اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چند درصد ایرانی‌ ها صاحب مسکن هستند؟


عضو هیت علمی دانشگاه گفت: 50 درصد ایرانی‌ها صاحب ساختمان مسکونی‌اند.

خبرگزاری ایسنا: عضو هیت علمی دانشگاه گفت: 50 درصد ایرانی‌ها صاحب ساختمان مسکونی‌اند.

 دکتر حمید رضا صارمی در کنگره چهره‌های نامدار صنعت ساختمان که شب گذشته، هفدهم بهمن ماه برگزار شد، با اشاره به این که متوسط آپارتمان‌نشینی در کشورهای پیشرفته 30 درصد است، بیان کرد: در سال 75، 69.4 درصد از مردم صاحب عرصه و اعیان بودند که این عدد در سال 85، 63.4 درصد و در سال 90، 56.4 درصد رسیده است و به طور متوسط حدود 6 درصد مالک اعیانی هستند.

صارمی با بیان اینکه یکی از لازمه‌های صنعت ساختمان ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا است، تصریح کرد: طبق آمار دسترسی به مسکن از سال 70 تا کنون 3 برابر شده است، سالانه یک میلیون ازدواج در کشور به ثبت می‌رسد و این بدان معناست که نیاز به مسکن در حال افزایش است.

وی از جمله مشکلات بخش مسکن را پایین بودن تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده دانست و بیان کرد: بین صادرکردن پروانه‌های ساختمانی و رشد قیمت مسکن یک ارتباط معنادار وجود دارد، در سال 86 حدود 246 هزار، در سال 89 حدود 216 هزار و در سال 90، 183 هزار پروانه ساختمانی در کل کشور صادر شده است که این روند کاهشی جای نگرانی است.

وی با بیان این که نوسانات باعث وارد شدن شوک به بازار مسکن و گاهی اوقات موجب به کما رفتن این بازار می‌شود، ادامه داد: هم‌اکنون تعداد پروانه‌های صادر شده در کشور پایین است در حالی که بازار مسکن نیاز بیشتری به این پروانه‌ها دارد.

وی گفت: رونق مسکن پیوند گسترده‌ای با اقتصاد کلان دارد. طبق آمار بانک مرکزی 20 تا 40 درصد سرمایه‌گذاری کل کشور و بین چهار تا هشت درصد تولید ناخالص ملی کشور در بخش مسکن است.

عضو هیت علمی دانشگاه ادامه داد: اگر بتوانیم 30 درصد دیگر از سرمایه‌گذاری کل کشور را به بخش مسکن اختصاص دهیم، تا حدودی مشکل اشتغال حل می‌شود و صنعت ساختمان نیز رونق می‌گیرد، خوشبختانه ما در کشور با تهدید بی‌مسکنی مواجه نیستیم و مشکل ما بد مسکنی است.

وی ضمن بیان افزایش جمعیت شهری در کشور اظهار کرد: در سال 75 جمعیت شهری، 6 میلیون نفر، در سال 85، 48 میلیون نفر و در سال 90 به 53 میلیون نفر رسیده است که این افزایش، نیاز مبرم مردم را به مسکن نشان می‌دهد.


ویدیو مرتبط :
نیم درصد از درآمد مشمول مالیات بانک ها برای تهیه مسکن ا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند درصد ایرانی ها وام مسکن دارند؟


بانک جهانی اعلام کرد ۱۵.۱ درصد بزرگسالان در ایران وام مسکن دارند و ایران از این نظر در جایگاه ۲۸ جهان قرار گرفته است.

خبرگزاری تسنیم: بانک جهانی در گزارشی به بررسی میزان دریافت وام مسکن در 146 کشور از جمله ایران پرداخته است.

براساس برآوردهای این نهاد بین المللی 15.1 درصد بزرگسالان در ایران وام مسکن دارند و به عبارتی برای خانه دار شدن اقدام به دریافت وام کرده اند.

بر این اساس نسبت افراد بزرگسال در ایران که وام مسکن دریافت کرده اند تنها از 27 کشور جهان کمتر است و ایران از این نظر در رتبه 28 قرار گرفته است.

کشورهای توسعه یافته عمدتا ارقام بالاتری را نسبت به سایر کشورها به خود اختصاص داده اند. بالاترین رقم دریافت وام مسکن مربوط به کشور اروپایی سوئد است به طوری که 53.5 درصد بزرگسالان این کشور برای خرید خانه وام دریافت کرده اند.

پس از این کشور، دانمارک با نسبت 47.2 درصدی در رتبه دوم و هلند با 40.1 درصد در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

برخی کشورهای دیگر که در رده بندی جهانی بالاتر از ایران قرار گرفته اند عبارتند از: لوکزامبورگ با 34.1 درصد، ایرلند با 32.4 درصد، امارات با 17.9 درصد، قطر با 18.5 درصد، ایتالیا با 31.6 درصد، فرانسه با 26.7 درصد، انگلیس با 31 درصد و آمریکا با 31.2 درصد.

از جمله کشورهایی که افراد کمتری در آن ها نسبت به ایران برای خرید خانه وام دریافت کرده اند می توان به تاجیکستان با 0.4 درصد، ترکیه با 1.4 درصد، روسیه با 1.4 درصد، عربستان با 12.3 درصد، مالی با 0.6 درصد، عمان با 14.5 درصد، هند با 2.3 درصد، چین با 5 درصد، بحرین با 4 درصد و افغانستان با 8.2 درصد اشاره کرد.