اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا انسان‌ ها تخم‌گذار نیستند؟


محققان دانشگاه شیکاگو منشا بارداری انسان را با پیگیری چگونگی تکامل اجداد پستاندار اولیه انسان برای به دنیا آوردن نوزاد بجای تخم‌گذاری آشکار کرده‌اند.

خبرگزاری ایسنا: محققان دانشگاه شیکاگو منشا بارداری انسان را با پیگیری چگونگی تکامل اجداد پستاندار اولیه انسان برای به دنیا آوردن نوزاد بجای تخم‌گذاری آشکار کرده‌اند.

آن‌ها بخش‌های سرکش دی‌ان‌ای را که میلیون‌ها سال قبل در اطراف ژنوم قرار گرفته و باعث خاموشی فرآیندهای مورد نیاز برای تخم‌گذاری شده بودند، کشف کردند.

در عوض، هزاران ژن مورد استفاده در اندام‌های دیگر حرکت کرده و در رحم جمع شدند تا به رشد جنین کم کرده و زیست‌شناسی اجداد پستاندار باستانی انسان را بطور موثری بازنویسی کنند.

دانشمندان در کل دریافتند که 2502 ژن به ژنوم فعال در رحم اضافه شده بودند. یافته‌های این دانشمندان به توضیح این امر کمک کرده که چگونه و چه وقت پستانداران برای اولین بار جنینشان را در رحم و پیش از تولد پرورش دادند، کمک می‌کند. این بدعت تکاملی به پستانداران کمک کرد تا زمین را تحت سلطه قرار دهند و همچنین به انسان‌ها اجازه داد تا چنین مغزهای بزرگی را بوجود بیاورند.

محققان به مقایسه ژنوم‌های پستانداران بارداری مانند سگ‌ها و خوک‌ها با حیوانات تخم‌گذار پرداختند.

اگرچه انسان طی میلیون‌ها سال تکامل از حیواناتی مانند قورباغه‌ها و جوجه‌ها جدا شده‌اند، یکی از شگفت‌انگیزترین یافته‌های پروژه‌هایی مانند پروژه ژنوم انسان این بود که بیشتر دی‌ان‌ای انسان‌ها با این حیوانات مشترک است.

برای مثال 98.5 درصد از ژنوم انسان با شامپانزه مشترک بوده، در حالیکه درصد اشتراک دی‌ان‌ای بین انسان و جوجه حدود 75 درصد است.

این سطح شگفت‌آور از شباهت ژنتیکی به این شکل توضیح داده شده که همه ژن‌ها در همه زمان‌ها فعال نشده‌اند؛ در عوض ژن ها در برخی حیوانات بطور کامل غیرفعال شده یا بطور انتخابی در بافت‌های مختلف فعال شده و نقش متفاوتی را اجرا می‌کنند.

محققان با استفاده از روشی موسوم به تعیین توالی آران‌ای توانستند تشخیص دهند کدام ژنها در رحم 12 حیوان مختلف فعال یا خاموش بوده‌اند. این حیوانات شامل سگها، گاوها، اسب ها، خوک‌ها و گورکن‌ها بودند که جنین را درون رحمشان تولید می‌کنند.

آن‌ها همچنین ژن‌های صاریغ دم‌کوتاه را که از کیسه‌داران محسوب شده و همچنین نوک‌اردکی (پلاتیپوس) را مورد بررسی قرار دادند؛ ژن‌های رحم یک مارمولک، جوجه و قورباغه نیز تحت بررسی قرار داده شد.

این کار به دانشمندان اجازخ داد تا زمانی را که تاریخچه تکاملی این ژن‌ها فعال یا غیرفعال شده، پیگیری کنند.

آن‌ها دریافتند که هزاران تکه کوچک از دی‌ان‌ای که اکنون مسئولیت تنظیم تغییرات هورمونی در سلول‌های پوشش رحم در زمان بارداری را بر عهده دارند، زمانی ژنهای باستانی بوده‌اند که از ژنوم جهش کرده‌اند.

به گفته محققان، این ژن‌ها موسوم به عناصر قابل جابجایی، کاربردهای جدیدی مانند کنترل سیستم ایمنی و ارسال سیگنال‌ها بین بدن مادر و نوزاد را به پوشش رحم منتقل کرده‌اند.

آن‌ها محاسبه کردند که زمانی که پستانداران برای اولین بار از جد مشترک خود با خزندگان و پرندگان واگرائیدند، 500 ژن وجود داشته که روشن شده یا به ژنوم هجوم آورده‌اند و 296 ژن هم غیرفعال شده بودند. همچنین زمانی که پستانداران زنده‌زا از پستانداران تخم‌گذار تکامل یافتند، 1167 ژن اضافی آشکار شده و 239 ژن خاموش شد.

محققان سپس دریافتند که زمانی که شاخه انسانی درخت تکاملی پستانداران – پستانداران جفتی – از کیسه‌داران جدا شدند، 835 ژن دیگر فعال و 189 ژن غیرفعال شدند.

نتایج این پژوهش در مجله Cell Reports منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
انسان های موفق آدم فضایی نیستند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادامه بحران در واحدهای مرغ تخم گذار!



 

مرغ تخم گذار

 

متاسفانه برای حل مشكل واحدهای مرغ تخم گذار هیچ یك از مسئولان كاری برای ما انجام نداده اند و در مراجعه ما به آن ها تنها با گفتن ان شاء الله و ماشاءالله می گویند درست می شود!

 

درحالی كه تصور می شد با وعده هایی كه مسئولان برای ذخیره سازی تخم مرغ باقی مانده در دست تولیدكنندگان داده بودند اكنون وضعیت واحدهای مرغ تخمگذار بهبود یافته باشد اما همچنان شاهد نارضایتی تولیدكنندگان این بخش هستیم به طوری كه گفته می شود برخی مرغداران عطای تولید در این بخش را به لقایش بخشیده و با فرستادن مرغ های خود به كشتارگاه از ضرردهی بیشتر خود جلوگیری كرده اند.

چند ماهی است كه از زبان برخی نمایندگان واحدهای مرغ تخم گذار شنیده می شود كه به دلیل كاهش تقاضا برای این محصول و از سوی دیگر افزایش تولیدی كه البته واحدها خود را ناگزیر از آن می دانند، تولیدكنندگان این بخش با بحران مواجه و دست به دامان دولت برای انجام كاری ضربتی برای جلوگیری از خسارات هنگفت آنها باشد چراكه در چند ماه گذشته حتی قیمت تمام شده آنها نیز برنگشته است.

در این بین حسین دماوندی نژاد ـ سرپرست وقت معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی ـاز ذخیره سازی ۱۰ هزار تن تخم مرغ از سوی وزارت بازرگانی خبر داده و با اشاره به كاهش تقاضای تخم مرغ در بازار و مشكلات به وجود آمده از جهت مازاد تولید برای تولیدكنندگان این بخش گفته بود: وزارت بازرگانی به عنوان متولی بازار متعهد شده كه ۱۰ هزار تن تخم مرغ خوراكی را از تولیدكنندگان این بخش خریداری و ذخیره سازی كند.

وی با بیان اینكه قرار شده وزارت بازرگانی ذخیره در گردش تخم مرغ را ایجاد كند، ادامه داده بود: با این اقدام مازاد تولید جمع آوری شده و به مقاطعی كه تقاضای تخم مرغ افزایش پیدا می كند، هدایت می شود.

با گذشت چند روز از اعلام این خبر و البته اجرایی نشدن این اقدام از سوی وزارت بازرگانی دكتر صادق خلیلیان ـ وزیر جهاد كشاورزی  درباره مشكلات پیش آمده برای واحدهای مرغ تخم گذار، اظهار كرده بود: در حال حاضر بسیاری از واحدهای مرغ تخم گذار دچار مشكلاتی هستند و تولید آن ها با مازاد مواجه شده و مسیر صادرات آن ها به كشور عراق نیز با مشكلاتی مواجه شده است كه در این زمینه پیشنهاداتی را به صورت رسمی به وزارت جهاد كشاورزی برای ذخیره ۱۰ هزار تن تخم مرغ به صورت ذخیره گردشی داده ایم.

او ادامه داده بود: امیدواریم این اقدام به زودی دنبال شود البته تاكنون سه هزار تن تخم مرغ نیز از آن ها خریداری شده است، ضمن اینكه وزارت جهاد كشاورزی نیز به عنوان متولی تولید وظیفه خود می داند كه از تولیدكننده بخش دفاع كند تا آن ها بتوانند به بهترین شكل ممكن تولید داشته باشند.

هر چند كه مسئولان ادعای حمایت از تولیدكنندگان این بخش دارند ولی تولیدكنندگان تخم مرغ نظر دیگری دارند به طوری كه منصور بازدار ـ مدیرعامل تعاونی مرغداران تخم گذار استان قزوین ـ در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینكه در حال حاضر واحدهای مرغ تخم گذار وضعیت نابسامانی دارند، افزود: متاسفانه برای حل مشكل واحدهای مرغ تخم گذار هیچ یك از مسئولان كاری برای ما انجام نداده اند و در مراجعه ما به آن ها تنها با گفتن ان شاء الله و ماشاءالله می گویند درست می شود!

بازدار با اشاره به اینكه در رابطه با تولید تخم مرغ فعلی دیگر ذخیره سازی نیز دردی از تولیدكننده دوا نمی كند، افزود: متاسفانه برای ذخیره سازی به استان قزوین اعلام شده كه ۳۷۰ تن ذخیره سازی داشته باشند در حالی كه این مقدار ذخیره سازی تنها مربوط به تولید دو روز استان است، ضمن این كه امكانات ذخیره سازی نیز وجود ندارد.

وی با بیان اینكه در عمل وعده ذخیره سازی تخم مرغ عملی نشد، در ادامه ضمن تاكید براینكه برای رفع بحران در مرغداری ها باید یك كار اساسی صورت گیرد، افزود: متاسفانه واحدهای مرغ تخم گذار از دی ماه تاكنون متحمل خسارات بسیاری شده اند و در حالی كه قیمت تمام شده آن ها در هر كیلو تخم مرغ حدود ۱۲۵۰ تومان است ولی آن ها محصولاتشان را كیلویی ۷۲۰ تا ۷۳۰ تومان می فروشند.

بازدار با بیان اینكه در استان قزوین حداقل ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن تخم مرغ تولید می شود، افزود: در این استان ۲۲ واحد مرغداری وجود داشته است كه تاكنون به دلیل مسائل و مشكلات موجود پنج تا شش واحد تعطیل شده و مرغ های خود را نیز روانه كشتارگاه ها كرده اند و مابقی نیز روز به روز با افزایش بدهی های خود مواجه می شوند.

وی با اشاره به اینكه در برخی كشورها همچون تركیه دولت با حمایت از تولیدكننده تولید تخم مرغ را از آنها خریداری كرده و با قیمت پایین تر از قیمت های كشور ما به كشور عراق می فروشند، افزود: به همین دلیل كشور عراق تولید ما را خریداری نمی كند چرا كه تضمینی برای صادرات همیشگی تخم مرغ به این كشور از سوی ایران وجود ندارد.

مدیرعامل تعاونی مرغداران مرغ تخم گذار استان قزوین با بیان اینكه در كشور ما بر خلاف كشور تركیه تولیدكننده خود به طور مستقیم به صادرات می پردازد، افزود: متاسفانه در كشور ما حمایت لازم از تولیدكنندگان این بخش وجود ندارد.
ادامه بحران در واحدهای مرغ تخم گذار!

تاسفانه برای حل مشكل واحدهای مرغ تخم گذار هیچ یك از مسئولان كاری برای ما انجام نداده اند و در مراجعه ما به آن ها تنها با گفتن ان شاء الله و ماشاءالله می گویند درست می شود!

درحالی كه تصور می شد با وعده هایی كه مسئولان برای ذخیره سازی تخم مرغ باقی مانده در دست تولیدكنندگان داده بودند اكنون وضعیت واحدهای مرغ تخمگذار بهبود یافته باشد اما همچنان شاهد نارضایتی تولیدكنندگان این بخش هستیم به طوری كه گفته می شود برخی مرغداران عطای تولید در این بخش را به لقایش بخشیده و با فرستادن مرغ های خود به كشتارگاه از ضرردهی بیشتر خود جلوگیری كرده اند.

چند ماهی است كه از زبان برخی نمایندگان واحدهای مرغ تخم گذار شنیده می شود كه به دلیل كاهش تقاضا برای این محصول و از سوی دیگر افزایش تولیدی كه البته واحدها خود را ناگزیر از آن می دانند، تولیدكنندگان این بخش با بحران مواجه و دست به دامان دولت برای انجام كاری ضربتی برای جلوگیری از خسارات هنگفت آنها باشد چراكه در چند ماه گذشته حتی قیمت تمام شده آنها نیز برنگشته است.

در این بین حسین دماوندی نژاد ـ سرپرست وقت معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی ـ در گفت وگو با ایسنا از ذخیره سازی ۱۰ هزار تن تخم مرغ از سوی وزارت بازرگانی خبر داده و با اشاره به كاهش تقاضای تخم مرغ در بازار و مشكلات به وجود آمده از جهت مازاد تولید برای تولیدكنندگان این بخش گفته بود: وزارت بازرگانی به عنوان متولی بازار متعهد شده كه ۱۰ هزار تن تخم مرغ خوراكی را از تولیدكنندگان این بخش خریداری و ذخیره سازی كند.

وی با بیان اینكه قرار شده وزارت بازرگانی ذخیره در گردش تخم مرغ را ایجاد كند، ادامه داده بود: با این اقدام مازاد تولید جمع آوری شده و به مقاطعی كه تقاضای تخم مرغ افزایش پیدا می كند، هدایت می شود.

با گذشت چند روز از اعلام این خبر و البته اجرایی نشدن این اقدام از سوی وزارت بازرگانی دكتر صادق خلیلیان ـ وزیر جهاد كشاورزی ـ در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره مشكلات پیش آمده برای واحدهای مرغ تخم گذار، اظهار كرده بود: در حال حاضر بسیاری از واحدهای مرغ تخم گذار دچار مشكلاتی هستند و تولید آن ها با مازاد مواجه شده و مسیر صادرات آن ها به كشور عراق نیز با مشكلاتی مواجه شده است كه در این زمینه پیشنهاداتی را به صورت رسمی به وزارت جهاد كشاورزی برای ذخیره ۱۰ هزار تن تخم مرغ به صورت ذخیره گردشی داده ایم.

او ادامه داده بود: امیدواریم این اقدام به زودی دنبال شود البته تاكنون سه هزار تن تخم مرغ نیز از آن ها خریداری شده است، ضمن اینكه وزارت جهاد كشاورزی نیز به عنوان متولی تولید وظیفه خود می داند كه از تولیدكننده بخش دفاع كند تا آن ها بتوانند به بهترین شكل ممكن تولید داشته باشند.

هر چند كه مسئولان ادعای حمایت از تولیدكنندگان این بخش دارند ولی تولیدكنندگان تخم مرغ نظر دیگری دارند به طوری كه منصور بازدار ـ مدیرعامل تعاونی مرغداران تخم گذار استان قزوین با بیان اینكه در حال حاضر واحدهای مرغ تخم گذار وضعیت نابسامانی دارند، افزود: متاسفانه برای حل مشكل واحدهای مرغ تخم گذار هیچ یك از مسئولان كاری برای ما انجام نداده اند و در مراجعه ما به آن ها تنها با گفتن ان شاء الله و ماشاءالله می گویند درست می شود!

بازدار با اشاره به اینكه در رابطه با تولید تخم مرغ فعلی دیگر ذخیره سازی نیز دردی از تولیدكننده دوا نمی كند، افزود: متاسفانه برای ذخیره سازی به استان قزوین اعلام شده كه ۳۷۰ تن ذخیره سازی داشته باشند در حالی كه این مقدار ذخیره سازی تنها مربوط به تولید دو روز استان است، ضمن این كه امكانات ذخیره سازی نیز وجود ندارد.

وی با بیان اینكه در عمل وعده ذخیره سازی تخم مرغ عملی نشد، در ادامه ضمن تاكید براینكه برای رفع بحران در مرغداری ها باید یك كار اساسی صورت گیرد، افزود: متاسفانه واحدهای مرغ تخم گذار از دی ماه تاكنون متحمل خسارات بسیاری شده اند و در حالی كه قیمت تمام شده آن ها در هر كیلو تخم مرغ حدود ۱۲۵۰ تومان است ولی آن ها محصولاتشان را كیلویی ۷۲۰ تا ۷۳۰ تومان می فروشند.

بازدار با بیان اینكه در استان قزوین حداقل ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن تخم مرغ تولید می شود، افزود: در این استان ۲۲ واحد مرغداری وجود داشته است كه تاكنون به دلیل مسائل و مشكلات موجود پنج تا شش واحد تعطیل شده و مرغ های خود را نیز روانه كشتارگاه ها كرده اند و مابقی نیز روز به روز با افزایش بدهی های خود مواجه می شوند.

وی با اشاره به اینكه در برخی كشورها همچون تركیه دولت با حمایت از تولیدكننده تولید تخم مرغ را از آنها خریداری كرده و با قیمت پایین تر از قیمت های كشور ما به كشور عراق می فروشند، افزود: به همین دلیل كشور عراق تولید ما را خریداری نمی كند چرا كه تضمینی برای صادرات همیشگی تخم مرغ به این كشور از سوی ایران وجود ندارد.

مدیرعامل تعاونی مرغداران مرغ تخم گذار استان قزوین با بیان اینكه در كشور ما بر خلاف كشور تركیه تولیدكننده خود به طور مستقیم به صادرات می پردازد، افزود: متاسفانه در كشور ما حمایت لازم از تولیدكنندگان این بخش وجود ندارد..../تحلیل:ایسنا