اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چراغ سبز آمریکا، پاسخ اصولگرایان به روحانی



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب



چراغ سبز آمریکا، پاسخ اصولگرایان به روحانی

مردم اگر خواهان تداوم همان سیاست‌های گذشته‌و و دشمنی با غرب و اروپا و یا آمریکا بودند، یقینا به نامزد‌های اصولگرایان رای می‌دادند. این‌که به آقای روحانی رای دادند به‌معنای آن است که نمی‌خواهند دشمنی و بغض و کینه نسبت به آمریکا و اروپا ادامه پیدا کند

اول جک استراو، وزیر اسبق خارجه انگلستان، در مصاحبه مفصلی با بی‌بی‌سی فارسی اظهار شعف زیاد کرد از انتخاب روحانی. او اظهار امیدواری کرده است که به تهران بیاید و درباره از‌سر‌گیری روابط دیپلماتیک تهران-‌لندن صحبت شود. بعد ویلیام هگ، وزیر خارجه فعلی بریتانیا، از انتخاب آقای روحانی اظهار خوشحالی کرد و این‌که انتخاب باعث بهبودی روابط ایران با انگلستان و پیشرفت‌هایی در مذاکرات هسته‌ای بشود؛ سپس نوبت به دو نفر از نمایندگان کنگره آمریکا که یکی از آنان مسلمان است رسید.

آنان در نامه‌ای از پرزیدنت اوباما خواستند با توجه به مواضع ابتدایی و میانه‌روی آقای روحانی، و با توجه به این‌که رییس‌جمهور ایران اختیارات زیادی ندارد، از این انتخاب حمایت شود و تحریم‌ها علیه ایران افزایش پیدا نکند و خلاصه رییس‌جمهور آمریکا باید شرایط فعلی ایران را درک و تلاش کند تا روابط میان تهران-‌واشنگتن بهتر شود.

اما آن‌قدر‌ها طول نکشید و به فاصله چند روز، نزدیک به 120‌نماینده کنگره آمریکا به آن دو نماینده پیوسته و جملگی از اوباما خواستند گام‌هایی برای بهبود روابط با تهران ازجمله توقف تحریم‌ها بردارد. این گام‌ها جملگی شاخه‌های زیتونی هستند که غربی‌ها به‌دنبال انتخاب آقای روحانی به‌سمت ایران گرفته‌اند.

انتظار می‌‌رفت که ما هم گام‌های متقابلی برمی‌داشتیم و موضع‌گیری‌های مشابهی می‌کردیم، اما در کمال تعجب، اصولگرایان صف بسته‌اند و یکی‌یکی نوبت گرفته‌اند که با پاره‌آجر بر این چراغ‌سبزها بکوبند. یکی از بزرگان اصولگرا در پاسخ شاخه زیتون جک استراو اعلام کرد: «انگلستان نخست باید به‌واسطه نقشش در فتنه 88 از ملت ایران عذرخواهی کند. دومین تلویحا اظهار داشت که «ملت بزرگ ایران فریب این پرده‌نمایی‌های این گرگ‌ها را نخواهد خورد.»

احتمالا اگر همین‌گونه برویم به جلو از فردا اصولگرایان یکی‌یکی خواهند گفت که: «آمریکا اول باید به‌واسطه نقشش در کودتای 28مرداد32 از ملت بزرگ ایران عذرخواهی کند»؛ «آمریکا بایستی دارایی‌های ایران را آزاد کند»؛ « آمریکا باید از جنایتی که ظرف 25‌سال(1357-1332) علیه ملت نجیب ایران کرده، عذرخواهی و غرامت پرداخت کند.»؛ «آمریکا باید از این‌که در دوران انقلاب آن همه جنایت به دست محمدرضا پهلوی علیه مردم ما کرده است عذرخواهی کند»؛ «آمریکا بایستی از این‌که سفارتخانه‌اش در تهران کانون توطئه و جاسوسی علیه انقلاب اسلامی ایران بوده است عذرخواهی کند»؛

«آمریکا باید از ترور شخصیت‌های انقلابی و مبارز ما توسط عواملش، یعنی سازمان مجاهدین خلق، عذرخواهی کند»؛ «بابت جنگ تحمیلی، زدن ایرباس، توطئه‌های عدیده در کردستان، گنبد و.... تحریم‌ها، ترور دانشمندان هسته‌ایمان و.... عذرخواهی کند.» بعد باید از خلیج‌فارس، عراق، افغانستان و دیگر کشورهای اسلامی خارج شود و بالاخره از اسرائیل هم دیگر حمایت نکند. اول آمریکایی‌ها این کارها را انجام بدهند تا ما ببینیم آن‌ها حسن‌نیت دارند و عوض شده‌اند و بعد شاید ما فکری کردیم و به آقای روحانی اجازه دادیم که لبخندی به آن‌ها بزند؛ البته لبخند باید خیلی محدود و چیزی بین اخم و لبخند باشد.

بحث بر سر آن نیست که این فهرستی که ما از جنایات آمریکا برای خودمان ساخته و پرداخته‌ایم چقدر با واقعیت همخوانی دارد؛ بحث بر سر آن نیست که آیا محمدرضا پهلوی هرچه می‌کرده یا نمی‌کرده به دستور واشنگتن بوده؛ بحث بر سر آن نیست که حمله عراق به ما به دستور آمریکا بوده است یا آنکه آمریکایی‌ها تعمدا ایرباس ما را در خلیج‌فارس زدند. بسیاری از ما با تکرار این فهرست و اقلام آن به‌تدریج باور هم پیدا کرده‌ایم. بحث بر سر آن است که این شاخه زیتون که از سوی شماری از اعضای کنگره آمریکا به‌سمت ایران گرفته شده در حقیقت به‌مناسبت انتخاب آقای روحانی اتفاق افتاده است.

معلوم نیست که چرا اصولگرایان آن را به خودشان گرفته‌اند؟ کنگره آمریکا به‌دلیل انتخاب آقای روحانی تحریم‌ها را به‌تعویق انداخته است. اگر این حرکت در فردای تیر84 یا 22خرداد‌88 که آقای احمدی‌نژاد اصولگرا انتخاب شدند، انجام شده بود، حق با اصولگرایان بود و آن‌ها می‌توانستند به آمریکا بگویند که شاخه زیتون شما را نمی‌خواهیم و غیره. یا اگر در این انتخابات یكی از نامزد‌های مورد حمایت اصولگرایان رای آورده بودند و آمریکا‌یی‌ها شاخه زیتون به‌سمت ایران می‌گرفتند، اصولگرایان حق داشتند شاخه زیتون امریکایی‌ها را به صورتشان بکوبند؛ اما شأن نزول این شاخه زیتون از اساس به اصولگرایان ربط پیدا نمی‌کنند.

 

مردم اگر خواهان تداوم همان سیاست‌های گذشته‌و و دشمنی با غرب و اروپا و یا آمریکا بودند، یقینا به نامزد‌های اصولگرایان رای می‌دادند. این‌که به آقای روحانی رای دادند به‌معنای آن است که نمی‌خواهند دشمنی و بغض و کینه نسبت به آمریکا و اروپا ادامه پیدا کند. تعجب است که اصولگرایان به‌جای و از طرف 18‌میلیون نفری که به آقای روحانی رای دادند، دارند پاسخ می‌دهند.

اگر هم قرار باشد که شاخه زیتون آمریکایی‌ها به صورت آمریکایی‌ها پرت شود، این تحقیر یا مخالفت باید از جانب آقای روحانی انجام شود، نه اصولگرایان. اگر قرار باشد اصولگرایان از طرف روحانی پاسخ دهند، آن‌گونه که دارند می‌دهند، پس انتخابات دیگر برای چه بود؟ اگر قرار بود که همان سیاست‌ها نسبت به دنیا و آمریکا ادامه یابد، خب چرا این همه هزینه برای کشاندن مردم به پای صندوق رای؟

صادق زیباکلام/روزنامه بهار

 

 


ویدیو مرتبط :
بعضی از عناصر داخلی چراغ سبز به آمریکا نشان می دهند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چراغ سبز کی‌روش به کریمی و پاسخ رد به رحمتی/ آیا می‌شود دایی را در اختیار داشته باشم!



اخبار ,اخبار ورزشی,کارلوس کی‌روش

 

اخبار ورزشی - چراغ سبز کی‌روش به کریمی و پاسخ رد به رحمتی/ آیا می‌شود دایی را در اختیار داشته باشم!

کارلوس کی‌روش گفت که درهای تیم ملی به روی علی کریمی باز است. او همچنین از عدم دعوت از سیدمهدی رحمتی به تیم ملی سخن گفت.

 کارلوس کی‌روش که به سوالات مجری برنامه پاسخ می‌داد، در پاسخ به این پرسش که آیا علی کریمی هنوز شانس حضور در تیم ملی و بازی در جام جهانی را دارد یا نه گفت: درهای تیم ملی به روی کریمی باز است.

سرمربی تیم ملی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مهدی رحمتی در نهایت به اردوی تیم ملی ایران دعوت می‌شود یا خیر، اظهار کرد: من کسی بودم که همواره قدردانی فراوانی از زحمات رحمتی داشته و دارم. او احتمالا بهترین دروازه‌بان حال حاضر ایران است. اما لازم است مطلبی را که پیش از این هم گفته بودم را تکرار کنم.

 

برخی بازیکنان نگرشی اشتباه دارند که فکر می‌کنند لباس تیم ملی متعلق به آن‌هاست. چیزی که سعی کردم به بازیکنانم بگویم این است که قدر پیراهن و لباس مقدس ملی را بدانید و این لباس مال هیچ کس نیست. من هیچ گاه دستاوردها را فراموش نمی‌کنم. اما این مسئله، یک مسئله شخصی نیست.

او در پاسخ به این سوال که پس با این اوصاف رحمان احمدی و دانیل داوری دروازه‌بان تیم ملی ایران در جام جهانی خواهند بود، گفت: بله، اما تا زمانی که لیست تیم ملی اعلام نشود و تا زمانی که به برزیل نرویم این سوال شما پاسخش مشخص نخواهد بود.

سرمربی تیم ملی همچنین درباره پیشنهاد آفریقای جنوبی گفت: این‌ها کاملا گمانه‌زنی رسانه‌هاست.

کی‌روش در پاسخ به اینکه پیشنهادهای برخی باشگاه‌های اروپایی گفت: من نمی‌توانم این پیشنهادها را تکذیب کنم و خوشحالم که این پیشنهادها به من داده می‌شود اما من ذهنم متمرکز بر روی جام جهانی و صعود ایران به مرحله دوم است. بعد از آن می‌توانم درباره این پیشنهادها فکر کنم.

وی همچنین درباره کریستیانو رونالدو و پیشرفت فوق‌العاده این بازیکن پرتغالی توضیح داد: چند سالی است که روی رونالدو کار شده و الان همه جوان‌ها نام او را می‌برند. اما آیا این بازیکن از ابتدا به همین شکل تمرین می‌کرده است؟ ما باید خودمان را دائما تغییر دهیم. پیامی که برای فوتبال ایران دارم این است که ما باید این تغییر را به وجود آوریم و تحت نظر آن کار کنیم.

سرمربی تیم ملی فوتبال ایران همچنین درباره آمادگی تیمش در جام جهانی تصریح کرد: بازیکنان همه تیم‌ها در جام جهانی 10 تا 12 کیلومتر می‌دوند اما این آمار برای ایرانی‌ها 7 تا 8 کیلومتر است. همچنین زمان فعال بازی‌ها در طول 90 دقیقه 64 دقیقه خواهد بود، این در حالی است که میانگین زمان فعال بازی در جام قهرمانان آسیا 52 دقیقه است. چه کسی باید این اختلاف را جبران کند. باید به نبی یا تدارکات 72 ساله تیم بگویم که این 12 دقیقه را بدود؟ مشخص است که بازیکنانی مثل جواد، آندو و منتظری باید این 12 دقیقه را جبران کنند.

کی‌روش همچنین با اشاره به اینکه بیشتر بازیکنان تیم‌های هم‌گروه ایران در جام جهانی در لیگ‌های مطرح دنیا بازی می‌کنند، گفت: بازیکنان نیجریه، بوسنی و آرژانتین در لیگ‌هایی مثل جزیره، بوندسلیگا، لالیگا و سری A بازی می‌کنند اما بهترین‌های ما کجا هستند؟ در قطر و کویت! آیا این‌ها بازیکنان بدی هستند؟ به هیچ وجه این طور نیست. تمام مربیانی که به تیم ملی آمدند گفتند بازیکنان خوبی داریم اما آماده نیستند در سطح ما بازی کنند. سوال من این است آیا مربیان ایتالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان مربیان احمقی هستند که بازیکنان‌شان را از غنا، سومالی و حتی اتیوپی و گینه انتخاب کرده اما ایران را فراموش می‌کنند؟ آیا احمق هستند؟ می‌خواهم بگویم ما احتیاج به کار کردن داریم. اما اگر زیر سایه درخت پسته بنشینیم، به هیچ جایی نخواهیم رسید.

سرمربی پرتغالی تیم ملی همچنین در بخش دیگری از گفت‌وگویش با رادیو جوان اظهار کرد: اگر قراردادم با ایران ادامه پیدا کند تمام زبان‌های ایرانی را یاد خواهم گرفت و به زبان فارسی، ترکی و عربی مسلط می‌شوم.

سرمربی سابق رئال مادرید همچنین در ارزیابی حریفان ایران در جام جهانی با بیان اینکه جام جهانی ایران مقابل نیجریه است، تاکید کرد: هر آنچه در توان داریم مقابل نیجریه خواهیم گذاشت. چون بازی اول‌مان مقابل این تیم است و باید تمام تلاش‌مان را بکنیم. وقتی قرعه‌کشی جام جهانی را دیدم گفتم تمام تمرکزمان را روی نیجریه بگذاریم و به همین دلیل برنامه اصلی‌مان را در محیطی چیدم که شبیه آفریقا باشد. به احتمال زیاد نقطه ضعف برنامه آماده‌سازی ما این است که بازیکنان زیادی نداریم که در لیگ‌های اروپایی حضور داشته باشند ولی این نقطه ضعف‌مان می‌تواند به نقطه قوت‌مان تبدیل شود، چون فوتبال امروز یک بازی گروهی است و چون 70 درصد بازیکنان‌مان در داخل کشور هستند، می‌توانیم آن‌ها را در زمان بیشتری در اختیار داشته باشیم و هماهنگ‌تر شویم. به همین خاطر عقلانی نیست راجع به قوانین فیفا در ایران صحبت کنیم.

کی‌روش اضافه کرد: آیا فکر می‌کنید فیفا برای موفقیت ایران اهمیتی قائل است. آیا فیفا این قوانین را برای ایران، موزامبیک و سومالی درست کرده است؟‌ این قوانین از طرف آلمان، انگلیس و قدرت‌های جهان تدوین شده تا از خودشان حفاظت کنند. به همین خاطر سعی کردم از این فرصت استفاده کنم و بازیکنان را در محیطی آفریقایی دور هم جمع کنم. باید شفاف بگویم که به این برنامه اعتقاد کامل دارم. هیچ برنامه‌ای را نمی‌خواهم به کسی دیکته کنم.

کی‌روش گفت: بار دیگر تکرار می‌کنم ما با تعهد و تلاش کامل برای تیم ملی کار می‌کنیم تا برای ایران افتخارآفرینی کنیم. امید و آرزویی که در چهره 80 میلیون ایرانی بعد از صعود به جام جهانی دیدم را فراموش نمی‌کنم و امیدوارم آن را پس از موفقیت در جام جهانی هم ببینیم.

او در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال می‌دهد تیم ملی ایران از گروهش صعود کند، اظهار کرد: تا زمانی که یک جواب شفاف برای این نداشته باشم که چه زمانی اردوهایمان برگزار می‌شود نمی‌توانم به این سوال پاسخ دهم. اگر یک برنامه شفاف داشته باشیم، من احتمال زیادی می‌دهم که از گروه‌مان صعود کنیم.

کی‌روش در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست در تیم ملی جوان‌گرایی را آغاز کند و در جام جهانی از جوانان استفاده کند گفت: البته در سال گذشته و در رقابت‌های آسیایی با امثال صادقیان و جوانان دیگر دست به کاری مشابه زدیم. به نظر من جوان‌گرایی به طور کلی چیز خوبی است اما چه بهتر که باشگاه‌های ایرانی در رقابت‌های آسیایی این کار را انجام دهند.

سرمربی تیم ملی با اشاره به اهمیت بالای ایجاد تعادل میان باشگاه‌ها و تیم ملی افزود: ایجاد تعادل در میان باشگاه‌ها و تیم ملی کار بسیار سختی است. من نیمی از تجربه‌ام را در رده ملی و نیمی را در رده باشگاهی کسب کرده‌ام. ما می‌خواستیم یک سیستم خوب برای لیگ برتر داشته باشیم و در نهایت بهترین عملکرد را ارائه دهیم. در آن سیستم باشگاه‌ها و سایر تیم‌ها هم به راه‌شان ادامه می‌دادند. به هر حال این نظر شخصی من است و تصمیم‌گیری در این باره در اختیار من نیست.

کی‌روش در پاسخ به این سوال که آیا حاضر است روزی بعد از جام جهانی در یک برنامه رادیویی تنها پاسخگوی سوالات شنوندگان باشد،‌ گفت: بله، چرا که نه. در اروپا و در جهان این یک چیز جا افتاده است و در تمام دنیا این اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایسنا، کی‌روش در ادامه این گفت‌وگو در واکنش به برخی نام‌ها، نظراتش را بیان کرد.

جام جهانی: موفق می‌شویم.

مسی: بازیکنی که انسان نیست! او ماورای انسان است.

نیجریه: جام جهانی ما.

کریتسیانو رونالدو: یک بازیکن دیگر که او هم انسان نیست. درباره انسان‌ها صحبت کنید.

فرگوسن: بهترین دوست من و بالاترین شخصی که برایش احترام قائل هستم.

جواد نکونام: کاپیتان عالی و تاثیرگذارترین بازیکن تیم ملی. واقعا شرم‌آور است اتفاقی که برای او افتاد و نکونام به اجبار ایران را ترک کرد.

علی دایی: همیشه یکی از طرفداران بزرگ او بودم. دوران بازی کردنش را در آلمان فراموش نمی‌کنم. او مرد فوتبال نیست بلکه چکیده فوتبال است. دایی هم یکی از خاص‌های دنیاست. در ذهن داشتم آیا می‌شود برای آماده‌سازی تیم ملی در جام جهانی برزیل او را در اختیار داشته باشم!

کفاشیان: رییس فدراسیون، صبورترین و باانگیزه‌ترین فردی است که تاکنون در زندگی‌ام دیده‌ام. واقعا احترام زیادی برایش قائلم. او با وجود تمام سختی‌ها و مشکلات، کار را به جلو برده است و باورم نمی‌شود که چطور این کار را انجام داده است. فکر می‌کنم این کشور باید از این مدیر بزرگ قدردانی کند.

نبی: او هم در قسمتی برای تیم ما تاثیرگذار است.

تاج: واقعا بیشترین تلاش را برای کمک به ما انجام داده است. اما فکر می‌کنم اگر دیالوگ و ارتباط مناسب‌تری داشتیم می‌توانستیم برنامه بهتری برای لیگ تنظیم کنیم اما شخصا او همیشه از ما حمایت کرده است.

منچستریونایتد: واقعا قسمتی از زندگی من است و اکنون قلبم به خاطر عملکرد بدی که داشته، ناراحت است. تنها تیمی است که به خاطر آن مثل یک هوادار معمولی می‌نشینم و کارش را دنبال می‌کنم. 

اخبار ورزشی - ایسنا