اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پنج دیدگاه درباره ورود زنان به ورزشگاه ها


ورود زنان به ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات ورزشی آقایان، از آن دست موضوعات چالش‌برانگیز است. برخی می‌گویند باید آزاد باشد، برخی می‌گویند باید با اعمال محدودیت‌هایی، قانونی شود، برخی معتقدند اساساً چنین کاری نباید انجام شود و اصلاً بانوان را چه به ورزشگاه رفتن و تشویق کردن تیم آقایان!

خبرگزاری ایسنا: ورود زنان به ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات ورزشی آقایان، از آن دست موضوعات چالش‌برانگیز است. برخی می‌گویند باید آزاد باشد، برخی می‌گویند باید با اعمال محدودیت‌هایی، قانونی شود، برخی معتقدند اساساً چنین کاری نباید انجام شود و اصلاً بانوان را چه به ورزشگاه رفتن و تشویق کردن تیم آقایان! و برخی هم سکوت کرده‌اند که مبادا مخالفتی کنند و جایگاه و پایگاهشان در بین مردم را از دست بدهند.

«شبکه مجازی آستان» با این مقدمه، آورده است: مخالفان، استدلال فرهنگی و مذهبی می‌آورند و ورود زنان به ورزشگاه را در حد اشاعه منکرات می‌دانند. موافقان نیز آن را حقی برای زنان و دختران قلمداد می‌کنند و به چند تجربه پیشین حضور زنان در ورزشگاه‌ها اشاره دارند که حاشیه خاصی در پی نداشت و می‌گویند دیدید که اگر این موضوع عادی شود، فرهنگش هم همراهش می‌آورد. همین چند وقت پیش بود که خانم‌های طرفدار بسکتبال در ورزشگاه حضور یافتند و حاشیه‌ساز هم نشد. از طرف دیگر، عده‌ای ناشناس چند روز قبل اطلاعیه‌ای علیه احتمال حضور زنان در استادیوم بویژه در جریان مسابقات لیگ جهانی والیبال منتشر کردند که فارغ از موافقت یا مخالفت با آن، می‌توان آن را مصداق اقدامات خودسرانه و توهین‌آمیز دانست. در رابطه با این موضوع چالش‌برانگیز، با چند صاحبنظر گفت‌وگو کرده‌ایم.

محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی

منع حضور بانوان در ورزشگاه‌ها جایگاه قانونی ندارد


منع حضور بانوان در ورزشگاه‌ها جایگاه قانونی ندارد و هیچ نهاد قانونگذاری هم آن را منع نکرده است. هیچ سازمان صاحب صلاحیتی هم ضابطه ای در این باره مدون نکرده و صرفا بر اساس برخی سلایق است که از مراجع ذی‌نفوذ شکل گرفته است. بنابراین این موانع که خلاف قانون اساسی است و حقوق ملت را تضییع می کند باید برداشته شود. دولت، مجلس و نهادهای جامعه مدنی هم باید به این سمت حرکت کنند که این گونه قواعدی را که مبنای شرعی، فرهنگی و حقوقی ندارند، برچینند.

مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری

می‌توان زمینه را برای حضور بانوان فراهم کرد


من معتقدم اگر موازین شرعی در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها رعایت شود، ایرادی ندارد. گرچه محیط فرهنگی ورزشگاه‌ها مناسب نیست ولی از نظر شرعی می شود برخی قواعد را رعایت کرد و زمینه را برای حضور بانوان فراهم ساخت.

محسن کوهکن، دبیرکل جمعیت نمایندگان ادوار

بانوان می‌توانند در یک فضای اخلاقی به ورزشگاه بروند


من موافق این هستم که بانوان در یک فضای اخلاقی حساب شده در ورزشگاه‌ها حضور یابند زیرا محیط ورزشگاه‌ها برخی اوقات نامناسب است و ما باید حرمت انسانی بانوان را نگه داریم. دغدغه مخالفان حضور بانوان در ورزشگاه‌ها نیز مناسب ساختن فضای عمومی ورزشگاه‌ها و جلوگیری از هتک حرمت بانوان است و اگر کار فرهنگی در این زمینه انجام شود، حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیز ایرادی ندارد.

حجت‌الاسلام محمد زارع فومنی، دبیرکل حزب مردمی اصلاحات ایران زمین

اشکال شرعی دارد


این موضوع باید به دقت حلاجی شود. حضور بانوان در ورزشگاه‌ها اگر برای دیدن ورزش بانوان باشد ایرادی ندارد ولی اگر برای دیدن نامحرم باشد، اشکال شرعی دارد.

فاطمه راکعی، فعال زنان

حق طبیعی است و زن و مرد نمی‌شناسد


حضور در ورزشگاه‌ها حق طبیعی و انسانی است که زن و مرد نمی شناسد و خارج از ضوابط شرعی و قانونی هم نیست. این مساله از نظر اصول قانونی نیز منعی ندارد. شرع و قانون این حق را از زنان سلب نکرده‌اند و من متاسفم که نهادها و گروه‌های خاصی می‌خواهند به اسم قوانین جمهوری اسلامی از حقوق طبیعی انسان‌ها جلوگیری کنند. اگر هم مشکلات فرهنگی در ورزشگاه‌ها پیش می‌آید به نظر من این مساله ناشی از قصور مسئولان کشور است، نه زنان و مردان.


ویدیو مرتبط :
امضای مجوز ورود زنان به ورزشگاه ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دیدگاه فائزه هاشمی درباره علت ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها




 اخبار اجتماعی - دیدگاه فائزه هاشمی درباره علت ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها

یک کاری را از ابتدا اشتباه انجام دادند و الان در آن مانده‌اند و نمی‌خواهند کم بیاورند، به همین علت بدون هیچ دلیل و منطقی روی این قضیه پافشاری می‌کنند. بنا است که هر چیزی که ملت را شاد کند، مانع شوند.

برای حضور نداشتن زنان در ورزشگاه‌ها هر مسئولی دلیلی را ذکر می‌کند که هیچ کدام قانع‌کننده و منطقی نیست. دلایل ذکر شده آنقدر کلی هستند که نمی‌توان با استناد به آنها برای از میان برداشتن موانع قدمی برداشت. در آستانه بازی‌های لیگ جهانی والیبال که در تهران دنبال می‌شود، پایگاه خبری تحلیلی پویش در گفتگو  با فائزه هاشمی رفسنجانی مدیرمسئول سابق روزنامه زن، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم و رئیس فدراسیون اسلامی ورزش زنان دلایل حضور نداشتن زنان در ورزشگاه‌ها را بررسی کرده است.

اخبار,اخبار اجتماعی, حضور زنان در ورزشگاه‌ها


خانم هاشمی آیا ضرورتی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها احساس می‌شود؟
به نظر من برعکس باید سوال کرد و پرسید که چرا باید زنان وارد ورزشگاه‌ها نشوند. چراکه حضور زنان در ورزشگاه یک مساله طبیعی است. جامعه از زن و مرد تشکیل شده و به طور طبیعی زن و مرد باید همه جا حضور داشته باشند. اینکه مانع حضور یک بخش از جامعه در ورزشگاه‌ها شویم جای سوال دارد نه برعکس آن.

چرا در حال حاضر زنان امکان ورود به ورزشگاه‌ها را ندارند؟
من فکر می‌کنم برخورد با این قضیه برخورد سیاسی است تا برخورد مذهبی یا منع شرعی. یک کاری را از ابتدا اشتباه انجام دادند و الان در آن مانده‌اند و نمی‌خواهند کم بیاورند. به همین علت بدون هیچ دلیل و منطقی روی این قضیه پافشاری می‌کنند. اگر توجیه شرعی برای آن اعلام کنند هم نمی‌تواند درست باشد. هیچ یک از کشورهای اسلامی منعی برای این قضیه ندارند و نمی‌شود که فقط ما اسلام را بفهمیم و هیچ کشور دیگری قضیه را متوجه نشود. دومین موضوع این است که اگر تیمی از کشور ما در مسابقاتی حضور داشته باشد. به طور مثال هنگام حضور تیم فوتبال ایران در برزیل، معمولاً سفارت ایران در آن کشور، ایرانیان حاضر را برای تشویق تیم ساماندهی می‌کند و زنان را نیز به ورزشگاه می‌برند. بنابراین اگر منع شرعی دارد چگونه است که در یک کشور دیگر این منع وجود ندارد و فقط در ایران چنین مانعی وجود دارد و این برنامه‌ای است که از طرف سفارت همیشه و در همه دوران‌ها انجام می‌شود. اگر مشکل فرهنگی-اجتماعی است،

 

با توجه به حرف‌های بد گفته شده در ورزشگاه‌ها، بی‌اخلاقی‌ها و درگیری‌هایی که صورت می‌گیرد حضور زنان باعث می‌شود محیط تلطیف شود و مردانی که در ورزشگاه‌ها هستند خیلی از مسائل را رعایت خواهند کرد و اینجا حضور زنان در ورزشگاه‌ها اثر مثبت نیز دارد. کاری که نیروی انتظامی و بخش‌های مختلف حکومت نتوانسته‌اند انجام دهند و استادیوم‌ها را آرام کنند، حضور خانم‌ها این کار را انجام خواهد داد. یک دلیل دیگری که من شنیده‌ام این است که سرویس‌های بهداشتی آماده نیست، مگر خود آقایان از این سرویس‌های بهداشتی استفاده نمی‌کنند. ضمن اینکه می‌توانند سرویس‌های بهداشتی را آماده کنند.

 

30 سال از انقلاب گذشته است ما هنوز نتوانسته‌ایم سرویس بهداشتی ورزشگاه‌ها را آماده کنیم تا زنان بتوانند وارد ورزشگاه‌ها شوند؟! من فکر می‌کنم بیشتر این حرف‌ها بهانه‌جویی است و دلیل خاصی وجود ندارد. همچنین قرار است جام جهانی را در سینماها پخش کنند، اما اجازه حضوز زنان را نمی‌دهند. اگر دلیل آخر را مدنظر قرار دهیم یعنی در سینماها نیز سرویس بهداشتی‌ها آماده نیست؟! یا اینکه خانم‌ها و آقایان با هم تا به حال به سینما نرفته‌اند که ما می‌خواهیم این قضیه را برای جام جهانی متوقف کنیم؟ بنابراین کلیه دلایل برای ورود پیدا نکردن زنان به ورزشگاه‌ها بی‌منطق است.

چرا در مقطعی زنان توانستند وارد ورزشگاه‌ها برای تماشای والیبال شوند و اکنون این اجازه را ندارند؟
تصمیم‌گیری برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها از جمله مسابقات والیبال دست مجموعه دولت یا فدراسیون‌ها نیست. جای دیگری یا شاید شورای تامین است که برای چنین موضوعی تصمیم می‌گیرد. وقتی منطق درست و اصولی برای تصمیمات نباشد اینطور می‌شود که یک‌بار اجازه داده می‌شود و چند بار مانع می‌شوند. به هر حال بنا است که هر چیزی که ملت را شاد کند، مانع شوند و این هم از همین موارد است، انگار بقای آنها به اینگونه چیزهاست.

چه نهادی مانع حضور زنان در ورزشگاه‌ می‌شود و برای رفع این موضوع باید چه اقدامی انجام داد؟
تا جایی که می‌دانم دولت و تشکیلات ورزش نقش تعیین‌کننده ندارند. شاید یکی از آنها همان شورای فوق باشد. بنابراین احتمال می‌دهم شورای تامین استان علی‌رغم اینکه در استانداری شکل می‌گیرد اما دلیل آنکه بخش عمده اعضای آن از بخش‌های دیگر حاکمیت غیر از دولت هستند این تصمیمات را بگیرد. در این زمینه منع قانونی برای حضور زنان نداریم و حتی مصلحت حضور زنان در ورزشگاه‌ها مثبت است و اگر تصمیم‌گیری درستی صورت گیرد و عقلا تصمیم‌گیری  کنند حضور آنها تائید بر مصلحت است نه خلاف مصلحت. به نظر من تنگ‌نظری است و این قضیه معمولاً برای مخالفت با دولت‌هاست.
اخبار  اجتماعی - سلام نو