اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیشنهاد جدید گازی زنگنه به مردم/ راهکار کاهش بار مالی قبوض اعلام شد



اخبار ,اخبار اقتصادی ,قبض گاز

 

اخبار اقتصادی - احتمال صدور قبوض نجومی گاز/
پیشنهاد جدید گازی زنگنه به مردم/ راهکار کاهش بار مالی قبوض اعلام شد

با احتمال صدور قبوض نجومی گاز از زمستان سال جاری، وزیر نفت با ارائه پیشنهادی تازه به مردم خواستار اصلاح راندمان موتورخانه‌ها شد و اعلام کرد: با ارتقای راندمان این موتورخانه‌ها به ازای هر مترمربع حدود 500 تومان از بار مالی قبوض گاز کاسته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها، قیمت گاز مشترکان خانگی دو افزایش قیمت را تجربه کرد به طوری که با افزایش عوارض گازرسانی به 13 تومان و متوسط قیمت هر متر مکعب گاز به حدود 85 تومان عملا بهای تمام شده گاز زمستانی به 100 تومان افزایش یافته است.

از سوی دیگر با وجود اعمال مصوبه افزایش 30 درصدی بهای دریافتی از مشترکان خانگی همزمان با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها توسط دولت تدبیر و امید از ابتدای سال جاری، اما گرم شدن تدریجی هوا مصرف این انرژی پاک را کاهش داد.

ناصر ابراهیمی مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه همزمان با ورود به فصل گرم سال متوسط مصرف گاز مشترکان خانگی هم به شدت کاهش یافته است، گفت: از خرداد ماه تا پایان مهر ماه سال جاری متوسط مصرف گاز مشترکان خانگی به کمتر از 100 متر مکعب در هر دوره کاهش می‌یابد، بر این اساس آن دسته از مشترکانی که در دوره گرم سال 45 مترمکعب گاز مصرف کنند در پله اول مصرف قرار می گیرند.

از این رو هزینه قبض برق مشترکانی که در هر دوره 45 متر مکعب گاز مصرف کنند 4200 تومان است که با احتساب هزینه آبونمان، عوارض گازرسانی و ارزش افزوده بار مالی این دسته از قبوض به حدود 7200 تومان افزایش می یابد.

متوسط بار مالی قبوض مشترکانی که بین 46 تا 95 متر مکعب گاز مصرف کننده بین 7 تا 14000 تومان محاسبه خواهد شد، همچنین متوسط بار مالی قبوض گاز مشترکانی که بین 96 تا 145 متر مکعب گاز مصرف کننده بین 14000 تا 22400 تومان محاسبه می‌شود.

با این وجود پیش بینی می شود با ورود به فصل زمستان به تدریج سر و کله قبوض نجومی گاز هم بخشی از هزینه های اقتصادی خانوارهای ایرانی را به خود اختصاص دهد و بر این اساس وزیر نفت پیشنهاد جدید به مشترکان خانگی برای کاهش بار مالی قبوض گاز ارائه کرده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت روز گذشته در یک گردهمایی با بیان اینکه در کشور بیش از 2 میلیون موتورخانه وجود دارد که گاز سوز هستند، گفت: با برآوردهای صورت گرفته می توان با تغییراتی، مصرف انرژی آنها را تا 30 درصد کاهش داد.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه این کاهش مصرف به ازای هر مترمربع 500 تومان خریداری خواهد شد، تصریح کرد: ملاک این صرفه جویی در مصرف گاز، بار مالی قبوض خواهد بود.

علاوه بر این هم اکنون طرحی به منظور تولید بخاری‌های با راندمان بالای مصرف گاز توسط سازندگان داخلی در دست طراحی و تولید است و مسئولان وزارت نفت تاکید کرده اند که با ساماندهی و توزیع بخاری‌های کم مصرف برای زمستان سال جاری معادل تولید گاز یک فاز پارس جنوبی در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود.
اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
‫10 راهکار برای کاهش وزن‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهکارهای جدید کاهش بار مالی قبوض برق اعلام شد



اخبار,اخبار اقتصادی,برق

اخبار اقتصادی - توصیه‌های جدید برقی به مردم؛
راهکارهای جدید کاهش بار مالی قبوض برق اعلام شد

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی با تشریح راهکارهای کاهش متوسط مصرف برق مشترکان خانگی، اعلام کرد: یکی از دلایل افزایش بار مالی قبوض برق عدم مدیریت مصارف پنهان برق توسط مشترکان خانگی است.

حسین سجادی در گفتگو با مهر در تشریح مهمترین راهکارهای کاهش بار مالی قبوض برق توسط مشترکان خانگی، گفت: یکی از مهمترین دلایل افزایش بار مالی قبوض برق عدم مدیریت مصارف پنهان برق توسط مشترکان خانگی است.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران با تاکید بر اینکه قرار دادن دستگاه ها و لوازم برقی همچون یارانه در حالت آماده به کار " استند بای" منجر به افزایش مصارف پنهان برق مشترکان می شود، تصریح کرد: مصارف پنهان حدود هشت درصد مصرف برق وسایل برقی در حالت کارکردن را تشکیل می‌ دهد که افزون ‌بر آن، عمر وسایل برقی نیز کاهش می‌ یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه زمانی که وسایل برقی همچون شارژر تلفن همراه، تلویزیون و سایر لوازم صوتی به برق متصل شده باشند اما از آنها استفاده نشود، موجب کاهش عمر آنها می‌شود، اظهار داشت: علاوه بر این، در این حالت بدون آنکه مشترک استفاده از لوازم برقی خود بکند انرژی الکتریکی مصرف کرده است.

سجادی به مشترکان توصیه کرد که لوازم برقی را به مدت طولانی در حالت استند بای قرار ندهند، اظهارداشت: به عبارت دیگر، در این حالت مشترک باید هزینه مصرف برقی را بپردازد که از آن استفاده نکرده است.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران با یادآوری اینکه در مجموع مصارف پنهان یا استندبای حدود یک درصد از کل مصرف برق کشور را به‌ خود اختصاص می‌دهد، تاکید کرد: مشترکان باید برای کاهش مصرف و به تبع آن کاهش بار مالی قبوض برق استفاده از فناوری های جدید را هم در دستور کار قرار دهند.

این مقام مسئول با اشاره به ضرورت استفاده از سامانه‌ های VSD و نقش آن در کاهش مصرف برق در ساختمان های مسکونی، تصریح کرد:  این سامانه ‌ها میزان توان مصرفی را متناسب با میزان بارگیری از تجهیزات تنظیم می‌کند و اگر مو توری با بار کامل کار نکند، به همین میزان از مصرف انرژی می‌کاهد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه نصب و استفاده از این سامانه‌ ها 20 تا 50 درصد در مصرف برق صرفه‌ جویی به همراه دارد، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، سامانه در صنعت، کشاورزی و آسانسورها هم منجر به کاهش مصرف برق خواهد شد.

 

اخبار اقتصادی - مهر