اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا پوتین در مورد S300 به ایران «بله» گفت و به اعراب «نه»؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,برنامه هسته ای ایران

العرب با بیان این که روسها از فروش این موشکها به کشورهای عربی خودداری می کنند نوشت روسیه ،‌ به حمایتهای سیاسی و نظامی خود از ایران پایبند است چون تهران همپیمان اول مسکو در خاورمیانه محسوب می شود.

روزنامه العرب به نقل از تحلیلگران نوشت روسها از فروش موشکهای اس سیصد به کشورهای عربی خودداری می کنند.

به عقیده تحلیلگران سیاسی ،‌اجرائی شدن قرارداد تسلیحاتی موشکهای اس سیصد نیازمند اقدامات بسیاری است و شاید تحویل این سامانه به ایران چند سال طول بکشد.

العرب با بیان این که روسها از فروش این موشکها به کشورهای عربی خودداری می کنند نوشت روسیه ،‌ به حمایتهای سیاسی و نظامی خود از ایران پایبند است چون تهران همپیمان اول مسکو در خاورمیانه محسوب می شود.

دراین راستا روز سه شنبه ، شرکت صنایع تسلیحاتی « الماز آنتی » روسیه اعلام کرد به محض تکمیل شدن توافق تجاری ،‌ این موشکها به ایران تحویل داده خواهد شد.

از جزئیات این قرارداد چیز زیادی اعلام نشده است اما یوگینی لوکیانف دبیر کل شورای امنیت ملی روسیه چند هفته قبل اعلام کرد تصمیم درباره تحویل این سامانه اتخاذ شده است ولی اجرائی شدن این قرار داد زمان خواهد برد .

العرب با اشاره به این که تحلیلگران سیاسی معتقدند تحویل این سامانه ممکن است سالها طول بکشد نوشت تاکید روسها بر دادن این سامانه به ایران در حالی صورت می گیرد که مسکو از دادن این موشکها به کشورهای عربی خودداری می کند چون معتقد است این اعراب برای اسرائیل خطرناکند.

العرب نوشت کارشناسان نظامی نمی دانند که آیا جنگنده های اسرائیل یا آمریکا می توانند با این سامانه موشکی مقابله کنند یا نه . در هر صورت باید گفت این سامانه دفاع هوائی ، جدید و راهبردی است و با آنچه ایرانیها تا کنون داشته اند کلا تفاوت دارد.

با وجود خصومتهای علنی آمریکا با ایران ،‌ واشنگتن اعلام کرده است این قرارداد نقض تحریمهای بین المللی محسوب نمی شود چون این سامانه در فهرست تحریمهای بین المللی قرار ندارد.

جنجالها درباره این قرارداد زمانی بالا گرفت که ولادیمیر پوتین اواسط آوریل سال گذشته خبر از لغو ممنوعیت دادن این سامانه پیشرفته به ایران داد .

العرب با اشاره به این که این اقدام مسکو بعد از بروز گشایش در مذاکرات هسته ای میان تهران و گروه پنج به علاوه یک صورت گرفته است نوشت گفتنی است بعد از ملحق شدن روسیه به قطعنامه شورای امنیت که در نهم ژوئن سال دوهزار و ده صادر شد محدودیتهای شدیدی در قبال فروش سلاح و تجهیزات نظامی به ایران اعمال شد و به دنبال آن قرارداد امضاء شده میان ایران و روسیه ،‌ برای خرید پنج مجموعه از این سامانه ضد هوائی نافرجام ماند.

 

اخبار سیاست خارجی - تیک

 


ویدیو مرتبط :
چرا روسیه موشک s300 را به ایران نداد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

به ظاهر اقدامات پوتین توجه نکنید؛ او در پشت پرده بر سر تحویل S300 به ایران با اسرائیل هماهنگ کرده است



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,روابط  روسیه و اسرائیل

بند نانوشته قرارداد تسلیحاتی روس ها با اسرائیل: عدم تحویل S300 به ایران

ماه گذشته، زمانیکه ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه قصد فروش سامانه ضدموشکی قدرتمند اس 300 به ایران را دارد، اسرائیل و امریکا با نگرانی و خشم نسبت به آن واکنش نشان دادند.

بلومبرگ نوشت: ماه گذشته، زمانیکه ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه قصد فروش سامانه ضدموشکی قدرتمند اس 300 به ایران را دارد، اسرائیل و امریکا با نگرانی و خشم نسبت به آن واکنش نشان دادند.

به گزارش «انتخاب»، اما پشت این بیانیه  زنجیره ای از مذاکرات تسلیحاتی و دیپلماسی محرمانه دیده می شود.

در طول سال های اخیر، روسیه و اسرائیل وارد روابط گسترده ای و رقص دیپلماتیک شده اند. تل اویو در این سال ها اقدام به فروش هواپیمای بدون سرنشین به روس ها کرده است و در ماجراین اوکراین  سکوت اختیار کرده است تا بتواند مانع از پیشرفت نظامی ایران شود. این رقص روس ها و اسرائیلی ها هنوز ممکن است به پایان نرسیده باشد.

منتقدان تحویل اس 300 به ایران می گویند که این اقدام تلاش ها برای فشار به ایران را از بین می برد و سیستم دفاعی تهران را در مقابل حمله بالقوه امریکا یا اسرائیل تقویت می کند.

مقامات اسرائیلی از جمله بنیامین نتانیاهو هشدار داده اند که اس 300 سپر موشکی برای ایران فراهم می کند.

برخی دیگران در این باره استدلال کرده اند که نباید ظاهر اقدام روسیه را مورد توجه قرار داد.

کنستانتین ماکینکو معاون رئیس مرکز تحلیل استراتژی و تکنولوژی گفت: اعلام علنی فروش احتمالی اس 300 به ایران چیزی بیشتر از ژشت سیاسی در جهت تحریک آمریکا و مقابله با انتقال تسلیحات به اوکراین است.

وی افزود:  در هر صورت، تحویل اس 300 به ایران کارت بازی بین مسکو و واشنگتن و تل اویو در طیفی از مسائل خواهد بود.

بلومبرگ در ادامه نوشت: نگرانی پوتین از فروش تسلیحات اسرائیل به اوکراین از جمله هواپیمای بدون سرنشین بی دلیل نیست. ماه اکتبر گذشته، وزیر خارجه اوکراین به اسرائیل سفر کرد و گفت که کشورش علاقمند به وارد کردن هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی است.

یک مقام اسرائیلی که حاضر به افشای نامش نبود گفت که فروش هواپیمای بدون سرنشین به اوکراین پس از تماس تلفنی پوتین به نتانیاهو لغو شد.

درحالیکه اوکراین ممکن است هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیل را دریافت نکرده باشد، منابع می گویند که روس ها به چنین هواپیمایی دست پیدا کرده اند که این موضوع ارتباط مستقیمی با فروش اس 300 به ایران دارد.

یک مقام اسرائیلی در این رابطه گفت: قرارداد فروش هواپیمای بدون سرنشین با روسیه شامل بند نانوشته ای است: این قرارداد تنها در صورتی ادامه پیدا می کند که کرملین تحویل اس 300 به ایران را به سرانجامی نرساند.

اکنون که روس ها به تکنولوژی اسرائیلی ها دست پیدا کرده اند، این قول نانوشته دیگر برای روس ها اهمیتی ندارد.

مکینکو تحلیلگر روس معتقد است که انچه در ملا عام توسط روسیه در مورد تحویل اس 300 به ایران انجام شد، یک شو سیاسی بود.

وی افزود: احتمال دارد که در پشت پرده، ماجرای تحویل 300 به ایران پیش از اعلام شدن با اسرائیل هماهنگ شده باشد.

 

اخبار  سیاست خارجی  -  انتخاب