرینه آمریکا برداشته خواهند شد. این در حالی است که در دسامبر 2013، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد یکی از لازمه های یک توافق هسته ای خوب با ایران، «کمک به ایران برای برچیدن برنامه هسته ای اش» است.

در میان دیگر مطالب، ابراز نگرانی آمریکا درباره تحویل سامانه دفاع موشکی «اس 300» روسیه به ایران مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. خبرگزاری «شین هوا» می نویسد وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد در خصوص توافق تسلیحاتی میان ایران و روسیه با موضوع سامانه های موشکی نگران است. «پیتر کوک»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود در این زمینه گفت: «در خصوص موضوع سامانه اس 300، از مدت ها پیش نگرانی خود را درباره گزارش های منتشر شده با موضوع فروش احتمالی این سامانه موشکی به ایرانی ها اعلام کرده ایم. ما این موضوع را یک تحول مثبت قلمداد نمی کنیم». وی افزود: «در عین حال، وزارت دفاع بار دیگر اعلام می کند حتی در صورتی که این سامانه نصب شود، رئیس جمهور امریکا گزینه هایی را در دسترس خواهد داشت».

در نهایت، «ای بی سی نیوز» اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را بازتاب داده که از گفت و گوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان با موضوع ایران و سوریه خبر داده است. جان کربی کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا جان کری، وزیر خارجه آمریکا با وزیر خارجه عربستان سعودی دیداری داشته و آیا وی می تواند جزئیات بیشتری درباره این موضوع بیان کند یا خیر، گفت: «وزیر خارجه دیروز با عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان دیدار کرد. این یک دیدار مختصر بوده است. آن ها درباره مسائل مختلف منطقه ای مورد علاقه طرفین گفت و گو کرده اند. آن ها درباره سوریه، ایران و دیگر مسائل امنیتی در منطقه با هم صحبت کردند و من نمی توانم درباره جزئیات آن صحبتی داشته باشم».

 اخبار سیاست خارجی - تابناک