اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیش‌بینی بانک مرکزی از تورم سال ۹۴



اخبار,اخباراقتصادی,تورم 94

معاون اقتصادی بانک مرکزی تازه‌ترین تحلیل این بانک از وضعیت تورمی در سال ۹۴ را تشریح کرد.

پیمان قربانی در ارتباط با پیش‌بینی بانک مرکزی از آینده تورمی ایران در سال 94، اظهار داشت: نوسانات تورمی بستگی به تحولات اقتصادی، قانون بودجه و سیاست‌های سایر بخشهای اقتصاد دارد.وی با بیان اینکه ارائه تحلیل درباره آینده تورم منوط به دریافت نتایج آماری است، گفت: تورم مانند رشد اقتصادی از برآیند سیاست‌های اقتصادی به وجود می‌آید. معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین تأکید کرد: عزم دولت بر مهار تورم و انضباط پولی و مالی در اقتصاد است؛ امیدواریم بتوانیم مسیر مهار تورم را به‌نحو مطلوب ادامه دهیم. قربانی ادامه داد: آینده تورم اقتصاد ایران به آینده سیاست‌ها بستگی دارد از همین رو نمی‌توانیم از هم اکنون عدد و رقم مشخصی برای تورم در سال 94 اعلام کنیم. وی با تأکید بر اینکه تغییرات تورمی به مشخص شدن نتایج بودجه مربوط می‌شود، در ارتباط با تورم پایان سال 93، تصریح کرد: امسال تورم کمتر از 15.8 درصد و احتمالاً در محدوده 15.6 درصد خواهد شد.


 اخبار اقتصادی  -  تسنیم 


ویدیو مرتبط :
گزارش بانک مرکزی از ادامۀ روند کاهشی نرخ تورم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش‌بینی قیمت ارز تا پایان سال/ سیاست جدید ارزی بانک مرکزی



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

پیش‌بینی قیمت ارز تا پایان سال/ سیاست جدید ارزی بانک مرکزی

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی با پیش‌بینی شرایط بازار ارز تا پایان سال جاری براساس شاخص پراکندگی آماری، گفت: سیاست بانک مرکزی در آینده استفاده از ابزار نرخ ارز به عنوان یک "لنگر" به‌منظور دستیابی به اهداف سیاست پولی با ایجاد ثبات در بازار ارز و سایر بازارهای 4 گانه خواهد بود.

صمد کریمی در گفتگو با مهر درباره پیش بینی روند نرخ ارز در کشور گفت: نرخ ارز یک علامت یا سیگنال برای اقتصاد کشورها محسوب می شود و با توجه به روند متغیرهای تورم، نقدینگی، رشد اقتصادی، تراز پرداخت‌ها و سایر متغیرهای کلان اقتصادی بر اساس الگوهای برابری قدرت خرید، تراز حساب جاری، رهیافت پولی و روش پرتفوی تعیین می شود.سخنگوی مرکز مبادلات ارزی، نرخ ارز را  به مثابه " لنگر" سیاست پولی دانست و تصریح کرد: آنچه برای بانک‌های مرکزی مهم است، استفاده بهینه از ابزار نرخ ارز جهت دستیابی به اهداف سیاست پولی شامل رشد اقتصادی، تراز پرداخت‌ها، حفظ ارزش پول ملی و حمایت از تولید و اشتغال است. 

ابزار نرخ ارز در سیاست پولی کشور وی خاطرنشان کرد: با توجه به تاثیر نرخ ارز بر ترازنامه خانوارها، صاحبان کسب و کار، دولت، بانک مرکزی، بانک های کشور و همچنین متغیرهای کلان اقتصادی به ویژه صادرات، واردات، تراز تجاری و قیمت دارایی ها، مدیریت و کنترل نرخ ارز در یک دامنه مشخص با نوسانات محدود و در سطح اعتماد بالا از اهمیت بسیار بالایی برای بانک های مرکزی و سیاست گذاران پولی و ارزی برخوردار است.

 این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: در این راستا با توجه به ساختار اقتصادی کشورها در بخشهای واقعی و مالی اقتصاد از یکسو و رژیم‌های ارزی از سوی دیگر سعی می شود تا نرخ ارز به عنوان لنگر سیاست پولی ضمن ایجاد تعادل در بازارهای 4 گانه اقتصاد (بازار های پول، سرمایه، کالا و خدمات و کار)، تاثیر معناداری بر رفتارهای سرمایه گذاری، مصرف، پس انداز، تولید خانوارها و صاحبان کسب و کار بگذارد. 

 به گفته کریمی، در این راستا با توجه به روند نرخ ارز طی 3 دهه اخیر از یکسو و همبستگی بالای نرخ ارز با شاخص بهای مصرف کننده از سوی دیگر، قیمت‌گذاری نرخ ارز از اهمیت به مراتب بالاتری برای بانک مرکزی به دلیل مختصات کلان اقتصادی کشور برخوردار است. 

اهمیت قیمت‌گذاری ارز برای بانک مرکزی 

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی، ادامه داد: با توجه به نوسانات بالای نرخ ارز طی یکی دو سال اخیر ناشی از عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی، بانک مرکزی در تعامل خوب با سایر دستگاه‌ها، با راه اندازی مرکز مبادلات ارزی کشور، توانست با وجود کاهش ارزش ریال از نیمه دوم سال 1389 تا پایان شهریورماه سال جاری، از آغاز  نیمه دوم امسال، نرخ ارز را در دامنه مشخص با نوسانات محدود کنترل و مدیریت نماید.

 وی با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی در آینده نیز استفاده از ابزار نرخ ارز به عنوان یک لنگر جهت دستیابی به اهداف سیاست پولی با ایجاد ثبات در بازار ارز و سایر بازارهای 4 گانه خواهد بود، اضافه کرد: با توجه به نوسانات بسیار محدود نرخ دلار در 3 ماهه نخست فعالیت مرکز مبادلات ارزی کشور، براساس شاخص پراکندگی آماری (ضریب تغییرات به میزان 2.44 درصد) تا پایان سال جاری نیز نوسانات نرخ ارز در دامنه محدود با درجه اعتماد بالا کنترل و مدیریت خواهد شد. 

کریمی خاطرنشان کرد: البته بانک مرکزی تعدیلات لازم را در نرخ ارز با توجه به روند متغیرهای کلان اقتصادی ایجاد خواهد کرد، ضمن اینکه بانک مرکزی بر کنترل و مدیریت انتظارات تورمی مؤثر بر بازار ارز کشور و چرخش لنگر سیاست پولی از نرخ ارز به پایه پولی نیز متمرکز خواهد بود./مهر

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی