اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چراغی که به خانه آمریکایی‌ها روا نیست


آمریکا در تلاش است با استفاده از پروژه اینترنت چمدانی امکانات ارتباطی را در اختیار مخالفان دولت‌های اسلامی نظیر ایران، سوریه و لبنان قرار دهد.

آمریکا در طرح جدیدی که شامل یکسری پروژه های مخفی است، در حال ایجاد سخت افزاری موسوم به "اینترنت چمدانی" است تا به این طریق بتواند به صورت پنهان این بسته را از مرزهای کشورها عبور داده و با ایجاد تنظیمات سریع، امکان ارتباط بی‌سیم در یک محوطه وسیع از طریق اینترنت جهانی را به وجود آورد. روزنامه نیویورک تایمز با انتشار این مطلب هدف از این اقدام را فراهم کردن امکان برای مخالفان دولت های اسلامی چون ایران، سوریه و لبنان عنوان کرده تا آنها بتوانند در خارج از محدوده دسترسی دولت ها دست به ایجاد ارتباط بزنند.

کلید قطع اینترنت آمریکا در دست اوباما
این اقدام در حالی صورت گرفته است که اسفندماه سال 88 کنگره آمریکا مجوز کنترل کامل اینترنت داخلی آمریکا توسط دولت باراک اوباما را صادر کرد. در واقع جوزف لیبرمن که مردادماه سال 88 و با استناد به رخدادهای پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم در ایران، به همراه سناتور جان مک کین، تد کافمن، لیندسی گراهام و رابرت کاسی طرح اختصاص 55 میلیون دلار بودجه برای جنگ نرم در ایران را به کنگره ارائه کرده بود، حدود یک سال پس از تصویب این بودجه هنگفت، این بار با چراغ سبز خود به دولت آمریکا اجازه داد تا کنترل همه شریان‌های اینترنت داخلی این کشور حتی شرکت‌های سرویس دهنده را نیز در دست گیرد.

بر این اساس، پس از یک دهه تلاش برای کنترل قانونی اینترنت که از دولت بوش شروع شده بود بالاخره کنگره موافقت کرد دولت آمریکا بتواند با در اختیار گرفتن اینترنت هر زمان خواست شرکت‌ها و خطوط اینترنت را قطع و وصل کند آن‌هم بنا به دلایلی که «به خطر افتادن امنیت ملی» عنوان شده است.

بودجه 55 میلیون دلاری برای جنگ نرم در ایران
جالب اینکه همین افراد مرداد سال 88 با استناد به آشوب‌ها و اغتشاشاتی که به دنبال انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران رخ داد لایحه بودجه 55میلیون دلاری پنتاگون را برای مقابله با فیلترینگ در ایران، آموزش الکترونیکی ایرانیان مخالف نظام برای براندازی نرم و نیز شبکه‌سازی اینترنتی برای اغتشاشگران اختصاص دادند.

باراک اوباما نیز آبان ماه همان سال طی مراسمی در کاخ سفید لایحه اختصاص بودجه 55 میلیون دلاری کمیته دفاعی و نظامی کنگره آمریکا برای جنگ نرم و همراهی با مخالفان نظام جمهوری ‌اسلامی ایران را امضا کرد که با این اقدام، لایحه اختیارات دفاعی کنگره آمریکا مستقیما به قانون تبدیل شد. این لایحه که «قانون قربانیان سانسور در ایران» نام گرفته و از بند 1261 تا 1266 بودجه دفاعی پنتاگون در سال 2010 را شامل می‌شود، برای نفوذ در ایران، مقابله با فیلترینگ سایت‌های ضدایرانی، تحریک قربانیان سانسور در ایران، آموزش الکترونیکی ایرانیان مخالف نظام برای براندازی نرم و شبکه‌سازی اینترنتی برای اغتشاشگران بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، ارائه آموزش‌های لازم رسانه‌ای و کامپیوتری برای راه‌اندازی سایت‌ها جهت اطلاع‌رسانی در بودجه پنتاگون گنجانده شده است.

در این قانون در کل مبلغ 55 میلیون دلار بودجه به وزارت خارجه اختصاص یافته که به صورت جزئی در بخش اول 30 میلیون دلار به شورای مدیران پخش برای انعکاس فعالیت‌های آنلاین و بهبود سرمایه که به‌طور کلی ایران را نشانه می‌رود، اختصاص می‌یابد و در بخش دوم مبلغ 20 میلیون دلار به «یک بودجه جدید برای رسانه، تعامل و آموزش الکترونیکی ایرانیان» برای مقابله با تلاش‌های دولت ایران در انسداد، سانسور و کنترل اینترنت در ایران و در بخش سوم نیز مبلغ 5میلیون‌دلار به وزارت خارجه برای مستند ساختن و جمع‌آوری و پخش اطلاعات درباره حقوق بشر بویژه حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران در نظر گرفته شده است.

کمک‌های اینترنتی آمریکا برای احیای مخالفان در ایران
5 ماه پس از اقدام رئیس جمهور آمریکا به امضای لایحه اختصاص بودجه 55 میلیون دلاری کمیته دفاعی و نظامی کنگره آمریکا، دولت آمریکا بار دیگر با هدف احیای مخالفان جمهوری اسلامی، تصمیم گرفت به شرکت‌های خارجی که در حوزه فناوری فعالیت می‌کنند، مجوز دهد تا به مردم ایران خدمات آنلاین ارائه دهند.

به نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، یکی از مقامات ارشد دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در این باره ادعا کرد که دولت اوباما به شرکت‌های فناوری که پیش‌تر به علت تحریم‌ها مجوز ارائه خدمات آنلاین به ایران را نداشتند، اجازه می‌دهد تا خدمات آنلاین همچون پیام مسنجری، اشتراک عکس و چت را در اختیار کشورهایی چون ایران، کوبا و سودان قرار دهند تا به این وسیله این جوامع را باز کند.

این مقام آمریکایی افزود: وزارت خزانه‌داری آمریکا در نظر دارد یک مجوز عمومی به منظور صادرات رایگان خدمات اینترنتی شخصی و نرم‌افزا‌رهایی که برای مردم 3 کشور ایران، سودان و کوبا فراهم شده‌ است، برای شرکت‌های خارجی به تصویب رسانده و به این وسیله به «مایکروسافت»، «یاهو» و دیگر فراهم‌کنندگان اینترنتی اجازه دهد از محدودیت‌های شدید صادرات و ارائه خدمات اینترنتی به ایران عبور کنند.

بنا بر این گزارش، شرکت‌های عنوان شده به دلیل تحریم‌های موجود، از ارائه چنین خدمات اینترنتی‌ای به کشورهایی همچون ایران خودداری می‌کردند اما کنگره آمریکا و دیگر مقامات خواستار حذف این محدودیت‌ها شدند.

برایند همه این موارد نشاندهنده تداوم سیاست دوگانه آمریکا در قبال اقداماتی است که آن را برای سایر کشورها مجاز می داند و همزمان با استناد به دلایل امنیتی همان امر را برای خود خلاف منافع ملی قلمداد می کند.

منبع : خبرگزاری برنا
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
چراغی که به خانه رواست...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جهادگرایان آمریکایی در سوریه جنگ را به خانه می آورند



اخبار بین الملل - هشدار مقامات آمریکایی:
جهادگرایان آمریکایی در سوریه جنگ را به خانه می آورند

مقام ارشد مبارزه با تروریسم آمریکا اعلام کرد که جنگ داخلی سوریه، با جهش تعداد جنگجویان خارجی که در درگیری های داخلی سوریه تجربه جنگ را کسب می کنند و می توانند از آن علیه آمریکا و اروپا استفاده کنند، تهدید روزافزونی را متوجه سرزمین آمریکا می کند. 

به گزارش فرارو به نقل از فارن پالسی، متیو اولسن، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریسم آمریکا در سخنرانی انجمن امنیتی آسپن که نشستی سالانه با محور موضوعات امنیتی است گفت تعداد خارجی هایی که در جنگ علیه مرد قدرتمند سوریه، بشار اسد شرکت می کنند حال دست کم به 12 هزار نفر رسیده و این رقم تنها چند ماه پیش از این هفت هزار نفر برآورد شده بود که از این میان حداقل هزار نفر اروپایی و 100 نفر آمریکایی هستند. اولسن تاکید کرد که این ارقام احتمالا تعداد واقعی این افراد را نشان نمی دهد.

 

اخبار ,اخبار بین الملل ,جهادگرایان آمریکایی در سوریه


وی که مرکز ملی مبارزه با تروریسم را برای سه سال ریاست کرده و طی سال جاری میلادی از این سمت کنار خواهد رفت گفت: «این منطقه همچنان مانند آهن ربایی برای تروریست ها در سراسر جهان است.»

رابرت مولر، رئیس سابق اف بی آی گفت که تشدید درگیری ها در نوار غزه به افزایش تعداد جنگجویان خارجی در سوریه دامن می زند. مولر در ادامه افزود: «این مسئله به آن تعداد از افراد مربوط می شود که احساس می کنند باید بخشی از این جنگ باشند اما نه ضرورتا در غزه.»

هفته گذشته خونبارترین 48 ساعت تا این تاریخ در جنگ داخلی سه ساله سوریه رخ داد و بر اساس برآورد سازمان های غیردولتی ناظر بر این درگیری ها، بیش از 700 سوری طی روزهای پنج شنبه و جمعه کشته شدند. از مارس سال 2011 تاکنون بیش از 170 هزار نفر در درگیری های داخلی سوریه کشته شده اند. در درگیری منطقه، روز جمعه برای نخستین بار از زمان آغاز درگیری ها میان اسرائیل و فلسطین در نوار غزه در هشتم جولای، کرانه باختری شاهد شعله ور شدن درگیری بود. دست کم پنج نفر کشته شدند تا تعداد کشته شدگان فلسطینی به بیش از 800 نفر برسد. در طرف دیگر، اسرائیل تاکنون 35 نفر را از دست داده که 33 نفرشان سرباز بوده اند.

در حال حاضر، سوریه تهدید به مراتب جدی تری برای آمریکا است. جنگجویان غربی که آنجا فعال هستند می توانند با پاسپورت های اروپایی و آمریکایی به خانه برگردند و حملات احتمالی را بسیار ساده تر از دیگر شبه نظامیان انجام دهند. اولسن گفت تعدادی از این 100 آمریکایی به ایالات متحده بازگشته اند، با این حال تاکید کرد که اف بی آی در حال کنترل و ردیابی بسیاری از آنها است.

رئیس مبارزه با تروریسم آمریکا گفت که مشکلات مداوم جامعه اطلاعاتی آمریکا در جمع آوری اطلاعات دقیق در مورد جنگ سوریه باعث شده که ردیابی شبه نظامیان آمریکایی و اروپایی در زمانیکه به میدان جنگ می روند، دشوار شود.

این چالش ها در زمان بازگشت این جنگجویان به خانه نیز ادامه دارد. اولسن گفت شناسایی و ردیابی این افراد سخت است زیرا آنها هم شامل سوری هایی می شوند که در آمریکا زندگی می کنند و هم جنگجویانی که از دیگر اقوام و ملیت ها هستند. وی در ادامه افزود این دولت اسلام گرا (برخاسته از داعش) که جنگ در سوریه را رهبری می کند وب سایت های انگلیسی زبان سطح بالایی را طراحی کرده اند که به تندرو کردن تعداد بیشتری از غربی ها و ترغیب آنها برای پیوستن به جنگ کمک می کنند.

اولسن گفت در این شرایط شبه نظامیان قلمروی رو به گسترشی در داخل سوریه و عراق می یابند که با سرعت به محلی امن برای شبه نظامیان علاقمند به انجام حملات هم در این منطقه و هم در دیگر نقاط جهان، تبدیل می شود. وی در ادامه تاکید کرد که مقامات ارشد القاعاده در سوریه حضور دارند که جنگجویان خارجی را آموزش می دهند و از توانایی آنها برای انجام حملات به مناطقی که نفوذ چندانی در آنها ندارند استفاده می کنند.

به عقیده وی سوریه پناهگاه امنی را ایجاد کرده که یادآور همان شرایطی است که آمریکا پیش از حادثه 11 سپتامبر در افغانستان با آن روبرو بود.
اخبار بین الملل - فرارو