اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا دولت قبل طرح پزشک خانواده را مسکوت گذاشت؟



اخبار,اخبار اجتماعی , طرح پزشک خانواده

 

اخبار اجتماعی - چرا دولت قبل طرح پزشک خانواده را مسکوت گذاشت؟

در صورت آماده شدن زیرساخت‌ها و آغاز فعالیت اولیه تا چهار سال آینده، این طرح در سراسر کشور اجرا می‌شود. نباید طرح پزشک خانواده فراموش شود، چرا که این طرح کمک بزرگی به افزایش ضریب سلامت جامعه کرده و در حقیقت تنها راه برقراری عدالت در حوزه سلامت جامعه است.

این روز‌ها حال و روز نظام سلامت، بهتر از پیش شده است. تا همین یک ‌سال پیش، بسیاری از بیماران به ویژه بیماران خاص و صعب‌العلاج از کمبود و گرانی دارو به ‌ستوه آمده بودند و مثل الان از رایگان شدن زایمان طبیعی یا ۱۰ درصد شدن هزینه‌های بستری در بیمارستان‌های دولتی خبری نبود.

به گزارش «تابناک»، با اجرای طرح تحول سلامت از نیمه‌های اردیبهشت امسال و اختصاص اعتبار آبرومندانه برای حل مشکلات بهداشت و درمان مردم در سال ۹۳، اکنون جو امیدوارکننده‌ای در میان فعالان نظام سلامت پدید آمده است.

اما دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأیید اقدام‌های مثبت وزارت بهداشت در ماه‌های اخیر، بر این باور است ‌با وجود این، هنوز مشکلات رفع نشده زیادی در نظام سلامت وجود دارد که حل آن‌ها مستلزم تلاش بیشتر دولت و همکاری مردم و پزشکان است.

این نماینده مجلس بر این باور دارد که بهترین راهکار پایدار برای این کار، اجرای پزشک خانواده است؛ البته نه این پزشک خانواده‌ای که الان در چند نقطه از کشور در حال اجراست، چون این اصلا پزشک خانواده نیست و حتی شاید باعث بدنامی پزشک خانواده واقعی هم شده است. پزشک خانواده‌ای که از آن می‌گوییم،‌‌ همان پزشک خانواده‌ای است که هم‌اکنون در انگلیس، کانادا، استرالیا و بسیاری از کشورهای اروپایی اجرا می‌شود.

وی گفت: طرح پزشک خانواده که در زمان وزارت مسعود پزشکیان کلید خورده بود، در زمان دولت محمود احمدی‌نژاد مسکوت ماند؛ البته در برخی ‌استان‌های کشور، هنوز هم در حال اجراست، اما اجرای این شیوه ناقص و دور از معیارهای اولیه است. چندی پیش، وزیر بهداشت با اشاره به این موضوع گفت: اجرای پزشک خانواده را ادامه خواهیم داد، زیرا برای داشتن یک نظام سلامت کارآمد به سیستم ارجاع نیاز داریم.

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی گفت: در اجرای این طرح، نمی‌خواهیم کمیت فدای کیفیت شود. وی با اشاره به اینکه پزشک خانواده باید ‌کشوری اجرا می‌شد که به دلیل کمبود اعتبار، امکانش را نداشتیم، گفت: باید این طرح را در شهرهای کوچک اجرا و پس از دو سال اشکالاتش را رفع و سپس در کل کشور اجرایی می‌کردیم.

هاشمی افزود: آسیب‌شناسی پزشک خانواده اجرا شده و این دولت سعی دارد اشکالات گذشته را رفع کند و تا حل مشکلات گذشته اقدام جدیدی در این مورد انجام نمی‌شود.

در همین زمینه، دکتر عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با تابناک اظهار داشت: مردم باید برای ایجاد عدالت در امر سلامت، از مسیر پزشک خانواده عبور کرد. طرح پزشک خانواده در دولت گذشته به دلیل انتقاداتی که بر آن وارد کردند، مسکوت ماند و اجرا نشد.

وی خاطرنشان کرد: نبود زیرساخت‌ها در گذشته و بهانه کردن کمبود اعتبار ،این طرح مهم را در سرگردانی قرار داد.

وی با بیان اینکه نبود فرهنگ سازی در دولت گذشته، مانع اجرای این طرح شد، گفت: سستی در اجرای طرح‌های بزرگی چون طرح پزشک خانواده، ضررهای جبران ناپذیری به جامعه می‌زند.
 
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، طرح پزشک خانواده را از کلیدی‌ترین طرح‌ها دانست و گفت‌: باید با عزم همگانی بسترهای لازم برای اجرای آن فراهم ‌آمده و ‌طرحی با این مزیت به فراموشی سپرده نشود.
 
وی همچنین افزود‌: در صورت آماده شدن زیرساخت‌ها و آغاز فعالیت اولیه تا چهار سال آینده، این طرح در سراسر کشور اجرا می‌شود. نباید طرح پزشک خانواده فراموش شود، چرا که این طرح کمک بزرگی به افزایش ضریب سلامت جامعه کرده و در حقیقت تنها راه برقراری عدالت در حوزه سلامت جامعه است.
اخبار اجتماعی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
گزارش تولیدی از مزایای طرح پزشک خانواده در نیشابور.90

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح پزشک خانواده در تهران از شنبه



اجرای طرح پزشک خانواده در تهران

اجرای طرح پزشک خانواده در تهران از شنبه

وزیر بهداشت در حالی امروز از آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران از شنبه خبر داد که معاون وزیر رفاه که در جلسه حضور داشت از اجرای این برنامه در تهران اظهار بی اطلاعی کرد.

به گزارش فارس، محمد حسن طریقت منفرد،امروز در یک نشست خبری که در دفتر وزیر بهداشت با حضور مجتبی علایی، معاون رفاه اجتماعی وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی در حالی که کمتر از دوماه از زمان کار دولت دهم باقیمانده است، از آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران خبر داد.

 

وی افزود: قرار بود اجرای این برنامه در تهران از ابتدای امسال شروع شود اما به علت تأمین نشدن اعتبار آن به عقب افتاد. تا اینکه چند روز پیش پس از تصویب بودجه، دولت 2 هزار میلیارد تومان برای اجرای این برنامه اختصاص داد و اکنون 2نهم این اعتبار یعنی حدود 400 میلیارد تومان به وزارت بهداشت پرداخت شده و زمینه برای اجرای این برنامه فراهم شده است.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: پیش از این اجرای این برنامه در 9 استان آغاز شده است و اعتبار لازم برای اجرای سه ماهه این برنامه به این استانها پرداخت شده است.

 

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره شیوه اجرای این برنامه در تهران و اینکه آیا پزشکان خانواده فقط ویزیت می کنند یا فعالیتهای بهداشتی و سلامت نگر هم دارند، توضیح داد: اجرای برنامه پزشک خانواده 4 الزام دارد، اول اینکه اجرای این برنامه مبتنی بر سرانه است که به عنوان روش اجرا نهایی شده است. دوم تدوین گایدلاینهای پزشک خانواده است که تاکنون کتاب اولین راهنمای درمان حاوی 40 گاید لاین منتشر شده و کتاب دوم نیز که حاوی 50 گایدلاین است طی روزهای آینده منتشر می شود.

 

وی افزود: الزام سوم وجود منابع کافی است که تأمین شده است و الزام چهارم، تهیه مسیر اجرای این برنامه است که مشخص شده است.

وزیر بهداشت گفت: از همین امروز سایت 1590.ir باز است و با فراخوانی که برای جذب پزشکان خانواده اعلام می شود، پزشکان می توانند ثبت نام کنند و در مرحله بعد از آنها برای ارائه مدارک و مشخص کردن محل فعالیتشان دعوت می شود.

 

وی ادامه داد: برای اجرای پزشک خانواده در تهران با احتساب حداکثر 2 هزار نفر جمعیت برای هر پزشک، به حدود 8 هزار پزشک خانواده نیاز داریم در حالی که بیش از 24 هزار پزشک عمومی در تهران هستند بنابراین از نظر پزشک مشکل نداریم.

 

وزیر بهداشت افزود: از روز شنبه بعد از ثبت نام پزشکان، مردم نیز با اطلاع رسانی از طریق سایت پزشک خانواده و رسانه ها از مراکز ارائه دهنده خدمات پزشک خانواده در بخش دولتی و غیر دولتی مطلع می شوند و می توانند برای انتخاب پزشک خانواده خود و ویزیت پایه مراجعه کنند.

 

وی گفت: نحوه پرداخت حقوق پزشکان در این برنامه خارج از بیمه هاست و از طریق ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده متشکل از نماینده وزارت بهداشت، نماینده بیمه ها، نماینده استانداری و نماینده فرمانداری با تأمین اعتبار از طریق معاونت نظارت و برنامه ریزی ریاست جمهوری اجرا می شود و هدف از این تغییر نحوه پرداخت این است که این پول صرف جبران بدهی بیمه ها به وزارت بهداشت نشود و اجرای کار تسریع شود.

 

اعلام اجرای این برنامه در وزارت بهداشت در حالی  بود که مجتبی علایی، معاون رفاه اجتماعی وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی که بیمه  های کشور زیر مجموعه کاری اوست در همین جلسه گفت: بنده در این جلسه به عنوان مهمان دعوت شدم و قرار نبود نشست خبری باشد، اعلام کردند که می خواهند در مورد پرونده الکترونیک سلامت در اینجا اطلاع رسانی شود و بنده به عنوان معاون وزیر رفاه از شروع اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران خبری نداشتم.

 

وی  گفت: البته طبق توافقنامه ای که فروردین امسال با وزارت بهداشت داشتیم،اعلام کردیم که اگر بودجه و منابع اجرای این برنامه فراهم شود و به شرطی که وزارت بهداشت مطالبات معوقه خود از بیمه ها را که حدود 1500 میلیارد تومان است طلب نکند، آماده همکاری برای اجرای این برنامه حتی در تهران هستیم.

 

در ادامه این نشست، وزیر بهداشت و برخی مسئولان این وزارتخانه به پرسشهای خبرنگاران در مورد نحوه اجرای این برنامه در تهران پاسخ دادند که در مواردی بر ابهام نحوه اجرای آن با توجه به اختلاف نظرها افزوده شد./فارس