اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پشت پرده افشاگری درباره تحقیق و تفحص از بنیاد شهید



اخبار,اخبار سیاسی, تحقیق و تفحص از بنیاد شهید

مخالفان رسانه ای شدن این گزارش ذکر اسامی از قبیل «سلطان شکر» یا هر فرد دیگری در این زمینه را عملی غیر قانونی دانسته و معتقدند این اقدام قابل پیگرد قانونی است.

تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به دلیل اقدامات غیر قانونی برخی اعضا، تلاش برخی افراد برای انحراف روند کار چه در داخل و چه از خارج مجلس، تطمیع برخی از اعضای تیم کارشناسی و ... باعث شد که سرانجام خوبی نداشته باشد و نشان می دهد دست هایی در پشت قضیه وجود دارد.

به گزارش  عصر خبر، تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران 2 سال پیش در مجلس مصوب و با تشکیل هیئت کار آن آغاز شد و اکنون بعد از گذشت 2 سال هنوز گزارش آن در کمیسیون اجتماعی مجلس مصوب نشد و تکلیف آن مشخص نیست.

طبق آئین نامه داخلی مجلس هیئت تحقیق و تفحص مجلس باید ظرف شش ماه و در صورت نیاز با تمدید یک دوره شش ماه دیگر، کار خود را به اتمام و گزارش آنرا به کمیسیون مربوطه و سپس به هیئت رئیسه مجلس ارجاع تا در صحن مجلس قرائت شود.

ظاهرا این گزارش به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع شد اما به رغم گذشت پنج ماه هنوز در این کمیسیون نهایی نشده است.

در این تحقیق و تفحص بین اعضا اختلافاتی وجود دارد که یکی از موضوعات و موارد اختلافات، شبکه‌های اقتصادی بنیاد شهید از جمله سازمان اقتصادی کوثر و بانک دی است.

ظاهرا در روند تحقیق و تفحص اسنادی بدست اعضا می رسد که برخی از این اسناد درست نبوده و اعضای هیئت با دعوت از مسئولین سازمان ها و نهادها در خصوص این اسناد توضیح می خواهند که بعضا ثابت می شود این اسناد صحت ندارد.

در همین راستا در خصوص بانک دی و سازمان اقتصادی کوثر که زیر مجموعه این بنیاد هستند، همین اتفاق افتاده است.

بر اساس اطلاع خبرنگار ما مسئولین سازمان های اقتصادی بنیاد در جلسات هیئت تحقیق و تفحص حاضر شده و به دفاع از خود پرداختند.

اختلافات اعضای این هیئت به حدی جدی است که امیر خجسته رئیس این هیئت قبل از طی مراحل قانونی و نهایی شدن گزارش در کمیسیون اجتماعی بعنوان رئیس تحقیق و تفحص، در مصاحبه هایی به افشاگری دست زده و حتی نام متخلفین ذکر شده در گزارش را اعلام کرد.

رد پای سلطان شکر و برخی افراد در پرونده، بازگشت سرمایه‌های میلیاردی به بنیاد پس از انجام تحقیق، وجود سرنخ‌های فساد و شبکه های مفسد اقتصادی و دست‌هایی پشت پرده، افشاگری در خصوص دست‌های مخوف، 2 سال با فراز و نشیب‌های بسیار زیاد، قرائت نشدن گزارش هیئت در کمیسیون اجتماعی با گذشت 5 ماه، تطمیع افراد از طریق شبکه‌های اقتصادی جهت توقف کار و اخراج برخی از افراد دخیل در روند تحقیق و تفحص به دلیل تحت تاثیر این شبکه ها قرار گرفتند، 2 فرصت نیم ساعته کمیسیون اجتماعی به اعضای تحقیق برای ارائه گزارش، برگزاری جلسه اعضا با لاریجانی ریاست مجلس و همچنین نواب هیأت رئیسه مجلس، رسیدن به 30 هزار برگ سند، تهیه 500 صفحه گزارش تبدیل آن به 40 صفحه و در نهایت جمع بندی در 14 صفحه، عزل افراد مسئله‌دار در این بنیاد، ممانعت زیاد سازمان اقتصادی کوثر برای تحقیق و تلاش برای اصلاح و یا جابه‌جایی اسناد، تلاش برخی افراد در داخل و خارج از مجلس برای عدم قرائت این گزارش از جمله مواردی است که خجسته در مصاحبه های خود آنها را بیان کرده است.

اما در مقابل این اظهارات، برخی از اعضای هیئت تحقیق و تفحص معتقدند که مصاحبه های وی کار را پیچیده و روند کار را با مشکل مواجه کرده است.

عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس و فاطمه آلیا نماینده تهران که عضو این تحقیق و تفخص هستند، در مصاحبه های به انتقاد از خجسته داختند و آنرا خلاف قانون دانستند.

این نمایندگان معتقدند که آقای خجسته در جلسات هیئت تحقیق و تفحص تاکید می کرد تا افراد از رسانه ای کردن موارد تحقیق و تفحص خودداری کنند تا گزارش در کمیسیون اجتماعی مصوب و سپس به هیئت رئیسه ارجاع تا در صحن مجلس قرائت شود اما خودش با چند رسانه مصاحبه و برخلاف آئین نامه داخلی مجلس مطالب گزارش را رسانه ای کرد.

این نمایندگان تاکید دارند که مسئولین سازمان هایی که خجسته از آنها بعنوان متخلف یاد کرده باید در جلسات تحقیق و تفحص حضور یافته و به دفاع از خودشان بپردازند و گزارش تحقیق و تفحص باید مستند باشد.

این نمایندگان با انتقاد از روند تحقیق و تفحص تاکید دارند که مباحث مطرح شده در این زمینه تنها توسط گروه کارشناسی بدون اینکه کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران به طور کامل در جریان امور قرار گیرد، پیگیری شد و پیش رفت.

مخالفان رسانه ای شدن این گزارش ذکر اسامی از قبیل «سلطان شکر» یا هر فرد دیگری در این زمینه را عملی غیر قانونی دانسته و معتقدند این اقدام قابل پیگرد قانونی است.

این نمایندگان معتقدند تیم کارشناسی ابتدا گزارشی 500 مفصل ارائه که تائید نشد، گزارش دیگری را ارائه کرد که گزارش دوم را نیز پس گرفته و در نهایت گزارشی14 صفحه ای را تحویل دادند.
در هر حال تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران با مشکلات عدیده ای روبرو شده و سرانجام خوبی نداشته است.

اختلافات اعضا این هیئت نشان می دهد که این گزارش در پیچ و خم های زیادی گیر کرده و معلوم نیست چه سرانجامی در انتظار این تحقیق و تفحص است.


 اخبار سیاسی  -  عصرخبر


ویدیو مرتبط :
نطق جنجالی رییس هیات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید ۹۴/۹/۳

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش های تازه و جنجالی به پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید



دلیل احضار زریبافان به دادگاه,اختلاس‌های میلیاردی

واکنش های تازه و جنجالی به پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید

«اختلاس‌های میلیاردی» عنوانی که در چند سال اخیر زیاد به گوشمان خورده است، از چندهزاری تا چند میلیاردی. مردادماه سال 91 خبر اختلاس میلیاردی در بانک دی منتشر شد. بانکی که سهامدار اصلی‌اش بنیادشهید بود.

 رقم اختلاس در ابتدا 15 میلیارد عنوان شد اما مسعود زریبافان، رئیس وقت بنیادشهید در دولت دهم رقم واقعی اخلاس را 6 میلیارد عنوان کرد. پس از انتشار این اخبار و با ارسال شکایت‌های متعدد از سوی جامعه ایثارگران به مجلس بالاخره در خردادماه سال جاری و درست در بحبوحه انتخابات طرح تحقیق و تفحص با امضای 60 نفر از نمایندگان به کمیسیون اجتماعی مجلس تقدیم شد.

 

نمایندگان مجلس در آن برهه موضوع اختلاس در بانک دی و همچنین عدم پرداخت مطالبات ایثارگران را علت تحقیق و تفحص از بنیادشهید اعلام کردند.

 

امیر خجسته، رئیس کمیته تحقیق و تفحص نیز اعلام داشت که 90 نفر از نمایندگان به‌طور جدی پیگیر تشکیل کمیته تحقیق و تفحص بودند همزمان با انتشار این اخبار حسن خسروآبادی، رئیس روابط عمومی بنیادشهید در اول تیرماه سال 92 اعلام داشت که آماده مناظره با نمایندگان مجلس است و تاکید کرد: مدیران بنیاد از انجام این کار که قطعا موجب روشن شدن حقایق، وسعت خدمات و پاکی عمل مدیران و کارکنان خدوم، زحمتکش و بی‌ادعای بنیاد که غالبا از خانواده معظم شهدا و ایثارگران هستند، استقبال می‌کند.

 

وی با انتقاد تند از نمایندگان مجلس که در مصاحبه‌های خود به موضوع اختلاس در بنیاد شهید اشاره کرده بودند، گفت که ایراد این سخنان بار حقوقی و قضایی دارد. زریبافان نیز در گفت‌وگوهای مکرر از سلامت و صحت عملکردهای خود و تیم مدیریتی‌اش در بنیادشهید خبر می‌داد و نمایندگان مجلس نیز نظری مخالف وی داشتند، 17 تیرماه مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ضمن اعلام تصویب طرح تحقیق و تفحص در صحن علنی اعلام داشت که از هفته بعد و با پایان تعطیلات تابستانی اولین جلسه کمیته تحقیق و تفحص برگزار خواهد شد.

 

وی با ابراز تاسف عمیق از رفتار مسئولان بنیاد شهید با اشاره به حضور نمایندگان این نهاد در مجلس گفت: آنان به جای پاسخ‌دهی منطقی و قانونی به سوالات نمایندگان به گزارش کار خود پرداخته و پاسخ قانع‌کننده‌ای ارائه نکردند. مسئولان این سازمان با لابی‌گری، سعی داشتند نمایندگان را از این تصمیم خود منصرف سازند و در این مسیر به دنبال فرافکنی و اتلاف وقت بودند. پس از پایان تعطیلات و تشکیل جلسه کمیته تحقیق و تفحص کار کمیته روند قانونی خود را طی می‌کرد تا آنکه در تاریخ سه‌شنبه 5 شهریورماه موضوع روندی تازه به خود گرفت. در گزارش آرمان آمده است:

جدال در رسانه ملی و بر روی آنتن زنده
صبح آن روز سه‌شنبه مسعود زریبافان، رئیس پیشین بنیاد شهید روی آنتن شبکه خبر آمد و با عصبانیت ضمن آنکه به مجری برنامه حمله کرده و عنوان داشت که وی با جنجال دوباره مطرح کردن خود است عنوان داشت که از این مجری و از نمایندگان پیگیر تحقیق و تفحص شکایت خواهد کرد و عنوان داشت که اظهارات نمایندگان امکان پیگیری حقوقی دارد وی با انتقاد از یکی از نمایندگان پیگیر طرح گفت: ایشان ﺧﻮدﺷﺎن ﻣﺘﺨﻠﻒ هستند ﭼﺮاﮐﻪ وی در زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺻﻨﺪﻟﯽ ﻣﺠﻠﺲ تکیه زدﻧﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺸﺎور از بنیاد شهید هم ﺣﻘﻮق درﯾﺎﻓﺖ ﮐﺮده‌اﻧﺪ و ﻣﻦ ﺗﺎﮐﻨﻮن این ﻣﺴﺌﻠﻪ را بازگو نکرده بودم.

 

زریبافان که قصد کوتاه آمدن نداشت با حمله رو به جلو، نمایندگان مجلس را که پیگیر موضوع تحقیق و تفحص بودند محکوم و عنوان کرد اینها خودشان متخلف هستند و اگر کاستی بوده در کمبود بودجه بنیاد بوده و ما مخالفتی با تحقیق و تفحص نداریم و من تخلفات این افراد را رو می‌کنم تا برای حضور مجدد در مجلس با مشکل بربخورند.

 

این اظهارات بلافاصله با موجی از پاسخ‌ها روبه‌رو شد. جعفرزاده نماینده مجلس که زریبافان از وی نام برده بود در پاسخ به اظهارات رئیس وقت بنیاد شهید گفت: من از ایشان به محاکم قانونی شکایت می‌کنم و اگر این تهمت‌ها که ایشان مطرح کرده واقعیت داشت چرا تاکنون مطرح نکرده است.

 

وی در ادامه هم گفت: ﻣﺎ در جریان تحقیق و ﺗﻔﺤﺺ ٨٠ ﻣﻮرد ﺗﺨﻠﻒ در بنیاد شهید یافته‌ایم ﮐﻪ آن را ﺑﻪ ﻣﺤﺎﮐﻢ ﻗﻀﺎﯾﯽ اراﺋﻪ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ. امیر خجسته، رئیس کمیته تحقیق و تفحص نیز در پاسخ به زریبافان گفت ایشان همواره اعلام می‌کند که در جریان تحقیق کمک می‌کند و هراسی ازاین موضوع ندارد اما اکنون به نمایندگان تهمت می‌زند. وی با اشاره به ماده 217 آئین‌نامه داخلی مجلس گفت دستگاه‌های اجرایی و قضایی موظف به همکاری در جریان تحقیق و تفحص هستند و اگر همکاری نکنند متخلف‌اند.

 

وی همچنین تاکید کرد که این اولین‌بار نبوده و در جریان تحقیق بارها با تهمت و افترا و تهدید برخی نمایندگان را از این کار منصرف کرده‌اند اما ما پیگیر خواهیم بود. نکته آنکه در همان برهه اعلام شد که کمیته‌های پنج‌گانه‌‌ای مامور رسیدگی به تمامی پرونده‌های بنیادشهید شده و قصد دارند برای اولین بار در تاریخ مجلس 6 ماه این پرونده را به نتیجه برسانند.

زریبافان به دادگاه فراخوانده شده است
پس از اظهارنظرهای پرشمار پیرامون تحقیق و تفحص در بنیادشهید که اوج آن را در نیمه اول شهریورماه شاهد بودیم و شمار از نمایندگان به موضوع تخلفات در زمان ریاست زریبافان در بنیاد شهید اشاره کردند این موضوع پس از آن چندان برد رسانه‌‌ای نیافت تا آنکه روز گذشته رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیادشهید یعنی امیر خجسته در گفت‌وگو با تسنیم عنوان کرد: اعضای کمیته‌های مختلف تحقیق و تفحص مشغول بررسی فساد مالی در بنیاد شهید هستند ولی ما نمی‌خواهیم که فضا ملتهب شود.

 

حتی دادگاه آقای زریبافان را احضار کرد، اما او حضور پیدا نکرد. وی در برابر پرسش خبرنگار که علت احضار وی را مسائل مالی عنوان کرد، پاسخ می‌دهد: علت احضار وی مسائل مختلف بوده و آقای علیزاده قاضی پرونده وی را به دادگاه کارکنان دولت فراخواند. وی همچنین تصریح می‌دارد: موضوعی که مهم است این است که فعلا در شروع کار اوضاع جامعه نباید ملتهب شود و آرامشی وجود داشته باشد.

 

درحال حاضر تیم‌ها درحال استقرار هستند و ما به‌طور قطع باید با متخلفان برخورد کنیم که درسی برای آینده باشد. این را بدانید ما در این تحقیق و تفحص از کوچک‌ترین مساله‌ای اغماض نمی‌کنیم.

موضوع احضارم به دادگاه صحت ندارد
پس از انتشار سخنان امیر خجسته، رئیس کمیسیون تحقیق و تفحص از بنیادشهید، مسعود زریبافان رئیس پیشین بنیاد این موضوع را رد کرده و عنوان داشت: فکر می‌کنم براساس آن صحبتی که در شبکه خبر داشتم، آقای جعفرزاده تصمیم گرفتند شکایت کنند.

 

چنین چیزی نبوده و البته اگر چنین درخواستی صورت بگیرد، قبل از آن دادگاه برای ارائه توضیحات از ما دعوت می‌کند که چنین چیزی نیز نبوده است.

 

زریبافان در ادامه سخنانش اظهارات جالبی را مطرح می‌کند و می‌گوید فردی که در بنیاد شهید همدان بود و از امکانات بنیاد در موضوع انتخابات مجلس استفاده می‌کرد بارها با تذکر من روبه‌رو شد و پس از آنکه وی توجهی به این تذکرات نکرد من وی را عزل کردم و پس از آنکه آن فرد به مجلس رفت از بنده خواست که مدیرکل خود و معاون توسعه استان را که در جریان تخلفات ایشان بوده را عزل کنم و بلافاصله بنده هیاتی را به سرپرستی قائم‌مقامم به آن استان فرستادم و آنها در گزارش خود اعلام کردند که این آقایان نه‌تنها در کار خود تخلفی ندارد، بلکه در کار خود بسیار جدی و پرتلاش هستند و لذا من نیز جواب صریح به وی دادم که ایرادی در کار مدیرکل‌ام نمی‌بینم.

 

با این پاسخ بنده به فرد مذکور ایشان از بنده دلخور شدند و بلافاصله موضوع تحقیق و تفحص را مطرح کردند. محور این قضیه مدیران متخلف بنیاد بودند که توسط من برکنار شدند. یا اینکه قبل از من توسط آقای دهقان برکنار شده بودند.

 

وی همچنین تصریح می‌دارد که اعلام 80 فقره تخلف قبل از اینکه کار کمیته تحقیق پایان یابد قانونی نیست. وی همچنین با دفاع از اظهاراتش در صدا و سیما می‌گوید افراد وقتی در انتخابات می‌آیند باید از سمت‌هایشان استعفا بدهند درحالی که ایشان حقوق مشاورت را تا روز ورود به مجلس دریافت می‌کرده است.

 

وی درخصوص اختلاس در بانک دی هم می‌گوید این موسسه زیر نظر بانک مرکزی است و ما هم خود شکایت کرده و پیگیر حقوق ایثارگران بودیم. زریبافان همچنین از طرح شکایت خود از جعفرزاده هم خبر می‌دهد. حال باید منتظر ماند و دید این پرونده پر و پیمان بنیادشهید در دولت دهم به کجا خواهد انجامید./خرداد