اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیامد فاجعه آمیز توافق هسته ای برای روسیه/ روس ها هم با لغو یکباره تحریم های ایران مخالفند!



اخبار,اخبار سیاست خارجی,تحریم های ایران


 اخبارسیاست خارجی  -  روزنامه روسی وستی کافکازا:
پیامد فاجعه آمیز توافق هسته ای برای روسیه: تبدیل ایران به پایگاه اقتصادی نخست امریکا و اروپا/روس ها هم با لغو یکباره تحریم های ایران مخالفند!

ایران و پنج بعلاوه یک تصمیم گرفته اند که تا پیش از 24 نوامبر بایکدیگر به توافق هسته ای برسند.

به گزارش تیک، در مذاکرات هسته ای تاکنون پیشرفت هایی بدست آمده است، اما اختلافات همچنان در مورد ظرفیت غنی سازی ایران و مسائل مربوط به لغو تحریم ها پابرجاست.

الکساندر کوزنتسوف، کارشناس مسائل بین المللی معتقد است که انعقاد توافق هسته ای برای اوباما و روحانی ضرورت دارد.

وی گفت: «حسن روحانی آخرین برگ برنده ی خود را رو کرده است. او با شعار بستن پرونده هسته ای ایران، در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد. اگر، مذاکرات شکست بخورد، مرگ سیاسی می تواند در انتظار دولت او باشد. جامعه ایران از تحریم ها به تنگ آمده است، بنابراین، پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهور کشور اتفاقی نبوده است.

به گفته ی کوزنتسوف، برای اوباما نیز، توافق هسته ای تنها دستاور واقعی وی طی هشت سال دوره ریاست جمهوری اش خواهد بود که اشتباهات دهشتناک و شکست های امریکا را باطل خواهد کرد: «مساله هسته ای ایران، هدف اصلی امریکا نیست.

 

حتی اگر، ایران به سلاح هسته ای دست یابد نیز تهدید ناشی از آن هم برای امنیت و ثبات منطقه ای و هم منافع امریکایی ها بسیار اندک خواهد بود. ایران نمی تواند سلاح هسته ای را علیه عربستان سعودی به کار برد، زیرا، در تهران از پیامدهای احتمالی این گام به خوبی آگاه هستند. استفاده از سلاح هسته ای علیه دولت های حاشیه خلیج فارس به بروز فاجعه زیست محیطی منجر خواهد شد که در خود ایران نیز تاثیر خواهد گذاشت».

کوزنتسوف باور دارد که هدف امریکا – محروم کردن ایران از موقعیت قدرت برتر در منطقه است: «در حال حاضر، ایران – تنها کشور در منطقه خاور نزدیک است که تحت حاکمیت دولت های خارجی قرار ندارد. یعنی، این کشور سیاست داخلی کاملا مستقلی را در پیش گرفته است.

 

حتی، دولت هایی با قوه سیاسی و مالی زیاد نظیر، ترکیه و عربستان سعودی که تلاش می کنند در سیاست خارجی، ابتکار عمل های خود را اعمال کنند، به هر صورت به نوعی با در نظر گرفتن نظریات امریکا عمل می کنند و در اقدامات خود به طور کامل آزاد نیستند. برای امریکا، کاهش نفوذ ایران در خاور نزدیک، در شرق عربی، حل و فصل کامل مساله اسد در سوریه و پایان دادن به حمایت ایران از جنبش «حزب الله» در لبنان اهمیت دارد. یعنی، محروم کردن ایران از موقعیت بازیگر مستقل».

رجب صفراف، مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر، معتقد است که احتمال دارد، لغو تحریم های اعمالی علیه تهران به ضرر روسیه باشد: «بازار ایران به طور کامل به تصرف شرکت های غربی در خواهد آمد و شرکت های روسی نه در طرح های فنی و نه در طرح های سرمایه گذاری نمی توانند با شرکت های غربی رقابت کنند.

 

شش ماه دیگر، ایران به موقعیتی دست خواهد یافت که سرمایه گذاری ها، تکنولوژی و قراردادهای بلند مدت بر مشی سیاسی ایران و فضای سیاسی در خود ایران تاثیر خواهد گذاشت. و این امر، برای منافع روسیه در آسیای مرکزی و در مجموع، در این منطقه، پیامدهای فاجعه آمیزی به همراه خواهد داشت. زیرا، احتمال دارد که ایران به پایگاه نخست برای امریکا و دولت های غربی و به کشوری بدل شود که ثبات و موقعیت اقتصادی روسیه را برهم زند».

صفراف معتقد است که اگر توافقنامه امضا شود و ایران به سیستم غربی ارزش ها بپیوندد، در آن صورت، در آینده نزدیک، احتمال دارد که جمهوری اسلامی ایران به رقیب جدی روسیه در طرح منابع انرژی زا بدل شود: «از طریق ایران، در اقتصاد کشورهای مشترک المنافع و فضای بعد از فروپاشی شوروی سرمایه گذاری های بزرگی انجام خواهد شد. و این امر، سطح حضور و نفوذ سیاسی ایران در آسیای مرکزی را افزایش خواهد داد».

ولادیمیر ساژین، کارمند علمی ارشد انستیتوی خاور شناسی آکادمی علوم روسیه و کارشناس مسائل ایران، معتقد است که در سندی که برای روز 24 ماه نوامبر آماده می شود، باید دو نکته اصلی ذکر شود: «نخست – درخواست از ایران برای اجرا و رعایت اصول ذکر شده در پروتکل الحاقی توافقنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی که برنامه هسته ای ایران را به طور کامل برای آژانس بین المللی انرژی اتمی شفاف خواهد کرد.

 

در چنین حالتی، تغییر رویکرد و انجام عمل غیر قابل قبول برای آژانس بین المللی انرژی اتمی غیر ممکن خواهد بود. نکته دوم – ترسیم الگوریتم اقداماتی نظیر لغو تحریم ها. این مساله بسیار پیچیده است. اعمال تحریم ها سهل تر از لغو آنها است. تحریم ها بسیار زیاد هستند. چگونه می توان آنها را لغو کرد؟ آیا لغو تحریم ها همانطوری که ایرانی ها بر آن پافشاری دارند، باید یکباره انجام شود ؟ هر چند من فکر نمی کنم که کشورهای اروپای غربی و روسیه با این امر موافق باشند، زیرا، وزیر امور خارجه ما اصل step-by-step را پیشنهاد کرده بود، یعنی، لغو تدریجی تحریم ها. باید مکانیسم لغو تحریم ها تدوین شود.

 

 اخبار سیاست خارجی  - تیک


ویدیو مرتبط :
همه تحریم ها در مرحله اول توافق هسته ای باید لغو شود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد جدید غرب، روسیه و ژاپن به ایران: «لغو تحریم ها و ابقای اسد» در برابر توقف برنامه هسته ای نظامی



رئیس جمهور سوریه ,پیشنهاد جدید غرب به ایران

پیشنهاد جدید غرب، روسیه و ژاپن به ایران: «لغو تحریم ها و ابقای اسد» در برابر توقف برنامه هسته ای نظامی

غرب حساسیت و اهمیت بقای حکومت اسد را برای ایران در دو بخش استراتژیک و دینی درک و تلاش می کند از این موضوع برای توافق با حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران دست یابد.

یک روزنامه اسرائیلی از ارائه بسته جدیدی از مشوق ها از سوی کشورهای غربی به ایران با محوریت فعالیت های هسته ای تهران و سرنوشت بشار اسد رئیس جمهور سوریه خبر داد.

یک تحلیلگر برجسته اسرائیلی در روزنامه یدیعوت آحارونت نوشت: کشورهای غربی، چین، روسیه و ژاپن به ایران مجموعه ای از مشوق ها را پیشنهاد می کنند که شامل لغو تحریم های اقتصادی، ارتقاء جایگاه بین المللی ایران و ابقای بشار اسد در مقام ریاست جمهوری سوریه در مقابل توقف فعالیت های دارای اهداف نظامی ایران است.

ایران بارها اعلام کرده است که برنامه هسته ای اش دارای اهداف صلح آمیز است.

"رون بن یشای" تحلیلگر نظامی در اسرائیل در گزارشی که در روزنامه اسرائیلی یودیعوت آحارونت منتشر کرد افزود: غرب حساسیت و اهمیت بقای حکومت اسد را برای ایران در دو بخش استراتژیک و دینی درک و تلاش می کند از این موضوع برای توافق با حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران دست یابد.

وی افزود: متن قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره خلع سلاح شیمیایی سوریه به شکلی تهیه شده بود که به توافق اشاره شده با ایران کمک کند. این قطعنامه خالی از تهدید مستقیم به کاربرد گزینه نظامی علیه بشار اسد است.

این تحلیلگر نظامی اسرائیلی افزود: در راستای توافق بزرگ با ایران، قرار است کنفرانس ژنو -2 با موضوع تعیین آینده سوریه باقی ماندن بشار اسد در مقام ریاست جمهوری سوریه برای سال های طولانی تایید شود./عصر ایران