اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا بخشی از مردم فکر می کنند شورای نگهبان بی طرف نیست؟



اخبار,اخبارسیاسی,شورای نگهبان

کدام سخنان و نشانه‌ها سبب می‌شود برخی جریان‌های سیاسی و بخشی از مردم از خود این سوال را بپرسند که آیا شورای نگهبان در انتخابات بی طرف است؟

 آیت‌الله جنتی دبیر محترم شورای نگهبان در خطبه‌های نماز جمعه تهران لب به گلایه گشود و از «جفاهایی که به شورای نگهبان می‌شود» سخن به میان آورد. او گفت:« خدایا به تو پناه می بریم که به کسانی که مورد تایید مراجع تقلید هستند و امام جمعه و جماعت هستند این اتهام را می زنند که شورای نگهبان می‌خواسته در انتخابات دخالت کند وتقلب کند.»

این سخنان نشان می‌دهد که دبیرشورای نگهبان از برخی انتقادها ناراحت و حتی شاید بتوان گفت عصبانی است. به ویژه این که یافتن   مخاطبان سخنان او دشوار نیست. زیرا همین چندی پیش بود که هاشمی رفسنجانی در سخنانی تند در مورد نقش شورای نگهبان و نیروهای امنیتی در انتخابات گفت:« در دوره قبل که دولت و شورای نگهبان و نیروهای امنیتی می‌خواستند از انتخاب درست جلوگیری کنند، ناگهان مردم متحول شدند و این انتخاب آنها را ترساند.»

سوالی که در این میان آیت‌الله جنتی باید به آن پاسخ بگوید، چرایی شکل گیری این نگاه در جامعه ایران است. به راستی چرا برخی سیاسیون و بخش از مردم فکر می‌کنند که شورای نگهبان به ویژه دبیر آن در انتخابات از جناح خاصی طرفداری می‌کنند؟ در بطن قانون اساسی و اندیشه مردم، شورای نگهبان نهادی است که به هیچ جناحی وابستگی ندارد و از فراجناحی‌ترین نهادهای ایران است و شنیدن سخنان جناحی از سوی اعضای این شورا باعث می‌شود مردم به این فکر کنند که شورای نگهبان جناحی و حزبی عمل می‌کند.

به طور مثال می‌توان به حمایت‌های بی دریغ اعضای این شورا از احمدی نژاد در مقابل نامزدهای دیگر انتخابات ریاست جمهوری به ویژه در سال 88 اشاره کرد. محسن اسماعیلی از حقوق‌دانان شورای نگهبان در مورد علاقه برخی از اعضای این شورا به احمدی‌نژاد می‌گوید:« بدون رودربایستی عرض می‌کنم که بعضی از اعضای شورای نگهبان (که البته من جزو آن ها نبودم) شیفته آقای احمدی‌نژاد بودند و به ایشان حسن ظن داشتند».

در همین رابطه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سه تن از اعضای شورای نگهبان از محمود احمدی نژاد حمایت جدی کردند و همین حمایت زمینه ساز بروز شایعه حمایت شورای نگهبان از احمدی نژاد را فراهم کرد.

آیت‌الله احمد جنتی در راس این فقها قرار دارد. او در یکی از گفت و گوهای خود در حمایت از احمدی نژاد گفته بود:« "حمایت من از آقای رئیس جمهور یکی به دلیل حمایت های «آقا» بوده است و دیگر اینکه غالباً مواضع و شاخصه‌های وجودی رئیس جمهور را می‌پسندم؛ مانند ساده زیستی، تواضع، پرکاری، عدالتخواهی صادقانه، علاقه به خدمت به محرومین، شهامت و شجاعت در اقدام به کارهای سنگین و احیاناً خطرناک، مبارزه با ظلم و فساد و استکبار و سلطه طلبان زورگو در حد تحقیر آنها و برخورد از موضع قدرت با آنها، ابتکار در عمل که همیشه حرف اول را مبتکران می‌زنند.این مجموعه خصالی است که من در هر که باشد او را دوست دارم و از او حمایت می‌کنم و این خصال در افراد گذشته وجود نداشته و یا کمتر وجود داشته است و مردم هم به همین دلیل، آن آراء بالا را به او دادند .»

در کنار این سخنان بسیاری هنوز سخنان دبیر شورای نگهبان در مورد نامه احمدی نژاد به بوش را فراموش نکرده‌اند. جنتی در وصف این نامه آورده بود که :« این نامه فوق العاده است و عقیده من این است که از الهامات خدا بود. توصیه می کنم این نامه را بچه‌ها همه بخوانند و در مدارس و دانشگاهها خوانده شود و صدا و سیما نیز مکرر آن را بخواند».

آیت‌الله محمد مومن دیگر فقیه شورای نگهبان بود که در حمایت از احمدی نژاد سخن گفت و اعلام داشت:« من آقای احمدی نژاد را از سه نامزد دیگر بهتر می دانم. باید فردی از سوی مردم انتخاب شود که صلاحیت لازم برای اداره مملکت داشته باشد و خواسته و دستورات پیامبر(ص) و امامان(ع) را بر آورده سازد.»

آیت‌الله محمد یزدی، رئیس سابق قوه قضائیه و رئیس فعلی مجلس خبرگان رهبری دیگر فقیه حامی احمدی نژاد در شورای نگهبان بود. او حتی در بیانیه‌ای که بعد ها برخی از اعضای جامعه مدرسین آن را تکذیب کردند، اعلام کرد که نظر جامعه مدرسین در انتخابت 88 احمدی نژاد است. در بخشی از این بیانیه آمده بود« جناب آقای احمدی نژاد در مقایسه با سایر افراد به ارزش‌های اسلامی توجه بیشتری داشته و شاخص‌های مورد نظر امام و رهبری را رعایت می‌نماید. نظر شخصی بنده به عنوان یکی از اعضای جامعه مدرسین قبلا اعلام شده است و مجددا عرض می‌کنم به هیچ وجه مجوز شرعی برای عبور از آقای احمدی نژاد را ندادیم و البته این نظر شخصی بنده می‌باشد.»

در کنار این حمایت از احمدی نژاد، آیت‌الله جنتی همیشه نسبت به اصلاح طلبان نگاه منفی داشته و در سخنان و گفت‌وگوهای خود به این نگاه منفی اشاره می‌کند. او قبل از انتخابات ریاست جمهوری در قبال برخی شروطی که رئیس دولت اصلاحات برای ورود به انتخابات گذاشته بود گفت:« اصلا نیازی به حضور این عده در انتخابات نیست و آنها خواب‌های بی‌تعبیری را دیده‌اند. در حالی که مردم و مسئولان آنها را به هیچ وجه قبول ندارند». این سخنان در حالی مطرح شد که مردم در انتخابات به نامزدی رای دادند که مورد حمایت هاشمی و رئیس دولت اصلاحات بود.

ایشان اخیرا نیز بارها از حضور جریانی در انتخابات مجلس خبرگان سخن به میان می‌آورد و می‌گوید:« انتخابات خبرگان رهبری بسیار مهم است چون به رهبری و ستون انقلاب مربوط می‌شود و عده‌ای از هم‌اکنون در حال برنامه ریزی برای تصرف مجلس خبرگان هستند. بنابراین نیازمند یک بیداری و بصیرت هستیم تا مسئولیت سنگین شورای نگهبان را به‌خوبی اجرایی کنیم.»

به راحتی می‌شود حدس زد که منظور آقای جنتی انگیزه آقای هاشمی رفسنجانی و نزدیکان او برای ورود به مجلس خبرگان رهبری است.  او پیش از اینها نیز در خطبه‌های نماز جمعه هاشمی رفسنجانی را مورد نوازش قرار داده بود. درست زمانی که زمزمه‌هایی شنیده می‌شد که هاشمی قرار است نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود، دبیر شورای نگهبان در کنایه‌ای مستقیم گفت:« رئیس جمهور باید ساده زیست باشد و ساده زیستی را هم باید از خودش شروع کند یعنی اینکه خانه، وسایل زندگی اش، و ماشینی که سوار می شود ساده باشد کسی که شعار ساده زیستی می دهد اما ماشین بنز سوار شود درد مردم را نمی فهمد و نمی فهمد که می گویند گرسنه ام یعنی چه دلش به حال طبقه محروم نمی سوزد. بنابراین رئیس جمهور باید مثل یک مادر باشد نه دایه برای مردم.» درست بعد از این سخنان بود که هاشمی رفسنجانی به دلیل کهولت سن، رد صلاحیت شد.

تمام این سخنان و نشانه‌ها باعث می‌شود تا جریان‌های سیاسی و مردم از خود این سوال را بپرسند که آیا شورای نگهبان در انتخابات بی طرف است؟ مردم از شورای نگهبان، انتظار چنین سخنانی را ندارند. امام خمینی به خوبی به این نکته در نامه خوبی به اعضای شورای نگهبان اشاره کرده‌اند.

در دوره دوم مجلس شورای اسلامی، وقتی یکی از فقهای شورای نگهبان به یکی از چهره های مشهور سیاسی اتهام «کمونیست بودن» زد، امام راحل(ره) طی نامه ای صریح خطاب به فقهای شورا نوشتند: «همه باید توجه کنیم که آلت دست بازیگران سیاسی نشویم.باید سعی شود آقایان به عنوان منبری پرخاشگری که تا این مرحله حاضر است پیش رود ؛معرفی نشوند. شما نگویید،آنها به ما بد می گویند وما با این صحبت ها جواب آنها را می دهیم. آنها که به شما بد می گویند،پست مقدس شورای نگهبان را ندارند».

در متن نامه صریح امام(ره) به شورای نگهبان آمده است:

« بسمه تعالی»
«حضرات فقهای محترم شورای نگهبان -دامت افاضاتهم-»
با سلام وآرزوی موفقیت برای شما و تمامی آنانی که قلبشان برای پیروزی اسلام می تپد. گاهی دیده می شود که بعضی از آقایان محترم در مسائلی وارد می شوند که موجب وهن شورای نگهبان است .

فقهای محترم باید توجه داشته باشند که نباید در مسائلی که مورد درگیری هست وارد بشوند. از باب مثال در شان شورای نگهبان و حتی خود حضرت آقای خزعلی نیست که به افراد مختلف تندی کند. اینکه دیگر روشن است که روی منبر ویا هر جای حرام است به مسلمانی نسبت «کمونیستی» داد. بر فرض که ایشان بگوید من نسبت ندادم ولی این را که معترفند که گفته اند:می گویند، آقای سلامتی کمونیست است.آیا این توهین و گناه بزرگ از شخصی که عضو شورای نگهبان است آن هم به مسلمانی که نماینده مردم تهران است،شرعا چه صورتی دارد؟

مادامی که شما اینگونه عمل می کنید بازهم توقع دارید جوانان انقلابی تند،احترام شما را بگیرند؟ آیا شخصی که می آید نزد فقهای شورای نگهبان ومی گوید:اگر گناهی هم کرده ام توبه می کنم،راه درستی را رفته است یا کسی که روی منبر این توبه را به عنوان ضعف یک نماینده نقل می کند؟.

بحث بر سر خوبی وبدی نمایندگان وسایر افراد نیست، بحث بر سر گناه و کج رفتن است. همه باید توجه کنیم که آلت دست بازیگران سیاسی نشویم. باید سعی شود آقایان به عنوان منبری پرخاشگری که تا این مرحله حاضر است پیش رود ؛معرفی نشوند. شما نگویید،آنها به ما بد می گویند وما با این صحبت ها جواب آنها را می دهیم. آنها که به شما بد می گویند،پست مقدس شورای نگهبان را ندارند .شما در مکانی نشسته اید که باید خیلی از مسائل را با سکوت و وزانت خویش حل کنید.

حواس تان را جمع کنید که نکند یک مرتبه متوجه شوید که انجمن حجتیه ای ها همه چیزتان را نابود کردند. من به شما آقایان علاقه‌مندم ولی لازم می دانم گاهی که مسئله ای را می‌بینم تذکر بدهم.

والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته

روح الله الموسوی الخمینی»

منبع: صحیفه نور ،ج21 ،ص579

 اخبار  سیاسی  -  عصر  ایران 


ویدیو مرتبط :
اعلمی:شورای نگهبان یا شورای گیوتین برای آزادیخواهان!؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روحانی: انتظار این است که از طرف شورای نگهبان امید بیشتری به جامعه بازگردد



اخبار,اخبارسیاسی,روحانی

رئیس جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه نباید به صندوق‌های آراء پشت کنیم، خاطرنشان کرد: این روزها انتظار این است که از طرف شورای نگهبان امید بیشتری به جامعه ما بازگردد و مردم با فضایی بازتر و توان انتخاب بیشتر و روابط گسترده‌تری در انتخابات هفتم اسفند مواجه باشند.

به گزارش ایسنا ، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان صبح امروز پس از تجدید میثاق با‌ آرمان‌های بلند بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در حرم مطهر امام خمینی (ره) با اشاره به برگزاری انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در اسفند سال جاری با تأکید بر اینکه هیچ چیز نباید امید را از ما بگیرد و در هیچ شرایطی نباید به صندوق‌های آراء پشت کنیم، اظهار کرد: اگر حضور مردم در پای صندوق‌های رای در خرداد 92 نبود امروز پیروزی در مذاکرات هسته‌ای و پایان تحریم‌ها تحقق نمی‌یافت.


وی با بیان اینکه دوازدهم و بیست و دوم بهمن‌ماه و دهه فجر مقطعی از تاریخ سرزمین است که می‌تواند بیانگر هویت ملت و تاریخ باشد، افزود: همواره در میان همه مقطع‌ها، مقاطعی از تاریخ و روزهای مهم و شخصیت‌هایی استثنایی وجود دارد که هویت آن ملت را ساخته است. برای ما دهه فجر، 12 بهمن‌ماه و 22 بهمن اینچنین است و شخصیت امام خمینی (ره) نیز که امام بزرگوار ما، رهبر و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران بودند شخصیت استثنایی تاریخ سرزمین ما است.

روحانی با تأکید بر اینکه راه امام (ره) و اصول او همواره برای ما راه‌گشا و راهنما بوده، خاطرنشان کرد: شجاعت امام (ره)، ایستادگی در برابر استبداد و قدرت‌های بزرگ و همچنین استعمار و شهامت و شجاعت ایشان در بازنگری و تغییر و شرایط و شجاعت امام خمینی (ره) در جنگ، مقاومت و صلح و اجرای شرایط جدید پس از جنگ در کشور همه برای ما درس‌آموز بوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه البته امروز نیز رهبری شجاع و مدبر همان مسیر و همان راه را ادامه می‌دهند، افزود: دیدیم که فتوای مقام معظم رهبری در حق‌الناس بودن رای مردم و همچنین فتوای سیاسی ایشان در نرمش قهرمانانه تا چه میزان راهگشا و تأثیرگذار در شرایط کشور بود.

روحانی گفت: امام بزرگوار ما قدرت ایمان و دین را در مقطعی که از دیدگاه شرق و غرب قدرتی محسوب نمی‌شدند به رخ جهانیان کشاند و نشان داد که چگونه دین قادر است انقلاب و نهضت بزرگی را به ثمر بنشاند و چگونه این قدرت می‌تواند استبداد و استعمار را در یک جامعه سرنگون سازد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اساس راه امام خمینی (ره) بازگشت عزت به کشور بود، گفت: انقلاب امام (ره) و انقلاب اسلامی همان آزادی،‌استقلال و جمهوری اسلامی است؛ آزادی نه به معنای هرج و مرج بلکه به معنای آزادی در بیان و آزادی در تصمیم‌ و همچنین آزادی در انتخاب و آزادی در اداره کشور و پیشرفت کشور.

رئیس جمهور ادامه داد: منظور از استقلال نیز نه به معنای انزوا بلکه به معنای نفی استیلای دیگران که ما نه بیگانه‌پرستیم و نه بیگانه ستیزیم است. ما نه انزوا می‌پذیریم و نه هضم در جامعه غرب را قبول می‌کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) از روز نخست به ما یاد داد که دین و دین‌سالاری در کنار مردم‌سالاری است و خواهد بود.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه شعار مردم در انقلاب «استقلال، آزادی، حکومت اسلامی» بود، اظهار کرد: امام (ره) این حکومت را در ایام پیش از پیروزی انقلاب که در پاریس حضور داشتند به حمهوری اسلامی تفسیر کردند و فرمودند که حکومت ما جمهوری اسلامی است. از آن روز بود که شعار مردم نیز تبدیل شد به «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی».

روحانی ادامه داد: امام (ره) از روز اول به خوبی برای ما تبیین کرد که بقای نظام در صورتی امکان‌پذیر است که مردم پشتیبان این نظام باشند و اداره کشور با آرای مردم باشد.

رئیس جمهوری با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه باید پایگاه ملی داشته باشیم و کاری کنیم که دل مردم را به دست آوریم، اظهار کرد: امام (ره) با بیانی روشن و صریح به ما فرمودند که جمهوری اسلامی با رأی مردم بوده و رئیس جمهور و مجلس نیز با رأی مردم خواهند بود و همه امور به دست مردم است. این جمله امام (ره) برای ما روشن می‌سازد که باید این نظام در چارچوب احکام و مقررات اسلامی و رأی و نظر مردم باشد.

به گزارش ایسنا،‌ رئیس جمهور کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تقارن دهه فجر امسال با پایان تحریم‌ها و همچنین فرا رسیدن انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، ‌اظهار کرد: امسال خوشبختانه ایام پیروزی انقلاب و دهه فجر از سمتی با پیروزی مردم با منطق و استدلال در برابر 6 قدرت جهانی و پایان یافتن تحریم‌ها و از بین رفتن زنجیره‌های فشار و تحریم‌های نابجا به کشور و همراه و همزمان با احترام بیشتر جهانیان نسبت به ایران مقارن شده و از سمت دیگر نیز تا اوایل اسفندماه که دو انتخابات بسیار مهمی پیش رو داریم مقارن شده است.

روحانی با تأکید بر اینکه حضور مردم در انتخابات بسیار کارساز خواهد بود،‌ اظهار کرد: هیچ چیز نباید امید را از ما بگیرد و در هیچ شرایطی نباید به صندوق‌های آراء پشت کنیم.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات سال 92 در پای صندوق‌های رأی، اظهار کرد: اگر حضور مردم پای صندوق‌ خرداد 92 نبود امروز پیروزی در مذاکرات هسته‌ای و پایان تحریم‌ها تحقق پیدا نمی‌کرد؛ همان راه باید ادامه یابد و مردم در هر شرایطی باید پای صندوق‌های رأی بیایند و بهترین‌ها را برای دو مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی انتخاب کنند.

روحانی با اشاره به ایام رسیدگی به اعتراضات متقاضیان کاندیداتوری دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری توسط شورای نگهبان، تأکید کرد: این روزها انتظار این است که از طرف شورای نگهبان امید بیشتری به مردم بازگردد و مردم با فضای بازتر و توان انتخاب بیشتری و رقابت گسترده‌تری در انتخابات 7 اسفند مواجه باشند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: این ایام مبارک را به ملت بزرگ ایران، رهبر معظم انقلاب و بیت مکرم امام (ره) که در نهضت، انقلاب و پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین در استقرار این نظام زحمات بسیاری را بر دوش کشیدند و مسئولیت‌های بسیار سنگینی را بر عهده داشتند، تبریک می‌گویم.

روحانی با بیان اینکه احترام به امام (ره)، احترام به راه امام (ره)، اصول ایشان و بیت ایشان است، اظهار کرد: این ایام مبارک را به بیت مکرم امام خمینی (ره) به ویژه یادگار عزیز ایشان عالم، دانشمند و فرهیخته حضرت حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تبریک عرض می‌کنم.

رئیس جمهور کشورمان اظهار کرد: در کنار حرم امام خمینی (ره) بار دیگر پیمان می‌بندیم که راه امام (ره) را ادامه خواهیم داد و مسیر حق ایشان را از یاد نخواهیم برد.

روحانی با تأکید بر اینکه از سخنان امام خمینی (ره) نباید به عنوان ابزار جناحی و گروهی استفاده کرد، گفت: همه باید تابع مجموعه خط اصول و راه امام خمینی (ره) باشیم و نه با زبان بلکه با عمل خود در این راه حرکت کنیم.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه با دعوت از مردم برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن تأکید کرد: از مردم درخواست می‌کنم که همچون سال‌های قبل و بیش از سال‌های قبل در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کنند.

وی اظهار کرد: 22 بهمن روز آزادی ملت بزرگ و روز استقلال و روز امام (ره) و پایان ظلمت‌ها و تاریکی‌ها و روز نور است. ان‌شاءالله در این روز در سراسر کشور مرد و زن و پیر و جوان در راهپیمایی بزرگ شرکت خواهیم کرد و به جهانیان خواهیم گفت که ما همچنان پیرو راه و خط امام (ره) هستیم و در این راه باقی خواهیم ماند.

 


اخبارسیاسی  -  ایسنا