اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیش‌بینی زمان یافتن هواپیمای گمشده مالزی



اخبار,اخبار بین الملل,هواپیمای گمشده بوئینگ

 

اخبار بین الملل - یافتن هواپیمای گمشده مالزی ایرلاینز شاید 2 ماه دیگر طول بکشد

  یک زیردریایی بدون سرنشین کوچک، قرار است در زیر آب به دنبال هواپیمایی بگردد که در هوا گم شده است. پیش‌بینی می‌شود این عملیات دو ماه یا حتی بیشتر به طول بیانجامد.

در حال حاضر، همه امیدها برای یافتن هواپیمای گمشده بوئینگ 777 پرواز 370 هواپیمایی مالزی، در گرو موفقیت یک زیردریایی زردرنگ کوچک به نام آرتمیس است که نام خود را از الهه یونانی به همین نام، که رب النوع شکار بود گرفته است.

این زیردریایی 6.4 متری بدون سرنشین، اکنون در عمق 4.8 کیلومتری زیر سطح آب در اقیانوس هند جنوبی در حال انجام عملیات جستجو است.

کار به طرز دردناکی کند پیش می‌رود. تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا هفته قبل هشدار داد که عملیات جستجو در محدوده 46 هزار کیلومتر مربعی معین شده، ممکن است 6 تا 8 هفته به طول بینجامد. ولی شاید حتی این تخمین هم خوشبینانه باشد.

در تایید این نگرانی کافی است بدانید که روز دوشنبه هفته گذشته، اولین شیرجه آرتمیس در سفر به بستر اقیانوس، به دلیل این که بیش از حد پایین رفته بود، 6 ساعت متوقف شد و کل عملیات 16 ساعت به طول انجامید. در نهایت هم سیستم حفاظتی خود زیردریایی آن را به سطح دریا بازگرداند.

سپس آب‌وهوای بد، تاخیر بیشتری را سبب شد. وقتی در روز سه‌شنبه هوا خوب شد، آرتمیس به کمک یک کشتی نقشه‎برداری انگلیسی که به نقشه برداری از بستر اقیانوس می‌پردازد تا نقشه دقیق‌تری از آنجا به دست دهد، به بستر اقیانوس بازگشت. آرتمیس قرار است در عمق 4.5 کیلومتری کار کند.

جیم گیبسون، مدیرعامل شرکت فینیکس اینترنشنال، (مالک این زیردریایی و طرف قرارداد نیروی دریایی امریکا برای عملیات جستجو و یافتن اشیای غرق شده کشتی‌ها) می‌گوید: «هیچ نقشه دقیق و قابل اعتمادی برای این منطقه وجود ندارد».

این تنها یکی از مشکلات پیش روی عملیات جستجو برای بوئینگ 777 گمشده است. هواپیما با 239 مسافر و خدمه در روز 8 مارس/17 اسفند گذشته در پرواز MH370 خطوط هوایی مالزی و در مسیر کوالالامپور به پکن گم شد. گمان بر این است که هواپیما در نزدیکی سواحل پرت در غرب استرالیا، سقوط کرده باشد.

آرتمیس تنها یکی از ابزارهای دارای فناوری سطح بالا و البته جدیدترین آنها است که در طولانی‌ترین عملیات جستجوی تاریخ (که هنوز هم به پایان نرسیده)، به کار گرفته شده‌اند. این زیردریایی از نوع Bluefin-21 است، کلاس پیچیده‌ای از وسایل نقلیه زیرآبی خودکار (AUV) که در سراسر جهان مشغول کار است، و کارهایی که انجام می‌دهد شامل یافتن هواپیماها و کشتی‌های غرق شده، نقشه‎برداری از معادن زیرآبی،‌ نقشه برداری از یافته‌های باستان شناسی زیر آبی و نجات زیردریایی‌ها است.

این ابزار اولین بار توسط گروهی از مهندسین آزمایشگاه دریایی ام‌.آی‌.تی ساخته شد؛ بعدها اعضای گروه شرکت بلوفین روبوتیکز را در کوینسی ماساچوست تاسیس کردند. این شرکت تاکنون حدود 100 دستگاه بلوفین ساخته که در سه مدل مختلف و با قیمت‌های 4 تا 6 میلیون دلار عرضه می‌شوند.

اندازه کوچک بلوفین، حمل و نقل ساده آن را امکان پذیر ساخته است. بلوفین 21 که بزرگ‌ترین مدل این زیردریایی است، تنها 53 سانتی‌متر قطر دارد و ظاهرش شبیه یک اژدر نظامی است.

ای‌.یو‌.وی‌های بلوفین دو تفاوت عمده با دستگاه‌های کنترل از راه دور (ROV) دارند. این ابزارها تایتانیک را جستجو کرده و جعبه‌های سیاه هواپیمای پرواز 447 ایرفرانس را هم که در سال 2009/1388 در اقیانوس اطلس سقوط کرد، بازیابی کردند. آر‌.او‌.وی‌ها به یک کشتی مادر متصلند که دامنه حرکت آنها را محدود می‌کند، و تکنیسین‌های مستقر روی کشتی آنها را هدایت می‌کنند. اما ای‌.او‌.وی می‎تواند به طور مستقل و بدون فرمان از بالا حرکت کند.

در مقابل، آر‌.او‌.وی‌ها می‌توانند اجسام را از بستر دریا با خود بالا بیاورند؛ کاری که بلوفین از عهده آن بر نمی‌آید.

به گفته گیبسن، آرتمیس نام بامسمایی برای این زیردریایی است، چون جستجوگر مکمل سیستم کششی جستجوی نیروی دریایی به نام «اوریون» است، که نام خود را از بزرگ‌ترین شکارچی در اسطوره‎های یونانی گرفته است. آرتمیس پیش از ارسال به استرالیا برای به کارگیری در این عملیات جستجو (که اکنون هواپیماها و کشتی‌های 8 کشور در آن شرکت دارند)، به یافتن یک فروند هواپیمای اف- 15 نیروی هوایی امریکا که در اوکیناوای ژاپن سقوط کرده بود، کمک کرد و در جستجوی هواپیمای سقوط کرده آملیا ارهارت نیز نقش داشت.

بلوفین در جستجوی هواپیمای مالزیایی هر بار 24 ساعت زیر آب خواهد بود. پایین رفتن آرتمیس 2.5 ساعت و بازگشت آن به سطح آب 1.5 ساعت طول می‌کشد. و به گفته گیبسن، دانلود داده‌ها هم 4 ساعت دیگر طول می‌کشد. در نتیجه زیردریایی هر بار 16 ساعت می‌تواند زیر آب بماند و با استفاده از سونار اسکن جانبی خود (که با استفاده از صوت به جای نور، از فناوری آکوستیک برای تولید تصاویر سه بعدی استفاده می‌کند) از بستر دریا نقشه برداری کند.

برای تصویربرداری، آرتمیس 46 متر بالاتر از بستر دریا حرکت می‌کند و نوارهای موازی را پوشش می‌دهد. زیردریایی در هر روز می‌تواند 39 کیلومتر مربع (مربعی به ضلع 6.3 کیلومتر ) را پوشش دهد.
اخبار بین الملل - خبر آنلاین
 


ویدیو مرتبط :
ماهواره های چین کمکی به یافتن هواپیمای گمشده مالزی نکردند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نافرجام ماندن جستجوها برای یافتن اثری از هواپیمای مسافربری مالزی



اخبار ,اخبار حوادث ,هواپیمای مسافربری مالزی

 

اخبار حوادث -  نافرجام ماندن جستجوها برای یافتن اثری از هواپیمای مسافربری مالزی

با گذشت 24 ساعت از ناپدید شدن هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی و به رغم عملیات بین المللی جستجو، تا بامداد روز یکشنبه هنوزهیچ اثری از هواپیمای ناپدید شده پیدا نشده است.

 بگزارش ایرنا ، جستجوی هوایی برای یافتن نشانه ای از هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی که از یک روز پیش ناپدید شده است، از بامداد روز یکشنبه دوباره آغاز شده است .

همزمان بر روی آب هم گروه های تجسس از کشورهای مختلف به جستجو ادامه می دهند تا شاید بتوانند برای صدها نفر از اعضای خانواده های سرنشینان بویینگ 777 خطوط هوایی مالزی خبری بدست آورند.

بگزارش بی بی سی ، کشتی ها و هواپیماهایی از ویتنام و چین و فیلیپین و مالزی نیز عملیات تجسسی خود را در منطقه ای متمرکز کرده اند که 240 کیلومتر با جزیره «چو» در جنوب غربی ویتنام فاصله دارد. بگفته مسوولان ویتنامی، در این منطقه بود که آخرین رد این هواپیمای بوئینگ 200ـ777 بر صفحه رادار دیده شد.

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا یک ناوشکن و یک هواپیمای تجسسی به این منطقه فرستاده تا به جست و جو در پی این هواپیما یاری دهد.

دولت ویتنام روز گذشته کشتی های نجات را به منطقه ای در منتهی الیه جنوبی آن کشور اعزام کرده است که هواپیماهای تجسسی، اندکی پس از ناپدید شدن این هواپیما مالزیایی، از رویت دو لکه نفتی در آن جا گزارش داده اند.

این دو لکه نفتی که طول هر کدام پانزده کیلومتر است، نخستین رد بالقوه از این هواپیماست که روز شنبه (به وقت محلی)، اندکی پس از برخاستن، از کوالالامپور به سمت بیجینگ، با 239 سرنشین شامل 227 مسافر و 12 خدمه ، ناپدید شد.

این هواپیما آخرین بار در 120 میل دریایی دور از ساحل شرقی شهر «کوته بارو» در مالزی، با برج کنترل آن فرودگاه تماس گرفته بود.

در زمان ناپدید شدن هواپیمای مالزیایی از صفحه رادار ، گزارش و یا پیامی درباره بد بودن وضعیت آب و هوا و یا نقص فنی هواپیمای یاد شده ارسال نشده بود.

نجیب رزاق نخست وزیر مالزی در کوالالامپور به خبرنگاران گفته است که ˈجست و جو و عملیات نجات تا جایی که لازم است، ادامه خواهد یافت.ˈ

بگفته رزاق، پانزده هلی کوپتر و هواپیما، شش کشتی نیروی دریایی و سه شناور نگهبانی ساحلی مالزی در این عملیات بکار گرفته شده اند.

یکی از فرماندهان نیروی دریایی ویتنام به رسانه های محلی آن کشور گفته است که هواپیمای ناپدید شده احتمالاً در قلمرو دریایی مالزی سقوط کرده است. اما بگفته هشام الدین حسین، کفیل وزارت ترابری مالزی، گزارشی درباره کشف هواپیمای ناپدید شده یا پیدا شدن بقایای آن هنوز دریافت نکرده است.

شبکه یورو نیوز نیز دراین باره گزارش داد: لغو پرواز. این تنها اطلاع درج شده بر روی تابلو فرودگاه پکن از هواپیمای مالزیایی است.

خانواده های مسافران چینی که در فرودگاه پکن منتظر بستگان خود بودند، به هتلی در نزدیکی فرودگاه منتقل شدند، اما پس از ساعت ها بی خبری اکنون به خشم آمده اند.

زنی که منتظر رسیدن مادرش از سفر کوالالامپور بوده و مردی که همراه اوست، با عصبانیت از خبرنگاران می خواهند که دیگر از آنها فیلم نگیرند.

این زن می گوید: «ما امیدواریم که دولت چین هر چه زودتر گروه های تحقیق را اعزام کند. ما به ویتنامی ها اعتماد نداریم. آنها از پس این کار برنمی آیند.»

او در پاسخ به این سوال که چه کسانی با آنها در تماس بوده اند می گوید: «هیچ کس با ما تماس ندارد، هیچ کس به جز نیروهای داوطلب و کارکنان هتل.»

از 239 مسافر هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ خطوط هوایی مالزی حد اقل ۱۵۰ نفر چینی بوده اند.

براساس گزارش یاد شده ، مسوولان می گویند گذرنامه دو تن از مسافران هواپیمای ناپدید شده شرکت هوایی مالزی، مسروقه است.

دو شهروند اتریش و ایتالیا که نامشان در فهرست مسافران این پرواز ثبت شده، هرگز سوار این هواپیما که از کوالالامپور، پایتخت مالزی، رهسپار بیجینگ (پکن سابق) پایتخت چین بود، نشدند.

گذرنامه این دو در عرض دو سال اخیر در تایلند بسرقت رفته است.

مسافر اتریشی هم اکنون در کشور خودش زندگی می کند، اما شهروند ایتالیایی یاد شده همچنان در تایلند بسر می برد. هویت واقعی کسانی که با گذرنامه این دو پرواز کرده اند، هنوز روشن نیست.
اخبار حوادث - ایرنا