اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیرترین لوله گاز ایران دوباره منفجر شد


خط لوله انتقال گاز خوزستان برای دومین بار متوالی در طول یک ماه گذشته تاکنون دچار آتش‌سوزی و انفجار شد که مسئولان وقوع حوادث مختلف گازی در تاسیسات انتقال گاز را فرسودگی و عمر بالای خط لوله گاز اعلام می‌کنند.

خبرگزاری مهر: صنایع نفت و گاز جهان پس از صنعت انرژی هسته ای جز صنایع پر ریسک و پرحادثه جهان هستند و هر روز شاهد یک حادثه در کشورهای مختلف نفت و گازخیز جهان هستیم، با این وجود در طول حدود یک ماه گذشته حوادث متعددی در سطح صنعت گاز ایران به وقوع پیوسته است.

از این رو در این مدت خطوط لوله انتقال گاز آغاجاری، شادگان به ماهشهر، تاسیسات تقویت فشار گاز پتاوه، پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد سرخس و انبار گوگرد عسلویه هر یک دچار آتش سوزی و بعضا انفجار شده اند که خسارت‌هایی را به صنعت گاز کشور تحمیل کرده اند.

با این وجود به دلیل فرسودگی بخش‌های مختلف خط لوله انتقال گاز ماهشهر به شادگان در طول چند هفته گذشته تاکنون دچار حادثه انفجار و آتش سوزی شده است که با وجود خسارت‌های مالی، این حوادث تاکنون تلفات جانی به همراه نداشته است.

منابع محلی گزارش داده اند: خط لوله انتقال گاز 40 اینچی در روستای شعیته در 20 کیلومتری رامشیر خوزستان دچار آتش سوزی و انفجار گاز شده و شدت انفجار به حدی بود که شهرستان رامشیر به شدت لرزید.

مسئولان محلی با تاکید بر اینکه خط لوله انتقال گاز 40 اینچی از منطقه عملیاتی شهید محمدی اهواز به پالایشگاه گاز بیدبلند در میانکوه منفجر شده است، تاکید کرده‌اند: این لوله گاز 42 سال قدمت دارد و در سال 1349 شمسی در احداث شده و به دلیل نشت گسترده گاز بخش هایی از آن در طول چند هفته گذشته دست کم دوبار منفجر شده است.

در این بین مسئولان شرکت ملی گاز ایران هم علت انفجار مجدد این لوله گاز را فرسودگی خط لوله اعلام کرده و یاد شده اند: به زودی خط لوله ١١٤ کیلومتری ٥٦ اینچ آماده و جایگزین خط لوله کنونی گاز در منطقه رامشیر خواهد شد.

مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز هم پیشتر درباره جزئیات حادثه آتش سوزی در خط لوله 16 اینچی ماهشهر به شادگان با رد هرگونه انفجار در مسیر این خط لوله انتقال گاز، گفته بود: در حین انجام عملیات نشت یابی در مسیر این خط لوله در نقاطی چند مورد نشتی گزارش شده است.


ویدیو مرتبط :
منفجر شدت لوله های گاز در ژاپن به طرز وحشتناک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را ...



 

 

 

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را جزو تحریم‌های ایران دانست

طی موضعی مداخله‌جویانه؛

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را جزو تحریم‌های ایران دانست


«ریچارد هالبروک» طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور پاکستان و افغانستان طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری‌ فرانسه، «ریچارد هالبروک»، مشارکت شرکت‌های پاکستانی و دولت ایران در طرح انتقال گاز طبیعی ایران به پاکستان را مشمول تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دانست و هشدار داد که پاکستان خود را «بیش از حد متعهد» به انجام این قرارداد نکند.

هالبروک در پاسخ به این پرسش ‌که این تحریم‌ها چگونه می‌تواند پاکستان را نیز تحت تاثیر قرار دهد، در سخنانی مداخله‌جویانه گفت: «هم اکنون قانون تحریم‌های جدید علیه ایران در کنگره آمریکا در حال تدوین است و پاکستان باید تا تصویب نهایی این قانون منتظر بماند.»

وی با توجه به پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان، گفت: «می‌دانیم که پاکستان برای تامین انرژی خود با مشکلات فراوانی روبه‌رو است اما قوانین در حال تدوین در کنگره آمریکا ممکن است که این پروژه را نیز در بر بگیرد.»

قرارداد ساخت خط لوله و انتقال گاز طبیعی از ایران به پاکستان هفته گذشته پس از ماه‌ها رایزنی بین دو کشور نهایی شد و قرار است با اجرایی شدن این قرارداد از ماه مارس سال ۲۰۱۴ میلادی، روزانه ۲۱.۵ میلیون متر مکعب گاز ایران برای مدت ۲۵ سال به پاکستان صادر شود.

این طرح که «خط لوله صلح» نامگذاری شده است، قرار بود در دهه ۱۹۹۰ میلادی به اجرا در آید و گاز ایران را به پاکستان و از آنجا به هند منتقل کند اما هند از مشارکت در این پروژه خودداری کرده است...../تحلیل:ایلنا