اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیروزی ترامپ؛ فاجعه‌ای برای سیاست خارجی آمریکا



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

جمهوریخواهان کلینتون را ترجیح می‌دهند
پیروزی ترامپ؛ فاجعه‌ای برای سیاست خارجی آمریکا

الیوت کوهن می‌نویسد: ترامپ اصول بنیادین سیاست خارجی آمریکا که از دهه ۱۹۵۰ حامیان هر دو حزب روی آن اجماع داشته‌اند را به چالش کشیده است و پیروزی وی می‌تواند فاجعه‌ای برای عرصه سیاست خارجی آمریکا باشد.

دونالد ترامپ را می توان به عنوان یک پوپولیست باهوش یا نماد روشن آسیب های موجود در بدنه سیاسی کشور دانست. اما دونالد ترامپ حامل ادعاها و دیدگاه هایی خام و نامنسجم است و این موضوع بیش از هر چیزی خود را در موضوع سیاست خارجی نشان می دهد.

ترامپ ماه گذشته در سخنرانی خود مربوط به سیاست خارجی مواردی را مطرح کرد که هر چهره دیگری از جریان اصلی نیز به احتمال زیاد به همین موارد اشاره می کرد؛ آمریکا باید بزرگترین نیروی نظامی را داشته باشد. آمریکا خواهان زندگی مسالمت آمیز در کنار همه ملت ها از جمله روسیه و چین است. نمی توان به ایران اجازه داد که به سلاح هسته ای دست پیدا کند. اسرائیل دوست و متحد نزدیک آمریکا است. برخورداری از محدودیت مشخصه قدرت است.

ادعاهای دیگر ترامپ نیز تکرار مواضع رئیس جمهور اوباما و مشاوران آن است؛ متحدان آمریکا به موج سواری مجانی مشغول هستند. خاورمیانه تبدیل به آشوبی شده که باید از آن دور شد. زمان ملت سازی در درون کشور فرا رسیده است.

بعد از همه این نقاط مشترک و مواضع تکراری، نوبت به ارائه ایده هایی می رسد که مخصوص شخص ترامپ است؛ شعار ترامپ با عنوان «اول آمریکا» یادآور جنبش بدنام پس از جنگ جهانی دوم است که نه تنها شامل انزواگرایان سنتی می شد، بلکه حامیان نازیسم را نیز در بر می گرفت.

به طور بنیادی عمده تفاوت میان اوباما و ترامپ را می توان در سبک و قالب آنها و نه لزوما جوهره برداشت آنها دانست. اوباما دستور کار آزادی بوش را مورد مذمت قرار داده و درصدد توافق با روسیه و ایران بر آمد.

ترامپ نیز همین رویکرد را تنها با صدایی بلندتر بیان می کند و چند گام به جلوتر گذاشته است. ترامپ مدعی است که باید ایدئولوژی در سیاست خارجی کنار گذاشت و منظور وی از ایدئولوژی نیز تعهدات آمریکا به دولت هایی است که در آنها دموکراسی و آزادی مدنی برقرار است. ترامپ پوتین را تحسین می کند، آزادی تجاری را مرادف با توافقات بد می داند و آمریکا را به عنوان تنها واضع نظم جهانی قبول ندارد.

رای دهندگان باید به بررسی آراء ترامپ و تاثیر آن نه فقط روی حزب جمهوری خواه بلکه روی دو دهه اجماع نسبی میان دو حزب روی موضوعات سیاست خارجی بپردازند. حتی در دوران حاضر نیز در حوزه های مختلف سیاست خارجی دو حزب از اشتراک نظری قابل توجهی برخوردار هستند.

چشم انداز کلی، همواره حاکی از در هم تنیدگی منافع آمریکا و ارزش های آمریکایی بوده است و در هر زمان ممکن یکی به تقویت دیگری کمک کرده است.

بزرگان عرصه سیاست خارجی حزب جمهوری خواه به دلایل مختلف از جمله عدم احترام ترامپ به قانون اساسی و رویه های آمریکا با کاندیداتوری وی مخالف هستند. کارشناسان بزرگ این عرصه بر این باورند که کاندیواتوری ترامپ می تواند به خاطر طرفداری از ملی گرایی خشونت طلب، خودشیفتگی، فاصله گرفتن از متحدان و کنار آمدن با رهبران اقتدارگرا خطرناک باشد.

خلق و خوی ترامپ، تمایل وی به اهانت به سایرین و طرفداری وی از غیرقابل پیش بینی بودن می تواند پیروزی وی را به یک فاجعه برای آمریکا بویژه در زمینه سیاست خارجی تبدیل کند. در حوزه سیاست خارجی شفافیت و قابل پیش بینی بودن بیش از هر چیزی مهم است. پیشنهاد وی برای احداث دیواری بین آمریکا و مکزیک، اخراج مسلمانان از آمریکا و انتقاداتش از حمایت آمریکا از اروپا و ژاپن هر یک به تنهایی می تواند ابعاد یک فاجعه را نشان دهد.

در حوزه سیاست خارجی هیلاری کلینتون به مراتب بهتر است؛ وی به اصول سنتی و مورد اجماع در سیاست خارجی آمریکا پایبند است و مقابل چین و روسیه موضعی سخت اتخاذ خواهد کرد. هیلاری در لحاظ کردن رعایت حقوق بشر به عنوان بخش مهمی از سیاست خارجی آمریکا تردید نخواهد کرد.

در این شرایط بسیاری از جمهوری خواهان ترجیح می دهند بین نامزد حزب خود و هیلاری کلینتون، گزینه دوم را انتخاب کنند. اما موضوع به این سادگی هم نیست. بعضی از جمهوری خواهان منتظر یک نامزد سوم هستند. برخی در انتخابات شرکت نخواهند کرد.

کمپین جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان می دهد که اجماع نسبی برقرار شده روی اصول سیاست خارجی آمریا که از 1950 برقرار بوده، در معرض خطر قرار گرفته است.

منبع: نیویورک تایمز / نویسنده: الیوت کوهن
دیپلماسی ایرانی


ویدیو مرتبط :
پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس::مذاکره با آمریکا منطقه ممنوعه نظام نیست



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

عوض حیدرپور:مذاکره با آمریکا منطقه ممنوعه نظام نیست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر آمریکا با سه شرط ایران موافقت کند به طور قطع بحث رابطه با آمریکا قابل مذاکره و قابل حل است و با اجازه مقام معظم رهبری این کار شدنی است.

عوض حیدرپور شهرضایی درباره اظهارات علی اکبر صالحی در اجلاس امنیتی مونیخ پیرامون مذاکره مستقیم با آمریکا اظهار کرد: موضع صالحی موضع نظام بوده است و باید بگویم حقیقتاً مذاکره با آمریکا منطقه ممنوعه نظام نیست و ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم که گفت‌وگو بهترین راه حل و بهترین راهکار برای حل مسائل و مناقشات میان کشور‌ها است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: علی القاعده ما سه راه داریم گفت‌و‌گو، قهر و یا جنگ و نزاع، جنگ و نزاع اصلاً پسندیده نیست و قهر هم در اسلام توصیه نشده بنابراین تنها راه گفت‌و‌گو باقی می‌ماند.

وی افزود: البته آقای صالحی این عنوان مشروط را گذاشته است که آمریکا باید ایران را به عنوان یک کشور مستقل و تابع اسلام و قرآن به رسمیت بشناسد و در ذهن داشته باشد که این ملت ایران هستند که از نظام جمهوری اسلامی پشتیبانی می‌کنند و بنابراین دست از دشمنی با نظام بردارد.

حیدرپور تصریح کرد: اگر آمریکا با این سه شرط موافقت کند به طور قطع بحث رابطه با آمریکا قابل مذاکره و قابل حل است و با اجازه مقام معظم رهبری این کار شدنی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی درباره پخش فیلم ملاقات سعید مرتضوی با فاضل لاریجانی در سایت یوتیوب تاکید کرد: این موضوع قطعاً مورد پیگیری کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار خواهد گرفت و حتی تهیه فیلم در سازمان تامین اجتماعی اقدامی مجرمانه بود حتی نشان دادن این فیلم در مجلس هم اقدامی مجرمانه بود و برداشت ما این است که قوه قضاییه باید به این موضوع رسیدگی کند.

وی درپایان گفت: هیچ منبعی جز دولت نمی‌توانسته است این فیلم را در سایت خارجی توزیع کند و باید با تهیه کنندگان و پخش کنندگان این فیلم برخورد جدی انجام بگیرد./ایلنا