اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چراغ سبزمجلس به افزایش70درصدی نرخ سوخت



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

چراغ سبزمجلس به افزایش70درصدی نرخ سوخت

مهر: کمیسیون تلفیق مجلس با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 در واقع به افزایش 70 درصدی بهای بنزین، گاز طبیعی، برق و گازوئیل چراغ سبز نشان داده است.

 

آمارهای رسمی حاکی از آن است که در 15 ماه نخست اجرای فاز نخست قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دولت حدود 25 هزار میلیارد تومان درآمد از محل آزادسازی قیمت حاملهای مختلف انرژی کسب کرده است.

 

با این وجود، دولت سناریوی 135 هزار میلیارد تومانی را برای اعتبار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در قالب لایحه بودجه سالجاری به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که این پیشنهاد با مخالفت شدید اهالی بهارستان مواجه شد.

 

در نهایت اعضای کمیسیون تلفیق روز گذشته اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی را برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تصویب کردند که سهم اعتبار یارانه نقدی از این میزان، 48 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

از 66 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، حدود 10 هزار میلیارد تومان از محل یارانه نان، آرد و برق، حدود 4 هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض و مابقی ( حدود 50 هزار میلیارد تومان) از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی تامین خواهد شد.

 

برهمین اساس، با تصویب اعتبارات فاز دوم هدفمندی یارانه ها پیش بینی می‌شود فقط از محل اصلاح قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی، نفت سفید، نفت کوره، CNG و برق باید حدود 50 میلیارد تومان درآمد کسب شود.

مقایسه درآمد اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها در مدت 15 ماه با اجرای فاز دوم این جراحی اقتصادی در مدت 9 تا 10 ماه امسال از رشد افسار گسیخته‌ای قیمت حاملهای انرژی حکایت می‌کند.

به عبارت دیگر، در صورتی که درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شود، باید منتظر افزایش قیمت حاملهای مختلف انرژی با شیبی بیش از 20 درصد در گام دوم هدفمندسازی یارانه‌ها باشیم.

 

در این صورت، ظهور بنزین بیش از 1000 تومانی، گازوئیل 300 تومانی و افزایش چند برابری قیمت برق، گاز طبیعی و CNG به عنوان پرطرفدار ترین حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی دور از دسترس نخواهد بود.

 

این در حالی است که بررسی آمارها نشان می دهد در مدت زمان حدود 15 ماه بیش از 51 هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه‌ها بوده که از این میزان، تنها 47.9 درصد منابع از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کالاها و خدمات، 52.1 درصد دیگر شامل 22.7 درصد از محل بودجه عمومی دولت، 11 درصد به طور مستقیم از محل نفت خام و میعانات گازی و 17.6 درصد از محل منابع بانک مرکزی گزارش شده است.

 

افزایش بیش از 20درصدی قیمت انرژی قانونی نیست

عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفتگو با مهر در واکنش به احتمال رشد افسار گسیخته قیمت حاملهای مختلف انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: در فاز دوم هدفمندی دولت تنها مجوز افزایش 20 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی و برق را دارد.

 

نماینده مردم آمل در خانه ملت با اعلام اینکه روز گذشته کلیات درآمد فاز دوم هدفمندی یارانه ها در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شد، تصریح کرد: قطعا در تصویب جزئیات موضوع افزایش تا سقف 20 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی به دولت تذکر داده خواهد شد.

وی افزایش بیش از 20 درصدی قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را غیر قانونی اعلام کرد و افزود: برای کسب درآمد هدفمندی یارانه ها در فاز دوم مهلت زمانی خاصی هم تعیین نشده است.

 

افزایش 70 درصدی قیمت گاز و بنزین در فاز دوم هدفمندی

الیاس نادران عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در گفتگو با مهر با بیان اینکه کسب درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی منجر به افزایش 70 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی خواهد شد، افزود: اگر اعتبار 135 هزار میلیارد تومانی دولت تصویب می شد که باید انتظار افزایش چندین برابری قیمت سوخت و انرژی در کشور بودیم.

نماینده مردم تهران در خانه ملت با یادآوری اینکه در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها قیمت مجموعه سبد حاملهای مختلف انرژی حدود 2.5 برابر افزایش یافت، بیان کرد: اما روز گذشته کمیسیون تلفیق در مجموع با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی مانع ظهور بنزین مثلا 2000 تومانی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها شده است./مهر


ویدیو مرتبط :
چراغ سبز دولت برای افزایش نرخ اسکناس سبز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رویانیان: درباره نرخ های اعلام شده سوخت سریع قضاوت نكنید



 

 

رویانیان: درباره نرخ های اعلام شده سوخت سریع قضاوت نكنید

 

تهران - رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور گفت : مردم در ارتباط با نرخ‌های اعلام شده سوخت سریع قضاوت نكنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'محمد رویانیان' در آخرین ساعات شنبه در گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم اظهار داشت : برنامه ‌ای پنج ساله برای نوسازی تمامی ماشین‌ها اعم از كامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و تمامی خودرو‌ها در دولت مشخص شده كه طبق آن تمامی‌ وسایل نقلیه در افق پنج ساله باید برابر سن استاندارد باشند.

به گفته وی ، تعداد وسایل نقلیه و همچنین سهم هر كدام در جابجایی مسافران دراین برنامه مشخص شده است.

وی خطاب به رانندگان گفت : رانندگان نباید تنها به این دو سه روز فكر كنند، بلكه باید این مساله را مد نظر داشته باشند كه طی پنج سال آینده می‌خواهیم تمامی مشكلات این بخش را حل كنیم.

رویانیان اظهار داشت : تاكنون مساله برنامه ریزی و اطلاع رسانی بیشتر مورد توجه ما بود ،اما از این به بعد به دنبال این امر خواهیم بود كه مشكلاتی كه در كل جامعه حمل و نقل وجود دارد را رفع كنیم.

رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و نسوخت كشور افزود: از این زمان به بعد وارد زندگی كاری رانندگان خواهیم شد و با كنكاش در جامعه آژانس‌ها، تاكسی‌ها، كامیون‌ها، اتوبوس‌ها و دیگر وسایل حمل و نقل عمومی به دنبال حل مشكلات این بخش خواهیم بود.

** شماره پیامك 3000020، كانال ارتباطی رانندگان

رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور اظهار داشت : امكان دارد بخشی از مشكلات این بخش مورد توجه ما قرار نگرفته و از برنامه ‌های این بخش جا مانده باشد كه مردم می‌توانند مشكلات خود را به شماره تلفن 3000020 پیامك داده و دولت را در جریان این مشكلات قرار دهند.

به گفته وی ، جامعه 5/1 میلیون نفری رانندگان كشور می‌توانند از طریق این شماره مشكلات پیش‌ آمده را مطرح كرده و یا شماره تماس خود را برای برقراری تماس اعلام نمایند.

رویانیان تصریح كرد ، پیامك‌های دریافتی به این شماره بصورت روزانه پایش می‌شود و مبنای پیگیری‌های دولت قرار می‌گیرد.

** نوسازی بیش از یكصد هزار خودرو طی سه سال آینده

رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور تصریح كرد :در حال حاضر بیش از یكصد هزار خوردوی فرسوده در كشور وجود دارد كه این تعداد ظرف چهل سال در كشور جمع شده است.

به گفته وی ، 50 هزار مینی‌بوس فرسوده در كشور فعال است كه ساماندهی این شرایط طبق برنامه ‌های دولت ظرف سه سال صورت می‌گیرد.

** تسهیلات بیست میلیون تومانی برای نوسازی مینی‌بوس‌ها

رویانیان با اشاره به طرح نوسازی مینی‌بوس‌ها گفت: در این بخش سه میلیون تومان تسهیلات بلاعوض توسط ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور در اختیار مالكان قرار می گیرد و همچنین تسهیلاتی نیز توسط وزارت راه و ترابری و شهرداری‌ها به رانندگان این خودروها تعلق می گیرد.

به گفته وی ،علاوه بر این طرح، نوسازی 50 هزار مینی‌بوس دیگر نیز در برنامه سال 1390 وجود دارد كه از طریق این طرح حمایت مناسبی از مینی‌بوس داران می‌كنیم.

رویانیان تصریح كرد : مینی‌بوس های روستایی و شهر‌های كوچك در این طرح در اولویت قرار دارند...../تحلیل:ایرنا