اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیام توییتری سیاسی ترین مرد روحانی


معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری معتقد است سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا در نهایت به نفع ایران تمام خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا: معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری معتقد است سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا در نهایت به نفع ایران تمام خواهد شد.

حمید ابوطالبی در صفحه شخصی خود در توییتر، با بیان اینکه سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا به شش شکاف موجود درعرصه های گوناگون دامن زده و آنها را تعمیق می‌کند، نوشت: در نهایت، تعمیق هرچه بیشتر این شکاف ها به نفع ایران تمام خواهد شد.

ابوطالبی شکاف‌هایی که در اثر سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا تعمیق خواهد شد را به شرح ذیل تبیین کرده است:

1. شکاف کنشگری دوحزبی. بیش از چهارسال پیش نسبت به تفاهمات دوحزبی در مورد ایران هشدار داده بودم،سربرآوردن دوباره شکاف،شرایط ویژه‌ای را ایجاد می‌ کند. در مقاله"چالشهای نوین سیاست خارجی ایران در رابطه با آمریکا" درمورد تبدیل تعارض میان دو حزب به تفاهم بر تقابل با ایران به طور مبسوط اشاره شده است.

2. شکاف میان کنگره و دولت. تعمیق این شکاف،سبب تعمیق اختلافات در داخل سیستم اداره حکومت و متشنج کردن جامعه آمریکا و کند کردن تیغ اقدامات یکپارچه حاکمیتی خواهد شد.

3. شکاف میان آمریکا و رژیم اشغالگر؛ تا آنجا که به قول مشاور امنیت ملی اوباما،این سفر"برای تارو پود روابط میان دو کشور مخرب است."

4. شکاف میان اروپا و آمریکا در معادلات درون 1+5. تعمیق شکاف و افزایش واگرایی،شرایط را برای اقدامات موثرتر و مفیدتر فراهم می ‌ند. این امربه نفع ما است.

5. شکاف درون جامعه ای و در داخل سیستم اداره حکومت در سرزمین های اشغالی؛ که سبب لطمات استراتژیک،شکنندگی فراوان دولت آتی این رژیم، و گریزهای درون جامعه ای خواهد شد.

6. شکاف میان جنگ طلبی و صلح طلبی؛ تعمیق این شکاف،جامعه جهانی رابه سمت کنش های صلح طلبانه ایران و مقابله با اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی سوق خواهد داد.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری در ادامه، اینگونه استدلال کرده است که تعمیق این شکاف ها در نهایت به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد بود چرا که سخنرانی نتانیاهو در آمریکا شنیده نخواهد شد؛همانگونه که سخنرانی او در مجمع عمومی و کاریکاتوربازی‌هایش شنیده نشد. این به نفع صلح و ثبات در منطقه است.

او با اشاره به تغییر گرایش در افکار عمومی جهان آورده است: افکارعمومی جهان مایل به شنیدن پیام صلح و امنیت است؛ این پیام از مذاکرات و مقاومت صلح طلبانه ایران برمی خیزد نه سخنان نتانیاهو در کنگره و از این رو پیام جنگ و نا امنی دیگر خریدار ندارد.

به نوشته ابوطالبی، جمهوری خواهان در داخل آمریکا بازی زیبایی را آغازکرده‌اند که نوعی کنشگری فعالانه در شکستن تعاملات دوحزبی است. میوه این کنشگری درانتخابات2016 چیده خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
دکتر روحانی بعد از مناظره سیاسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

28 مرد کلیدی دولت روحانی از کدام جناح سیاسی برخاسته‌اند؟/وزنه سنگین اصولگرایان سنتی در کابینه پیشنهادی+جدول



کابینه حسن روحانی,کابینه پیشنهادی روحانی

28 مرد کلیدی دولت روحانی از کدام جناح سیاسی برخاسته‌اند؟/ وزنه سنگین حزب اعتدال و توسعه و اصولگرایان سنتی در کابینه پیشنهادی روحانی

معرفی کابینه ای فراجناحی از سوی رییس جمهوری خود را مردی اعتدال گرا می داند محور اصلی این روزهای تحلیل های سیاسی است.

به گزارش نامه، کمتر از یک هفته تا مراسم تنفیذ و تحلیف هفتمین رییس جمهور؛ گمانه زنی ها از کابینه دولت روحانی به اوج رسیده است و هر روز لیستی جدید از کابینه  رسانه ای می شود.  کابینه ای که به دلیل اظهارات رییس جمهور منتخب مبنی بر عدم وامداری اش به حزب و گروه خاص و فراجناحی بودنش انتظارات از روحانی را بالا برده است چنانچه بسیاری گام اول در اثبات فراجناحی بودن و اعتدال گرا بودن رییس دولت یازدهم را در کابینه معرفی شده از سوی وی می دانند.

گرچه اسامی زیادی تا به امروز از وزرای احتمالی ارائه شده است اما هرچه به آغاز دولت یازدهم نزدیک می شویم لیست های رسانه ای شده رنگ واقعیت بیشتری به خود می گیرند. در این میان کم کم برخی از کاندیداهای احتمالی نیز وارد گود مصاحبه شده و خود از گزینه بودنشان سخن می گویند چنانچه علی جنتی و نجفی روز گذشته از قطعی شدن حضورشان به عنوان وزرای فرهنگ و آموزش و پرورش سخن گفتند و برخی از منصوبان دفتر روحانی نیزاز قطعی شدن حضور نامدار زنگنه به عنوان وزیر نفت خبر دادند.

مروری بر اسامی اعلام شده که بنا به برخی اخبار محتمل تر نیز به نظر می رسد حکایت از حضور پررنگ طیف سیاسی وابسته به روحانی یعنی اعتدال و توسعه و  اصولگرایان راست سنتی در کابینه روحانی دارد. در این میان معاون اول روحانی که کلیدی ترین پست دولت محسوب می شود نیز گویا قراراست به اسحاق جهانگیری مرد همیشه همراه و وفادار آیت الله هاشمی و منتسب به جزب کارگزاران داده شود.

اصلاح طلبان و اصولگرایان نیز به نسبتی کم و بیش در دولت روحانی صاحب برخی کرسی های وزارت شده اند. در جدول زیر به وابستگی سیاسی اسامی اعلام شده اشاره شده است.

 

اسامی

سمت

وابستگی سیاسی

 

اسحاق جهانگیری

 

    معاون اول رئیس جمهور

کارگزاران سازندگی

 

اکبر ترکان

مشاور ارشد و رئیس گروه مشاورین رئیس‌جمهور

 

حزب اعتدال وتوسعه

حسین فریدون

رییس بازرسی نهاد ریاست جمهوری

حزب اعتدال و توسعه

 

محمدرضا صادق

سرپرست نهاد ریاست جمهوری

حزب اعتدال توسعه

 

عبدالرضا رحمانی فضلی

وزارت کشور

اصولگرا

 

سید محمود علوی

 

یا محسن قمی

وزارت اطلاعات

علوی: اصولگرا

 

محسن قمی: اصولگرای سنتی

(معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری)

محمدجواد ظریف

وزارت امور خارجه

اصلاح طلب

 

محمد فروزنده

دبیر شورای عالی امنیت ملی

اصولگرا(راست سنتی)

 

محمود واعظی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی

حزب اعتدال و توسعه

محمدعلی نجفی

وزارت آموزش و پرورش

کارگزاران سازندگی/ اعتدال و توسعه

 

علی جنتی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

حزب اعتدال و توسعه

بیژن نامدار زنگنه

وزارت نفت

اصلاح طلب عضو بنیاد باران

 

محمد طبیبیان

 

وزارت اقتصاد و امور دارایی

اصلاح طلب

علی ربیعی

وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی

عضو مرکزی خانه کارگر

محمود حجتی

وزارت جهاد کشاورزی

اصلاح طلب(عضو حزب منحله مشارکت)

 

عباس آخوندی

وزارت راه و شهرسازی

اصولگرا(راست سنتی)

 

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

اصلاح طلب

سید ابوالحسن فیروزآبادی

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

اصولگرا(راست سنتی)

رضا صالحی امیری

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

اعتدال و توسعه

محمدرضا نعمت‌زاده

وزارت صنعت، معدن و تجارت

حزب اعتدال و توسعه

مسعود سلطانی‌فر

وزارت ورزش و جوانان

اصلاح طلب/ حزب اعتدال توسعه

 

احمد وحیدی

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

اصولگرا

حمید چیت‌چیان

وزارت نیرو

اصلاح طلب

 

محمدباقر نوبخت

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی

حزب اعتدال و توسعه

محمد نهاوندیان

رئیس کل بانک مرکزی

اصولگرا(راست سنتی)

 

علی‌ عسگری

معاون پارلمانی

اصولگرای معتدل

 

حجت‌الاسلام شهیدی

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت

اصولگرا(راست سنتی)

حسین دهقان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بنیاد شهید

حزب اعتدال و توسعه

 نامه