اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیشنهاد احمدی‌نژاد برای مذاکره با هاشمی


مصوبه ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد هفته گذشته به رئیس هیأت امنای این دانشگاه ارائه شد اما تاکنون حکمی برای دانشجو صادر نشده است از این رو تیمی به پیشنهاد رئیس جمهور برای مذاکره با هاشمی رفسنجانی تشکیل شد.

 مهر: مصوبه ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد هفته گذشته به رئیس هیأت امنای این دانشگاه ارائه شد اما تاکنون حکمی برای دانشجو صادر نشده است از این رو تیمی به پیشنهاد رئیس جمهور برای مذاکره با هاشمی رفسنجانی تشکیل شد.

 شاید انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پس از 29 سال، امری بود که حتی پیش از برگزاری جلسه 21 دی ماه هیأت امنای دانشگاه آزاد، برخی بر آن صحه گذاشته بودند اما این احتمال که امضای حکم ریاست وی توسط رئیس هیأت امنا تبدیل به ماجرایی کش دار شود، کم تر به ذهن خطور می کرد زیرا عنوان می شد که آیت الله هاشمی رفسنجانی موافق ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد بود.

پس از 2 هفته انتشار پی در پی برخی اخبار در خصوص علت امضا نشدن حکم ریاست فرهاد دانشجو، دبیرهیأت موسس دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد که مصوبه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی به تازگی تسلیم آیت الله هاشمی رفسنجانی شده و لازم است هیأت امنا به منظور دریافت برنامه های فرهاد دانشجو با وی جلسه ای برگزار کند.

شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز از سوی دیگر طبق روال گذشته جلسه هر دو هفته یک بار خود را در سه شنبه ای که گذشت، برگزار کرد و در آن تصمیماتی در خصوص تعیین تکلیف امضای فرهاد دانشجو اتخاذ شد.

قبل از برگزاری این جلسه زمزمه هایی مبنی بر افزودن یک تبصره به اساسنامه دانشگاه آزاد در خصوص تصمیم گیری برای امضای حکم ریاست این دانشگاه توسط فرد دیگری به جز رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد شنیده می شد اما پس از برگزاری جلسه، منصور کبگانیان - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با مهر اعلام کرد که قرار است برخی از اعضای شورای عالی برای موضوع صدور حکم ریاست دانشگاه آزاد با رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد مذاکره و تعامل کنند.

تیم مذاکره کننده با آیت الله هاشمی شامل حجت الاسلام محمدیان، حدادعادل، مخبردزفولی، قمی و ولایتی می شود اما زمان مذاکره این تیم با رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد هنوز مشخص و قطعی نشده است و به نظر می رسد این جلسه تا قبل از تشکیل جلسه بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شود.

حسین کچوئیان - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در جلسه سه شنبه گذشته این شورا، برخی اعضا بر اضافه کردن تبصره ای به اساسنامه دانشگاه آزاد تاکید داشتند.

وی افزود: اما در نهایت رئیس جمهور پیشنهاد کرد که برخی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که اسامی آنان ذکر شده است، برای مذاکره با آیت الله هاشمی رفسنجانی به دفتر وی مراجعه کنند. دکتر احمدی نژاد در این جلسه عنوان کرد که بهتر است تغییر در اساسنامه صورت نگیرد و با رفسنجانی مذاکره شود.

وی در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه آیا احتمال اضافه کردن تبصره به اساسنامه دانشگاه آزاد در خصوص صدور حکم ریاست دانشگاه آزاد وجود دارد یا نه، گفت: بله این احتمال وجود دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره زمان برگزاری جلسه مذاکره با رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد گفت: به هر حال باید تکلیف امضای حکم ریاست فرهاد دانشجو تا پیش از جلسه بعدی شورا مشخص شود.

از سوی دیگر برخی شنیده ها حاکی از آن است که حکم فرهاد دانشجو تا پیش از مشخص شدن تکلیف آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط وی امضا نمی شود. 


ویدیو مرتبط :
افشاگری محسن هاشمی علیه احمدی نژاد(گریه هاشمی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مذاکره با آمریکا، عامل دوستی هاشمی و احمدی نژاد؟!*سند



مذاکره با آمریکا، عامل دوستی هاشمی و احمدی نژاد؟!*سند

بی بی سی: «اگر رئیس جمهور به راستی در پی مذاکره با آمریکا باشد، می توان نتیجه گرفت که وی و همکارانش، در ارتباط با آمریکا به موضعی مشابه با اکبر هاشمی رفسنجانی دست یافته اند که در طول سالیان متمادی، هرگز تمایل خود به حل و فصل مشکلات میان تهران و واشنگتن را پنهان نکرده است.»

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جام نیوز:  سایت بی بی سی(BBC)، روز یکشنبه 7 خرداد(May 27) نوشت: «ورود شانه به شانه و خندان محمود احمدی نژاد و اکبر هاشمی رفسنجانی به جلسه افتتاحیه مجلس نهم، از غیرمنتظره ترین صحنه های ثبت شده در این جلسه بود. آیا می توان این ورود را اتفاقی ساده و فاقد مفهوم سیاسی مشخص دانست؟»

این سایت ادامه داد: «در ایران نیز، همچون دیگر نقاط جهان، نحوه تعامل سیاستمدارانی که رقیب یا دشمن هم محسوب می شوند در مقابل دوربین، واجد معانی سیاسی مشخص است. بر همین مبناست که به ویژه بعد از انتخابات جنجالی 1388، هر زمان که اکبر هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی نژاد در جلسه ای حضور داشته اند، نوع مواجهه آنها زیر ذره بین رسانه ها قرار گرفته است. از همین زاویه بود که به عنوان نمونه، صحنه خودداری اکبر هاشمی رفسنجانی از ایستادن در کنار محمودی احمدی نژاد در مراسم نماز جمعه 29 خرداد 1388 به امامت رهبر جمهوری اسلامی، و صحنه بلند نشدن رئیس جمهور در مقابل رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم سالگرد درگذشت آیت الله خمینی در 14 خرداد 1390، مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت. از میان تحلیلگرانی که در مورد این تصاویر اظهار نظر کرده اند، مشکل می توان کسی را پیدا کرد که آنها را جدای از پس زمینه اختلافات سیاسی این دو نفر تحلیل کرده یا حاکی از تصادفی معمولی دانسته باشد.»

 

بی بی سی با پررنگ کردن حضور همزمان احمدی نژاد و هاشمی در مراسم تحلیف نمایندگان مجلس نوشت: «اما گذشته از این اهمیت کلی تصاویر مواجهه سیاستمداران در عرصه عمومی، ورود همزمان احمدی نژاد و هاشمی رفسنجانی به جلسه امروز مجلس، به خاطر بروز تغییرات معنی دار در رویکرد رئیس دولت به رئیس مجمع تشخیص در ماه های اخیر، دارای اهمیت سیاسی مضاعف است. یکی از شاخص ترین تحولات در این زمینه، خاتمه غیبت چند ساله محمود احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام از اردیبهشت گذشته بوده است. ممکن است درخواست رهبر جمهوری اسلامی از سران قوا برای حضور فعال در مجمع تشخیص مصلحت نظام، که در حکم انتصاب اعضای جدید مجمع در اسفند ماه گذشته مطرح شد، در پایان غیبت آقای احمدی نژاد در این شورای حکومتی نقش داشته باشد. اما سوابق یک سال اخیر محمود احمدی نژاد در عدم اجرای برخی توصیه های آقای خامنه ای، این گمانه زنی را که دلیل تغییر رویه رئیس دولت، صرفا اشاره رهبر به اهمیت همکاری سه قوه با مجمع تشخیص باشد، کم رنگ می کند.»

 

این سایت افزود: «به علاوه، حضور دوستانه و بی حاشیه رئیس دولت در جلسه مجمع تشخیص، چنان با شیوه معمول برخورد او با اکبر هاشمی رفسنجانی و مجمع - که زمانی در نامه به نمایندگان مجلس، وجود آن را مغایر با قانون اساسی دانسته بود - متفاوت به نظر می رسید که به راحتی قابل فهم نبود. در همین جلسه بود که بعد از مدت ها، تصویری خندان از روسای دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام در حین گفتگویی دونفره منتشر شد که برای رسانه ها تازگی داشت. اندکی قبل از حضور مجدد رئیس جمهور در مجمع تشخیص، محمود احمدی نژاد با نمایش رفتار متفاوت دیگری در ارتباط با اکبر هاشمی رفسنجانی، ناظران را شگفت زده کرده بود. این بار موضوع، تغییر رویه عجیب آقای احمدی نژاد در مورد پرونده دانشگاه آزاد بود که رئیس سابق آن عبدالله جاسبی، از نیروهای وفادار به آقای رفسنجانی محسوب می شد.

آقای احمدی نژاد، از نخستین دوره ریاست جمهوری خود فشار برای خارج کردن دانشگاه آزاد از کنترل نزدیکان اکبر هاشمی رفسنجانی را آغاز کرد و حتی در سه سخنرانی گلایه آمیز جداگانه در مهر، آبان و آذر 1386، یادآور شد که در حال تعیین تکلیف دانشگاه آزاد بوده اما "مقام های بلندپایه" با استدلال جلوگیری از تنش، مانع کار او شده اند. اما در آخرین هفته های سال 1390 و در زمانی که شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن با رئیس جمهور است در حال نهایی کردن تکلیف دانشگاه آزاد بود، محمود احمدی نژاد به اتخاذ مواضعی کاملا متضاد با گذشته پرداخت. او نه تنها از امضای حکم ریاست جانشین عبدالله جاسبی (فرهاد دانشجو) بر دانشگاه آزاد خودداری کرد و این کار را به وزیر علوم (کامران دانشجو) سپرد، که با ارسال نامه ای از رهبر خواست که آقای جاسبی را پس از ترک سمت خود، به عنوان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کند. به گفته برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، حتی در آخرین هفته های منتهی به تغییر ریاست دانشگاه آزاد، رئیس دولت با تأکید بر ضرورت "حفظ حرمت" هاشمی رفسنجانی، خواستار پرهیز از اجرای تصمیمات شورا بدون جلب موافقت آقای رفسنجانی شد.»

بی بی سی در ادامه نوشت: «حسین کچویان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در اواخر اسفند ماه گذشته با یادآوری اصرار نامعمول رئیس جمهور در هفته های پایانی سال 1390 برای مصالحه با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بر سر دانشگاه آزاد تاکید کرد: "برای درک کامل این موضع و تازگی غریب آن لازم است به اظهارات صریح و روشن وی [احمدی نژاد] در مورد لزوم برخورد و ضرورت حذف کامل آقای هاشمی رفسنجانی از عرصه عمومی و نظام اشاره کنم که پس از انتخابات 1388 و در گفت‎وگویی شفاهی خطاب به شخص بنده بیان کرد." آقای کچوییان در یادداشتی در هفته نامه پنجره نوشت که رئیس جمهور در توضیح علت تغییر رویه خود و عدم امضای حکم ریاست فرهاد دانشجو گفته است که "نمی‎خواهد بار دیگر تقابل میان خود و آقای هاشمی رفسنجانی را احیا کند". این روایت، که با مجموعه ای از رفتارهای محمود احمدی نژاد در ماه های اخیر همخوانی دارد، با گذشت دو ماه و نیم هنوز با تکذیب یا توضیح متقابلی از جانب ریاست جمهوری مواجه نشده است. در نتیجه، سوال مشخص این است که چرا آقای احمدی نژاد مایل به "احیای تقابل" خود با اکبر هاشمی رفسنجانی نیست؟»

بی بی سی در مورد سیاست های احمدی نژاد در مقابله با آمریکا نوشت: «دولت دهم و رئیس آن، در ماه های گذشته از سوی نزدیکان آیت الله خامنه ای متهم شده اند که به تجدید نظر در برخی سیاست های قبلی خود در پرونده های حساس – به ویژه در زمینه رابطه با آمریکا – پرداخته اند. یکی از خبرسازترین مواقع طرح این اتهام، زمانی بود که محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در آذرماه گذشته با ذکر اینکه حکومت باید جامعه را به نحوی اداره کند که بتواند در دوسال آینده وضعیت موجود را "حفظ کند"، شرایط فعلی ایران را با وضعیت "شعب ابی طالب" مقایسه کرد.

این اظهارات، سه هفته بعد، با واکنش بسیار شدید آیت الله خامنه ای رهبر ایران مواجه شد که بدون اشاره مستقیم به رئیس بانک مرکزی، گفت کسانی که فکر می کنند که کشور در شرایط شعب ابی طالب است عده ای "روسیاه و بد محاسبه گر" هستند. در پی این اظهارات، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان، که مستقیما از سوی آیت الله خامنه ای منصوب می شود، در اتهامی شدید علیه دولت نوشت که کسانی که شرایط ایران را با شعب ابی طالب مقایسه کرده اند، قصد دارند حکومت را متقاعد کنند که برای کاهش فشار غرب بر این کشور، چاره ای جز "مذاکره با آمریکا" ندارد.»

این سایت ادامه داد: «در خبر دیگری در همین ارتباط، در اسفند ماه گذشته، سایت خبرآنلاین در اشاره ای به سخنان "منتشر نشده" رئیس جمهور در گردهمایی سفرای ایران در خارج از کشور، نوشت این سخنان "انفعال" آمیز باعث تعجب سفیران شده است. این سایت، همچنین اظهارات حسین شیخ الاسلام، قائم مقام پیشین وزارت امورخارجه، در مورد اظهارات رئیس جمهور را نقل کرد که تلویحا یادآور می شد که سخنان آقای احمدی نژاد، راجع به "مذاکره" با آمریکا بوده است و تذکر می داد: "آمریکا با کسی صحبت می کند که تصمیم گیر باشد". اگر رئیس جمهور به راستی در پی چنین مذاکره ای باشد، می توان نتیجه گرفت که وی و همکارانش، در ارتباط با آمریکا به موضعی مشابه با اکبر هاشمی رفسنجانی دست یافته اند که در طول سالیان متمادی، هرگز تمایل خود به حل و فصل مشکلات میان تهران و واشنگتن را پنهان نکرده است.»

بی بی سی افزود: «اما آیا هم‌عقیده شدن با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه هایی چون سیاست خارجی، به تنهایی تغییر رویه آقای احمدی نژاد را در مورد اکبر هاشمی رفسنجانی توضیح می‌دهد؟ صادق زیباکلام از حامیان آقای رفسنجانی، یک ماه پیش در مقاله ای در روزنامه اعتماد نوشت "مدت‌هاست که احمدی‌نژاد سیگنال‌هایی را برای هاشمی‌رفسنجانی می‌فرستد" و دلیل تلاش وی برای "نزدیک شدن به هاشمی" را "به اوج رسیدن اختلافات احمدی‌نژاد با اصولگرایان" دانست. وی به طرح این گمانه زنی پرداخت که "احمدی‌نژاد به دنبال یارگیری و شکل دادن یک ائتلاف جدید به وسیله نزدیک کردن خود به آقای هاشمی باشد"، هرچند تاکید داشت که اکبر هاشمی رفسنجانی مایل به شرکت در چنین ائتلافی نیست. گذشته از اینکه گمانه زنی فوق تا چه حد به واقعیت نزدیک باشد، بعید است که محمود احمدی نژاد، قادر به تشخیص این نکته نباشد که تغییر رویه او در ارتباط با رئیس مجمع تشخیص، چه واکنش ها و تصوراتی را در فضای سیاسی ایران ایجاد خواهد کرد.»

بی بی سی در پایان نوشت: «مشکل بتوان تصور کرد که اکبر هاشمی رفسنجانی و نزدیکانش، بعد از تمام ضرباتی که در هفت سال گذشته از محمود احمدی نژاد و نزدیکانش متحمل شده اند، کوچکترین تمایلی به سازش با آنها در آخرین سال ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد داشته باشند. آیا ممکن است نیروهایی که هم محمود احمدی نژاد و هم اکبر هاشمی رفسنجانی را به مقابله با رهبر جمهوری اسلامی متهم می کنند، برداشتی خوش بینانه از تلاش بی سابقه یکی از آنان برای نزدیکی به دیگری داشته باشند؟»/جام نیوز

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب