اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیشنهاد ایجاد درهای جداکننده در مترو


رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران از پیگیری شورای شهر تهران برای ایجاد درهای جدا کننده محدوده سکو از محدوده قطار خبر داد و گفت: در این زمینه محدودیت بودجه ای نداریم و برای افزایش سطح ایمنی مسافران تلاش می کنیم در ایستگاه‌های شلوغ این موضوع محقق شود.

خبرگزاری مهر: احمد دنیا مالی با بیان این که فعالیتهای مطالعاتی ایجاد درهای جداکننده در ایستگاه های مترو در حال انجام است و امیدواریم تا چند سال آینده در برخی از ایستگاه ها پرمسافر اجرایی شود گفت: مدیران حوزه حمل و نقل معتقدند در بسیاری از کشورها چنین ویژگی وجود ندارد اما در بسیاری از کشور ها نیز ایستگاه های مترو دارای چنین تجهیزاتی هستند.

وی با اشاره به حادثه افتادن یک نابینا به درون محوطه قطار گفت: چنین تجهیزاتی می تواند ایمنی مسافران را افزایش داده و مانع وقوع حوادثی همچون خودکشی در مترو شود.

دنیا مالی با بیان اینکه برای افزایش ایمنی در سکوهای سوار و پیاده شدن مترو مخصوصا در ایستگاه های شلوغ و پرمسافر از درهایی جدا کننده محدوده سکو از محدوده قطار استفاده می شود گفت: این درها به صورت ثابت بر روی لبه سکو قرار می گیرند که در زمان رسیدن  قطار و براساس برنامه زمان بندی شده برای خروج و ورود مسافر باز و بسته می شوند.

وی با بیان این که  این موضوع در چند جلسه کمیسیون و همچنین صحن علنی شورا بررسی شد؛ هر چند به طور کلی نظر اعضا با این پیشنهاد مثبت بود اما با مخالفت هایی هم مواجه شدیم گفت:  کمیسیون عمران و حمل ونقل همواره بر استفاده از این سیستم در خطوط در حال بهره برداری و ساخت تاکید داشته و دارد. مخالفین استفاده از این درها بر این عقیده بودند که میزان حوادثی که اتفاق افتاده به نسبت کل جابه جایی مسافر قابل اغماض است. در مقابل این نگاه اما موافقین طرح تاکید بر توجه به ایمنی هر چه بیشتر مسافرین به خصوص افزایش بهره برداری از خطوط مترو، افزایش رضایت مندی شهروندان و همچنین حساسیت بیشتر در زمانبدی حرکت واگن ها دارند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیتی که میان اعضای کمیسیون عمران و حمل ونقل درباره اجرای این طرح وجود داشت در تدوین برنامه 5 ساله شهرداری و نیز بررسی و تصویب بودجه سال 93 مقرر شد اجرای این سیستم  با 10 ایستگاه آغاز و در طول برنامه 5 ساله تمامی ایستگاه های باقی مانده با در نظرگرفتن اولویت مسافر، به سیستم  این درها مجهز شوند.

وی اضافه کرد: شهرداری در حال تکمیل این طرح است و تلاش می کنیم تا پایان امسال این طرح تکمیل و اجرایی شود و از سال 94 به سمت فراگیر کردن این درها  در ایستگاه های مترو برویم .
 


ویدیو مرتبط :
تصویب پیشنهاد ایجاد دو منطقه آزاد در کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

16 شکایت از قوه قضائیه در مجلس/ پیشنهاد ایجاد شعبه ویژه رسیدگی به شکایات کمیسیون اصل 90



شکایت از قوه قضائیه در مجلس,شکایات کمیسیون اصل 90,کمیسیون اصل 90

16 شکایت از قوه قضائیه در مجلس/ پیشنهاد ایجاد شعبه ویژه رسیدگی به شکایات کمیسیون اصل 90

رئیس مجلس شورای اسلامی در حالی پیشنهاد ایجاد شعبه ویژه رسیدگی به شکایات مطرح شده به کمیسیون اصل 90 در قوه قضائیه را مطرح می کند که از خود قوه قضائیه تاکنون 16 شکایت در این کمیسیون واصل شده است.

کمیسیون اصل 90 مجلس کمیسیونی است که بیشتر نمایندگان مجلس برای ورود به آن کاندیدا می شوند. نام این کمیسیون بر اساس وظیفه ای که بر اساس اصل 90 قانون اساسی برعهده دارد به عنوان کمیسیون اصل 90 نامگذاری شده است.

 

در اصل 90 قانون اساسی آمده است: هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، می‌تواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه و یا قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند.

شاید این سئوال مطرح شود که در این میان نقش دیوان عدالت اداری چه می شود که باید پاسخ داد: از آنجا که شکایت از عملکردِ ارگانهای وابسته به دولت در دیوان عدالت اداری ممکن است و شکایت از نهادهای قضایی هم با رجوع به مراجع بالاتر قوهٔ قضائیه قابل پیگیریست. فلسفهٔ وجودی این اصل مربوط به زمانی است که شکایات افراد نتیجه‌بخش و یا ممکن نبوده و شخص به کلیتِ رفتاری یک قوه معترض باشد.

 

در واقع این اصل به عنوان آخرین راه تظلم‌خواهیِ شکایت از طرز کار قوای سه‌گانه را در بر می‌گیرد و شکایت از نهادهای وابسته به دولت یا قوهٔ قضائیه بایستی در دستگاه‌های پیش‌بینی‌شده در قانون صورت گیرد.

بررسی 273 پرونده شکایت از دولت و سایر قوا در کمیسیون اصل 90
به گزارش مهر، در سالهای اخیر به ویژه در دولتهای نهم و دهم عملکرد کمیسیون اصل 90 پررنگ تر و رسانه ای تر از گذشته دیده شد. رسیدگی به شکایات متعدد از نحوه عملکرد قوه مجریه و قضائیه و حتی مجلس موجب تشکیل پرونده های متعددی در این کمیسیون حساس و نظارتی شد. مصطفی افضلی فرد عضو کمیسیون اصل 90 در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: هم اکنون 109 پرونده بانکی و 30 پرونده شکایت از دولت در دستور کار این کمیسیون قرار دارد و در مجلس نهم 273 پرونده در موضوعات بانکی، پتروشیمی و نفت، قوه مجریه، مجلس و... در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است.

پرونده واگذاری پارک بزرگی در تهران به اشخاص حقیقی
افضلی فرد در این گفتگو به برخی از پرونده های مفتوح در کمیسیون اصل 90 اشاره می کند و می افزاید: یکی از پرونده‌های در حال بررسی موضوع واگذاری یک پارک اطراف تهران به اشخاص حقیقی و حقوقی بوده که بر اساس بررسی‌های انجام شده این پارک و این منطقه جزء منابع ملی محسوب می‌شود.

32 شکایت از قوه قضائیه در کمیسیون اصل 90
سخنگوی کمیسیون اصل 90 با بیان اینکه این کمیسیون در حال بررسی شکایات از سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه است، می گوید: هم‌اکنون حدود 32 شکایت از قوه مجریه، 5 شکایت از قوه مقننه و 16 شکایت از قوه قضائیه به‌علت طرز کار کمیسیون‌ها در حال بررسی است، از این‌رو این شکایت در آینده از سوی کمیسیون بررسی شده و نتایج آن اعلام می‌شود.


پرونده رانت خواری از اراضی ملی در مجلس
محمدعلی پورمختار عضو دیگر کمیسیون اصل 90 در مورد آخرین پرونده‌های واصله به این کمیسیون می گوید: در طی روزهای گذشته پرونده جدیدی از رانت‌خواری و سوءاستفاده‌ برخی افراد از موقعیت‌هایی که دارند برای تبدیل اراضی ملی به اراضی مسکونی و دسته‌بندی این اراضی در کمیسیون مفتوح است که این موضوع به شدت از سوی مقامات قضایی و کمیسیون پیگیری می‌شود.

پرونده مشایی و احمدی نژاد در کمیسیون اصل نود
در این میان برخی از پرونده های دیگر در این کمیسیون مطرح است که هنوز به نتیجه نهایی از سوی دستگاههای نظارتی نرسیده است. به عنوان مثال در جریان ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری یازدهم اسفندیار رحیم مشایی هم مطرح شد و پرونده وی وارد کمیسیون اصل 90 شد.

 

سخنگوی از کمیسیون اعلام کرد: محتوای این پرونده مربوط به شکایت نمایندگان مجلس هشتم از مشایی در خصوص برخی ریخت و پاش‌ها و همچنین حیف و میل بیت‌المال در مناطق آزاد تجاری و همچنین پرونده مربوط به کیش بود که در این زمینه کمیسیون نظر نهایی خود را جمع‌بندی کرده و در اختیار دستگاه‌های نظارتی قرار داد تا در رسیدگی به صلاحیت مشایی این پرونده مدنظر قرار گیرد. البته همراه بودن محمود احمدی نژاد برای ثبت نام مشایی هم حاشیه های حقوقی داشت که نمایندگان مجلس با 170 امضا از این اقدام رئیس جمهور به کمیسیون اصل 90 شکایت کردند.

پرونده واردات خودروهای لوکس
مصطفی افضلی‌فرد سخنگوی کمیسیون اصل 90 در مورد پرونده مطرح شده به نام خودرو در این کمیسیون می گوید: عده‌ای با اختصاص ارز مرجع به واردات خودروهای لوکس در حق واردات مواد‌غذایی و دارو اجحاف کردند که پرونده این تخلف بزرگ بعد از بررسی کمیسیون اصل 90 به قوه قضاییه ارجاع می‌شود. سئوال ما این است که با چه معیار و شاخص‌هایی مجوز استفاده از ارز مرجع به واردات خودروهای لوکس و گران‌قیمت داده شده است که همین خودروها با ارز مبادله‌ای و به قیمت آزاد در بازار به فروش رسیده است.
 
پیشنهاد رئیس مجلس به رئیس دستگاه قضا
مصطفی افضلی فرد سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس از بررسی طرحی برای راه اندازی شعبه ویژه ای در قوه قضاییه با همکاری رئیس این قوه برای رسیدگی به پرونده های ارجاعی از کمیسیون اصل 90 خبرداد و گفت: این پیشنهاد از سوی علی لاریجانی ارائه شده است.

 

رئیس مجلس در خصوص لزوم تهیه گزارش از قوانین معطل مانده در قوای سه گانه، آیین نامه هایی که به موقع تنظیم نمی شوند، حجم تخلفات آیین نامه ها از قوانین، تضییع منابع کشور به دلیل سوء مدیریت در موضوعات مختلف، اطاله دادرسی در قوه قضاییه، واردات بی رویه و میزان تحقق سیاستهای کلی نظام که از سوی رهبری مشخص شده است مواردی را در جلسه کمیسیون مطرح کرد ولی موضوع ایجاد شعبه ویژه بسیار مهم بود./مهر