اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیام ظریف قبل از دور جدید مذاکرات هسته ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات هسته ای ایران و 5+1

 

اخبار سیاست خارجی - پیام ظریف قبل از دور جدید مذاکرات هسته ای

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در سه هفته آینده شاهد فرصتی منحصر بفرد و تاریخ‌ساز خواهیم بود.

به گزارش واحد مرکزی خبر محمدجواد ظریف در مستندی که بمناسبت آغاز دور جدید و پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه پنج به اضافه یک تهیه شده است، اظهار کرد: سه هفته آینده فرصتی منحصر بفرد و مغتنم برای دستیابی به توافقی فراگیر بر سر برنامه انرژی اتمی ایران و پایان دادن به بحران بی نتیجه و غیر ضروری است که ما را از تعامل و رسیدگی بیشتر به چالش های مشترک از جمله رویداد های هولناک هفته های اخیر در عراق دور کرده است.

ما می توانستیم مساله هسته‌ای را در سال دو هزار و پنج حل کنیم. اما طرف‌های این مساله در آن زمان به سخنان من که تاکید داشتم «ایرانی‌ها به فشار حساس هستند » باور نداشتند. دولت بوش با درخواست تعلیق و پایان دادن همه فعالیت‌های غنی‌سازی ، دست‌یابی به توافق را غیرممکن ساخت. سپس آن‌ها بمدت هشت سال روی به تحریم و فشار آوردند. تحریم‌ها « فلج کننده » و حتی بمعنای عام « کشنده » بود. بیماران سرطانی ایران بعلت تهدید شدن بانک‌های بین‌المللی در سراسر جهان از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا و عدم انتقال معاملات مالی ، قادر به تهیه و خرید داروهای مبارزه با سرطان با هزینه شخصی نبودند.

اما تحریم‌ها؛ برنامه هسته‌ای ایران را زمین گیر (فلج) نکرد. قتل دانشمندان هسته‌ای ، خرابکاری درتاسیسات هسته‌ای ما که می‌تواند خطرات و فجایع زیست محیطی بسیار جبران ناپذیری در پی داشته باشد و یا تهدیدهای مکرر نظامی نیز مانعی برای توقف فعالیت هسته‌ای ایران نشد. در حقیقت این اقدامات هیچ دستاوردی برای آن‌ها نداشت و نتیجه کاملا برعکس شد.

تاکید و پافشاری بر عدم غنی‌سازی؛ نتیجه‌ای جز صد درصد شدن شمار سانتریفیوژهای ما یعنی افزایش آن‌ها از کمتر از دویست دستگاه به تقریبا بیست هزار دستگاه نداشت. اجتناب و خودداری از فروش سوخت برای راکتور هسته‌ای تحقیقاتی ما که ساخت آمریکا است ، ما را وادار کرد خودمان سوخت را با افزایش میزان غنی‌سازی از سه و نیم درصد به بیست درصد، تهیه و تولید کنیم.

محروم کردن بیماران سرطانی ما از رادیو ایزوتوپ های پزشکی ما را مجبور کرد راکتور آب سنگین را که درآن زمان در حد یک ایده بود به یک نیروگاه تمام عیار که بتواند خیلی زود بازدهی داشته باشد، تبدیل کنیم و تهدیدها در خصوص بمباران و نابودی تاسیسات هسته‌ای ما، چاره‌ای جز ساخت تاسیسات هسته‌ای فردو که توسط رشته کوه‌ها محافظت می‌شود، پیش روی ما نگذاشت.

دولت‌های غربی فریاد برآوردند و از یاد بردند که خود باعث ایجاد چنین وضعی شده اند. همزمان با این‌که به تاریخ بیستم ماه ژوئیه نزدیک می‌شویم احساس من این است که بار دیگر هشدار دهم که دنبال کردن بازی مرغ ( مرغ یک پا دارد) با هدف از دست دادن توافق دقیقه آخری ، دستاورد و نتیجه ای بهتر از نتایجی که در سال دو هزار و پنج بدست آمد، در پی نخواهد داشت.

به آن‌هایی که همچنان بر این باورند«تحریم‌ها» ، ایران را به پای میز مذاکره کشانده است، فقط می توانم بگویم:(راهکار) فشار را نه در هشت سال پیش که درحقیقت در سی و پنج سال پیش ، آزموده‌اید. فشار باعث نشد که مردم ایران چه در گذشته و چه اینک و چه در آینده ، تسلیم شوند. ما هنوز برای خروج از تنش زمان داریم. احترام متقابل را بیازماییم. قطعا نتیجه خواهد داد. تلاش می کنیم که به توافق برسیم. نه توافقی خوب و یا بد بلکه توافقی پایدار و با دوام . و هرگونه توافقی؛در نتیجه درک متقابل از یکدیگر است و ربطی به موضع طرف‌های مقابل ندارد.

اراده و تمایل ما اتخاذ راهکارها و تدابیر قاطع برای تضمین دادن این‌که برنامه هسته‌ای ما همواره صلح‌آمیز خواهد بود ، می‌باشد. هنوز زمان داریم که به این توهم که ایران در صدد تولید بمب اتمی است، پایان دهیم. ما با تاریخچه بیش از دویست و پنجاه سال عدم تجاوزگری به مذاکرات باز می گردیم تا با دلیل و مدرک حقانیت خود را ثابت کنیم. دولت من همچنان بر پایان دادن به این بحران غیر ضروری تا بیستم ماه ژوئیه ،پایبند است. امیدوارم همتایان من نیز چنین تعهدی داشته باشند. نام من جواد ظریف است و این پیام ایران است.
اخبار سیاست خارجی - واحد مرکزی خبر

 


ویدیو مرتبط :
دیدگاه ظریف به مذاکرات هسته ای در آینده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان نشست افتتاحیه ششمین دور از مذاکرات هسته‌ای/ اظهار نظر ظریف درباره آمادگی نمایندگان برای مذاکرات



اخبار,اخبارسیاست خارجی,مذاکرات ایران و1+5


 اخبار سیاست خارجی - پایان نشست افتتاحیه ششمین دور از مذاکرات هسته‌ای/ ظریف: نمایندگان ملت ایران با آمادگی کامل آمده اند

نشست افتتاحیه ششمین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ که از ساعت ۹ صبح امروز به وقت وین با حضور ظریف و اشتون و نمایندگان کشورهای گروه ۱+۵ در مقر سازمان ملل آغاز شده بود بعد از حدود یک ساعت به پایان رسید.

بعد از انجام مذاکرات رسمی و عمومی هیات‌های مذاکره کننده ایران و ۱+۵ از ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه به وقت وین دیدار سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امورخارجه با هیات مذاکره کننده آمریکایی در محل هتل کوبورگ آغاز شده است.

ششمین دور از مذاکرات هسته‌ای وین موسوم به وین ۶ از روز گذشته با دیدارهای دوجانبه و سه جانبه وزیر امور خارجه ایران در پایتخت اتریش آغاز شد و محمد جواد ظریف در دو دیدار جداگانه ابتدا با خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و مسئول گروه مذاکره کننده ۱+۵ درخصوص روند ادامه گفت‌وگو های هسته‌ای تبادل نظر کرد.

دیدار سه جانبه ظریف،اشتون و ویلیام برنز معاون وزیر امور خارجه آمریکا که از مرحله قبلی مذاکرات هسته‌ای به هیات مذاکره‌کننده آمریکایی پیوسته است، دومین برنامه کاری ظریف در روز چهارشنبه بود که در این دیدار طرفین درخصوص محورهای مطرح در مذاکرات وین ۶ گفت و گو کردند.

ظریف قبل از آغاز دیدارهای دوجانبه و سه جانبه خود در اولین روز از مذاکرات وین ۶ در گفت‌وگو با خبرنگاران تاکید کرده بود که نمایندگان ملت ایران با آمادگی کامل برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای به وین آمده‌اند اما دستیابی به این هدف درصورتی خواهد بود که طرف مقابل نیز اراده سیاسی برای انجام این کار را داشته باشد.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران خاطر نشان کرد: هر زمانی که انتظارات بیش از اندازه و زیاده‌خواهی در مذاکرات باشد، این مانع پیشرفت خواهد شد و این اصل کار است.

ظریف با تاکید بر اینکه ما در مذاکرات هیچ چیزی بیشتر از حقوق خود نمی‌خواهیم، تصریح کرد: ما آمادگی داریم که نگرانی‌های بین‌المللی را هم برطرف کنیم اما معتقدیم که تحمیل راه مذاکره نیست و هیچوقت به تحمیل تن نداده‌ایم؛ در این دور از مذاکرات نیز تحمیل را نخواهیم پذیرفت.

وزیر امور خارجه ایران همچنین در پیام ویدیویی که امروز منتشر کرده است، با اشاره به آغاز ششمین دور از مذاکرات هسته‌ای به میزبانی وین، گفت : در طول سه هفته آینده تا تاریخ ۲۰ جولای فرصتی منحصر به فرد داریم تا تاریخ‌ساز باشیم. تا به توافقی جامع در مورد برنامه هسته‌ای ایران دست یافته و به بحران غیر ضروری که ما را از پرداختن به چالش‌های مشترکی نظیر رخدادهای وحشتناک چند هفته گذشته در عراق باز داشته پایان دهیم.

ظریف در ادامه با تاکید بر اینکه در کنار همکاران خود در وین تمام تلاشش را برای رسیدن به راه حل منطقی و پایدار بکار خواهد بست، افزود: ما داریم تلاش می‌کنیم تا به توافقی دست یابیم نه یک توافق خوب یا توافقی بد بلکه توافقی عملی و پایدار و هر توافقی اساسا نتیجه درک مشترک و نه تحمیل مواضع یک طرف و طرف دیگر است.
اخبار  سیاست خارجی -  ایرنا