اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پورمحمدی:هاشمی و خاتمی نیایند/به مشایی پیغام دادند تایید نمی‌شوی



پورمحمدی:هاشمی و خاتمی نیایند/به مشایی پیغام دادند تایید نمی‌شوی/ محبوبیت احمدی نژاد 30 درصد است

این سنتی که گذاشته‌اند در بخشی از کشورها کسانی که به ریاست‌جمهوری می‌رسند، دیگر حق بازگشت به انتخابات را ندارند بسیار خوب هست.

این چیز بدی است که مثلا یک آقایی مثل آقای‌هاشمی رییس‌جمهور می‌شود، فرمانده جنگ بوده، رییس مجلس بوده، بعد رییس مجمع تشخیص مصلحت شده، چه کسی با ایشان می‌تواند مقابله کند؟

غیر از تخریب هیچ راه دیگری وجود ندارد که بتوانیم با ایشان رقابت کنیم. یعنی در یک مبادله مثبت تا مادام العمر بالا می‌رود. یعنی آقای‌هاشمی دو دوره رییس‌جمهور می‌شود بعد یک دوره دست شاگردش می‌دهد و باز دوباره خودش می‌آید.

چطور می‌شود که احمدی‌نژاد ناشناخته از پس آقای‌هاشمی با آن سابقه عظیم برمی‌آید. در چین آدمی که ده سال رییس‌جمهور شده دیگر مگر از قدرت پایین می‌آید و الان دولت را دست شاگرد چهارمش دادند و سه نسل هست که دارند می‌چرخانند.

 

  اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت : ورود‌هاشمی و خاتمی به انتخابات درست نیست. وی در گفت وگو با روزنامه دنیای اقتصاد،تصریح کرد : محبوبیت مشایی بالا نیست و خود احمدی نژاد هم فقط در میان طبقات پایین جامعه محبوب است . به گفته پورمحمدی، احمدی نژاد در حال از دست دادن پایگاه اجتماعی‌اش است.

من فکر می‌کنم بزرگترین موضوعی که در این رابطه با آن روبه‌رو هستیم نداشتن یک تعریف جامع و مدل روشن اقتصادی و توسعه‌ای توسط تیم مدیریت‌کننده دولت است.

البته من تمام این موضوع را متوجه دولت نمی‌دانم. چون سیاست‌گذاری و تعیین یک مدل و اتخاذ اصول اقتصادی چرخه‌ای دارد. از تعیین سیاست‌های کلی که باید به مجلس بیاید، مجلس تصویب کند، بعد در رفت و آمد دولت و مجلس تحت تاثیر قرار گرفته و تغییراتی در آن اتفاق می‌افتد و سپس در طول مسیر هم دستخوش حوادثی است که احتمال دارد دولت یا مجلس سیاست‌هایش را جابه جا کنند.

نکته دوم عدم شفافیت محیط اقتصادی و محیط کسب و کار و فضای اجرایی کشور است. یعنی نه محیط اجرایی و نه سیاست‌ها و نه اقدامات اجرایی از شفافیت برخوردار نیستند که تمام فعالان اقتصادی بدانند چه اتفاقاتی در صحنه اقتصادی در حال رخ دادن هست. من فکر می‌کنم این شفافیت برای طرفین آزاردهنده هست. دولت هم اشراف کامل به فضای اقتصادی غیر دولتی ندارد و فعالان اقتصادی هم با سیاست‌ها و اقدامات دولت آشنایی کامل ندارند. نکته سوم عدم پایبندی به تعهدات است. من این موارد را در بلوک مباحث اداری می‌دانم و تعبیر مدیریتی نمی‌خواهم انجام دهم، چون بخشی از آن اداری است یعنی به ساختارها، قواعد، مقررات و فرهنگ اداری برمی‌گردد. یعنی این‌گونه نیست که اگر تنها مدیران خوب تصمیم بگیرند، اصلاح می‌شود.

من از واژه اداری استفاده می‌کنم؛ چرا که احساسم این است که چالش امروز اقتصاد کشور بیشتر اداری و سیاسی است. ما در مواقع بسیاری به مسائل اقتصادی از منظر سیاسی نگاه می‌کنیم و فضای سیاسی داخلی را گاهی احساسی می‌کنیم و براساس مواضع سیاسی، تدابیر اقتصادی خود را تنظیم می‌کنیم.

طبعا این نوع نگاه سیاسی در داخل و خارج و نسبت به فضای بین المللی و روابط بیرونی ما بر فضای اقتصادی تاثیر می‌گذارد. البته در دنیا، اقتصاد بسیار زیاد از سیاست تاثیر پذیر است و این موضوع تنها به ما اختصاص ندارد. ولی ما از مباحث سیاسی بسیار زیاد تاثیر می‌گیریم و تاثیر مسائل اداری و سیاسی از خود فرمول‌های اقتصادی بیشتر خواهد بود.

*پس با این توضیحات، دولت چندان هم در این وضع اقتصادی کشور مقصر نیست و شما معتقدید که دولت احمدی‌نژاد در این مساله چندان تاثیرگذار نبوده است؟

من اکنون قضاوت نمی‌کنم. من فضای اقتصادی را آسیب شناسی می‌کنم. البته بدون شک سهم مدیران و مجریان در این موضوع سهم بزرگ‌تری است. اما اینکه تمامی این حوادث را متوجه مدیرانی که در دولت نشسته‌اند بدانیم قضاوت کاملی نیست.

در شوک و هیجان قیمت ارز نمی‌توان روی هیچ خروجی تحلیل دقیقی ارائه داد. شما ارز را در فاصله کوتاهی از 1600 به 3500 تومان رسانده اید بعد حالا بازار را تنظیم می کنید که اصلا مقیاس داوری نیست. زمانی به ما می‌گویند که قیمت ارز بسیار پایین بوده و قیمت باید بالاتر باشد یا قیمت ارز را آزاد می‌گذاشتید تا خود بازار آن را تنظیم کند. اگر ما براساس همین ایده بازار را تنظیم می‌کردیم در یک دوره طولانی قیمت ارز می‌توانست خود را بین 1250 تا 1500 تومان حفظ کند.

*خیلی هم طولانی نبود، وقتی قیمت ارز از 1200 تومان گذشت شیب تصاعدی آن افزایش یافت.

شوک‌های هیجان تحریم و فشار‌ها بود. صحبت من این است که وقتی که ما به این نقطه رسیدیم دقیقا باید تقاضای بازار را مدیریت می‌کردیم.

*یعنی همان زمان محدودیت‌ها را اعمال می‌کردیم؟

باید می‌گفتیم به این حوزه‌ها ارز می‌دهیم و به این حوزه‌ها نمی‌دهیم، چون هر کسی که مواد اولیه می‌آورد قطعا تولیدکننده نیست. این یک مقدمه دارد. باید یک قیمتی را هدف قرار دهیم بعد مدیریت کنیم.

با یک تلورانسی می‌توانستیم آن را حفظ کنیم. من نمی‌خواهم قیمت مشخصی بدهم، چرا که این دعوای قیمت، دعوای بزرگی است و هنوز عده‌ای معتقدند قیمت ارز زیر 1000 تومان است و عده‌ای می‌گویند بالای 6000 تومان است.

*خب شما هم باید قیمتی احتمالی داشته باشید.

من که متخصص اقتصادی نیستم و حتما هم باید یک مدیر پایبند به دیدگاه‌های غالب کارشناسی باشد. اگر بخواهیم قیمت ارز را تعیین تکلیف کنیم، باید 100اقتصاددان بنشینند و با محاسبه و استدلال منطقی به نرخ واقعی برسیم.

من می‌خواهم بگویم که اگر بخواهیم کشور در مدار صحیح قرار بگیرد باید یک حرکت هماهنگ فراگیر بسیار جدی و مقتدرانه در اجرای قانون در کشور داشته باشیم. یعنی من اولین راهکار بهبود فضای اقتصادی کشور را بازگشت به قانون می‌دانم. اصلاح نظام سیاسی و اجتماعی کشور را نیز با بازگشت به قانون اجرایی می‌دانم. مطالب دیگری هم به دنبال آن باید انجام دهیم ولی بازگشت به قانون اصل تعیین کننده است. تمام کشورهایی که شاخص‌ها و خروجی‌های مثبتی ارائه داده‌اند جزو پایه‌ها و مبانی توسعه شان، توسعه مدنی است که پایه اصلی آن قانون مداری است.

*آقای پورمحمدی، شعارهای آقای خاتمی را می‌دهید!

نه! آقای خاتمی توسعه سیاسی را می‌گفت و اشتباه آقای خاتمی این بود که برای توسعه سیاسی ابتدا باید توسعه مدنی را انجام می‌دادیم چرا که پیش‌نیاز توسعه مدنی قانون مداری است.  اگر قانون مداری در کشور تثبیت شود به توسعه سیاسی با ثبات و بعد از آن توسعه اجتماعی و اقتصادی هم می‌رسیم.

*در شرایط کنونی قیمت ارز را چقدر پیش بینی می‌کنید؟

ما گزارش‌های زیادی داریم که این اوضاع واحوال را پیش بینی کرده بودیم. بالاخره نرخ ارز باید از یک فرمولی تبعیت کند، طبق فرمول‌ها اگر محاسبه کنید، کف آن 2200تا 2500 هست و این پیش بینی در صورتی است که تورم را از سال 81 و بدون در نظر گرفتن تحریم‌ها محاسبه کنیم.

*اکنون مشکل اصلی اقتصاد ما بحث ارز است که به آن شاه نرخ اقتصاد می‌گویند یعنی تمام التهابات به نرخ ارز بر می‌گردد. دیدگاه درست شما هم، به بحث تحریم بر می‌گردد. ما چه چشم‌اندازی در اقتصاد برای دو سال آینده داریم؟

ببینید آخرین آماری که دولت اعلام کرده، این است که ما در حد سهمیه تعیین شده اوپک نفت می‌فروشیم.

*پس چرا درآمدمان کم شده است؟

نوساناتی که در ماه‌های گذشته در فروش نفت داشته‌ایم اثر گذار است. بخشی که برای ما مشکل ساز است، فروش نفت نیست؛ چرا که منابع ارزی ما که به نفت امروز اتکا ندارد. این پول قبلی ما است که الان قدرت برداشت نداریم.

* فارغ از سمت تان از لحاظ سیاسی چشم انداز کشور را چگونه می‌بینید؟

ما اگر بتوانیم ثبات سیاسی و اجتماعی خود را خوب مدیریت کنیم و انتخاباتمان مقبول و گسترده با حضور فعالان و رای دهندگان برگزار شود، اگر انتخاباتی طبق قوانین و مقررات و سالم داشته باشیم، می‌توانیم کشور را از این مرحله عبوردهیم. البته این عبور ساده نیست و مثل گذشته با چشم انداز و فضای بهبود، فضاهایی خوشبینانه نیست، اما عبور می‌کند.

در کل چشم انداز کشور را مثبت می‌بینم. ظرفیت این کشور بسیار بالا است موقعیت‌های ممتازی دارد، فضای بین‌المللی شناور است و مشکلات اقتصادی مشکلات حادی است رقابت‌ها در دنیا بسیار بالا است. قدرت‌های اروپا و آمریکا با چالش‌های اساسی اقتصادی و درونی روبه‌رو هستند. بلوک بندی‌های دنیا جابه جا خواهند شد و قطب‌های جدید تثبیت خواهند شد. این قطب‌های تثبیتی قطب‌هایی هستند که همگرایی بیشتری با ما دارند.

* به نظر می‌آید حرف‌های شما درست است و ما باید بیش از راه حل‌های اقتصادی در مقطع فعلی دنبال راه حل‌های سیاسی باشیم.

انتخابات به ما ثبات و بهبود اداری و مدیریتی می‌بخشد پس از آن ما به بهبود فضای سیاسی داخلی و خارجی‌مان خواهیم پرداخت.این کلید اساسی حل مشکلاتمان خواهد بود. فضای جهانی هم کمک ما است به‌رغم ائتلاف‌ها و شبه ائتلاف‌هایی که ایجاد شده است، اما واقعیت این است که دنیا بسیار پر تنش شده و با اشکالات و چالش‌های بسیار جدی مواجه است.

کشوری با ظرفیت ما با هوشمندی و وفاق درونی و سیاست‌های صحیح با حفظ مواضع اصولی خود می‌تواند از این مرحله عبور کند. تصور من این است که ما نیاز به تعدیل ارزش‌هایمان هم نداریم و با حفظ اصول و مواضع و جایگاه می‌توانیم مقاصدمان را تامین کنیم.

در مورد مسائل سیاسی کشور در آستانه انتخابات، اکنون سه گروه مهم سیاسی داریم، یکی اصولگرایان منهای دولت، یکی دولتی‌ها و دیگری اصلاح طلبان که هر کدام پایگاه مردمی دارند.

*شما خط قرمزهایی را که برای برخی گروه‌ها گفته می‌شود تا کجا قبول دارید؟

من اشاره کردم که ما باید به انتخابات قانونمند، گسترده و آزاد پایبند باشیم. این آن وفاق را به وجود می‌آورد. طبعا اصلاح طلبان رکنی از این انتخابات هستند. اصلاح طلبان نباید خود را تحریم کنند؛ چرا که به ضرر خود آنها است، کمکی هم به حل مشکلات کشور نخواهد کرد. تاریخ کشور نشان می‌دهد که سهم اصلاح‌طلبان تا به امروز بیش از اصولگرایان در سطح عالی کشور بوده است. به نظر من قاعده بازی را به هم زدن خلاف انصافی است که تا به حال وجود داشته و به نحوی کم یا زیاد از آن متمتع بودند.

ما باید تلاش کنیم فضای انتخاباتی مان را سالم‌تر و شفاف‌تر کنیم و همه برای رسیدن به بلوغ انتخابات سیاسی تلاش کنیم. طبیعی است که فراز و فرودها و حساسیت‌ها هم هست ولی پیوسته تلاش شده که وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.

با قهر کردن و کنار کشیدن و مقابله کردن نه نظام انتخاباتی بهبود پیدا می‌کند و نه کسانی که در حاشیه می‌نشینند سودی خواهند برد.  منطق سیاسی می‌گوید که باید حضور فعال در جامعه داشته باشیم و تلاش کنیم تا مقاصد مدنظرمان را اجرایی کنیم. تجربه‌های انتخاباتی نشان داده که هر چه مثبت‌تر برخورد شده نتیجه هم به منافع آنها نزدیک‌تر شده و همچنین برعکس یعنی برخی با نظام انتخاباتی یا مشارکت سیاسی مقابله کرده‌اند برای اینکه به منافع بیشتری دست پیدا کنند اما عملا به تضعیف منافع شان منجر شده است. الان فضای سیاسی کشور برای حضور فعال همه گروه‌ها فراهم است.

*نظرتان راجع به طرح دولت وحدت ملی آقای‌هاشمی چیست؟

قبلا گفته ام که به قواعد انتخاباتی پایبند هستم. قواعد انتخاباتی رقابت می‌طلبد. بلوک بندی سیاسی باید شفاف باشد تا به بلوغ سیاسی برسیم.این امتزاج‌ها شفافیت‌ها را کاهش می‌دهد و قواعد بازی سیاسی را هم به هم می‌زند. رقابت یک اصل پذیرفته شده است و باید به آن احترام بگذاریم.

اجازه دهیم انتخاباتی با نشاط و کاملا واقعی شکل بگیرد. خوشبختانه در کشور هم اصلاح طلبان و هم اصولگرایان وهم گروه‌هایی خارج از این جناح‌ها قدرت مدیریت کشور را دارند. یعنی به اندازه کافی تیم و کادر داریم که می‌توانند کشور را اداره کنند. اگر گروه پیروز گروه عاقلی باشد باید از ظرفیت‌های گروه‌های دیگرهم بهره بگیرد. مدیریت را خودش به عهده بگیرد اما از ظرفیت دیگران کمک بگیرد.

* در بحث راه حل‌های غیر اقتصادی، بحث مذاکره با آمریکا هم هست که آقای احمدی نژاد مطرح کرده‌اند که بحث هسته‌ای، مساله‌ای بین ما و آمریکا است. به نظر می‌آید که صورت مساله درست است اما اینکه آیا با آمریکا مذاکره شود، چگونه مذاکره شود و... از نظر شما صورت مساله درست است و راه حل شما چیست؟

به نظرم این موضوع اختلافی است و به وفاق ضربه می‌زند. طرح این سوال‌ها و پاسخ به این سوال‌ها در این فضا خود اختلاف برانگیز است. مثل طرح دولت وحدت ملی. یعنی اگر موضوعی حتی به قصد وحدت و حل مساله سیاسی، موجب اخلال در وحدت سیاسی باشد باید از آن فاکتور بگیریم.

یکی از مشکلات اصلی و اساسی جمهوری اسلامی رابطه با آمریکا است. چه در حال تحریم و چه غیر تحریم. مساله آمریکا مساله تاریخی ما است. کشوری مثل ایران حق ندارد ریسک‌هایی بدون محاسبه و حرکت‌های احساسی و جهشی بدون چشم‌اندازی روشن داشته باشد.

* پس صورت مساله را قبول دارید؟

اصلا مساله اساسی ایران و یکی از موضوعات مهم نظام بین‌الملل امروز درباره رابطه ایران و آمریکا است.

ولی ما از این مسیری که حرکت کردیم اگر چیزهایی را از دست دهیم چیزهای بیشتری هم کسب می‌کنیم. ما باید بتوانیم منافعمان را با حفظ اصول و شخصیتمان تامین کنیم اگر ارزش‌ها و منافعمان در تعارض با آمریکا است باید دفاع از تعارض با آمریکا کنیم. امروز منافع باید حرف اول را بزنند نه ارتباطات. این اشتباه نشود یک موقع باید ما با یک کشوری کلا گارد داشته باشیم و اگر گاردمان را باز کنیم منافعمان را از دست می‌دهیم.

این گونه نیست که کسی یک فرمول قطعی طراحی کند که منافع جمهوری اسلامی با گارد باز شدن مذاکره و ایجاد ارتباط با آمریکا است. ما باید بگوییم که منافع ما چی هست با چه نوع مذاکره و ایجاد ارتباط با آمریکا تامین خواهد شد.ذبسیاری این بررسی و کالبدشکافی را جدی تعبیر نمی‌کنند و براساس یک تصویر کلی که آمریکا یک ابرقدرت است و باید با آن ارتباط برقرار کرد و این رابطه در جهت ایجاد منافع ما است، عمل می‌کنند. شاید این گونه هم باشد؛ اما من می‌خواهم این را بگویم که این مساله باید به درستی حلاجی شود تا تصمیمی گرفته شود که منافع نظام را تامین کند.

*چرا این بحث مطرح نمی‌شود؟

چون آن را سیاسی می‌کنیم. چندی پیش من مباحثه‌ای در انجمن مطالعات آمریکا داشتم. خلاصه‌ای از آن هم در سایت سازمان بازرسی موجود است.

*درخصوص طرح سوال از رییس‌جمهور، اکنون وقتی نمایندگان می‌خواهند از رییس‌جمهور سوال ‌کنند،  برخی می‌گویند: التهاب می‌شود. اینها وظایف قانونی است که باید انجام شود. آقای زارعی در تلویزیون آمده بود، می‌گفت مردم به ما می‌گویند اگر سوال بپرسید التهاب می‌شود. بعدا در نظر سنجی در آمد که 80درصد مردم می‌گویند سوال کنید.

آستانه تحملمان را آن قدر پایین آورده‌اند که نه کسی می‌تواند سوال بپرسد و نه دادگاه کسی را احضار کند. من دو سال طول کشید تا از پرونده‌هایی که دولت متهمم کرده بود، تبرئه شدم. به آقای محسنی اژه‌ای هم گفتم چرا این طوری بحث تبرئه من را مطرح کردی و باید می‌گفتی این موضوع دو سال و نیم پیش مطرح شده دو سال طول کشید و 4ماه پیش گفتند اتهام به پورمحمدی وارد نیست.

این گونه نبوده که من بروم پیش قاضی بگویم من قاضی تو هم قاضی به تبرئه من رای بده. به فضای انتخاباتی که نزدیک می‌شویم تخریب‌ها تشدید خواهد شد. ما رکورددار در جذب بدی‌های دیگران هستیم و ما تنها بخش بدی را انتخاب می‌کنیم. اتاق جنگ یعنی تخریب.چون با کسانی که پایه بدی را می‌گذارند برخورد نمی‌شود بقیه هم یاد می‌گیرند.چه کسی این پایه بد را در این مجادلات انتخاباتی شروع کرد؟

* قضاوت عمومی بیشتر علیه دولت کنونی است.

نه! دولت آقای خاتمی، پایه‌گذار این نوع انتخابات تخریبی است. چون آن‌ها دوستان و همکاران ما در وزارت اطلاعات بودند که استاد جنگ روانی بودند و رفتند در ستاد آقای خاتمی و آقای ناطق نوری را پایین آوردند.  در نظر سنجی نزدیک اسفند سال 75 آقای ناطق نوری 70 درصد رای داشت و آقای خاتمی 28 درصد، یک دفعه کاملا شیب برگشت به سمت آقای خاتمی، البته کمی از آن هم به خاطر عملکرد بد اطرافیان آقای ناطق بود. ولی بخش اعظمی از آن به خاطر شیوه تبلیغاتی و به خصوص تخریبی اطرافیان آقای خاتمی بود.

اکنون که با آن افراد برخورد شده است؛ اما با بقیه افراد که این رفتار تخریبی را داشتند، برخورد نشده است.

*با چه افرادی برخورد شد؟

به طور مثال مجلس ششم که کنار گذاشته شد و مدیران دولت آقای خاتمی هم که همه کنار گذاشته شدند و سراغ کارشان رفتند.

*وقتی آقای خاتمی پیروز شد به مدت هشت سال رییس‌جمهور بود.

اصلاحات با تخریب و تبلیغ ایجاد نمی‌شود. ولی دوستان مجلس ششم می‌خواستند با تبلیغات و فضاسازی به قول خودشان اصلاحات را ایجاد کنند. اصلاحات که با تخریب و تبلیغ ایجاد نمی‌شود.

*اکنون حامیان دولت مدعی هستند که بالای 51 درصد محبوبیت دارند و روزنامه ایران هم این نظرسنجی‌ها را منتشر کرده است. نظر شما درباره این نظرسنجی‌ها چیست؟

به جرات که نگفته‌اند این مطلب را! بلکه در نظرگیری‌هایی که انجام می‌دهند. خود دولت هم که نه، بلکه آقای احمدی نژاد این محبوبیت را دارد. ما خودمان الان واحد نظرسنجی اداری داریم و روی موضوعات اداری نظر سنجی می‌کنیم. مثلا آخرین نظر سنجیمان درباره مسکن مهر، بهداشت و درمان و ثبت اسناد بود.

*چرا این نظرسنجی‌هایتان را منتشر نمی‌کنید؟

اگر فضای سیاسی ملتهب نبود، حتما این نظرسنجی‌ها را منتشر می‌کردیم؛ چرا که معتقدم انتشارشان مفید است. اما می‌ترسیم برداشت‌های سیاسی شود؛ اما در نظرسنجی‌هایی که انجام شده است همچنان آقای احمدی نژاد را روی 35-30 درصد محبوبیت نشان می‌دهد. آنهایی که 50-40 درصد می‌گویند چندان نظرسنجی‌هایشان حقیقت ندارد. اگر در شرایط کنونی خود آقای احمدی نژاد مجاز به کاندیداتوری بود، 30 درصد محبوبیت داشت.

* آقای مشایی چقدر در این نظرسنجی‌ها محبوبیت دارد؟

محبوبیت آقای مشایی بالا نیست.

*روزنامه ایران که می‌گوید محبوبیتش بالا است.

خود آقای احمدی نژاد در میان طبقات پایین جامعه محبوب است.احمدی نژاد در حال از دست دادن پایگاه اجتماعی‌اش است  اما الان با این شرایط اقتصادی محبوبیتش رو به افول است و به دلیل تورم و گرانی که ایجاد شد در حال از دست دادن پایگاه اجتماعی‌اش است؛ اما در مورد آقای مشایی از این جهت که حرف‌هایی می‌زند که مردم می‌پسندند، این پایگاه برایش ایجاد خواهد شد. اما آقای مشایی بین کسانی پایگاه دارد که در آن حوزه آدم‌های قوی‌تر از مشایی هستند.

*ممکن است مشایی مجال حضور پیدا نکند؟

اینقدر آدم شناخته شده داریم که به حرف‌هایشان ملتزم هستند و آلودگی اقتصادی هم ندارند و می‌توانند رای بیشتری جذب کنند.

* مثلا چه کسانی؟

مثلا اصلاح طلبان یا تیپ‌هایی با گرایش‌های کارگزاران یا اصولگرایانی با کمی مزاج‌های روشنفکری که بخش زیادی از این آرا را می‌برند.

*برخی می‌گویند در اردوگاه اصلاح‌طلبان اگر آقای خاتمی نباشد فرد دیگری نمی‌تواند رای بیاورد.

شما دارید رای برنده را می‌گویید که بیاید بزند و ببرد. اگراینجوری است بگوییم آقای‌هاشمی هم بیاید.

*به نظرتان آقای‌هاشمی چقدر محبوبیت دارد؟

نمی‌دانم! البته نسبت به گذشته بهتر شده است اما فکر نمی‌کنم به 30درصد برسد. قبلا گفته‌ام که این سنتی که گذاشته‌اند در بخشی از کشورها کسانی که به ریاست‌جمهوری می‌رسند، دیگر حق بازگشت به انتخابات را ندارند بسیار خوب هست. این چیز بدی است که مثلا یک آقایی مثل آقای‌هاشمی رییس‌جمهور می‌شود، فرمانده جنگ بوده، رییس مجلس بوده، بعد رییس مجمع تشخیص مصلحت شده، چه کسی با ایشان می‌تواند مقابله کند؟ غیر از تخریب هیچ راه دیگری وجود ندارد که بتوانیم با ایشان رقابت کنیم.

یعنی در یک مبادله مثبت تا مادام العمر بالا می‌رود. یعنی آقای‌هاشمی دو دوره رییس‌جمهور می‌شود بعد یک دوره دست شاگردش می‌دهد و باز دوباره خودش می‌آید. چطور می‌شود که احمدی‌نژاد ناشناخته از پس آقای‌هاشمی با آن سابقه عظیم برمی‌آید. در چین آدمی که ده سال رییس‌جمهور شده دیگر مگر از قدرت پایین می‌آید و الان دولت را دست شاگرد چهارمش دادند و سه نسل هست که دارند می‌چرخانند.

حالا ما هر روز آقای خاتمی را تحریک می‌کنیم که با آقای‌هاشمی وارد انتخابات شوید. این کار درستی نیست.

الان هم که من این را بگویم می‌گویند چون پورمحمدی می‌خواهد رقیب شود می‌خواهد بزرگ‌تر‌ها را کنار بگذارد. خوب است بگویم که 8 سال پیش که آقای‌هاشمی به عنوان رقیب آمد از ایشان خواهش کردم که کاندیدا نشوند. گفتم شاگردان و نیروهایی را که تربیت کردید بالغ کنید و بگذارید وارد میدان شوند، این‌گونه بلوغ سیاسی را در کشور نهادینه کنید.

* به نظرتان گزینه دولت فعلی کیست؟ آیا آقای مشایی از سوی شورای نگهبان تایید می‌شود؟

با آنچه گفته شد نه. همان موقع هم که بحث بود که مشایی در مجلس نهم کاندید شود و رییس مجلس شود بهشان پیغام داده بودند که تایید نمی‌شود.

*آقای ثمره‌هاشمی چطور؟

او اگر کاندیدا شود، احتمالا تایید می‌شود.


ویدیو مرتبط :
جلیلی، هاشمی و مشایی آمدند /ثبت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پورمحمدی:احمد خاتمی کاندیدای ریاست جمهوری شود از او حمایت می کنم/ هاشمی نباید مقابل نظام بایستد



پورمحمدی در جمع طلاب کرمانی مقیم قم:

سیداحمد خاتمی کاندیدای ریاست جمهوری شود از او حمایت می کنم

هاشمی نباید مقابل نظام بایستد/در شرایط فتنه هستیم/در فتنه 88زیاد سخنرانی نمی کردیم تا نگویند از قبل حکم داده اید/بسیاری مردم به من می گویند آیا می دانید گرانی چقدر است؟/ مشایی و احمدی نژاد همدیگر را پذیرفته اند.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

ایلنا  : رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در پاسخ به پیشنهاد یکی از طلاب حوزه علمیه قم مبنی بر تلاش برای کاندیداتوری سیداحمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، اظهار داشت: شما ایشان را راضی کنید تا کاندیدا شوند و ما نیز از ایشان، پشتیبانی و حمایت می کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی، چهارشنبه شب در جمع طلاب و فضلای کرمانی مقیم قم، در محل سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، اظهار داشت: طلبگی موهبتی بزرگ است و به اندازه ای به این موضوع اعتقاد دارم که گاهی می گویم حاضرم همه چیز خود را بدهم اما دست از طلبگی بر ندارم.

وی با تأکید بر این که فرصت طلبگی، فرصتی تکرار نشدنی است، گفت: خوشبختانه مردم مسلمان ما متکی و وفادار به روحانیت هستند و با اعتمادی که به ما دارند، انتظار دارند، دین را آن گونه که هست به آن ها منتقل کنیم.

بسیاری از مشکلات فعلی، به دلیل ناآگاهی است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با تأکید بر این که باید در راه رشد علم و آگاهی فردی و اجتماعی گام برداریم، گفت: بسیاری از مشکلات امروز کشور به دلیل این است که آگاهی لازم برای برطرف کردن این مشکلات را ندارند.

وی افزود: امروز مردم، از ما روحانیون انتظار دارند در مسائل مختلف اعتقادی، فرهنگی، سیاسی و... به ایرادات، شبهات و اشکالات شان پاسخ دهیم.

ایران در ویترین دنیا قرار دارد

پورمحمدی با بیان این که خانم کیلینتون اخیرا گفته اند هر جا می رویم نشانی از جمهوری اسلامی می بینیم، گفت: این سخنان، نشان از آن دارد که جمهوری اسلامی به عنوان یک فکر و مدل در دنیا عرضه شده است، گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم این مدل به نام روحانیت گره خورده و از این رو می توان گفت که ما در ویترین توجهات دنیای امروز هستیم.

وی اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی در دنیا طرفداران بسیاری دارد و از ما انتظار دارند که برای امور مختلف آن ها راه حل ارائه کنیم.

در دولت و مجلس و قوه قضائیه بیشتر غیر روحانیون وجود دارند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: امروز در دولت، مجلس و حتی قوه قضائیه ما بیشتر غیر روحانیان وجود دارند اما با همه این حرف ها، انتظارات مردم متوجه ما روحانیت است و خواسته های خود را از ما مطالبه می کنند؛ البته بیراه هم نمی گویند چون عنوان می کنند ما به پشتوانه شما در مسیر انقلاب گام برداشتیم.

وی تصریح کرد: امروز نقشه دنیا تحت تأثیر اقدامات جمهوری اسلامی کشیده می شود چرا که نمی توانند نقش جمهوری اسلامی و عملکردهای آن را نادیده بگیرند.

مدار منسجم توطئه علیه جمهوری اسلامی وجود دارد

پورمحمدی با اشاره به تحریم های اخیر بر علیه جمهوری اسلامی گفت: این تحریم ها به خاطر مسئله هسته ای نیست، چرا که تحریم ها و فشارها در سال های قبل از مطرح شدن مسئله هسته ای نیز اعمال می شد.

وی تأکید کرد: ماجراجویی های غرب بر علیه جمهوری اسلامی به این خاطر است که ابتدا فکر می کردند ما به عنوان حکومت جمهوری اسلامی در مشکلات می مانیم و اصلا به پیش نمی رویم، اما امروز شاهدیم یک مدار منسجم توطئه بر علیه ما به کار گرفته شده تا ما را از پا در بیاورند.

وی گفت: در چنین شرایطی که شاهد فشار و دسیسه های دشمنان و به ویژه آمریکا هستیم، باید با یک چشم فضای داخلی خود را مدیریت کرده تا مشکلات مان را برطرف کنیم و با ظرفیت سازی که داریم جایگاه بین المللی خود را مستحکم تر کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در ادامه سخنان خود، به پرسش های حاضران در جلسه پاسخ گفت.

موسوی خوئینی ها عزلم کرد

پورمحمدی در پاسخ به این سؤال که نکات برجسته و مبهم در گذشته خود مخصوصا در زمان مسئولیت در وزارت اطلاعات را بیان کنید؟ به بیان تاریخچه ای از زندگی سیاسی خود به ویژه ایام سقوط رژیم شاه و سال های پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: زمانی که آقای موسوی خوئینی ها دادستان کل کشور شد، من در مسئولیت دادستانی مشهد بودم و البته قبل از آن نیز مسئولیت های مختلفی داشتم، اما به دلیل این که آقای موسوی خوئینی ها، ما را جزو نیروهای مقام معظم رهبری می دانستند، از این سمت عزلم کردند و به این ترتیب از دادستانی مشهد بیرون آمدم.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که آقای ری شهری به وزارت اطلاعات رفت، من را دعوت کرد تا به وزارت اطلاعات بروم و در آن جا مسئولیت ضد جاسوسی وزارت را به عهده گرفتم، تا این که امام از دنیا رفتند و آقا رهبر شدند؛ در همان دیدارهای ابتدایی، گزارش دستگیری ها و اقدامات وزارت اطلاعات را خدمت آقا ارائه کردیم، که ایشان دیدند و به بنده جایزه و لوح تقدیری دادند؛ یعنی در روزهای اول رهبری مقام معظم رهبری، به لوح تقدیر ایشان متنعم شدیم.

دیپلماسی پنهان کشور را مدیریت می کردم

پورمحمدی گفت: 1 سال و نیم نیز در مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات و 9 سال رئیس اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات بودم و به نوعی دیپلماسی پنهان کشور را مدیریت می کردم.

به همسرم بگویید برایش دعای طول عمر کردم

وی در پاسخ به سؤال یکی از طلاب مبنی بر این که آیا شما در فوت همسر خود دخیل بودید؟ گفت: نخیر، ایشان هنوز زنده هستند و انشاالله خداوند به ایشان طول عمر داده و البته امیدواریم این دعای ما به گوش ایشان برسد.پورمحمدی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از طلاب مبنی بر این که آیا شما در وزارت اطلاعات نیروی آقای هاشمی رفسنجانی بودید؟ و آیا این که گفته می شود یکی از کسانی که اجازه نمی داد به پرونده های مهدی هاشمی رسیدگی شود، شما بودید، صحت دارد؟ گفت: آن موقع که بنده در وزارت اطلاعات بودم، مهدی سنش کم بود؛ البته من هم در بخش داخلی وزارت نبودم.

از ابتدا سرباز آقای خامنه ای بودم

وی در ادامه پاسخ به سؤال فوق، با بیان این که بنده از ابتدا سرباز انقلاب بوده الان هم هستیم و همیشه جزو نیروها و سربازان مقام معظم رهبری مطرح می شدیم، خاطرنشان کرد: یک مقدار چپی ها و اصلاح طلب های امروزی، در زمان وزارت اطلاعات آقای ری شهری هنوز در وزارت بودند؛ زمانی بین ما بگو مگویی روی آقای خامنه ای صورت گرفت، که من با حالت عصبانیت گفتم ما در جریان تهمت هایی که به آیت الله بهشتی زده می شد سکوت کردیم و نتیجه اش آن شد اما اکنون نمی گذارم آقای خامنه ای، بهشتی دیگری شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، افزود: الحمدالله که خدا این نعمت را برای ما نگاه داشت تا امروز رهبری کشور دست ایشان باشد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا درست است که، در زمانی که نظام، قصد دستگیری مهدی هاشمی را داشت، شما به آقای هاشمی خبر دادید تا به پرونده مهدی رسیدگی نشود؟، گفت: این ها چیزهایی است که جدید می شنویم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سؤالی در مورد شایعات تخلفات مالی وزارت کشور در دوران وزیر کشوری خود، گفت: یک سری از پرسنل وزارت از طریق تعاونی وزارت کشور، درخواست وام کرده و نامه نوشتند که به استناد ماده 17 قانون داخلی وزارت، رئیس دستگاه می تواند برای پرسنل دستگاه، وام کوتاه مدت قرض الحسنه بدهد؛ این وام از معاونت عمرانی وزارت کشور تهیه و در اختیار تعاونی وزارت قرار گرفت که بعد از گذشت دوماه نامه ای به دست ما رسید که ما دو یا سه ماه دیگر نیز برای شروع بازپرداخت وام مهلت می خواهیم که پس از مدت کوتاهی از این امر، عزل شدیم.

20میلیارد وزارت کشور را اصلا ندیدم

وی تصریح کرد: متأسفانه وقتی که آدم مرزی نمی شناسد و بی تقوایی حاکم می شود، دیدیم که فلانی در تریبون رسمی اعلام کرد که وزیر قبلی 20میلیارد تومان از وزارت کشور برده و هنوز بر نگردانده است، در حالی که یک ریال از این پول را من ندیده ام.

مدیریت مدرسه علمیه کرمانی ها باید ولایی تر باشد

پورمحمدی در پاسخ به سؤالات متعدد طلاب کرمانی در خصوص وضعیت مدیریت مدرسه علمیه کرمانی ها در شهر قم، نیز گفت: این مدرسه متعلق به کرمانی هاست و البته معتقدم مدیرت این مدرسه باید ولایی تر باشد.

خاطرنشان می شود مدیریت این مدرسه در حال حاضر با حجت الاسلام و المسلمین کشمیری است و برخی از طلاب این مدرسه به دلیل نزدیکی وی با افرادی چون حجت الاسلام و المسلمین شیخ مجید انصاری، عنوان می کنند که باید مدیریت این مدرسه تغییر کند، اما از آن جایی که نیمی از سند ملکی این مدرسه علمیه به نام حجت الاسلام و المسلمین کشمیری است، این فشارها تا کنون نتیجه ای نداشته است.

سیداحمد خاتمی کاندیدا شود از او حمایت می کنم

پورمحمدی در ادامه پاسخ به سؤالات طلاب حاضر در جلسه در خصوص پیشنهاد یکی از حاضران مبنی بر این که اگر می خواهید وظیفه خود را در قبال کشور انجام دهید، در انتخابات ریاست جمهوری آینده کاندیدا نشده و کاری کنید که آیت الله سید احمد خاتمی کانیدا شود و از او حمایت کنید، گفت: شما ایشان را راضی کنید تا کاندیدا شوند و ما نیز از ایشان حمایت می کنیم، اما بعید می دانم ایشان حاضر باشند نعمت حوزه، منبر، تحقیق و روضه را به 10 تا ریاست جمهوری بدهند؛ ایشان یک روحانی اثر بخش در جامعه هستند اما با این حال شما ایشان راضی شان کنید ما از ایشان پشتیبانی می کنیم.

دوبار رهبری نگذاشت از وزارت کشور عزل شوم

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که مگر مشکل بین شما و احمدی نژاد چه بود که حضرت آقا وارد عمل شد؟ گفت: اولین بار که به من گفتند از وزارت کشور استعفا بده، ده ماه از عمر مسئولیت من در وزارت کشور گذشته بود که پاسخ دادم این که شخصا استعفا دهم برای من بد است؛ استعفا دهم چون می گویند مگر ناموفق بودی که من نبودم.

گفتم با این حال شما دو خط بنویس که نباش، من نیستم؛ گفتم برای من بد است که از مسئولیت فرار کنم، مگر این که آقا بفرماید؛ در آن جا زنگ زدم خدمت مقام معظم رهبری و عرض کردم داستان این طور شد، که ایشان گفتند محکم سر جایت بمان و به هیچ کس هم هیچ نگو؛ به همین دلیل این موضوع را حتی به معاونین و خانواده و بستگانم نیز نگفتم و در جای خود ایستادیم؛ بار دومی که می خواستند مرا بردارند، خودم نمی دانستم اما آقا نگذاشتند، اما دفعه سوم که موجب عزلم شود، قبل از این که بگویند و کسی متوجه شود این کار را انجام دادند و آقا نیز، دیگر کاری نکردند.

هاشمی نباید مقابل نظام بایستد

پورمحمدی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر این که رابطه شما با آقای هاشمی رفسنجانی چگونه است؟ گفت: آقای هاشمی رفسنجانی همشهری ماست؛ می دانید خانواده هاشمی و خانواده پورمحمدی، در کرمان با هم رقیب هستیم؛ ما شناخته می شویم به ولایی بودن، و آن ها نیز به گونه ای دیگر شناخته می شوند؛ البته آن ها نه این که ولایی نباشند، اما به گونه ای خاص شناخته می شوند.

وی اضافه کرد: معتقدم آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان نیروی انقلاب، رئیس جمهور، فرمانده جنگ و... خدماتی را به کشور داشته و ما نیز در دولت آقای هاشمی می دویدیم و ایشان هم خیلی جاها از ما حمایت می کردند؛ عقیده دارم آقای هاشمی سرمایه ای برای انقلاب بودند و باید این سرمایه از کف انقلاب نرود و البته در برابر انقلاب نایستد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: این مسئله مهمی است؛ البته انتقاد سر جایش و ما می توانیم انتقاد داشته باشیم و می توانیم نظر کسی را قبول نکنیم، اما دلیل ندارد به کسی بی احترامی و حتاکی کنیم؛ یعنی کاری نکنیم جبهه انقلاب شقه شقه شده و سرمایه های انقلاب در مقابل هم بایستند که این وضعیت هزینه اش بسیار سنگین است؛ باید به رهبر نگاه کرده و سرمایه های نظام را حفظ کنیم.

در فتنه 88زیاد سخنرانی نمی کردیم تا نگویند از قبل حکم داده اید

وی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر این که نقش شما در فتنه 88چه بود؟ گفت: این گونه سؤال کردن خوب نیست؛ خیلی ها در انقلاب چوب خورده و سیلی خوردند، اما من در سیلی خوردن برای انقلاب شناسنامه دار هستم. 33 سال در انقلاب سرباز بودم و دویدم و انشاالله این سربازی بماند؛ خوشبختانه در هر روز که در انقلاب بودم، پرونده دارم و در جایی ثبت شده است؛ در سایت های ضد انقلاب هم هزاران صفحه علیه من مطلب دارند و این گونه حرف زدن دون شأن بنده است.

پورمحمدی افزود: البته اگر بپرسند در فتنه 88 چه کردید؟ بهتر است؛ ما در فتنه 88 مسئول تدبیر کارها بودیم، و جدی هم ایستادیم؛ بعضی ها وظیفه شان سخنرانی کردن بود، اما چون ما در دستگاه قضایی بودیم، نباید خیلی حرف می زدیم تا بگویند شما از قبل حکم پرونده ها را دادید؛ سعی کردیم کار مان را جدی انجام دهیم.

از مدعیان ریاست جمهوری فعلی اطلاعات خارجی ام بیشتر است

وی در ادامه در پاسخ به سؤال طلبه ای دیگر مبنی بر این که اگر شما کاندیدای ریاست جمهوری شوید، با اطلاعات کم خود در عرصه خارجی چه می کنید؟ گفت: بنده از مدعیان امروز ریاست جمهوری اگر اطلاعات خارجی ام بیشتر نباشد کمتر نیست.

از روز اول انقلاب، بدون فتنه نبودیم

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در ادامه در پاسخ به دغدغه های یکی از طلاب مبنی بر اوضاع نابسمان اقتصادی کشور گفت: ما در نظام جمهوری اسلامی ایران، از روز اول انقلاب بدون فتنه و دشمنی نبودیم و روزی نداریم که از توطئه دشمنان خبری نباشد.

وی افزود: وقتی ادعای تقلب در انتخابات 88 مطرح و هیجان هایی ضد مصالح کشور تولید شد، بستری برای دشمن و ایادی فتنه فراهم آمد و آن چه شد که دیدیم؛ این فضایی بود که در فتنه شد و ما وظیفه داشتیم آن را خاموش کنیم.

بسیاری مردم به من می گفتند آیا می دانید گرانی چقدر است؟

پورمحمدی با تأکید بر این که فتنه تمام شدنی نیست، گفت: بنده قبل از این که برای سخنرانی به این سالن بیایم، به حرم حضرت معصومه(س) رفتم و در آن جا کلی آدم به من گفتند می دانی گرانی چقدر است؟ می دانید مردم در مشکلات اقتصادی به سر می برند؟ طلبه ای به من اصرار می کرد که پاسخ دهید که آیا رهبری از این موضوع گرانی ها خبر دارند یا نه؟ می پرسیدند چرا آقا تدبیر نمی کند؟ من هم پاسخ دادم که کار دست دولتمردان است.

در شرایط فتنه هستیم

وی تصریح کرد: اصلا دشمن همین را می خواهد که فشار بیاورد و مردم عاصی شوند؛ پس اکنون نیز در شرایط فتنه هستیم؛ یعنی ما الان در فتنه به سر می بریم و هر لحظه احتمال دارد اتفاق و بلوایی به راه بیافتد.

در حال بررسی شرایط کاندیداتوری هستم

پورمحمدی در پاسخ به احتمال کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: در این مسیر هستم، و در حال رایزنی، گفت وگو، صحبت و ارزیابی وضعیت، تا به تصمیم لازم رسیده و نظر نهایی خود را به دست بیاورم؛ این مسئولیتی سنگین است که باید با شرایط خاص خود در آن وارد شده و موفق شوم؛ قطعا اگر به تصمیم برسم باید اعلام کنم و کارهایش را تعقیب خواهم کرد.

برخی اعمال احمدی نژاد چیزی غیر از ولایت مداری را نشان می دهد

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص دولت احمدی نژاد و ولایت مداری آن گفت: نیت خوان نیستم و نیت خوانی نمی کنم؛ ایشان می گوید ولایت مدار هستم اما برخی اعمالش چیز دیگری را نشان می دهد.

پورمحمدی افزود: دولت در بخش هایی مثبت عمل کرده و در بخش هایی منفی بود؛ به خصوص در حوزه های اقتصادی عملکرد دولت خوب نیست، چنان که در حوزه فرهنگی و دیپلماسی وضعیت خوبی نداشت.

مشایی و احمدی نژاد همدیگر را پذیرفته اند

وی در پاسخ به سؤال طلبه ای دیگر مبنی بر این که نقش آقای مشایی در دولت و رابطه اش با احمدی نژاد؟ گفت: به نظر بنده هر دو این ها هم دیگر را پذیرفتند؛ بنده جمله ادبی و رمانتیک نمی گویم اما این امر واقعیت است؛ آن ها اعتقادات، باور، سبک، سیاق هم را قبول داشته و به هم دیگر اعتماد کامل دارند.

حکم جدید احمدی نژاد به مشایی، حکم نبود، اردتنامه بود

رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با اشاره به سمت جدید مشایی در دبیرخانه جنبش عدم تعهد، گفت: تا کنون جنبش عدم تعهد دبیرخانه نداشت، اما آقای احمدی نژاد، مشایی را مسئول این کار کرد؛ به نظرم این حکم بیش از آن که حکم باشد، مانیفست و ارادتنامه ای بود که احمدی نژاد باید صادر می کرد تا موضع وفاداری رئیس جمهور را به مشایی نشان می داد؛ آن ها یکدیگر را باور و به همدیگر اعتماد کامل دارند.

وی در پایان در مورد احتمال کاندیداتوری مشایی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن چه که از برخی بزرگوران شورای نگهبان مطلع هستیم، می گویند با این وضعیت مشایی تأیید نمی شود، اما اگر چیز دیگری بشود، نمی دانیم./ایلنا