اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پوپولیست‌ها قیام کردند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

شگفتی آیووا برای جمهوریخواهان و دموکرات‌ها
پوپولیست‌ها قیام کردند

تد کروز و هیلاری کلینتون توانستند در انتخابات مقدماتی آیووا به پیروزی دست پیدا کنند. نتایجی که تا حدودی با نظرسنجی‌ها تفاوت داشت و به ویژه در رقابت جمهوریخواهان، براساس اکثر نظرسنجی‌ها پیش بینی می‌شد که ترامپ برنده شود.

 آیووا به وظیفه سنتی خودش در جریان انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا عمل کرد و همان طور که پیش بینی شده بود، شگفتی ساز شد. نتایج انتخابات مقدماتی آیووا نشان داد که با انتخاباتی نزدیک و هیجان انگیز در هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه روبرو هستیم. با آغاز رسمی انتخابات مقدماتی 2016 و مشخص شدن نتایج آیووا، بهتر می توان درباره افق های پیش روی این انتخابات صحبت کرد.

نتایج آیووا
تد کروز و هیلاری کلینتون توانستند در انتخابات مقدماتی آیووا به پیروزی دست پیدا کنند. نتایجی که تا حدودی با نظرسنجی ها تفاوت داشت و به ویژه در رقابت جمهوری خواهان، براساس اکثر نظرسنجی ها پیش بینی می شد که ترامپ برنده شود.

در حالی که براساس معتبرترین نظرسنجی آیووا که توسط بلومبرگ و دی موین رجیستر دو روز قبل از انتخابات  انجام شده بود، ترامپ با 28 درصد آرا در صدر و کروز با 23 درصد در مکان دوم قرار داشت، جای این دو نفر در نتایج نهایی عوض شد. در این نظرسنجی مارکو روبیو با 15 درصد در مکان سوم قرار داشت. تقریباً بقیه کاندیداها ارقامی نزدیک به نتایج نهایی داشتند.

در نظرسنجی های صورت گرفته در آیووا ترامپ با 31 درصد، کروز با 26 درصد، روبیو 7 درصد و بوش 4 درصد قرار داشتند. در جدول زیر نتایج نهایی جمهوری خواهان در آیووا را به تفکیک تعداد آرا، درصد آرا و تعداد نمایندگان حزبی که متناسب با آرایشان به آنها اختصاص یافته، مشاهده می کنید.

 

رتبه

کاندیدا

تعداد آرا

درصد آرا

نماینده حزبی

1

تد کروز

51649

27.7

8

2

دونالد ترامپ

45416

24.3

7

3

مارکو روبیو

43132

23.1

7

4

بن کارسون

17393

9.3

3

5

رند پال

8478

4.5

1

6

جب بوش

5235

2.8

1

7

کارلی فیورینا

3483

1.9

0

8

جان کیسیک

3473

1.9

0

9

مایک هاکبی

3344

1.8

0

10

کریس کریستی

3278

1.8

0

11

ریک سنتورام

1783

1.0

0

 

در جبهه دموکرات ها پیش بینی می شد که هیلاری کلینتون به پیروزی دست پیدا کند، اما فاصله بین وی با برنی سندرز بسیار نزدیک بود و تنها 5 رای اختلاف داشتند. در میانگین کل نظرسنجی های دموکرات ها در آیووا هم کلینتون 48 درصد و سندرز 43 درصد آرا را در اختیار داشتند. این نتایج نشان دهنده رشد قابل توجه سندرز بوده است. در ادامه نتایج انتخابات مقدماتی دموکرات ها در آیووا را مشاهده می کنید.

 

رتبه

کاندیدا

تعداد آرا

درصد آرا

نماینده حزبی

1

هیلاری کلینتون

700

49.9

28

2

برنی سندرز

695

49.5

21

3

مارتین اوملی

8

0.6

0

 

همان طور که آمار نشان می دهد رقابت میان کلینتون و سندرز بسیار نزدیک بود و سندرز برخلاف نظرسنجی ها موقعیتی بسیاز نزدیک به کلینتون داشت.

ترامپ زخم خورده است
ترامپ کاندیدای مغرور و پیشتاز رقابت ها فکر نمی کرد که برخلاف نظرسنجی ها در این انتخابات دوم شود. این در حالی است که تد کروز در دو هفته اخیر تحت حملات شدیدی قرار داشت و حتی بعضی از افراد جناح اصلی حزب جمهوری خواه در بعضی از سخنرانی هایشان به این مسئله اشاره می کردند که برای فرار از بلای کروز، باید دست به دامان ترامپ شد.

آیووا ایالت محافظه کاری است، به گونه ای که در جبهه جمهوری خواهان 57 درصد از اعضای انجمن های حزبی آن اوانجلیست هستند. با توجه به این نکته کروز در جای مناسبی پیروز شد، چون وی کاندیدای بسیار محافظه کاری است و همانند ریک سنتورام در سال 2012 و مایک هاکبی در سال 2008 که در انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان در این ایالت پیروز شدند، کاندیدای ایده آل محافظه کاران است.

نکته ای که شگفتی ساز شد و آینده مسیر انتخابات مقدماتی را تعیین می کند، ظهور روبیو و سقوط ترامپ است. اگر ترامپ می توانست در آیووا به پیروزی برسد، با توجه به این که در نیوهشمایر، دومین ایالت هم پیشتاز است، این امکان وجود داشت که به صورت دومینووار به سوی پیروزی و کسب نامزدی نهایی حزب حرکت کند.

نتایج انتخابات آیووا نشان داد که رقابت اصلی از این پس میان سه کاندیدا خواهد بود: تد کروز، دونالد ترامپ و مارکو روبیو. مطمئناً شاخه اصلی حزب جمهوری خواه ترجیح می دهد تا روبیو به نامزدی برسد و غیرخودی هایی همچون کروز که یک دوره سناتور است و ترامپ، میلیاردی که هیج وقت کاندیدای انتخاباتی نبوده است، کاندیدای نهایی حزب نباشند.

ترامپ در نطق دو دقیقه ای که پس از انتخابات انجام داد، به وضوح ناراحت و همانند شیری زخم خورده بود. اوضاع به نفع ترامپ نیست ولی وی مغرورتر و جسورتر از این است که به این زودی ها کنار بکشد و رقابت را واگذار کند. وی در رقابت ها باقی خواهد ماند و به نبردش با خودی های حزب ادامه داد.

در صورت شکست ترامپ در انتخابات مقدماتی و عدم دستیابی وی به نامزدی نهایی حزب، این احتمال وجود دارد که وی برای انتقام از حزب به صورت مستقل در انتخابات شرکت کند. باید به این نکته توجه داشت که ترامپ با حزب مشکل دارد و بزرگان حزب هم علاقه ای به وی ندارد. همین چند ماه پیش بود که ترامپ به صورت رسمی عضو حزب جمهوری خواه شد و بارها در سخنرانی هایش از این که اعضای حزب توجهی به وی ندارند انتقاد کرده است.

از این رو نباید گمان کرد که کابوس ترامپ برای جمهوری خواهان تمام شده است. ترامپ در صورتی که به صورت مستقل در انتخابات نهایی شرکت کند، تمام آرزوهای جمهوری خواهان برای رسیدن به کاخ سفید را بر باد خواهد داد و آنها هیچ راهی برای پیروزی در مقابل کلینتون نخواهند داشت. همانند اتفاقی که در انتخابات 1992 افتاد و راس پرو (میلیاردر متمایل به جمهوری خواهان) به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرد و توانست 19 میلیون رای در انتخابات کسب کند، همین امر موجب شکست جورج بوش پدر در مقابل بیل کلینتون شد.

جان پودستا، مشاور ارشد کمپین کلینتون چند ماه پیش در جمعی خصوصی گفته بود که کروز کاندیدای نهایی جمهوری خواهان خواهد بود، اما عده ای معتقدند که این مسئله برای رد گم کنی و فشار به حزب جمهوری خواه بوده است. کاندیدایی که برای کلینتون بسیار خطرناک است، مارکو روبیو است و نامزدی کروز یا ترامپ در انتخابات نهایی، به نفع کلینتون خواهد بود.

نتایج آیووا موجب شد تا مایک هاکبی از ادامه رقابت ها انصراف دهد و به کمپین ریاست جمهوری اش پایان داد.

سندرز؛ پیرمرد خستگی ناپذیر
عملکرد سندرز در آیووا بسیار قابل توجه و رقابت وی با کلینتون بسیار نزدیک بود. سندرز همان طور که در سخنرانی اش اشاره کرد این نتیجه را یک پیروزی برای خودش می داند و انرژی تازه ای برای رقابت در ایالت های دیگر پیدا کرده است. به نظر سندرز این نتایج نشانه آغاز انقلاب است. سندرز می تواند موفقیتش در نیوهمشایر، ایالت بعدی را ادامه دهد. ایالتی که در نظرسنجی های آن پیشتاز است. نتایج آیووا نشان داد که اوملی راهی برای ادامه کمپین ریاست جمهوری اش ندارد و پس از انتخابات اعلام کرد که از رقابت ها انصراف داده است.

تحلیل رای دهندگان
در جبهه جمهوری خواهان 52 درصد رای دهندگان مرد و 48 درصد زن بوده اند. از این میان کروز 29 درصد آرای مردان را کسب کرد و بعد از وی ترامپ و روبیو هم با کسب 25 درصد در مکان های بعدی قرار دارند. کروز 27 درصد آرای زنان، ترامپ 24 درصد و روبیو 21 درصد آرای آنها را کسب کردند.

کروز اکثریت آرای افراد 17 تا 29 ساله، 30 تا 44 ساله، 45 تا 64 ساله و 65 سال بالاتر را به ترتیب با 27، 31، 28 و 27 درصد کسب کرد. کروز توانسته رکورد کسب آرا در انتخابات آیووا را هم به دست بیاورد و بیشتر از سنتورام، هاکبی و بوش در  سال های 2012، 2008 و 2004 در این انتخابات رای کسب کرده است. 30 درصد از کسانی هم که برای اولین بار در انتخابات شرکت کردند، به ترامپ رای دادند.

در جبهه دموکرات ها 57 درصد از رای دهندگان زن و 43 درصد مرد بوده اند. کلینتون 53 درصد آرای زنان و سندرز 50 درصد آرای مردان را کسب کرده است. سندرز در میان افراد 17 تا 29 ساله و 30 تا 44 ساله با کسب 84 درصد و 58 درصد آرا پیشتاز است. کلینتون هم در میان افراد 45 تا 64 ساله و 65 سال و بالاتر با 58 درصد و 69 درصد پیشتاز است.

باید منتظر ماند و دید که مسیر انتخابات پس از انتخابات نیوهمشایر در 9 فوریه کدام سو خواهد رفت؟

 

 اخبار بین الملل - دیپلماسی ایرانی

 


ویدیو مرتبط :
شور زیبای حاج مهدی رسولی | قیام ما قیام عدل و داد است...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بزرگترین انگیزه قیام امام حسین (علیه السلام)



 

سخنی با امام حسین

 

این سؤال مطرح است که چرا با وجود شناخت امام از مردم و قدرت بنی امیه چرا امام حسین قیام کرد و مانند امام حسن با حکومت کنار نیامد؟ چند نمونه از علل را در ذیل می آوریم:

 

1. امر به معروف و نهى از منكر


بزرگترین انگیزه قیام امام حسین علیه السلام مسئله امر به معروف و نهى از مـنكر است كه این دو از مـهمـتـرین اركان دین است و امـام عـلیه السلام در درجه اول مسئول اجراء این امر مهم اسلامى است .

 

چنانكه در وصیت به برادرش محمد بن حنفیه اعلان فرمود :« قـیام مـن بر مبناى تمایلات نفسانى نیست ، من به منظور طغیان و فساد و تباهى و ستم خـروج نمـى كنم بلكه انگـیزه ام اصلاح امـت جدم رسول خدا است و مقصود و منظورم امر به معروف و نهى از منكر است» 1

 

چـون بنى امـیه این دو ركن بزرگ و مـهم اسلامـى را متزلزل ساخته بودند كه نه تنها امر به معروف و نهى از منكر متروك گشته بود بلكه معروف منكر و منكر معروف تلقى مى شد و امام علیه السلام در این مسیر مكرر به این حقیقت اشاره فـرمـود كه اولین بار در سخـنرانى حضرت در منزل ذى حسم و برخورد با حر و سپاهیانش فرمود:

 

« مـگـر نمـى بینید كه به حق عـمـل نمـى شود و از باطل جلوگـیرى نمـى شود مـؤمن باید براى اجرا این مهم مشتاق دیدار پروردگارش باشد .» 2

 

و لذا حسین عـلیه السلام به مـیدان جهاد قدم نهاد تا این اساس و پایه مهم اسلامى را استوار سازد و اسلام محكم و مستحكم بماند.

 

2 ـ زنده كردن ارزشهاى اسلامى


حكومت اموى سعى بلیغ می نمود كه ارزشهاى اسلامى را كه كرامت انسانها بدان بستگى دارد مـحو و نابود ساخـتـه و ضد ارزشها را كه در جاهلیت بدان افتخار مى كردند و ارج مى نهادند جایگزین ارزشهاى اسلامى نماید!

 

از جمله ارزشهایى كه اسلام روى آن زیاد سرمایه گذارى كرده و حكومت بنى امیه با تمام قدرت در محو و اضمحلال آن ایستادگى مى كرد این امور است :

 

 

الف ـ وحدت اسلامى :

پـیامـبر اكرم صلى الله علیه و آله براى ایجاد وحدت و برادرى اسلامى سعى و كوشش وافـى مـبذول مـى فـرمـود ولى مـعـاویه از طرق مختلف مخصوصا از طریق احیاى تعصبات قبیله اى و وادار كردن شعراى قبایل بر هجو قبیله رقیب و خانواده هاى آنان وحدت اسلامـى را ریشه كن مـى كرد تـا جائیكه یزید یكى از شعـراى زمـان بنى امـیه انصار و مـردمـى كه رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم را در مدینه جاى دادند و حمایت كردند هجو می كند.

 

اگـر در اشعـار شعـراى امـوى دقـت شود روشن تـرین اثـرات آن همـان قـذف و هجو قـبایل و خـانواده هاى رقـیب آنان است . در اشعار شعراى معاصر اموى كمترین اثرى از فضائل انسانى و آثار خوب اجتماعى و اخلاق اسلامى دیده نمى شود.

 

حسین علیه السلام براى احیاى آثار و اخلاق اسلامى قیام كرد.

 

و نیز اخـتـلافـاتى كه بین اعراب و اصیل و موالى به وجود آوردند كه عرب كتابهایى در انتـقـاد بر مـوالى یعـنى اقـوامـى كه از ایران و سایر كشورهاى غیر عربى در عراق و كشورهاى عربى زندگى مى كردند تصنیف و تالیف كردند و بر عكس موالى كتابهایى علیه اعراب نوشتند كه این حركت برخلاف مقررات و موازین اسلامى بوده و وحدت اسلامى را مختل مى كرد.


بزرگترین انگیزه قیام امام حسین علیه السلام مسئله امر به معروف و نهى از مـنكر است كه این دو از مـهمـتـرین اركان دین است و امـام عـلیه السلام در درجه اول مسئول اجراء این امر مهم اسلامى است.

 

چنانكه در وصیت به برادرش محمد بن حنفیه اعلان فرمود :« قـیام مـن بر مبناى تمایلات نفسانى نیست ، من به منظور طغیان و فساد و تباهى و ستم خـروج نمـى كنم بلكه انگـیزه ام اصلاح امـت جدم رسول خدا است و مقصود و منظورم امر به معروف و نهى از منكر است»

 

ب ـ حریت :

چـنانكه مـى دانیم و در تـواریخ مـذكور است در دوران حكومـت امـوى ، سفـره قـتـل و شمـشیر یگانه حاكم در این دستگاه مستبد بود كه بدون رسیدگى به حق و حقیقت سفـره قـتـل گـستـرده مـى شد و جلاد به دستـور حاكم بیگـناهى را به قتل مى رسانید، چنانكه حجاج بن یوسف ثقفى یكى از حكام زمان عبدالملك مى گفت : از غذا و طعـام وقـتـى لذت مـى برم كه انسانى را ببینم در خـون خـود دست و پا مى زند و من مـشغول طعام باشم در چنین محیطى هیچ كس را قدرت و جرئت آن نبود كه به نحوه كردار و رفتار ناشایست حكام انتقاد نماید و یا به دفاع از حقوق از دست رفته خود پردازد.

 

حسین علیه السلام قیام كرد تا به انسانهاى زیر بار ظلم و ستم بیاموزد كه چگونه مى تـوانند به حقـوق خـود برسند و حریت و آزادى از دست رفته را باز یابند، و تاریخ گـویاى این مطلب است كه هنوز چند ماهى از شهادت حسین علیه السلام بیش نگذشته بود كه قیام ها یكى پس از دیگرى شروع شد تا حكومت اموى را ریشه كن نمود.

 

آرى مـردم با شهادت حسین علیه السلام درس آزادى و آزادگى را از دانشگاه خون و شهادت كربلا آموختند و براى بدست آوردن حریت بپا خاستند.

 

ج ـ اخلاق اسلامى و انسانى :

از زمـان رحلت رسول خـدا صلى الله عـلیه و آله هیچ یك از خلفاء همانند على علیه السلام به فكر تربیت روحى و اخلاقى جامعه نبودند اما آنقدر مشكلات براى حضرت على عـلیه السلام ایجاد كردند كه نتـوانست راهى را براى تنویر افكار عمومى و اخلاق اسلامى و هدایت روحى جامعه پیش گرفته بود به مقصد برساند.

 

و در زمان حكومت اموى نه تنها در مسیر تربیت جامعه قدمى برنداشتند بلكه مى كوشیدند تا جامعه را به فساد بكشانند زیرا حكومتهاى فاسد با جامعه صالحه نمى توانند كنار بیایند چه كه مردم صالح و شایسته همواره مخالف حكومت هاى ضد خدایى هستند از این رو كوشیدند تا مردم را همانند خود بسازند و لذا مردم در این دوران بحكم (( النّاس على دین ملوكهم )) نه تنها پاى بند به صلاح نبودند بلكه ترسی هم از ارتكاب فساد در آنها نبود و مـظاهر فساد اخلاق از قبیل دروغ ، نقض عهد، لهو و لعب در همه جا به چشم مى خورد، چنانكه رئیس حكومت اموى معاویة بن ابى سفیان پس از پیمان با حضرت حسن بن على علیه السلام اظهار داشت كه به هیچ یك از شرایطى كه در قرارداد به نفع حسن بن على قرار داده عـمـل نخـواهد كرد و حاكم كوفـه نیز به امـانى كه به مـسلم بن عقیل داده بود وفا نكرد.

 

و مردم كوفه كه با همین سیره نشو و نما كرده بودند به سادگى پشت پا به همه وعده هایی كه به حسین علیه السلام داده بودند زدند و منكر همه نامه هاى خود شدند و چه ننگى بالاتـر از این كه فـرزند پـیغـمـبر و سید جوانان اهل بهشت را براى قبول مسئولیت پیشوایى خود دعوت نمایند و اصرار ورزند كه اگر نیایى در پیشگاه خدا با تو احتجاج خواهیم كرد و چون دعوت آنان را پذیرفت در مقابلش صف آرائى نموده و خونش را بریزند.

 

امـام عـلیه السلام در روز عـاشورا خطاب به مردم كوفه فرمود: اى شیث بن ربعى و اى حجار بن ابجر و اى قیس بن اشعث و اى زید بن حارث آیا شما به من ننوشتید كه میوه هاى ما رسیده و باغات ما سرسبز است اگر بسوى ما بیایى بر سپاه مجهزى وارد خواهى شد؟

 

این تیره بختان با كمال وقاحت و بدون هیچ شرم و حیا گفتند: ما چنین نامه هائى ننوشتیم !

 

امام متعجّبانه فرمود: آرى به خدا قسم نوشتید و لذا تن به شهادت داد تا اخلاق اسلامى و انسانى را كه در جامعه آن روز مرده بود زنده كند.