اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پشت پرده آزمایش برنج های هندی



اخبار,اخبار اجتماعی ,برنج هندی

 

اخبار اجتماعی - پشت پرده آزمایش برنج های هندی

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: در جلسه امروز نتایج آزمایش نمونه های برنج هندی در مجلس شورای اسلامی مشخص و اعلام می شود.

حسن تأمینی لیچانی در گفت و گو با خانه ملت،در پاسخ به اعلام نتایج آزمایش نمونه های برنج هندی در آزمایشگاه وزارت بهداشت و درمان گفت: درخصوص بررسی نتایج آزمایش نمونه هایی از برنج هندی روز یک شنبه (18 اسفندماه) با تیم 18 نفره اعزامی به هندوستان در مجلس شورای اسلامی جلسه ای خواهیم داشت.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:در جلسه فردا علاوه بر محمدحسین قربانی،حسن تأمینی، مقداد نجف‌نژاد و رحمت الله نوروزی، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و بخش آزمایشگاهی و کنترل کیفیت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی حضور دارند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: در جلسه روز یکشنبه ( 18 اسفندماه) نتایج آزمایش نمونه های برنج هندی  در مجلس شورای اسلامی مشخص و بررسی می شود.

قربانی؛ برنجی  همراه با خود نیاوردیم
محمد حسین قربانی ،یکی دیگر اعضای هیات ایرانی علی رغم اظهارات دیگر همکاران خود، اعلام به عدم آوردن نمونه هایی از برنج هندی به کشور کرد و در این زمینه، گفت:به هیچ عنوان برنجی به عنوان نمونه از کارخانه های فرآوری برنج هندی به ایران آورده نشده است که بخواهیم در انتظار نتایج آزمایش نمونه های برنج هندی در آزمایشگاه وزارت بهداشت و درمان باشیم.

نماینده مردم آستانه ‌اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه آوردن نمونه های برنجی از خط تولید برنج 9 کارخانه فرآوری برنج هندی به منظور بررسی از نظر بهداشتی،کذب محض است، تصریح کرد:در سفر به هندوستان 4 اصل حائز اهمیت بود اول اینکه مقدار واردات برنج کنترل شود و بر اساس استانداردها و نیاز کشور وارد شود، دوم اینکه برنج از استان های پاک و غیر آلوده و شناسنامه دارشده از سوی وزارت جهاد کشاورزی هند، ثبت سفارش به کشور شود که براساس الگوی خاک و برنج شناسی کشور هند حدود 5 استان کشور خود را پاک اعلام کرده است سوم اینکه برنج هایی مجوز ورود به ایران دارند که از استاندارد ایران پیروری کند که استاندارد ایران از استاندارد اروپا هم سختگیرانه‌تر است و چهارم اینکه مرکزی در محل ثبت سفارش برای نمونه برداری و آزمایش و کد دهی برنجهای وارداتی تشکیل شود که برنج های وارداتی سالم و پاک با کد شناسایی وارد کشور شوند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، در پاسخ به این سوال که مگر جلسه 5 اسفندماه 92 در سازمان غذا و دارو در راستای اعلام نتایج آزمایش نمونه های برنج هندی در آزمایشگاه وزارت بهداشت و درمان نبود؟ اظهار داشت: در جلسه روز دوشنبه 5 اسفند ماه فقط در خصوص بررسی این 4 اصل با دیگر اعضای هیئت ایرانی تشکیل جلسه دادیم.

قربانی؛ امضای مصوبات کمیسیون فقط با من است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت:همکاران باید بدانند که مسئولیت کمیسیون و امضای مصوبات کمیسیون فقط با من است و مصوباتی قابلیت خبری و پیگیری دارند که فقط به امضای من باشد به همین جهت آوردن نمونه های برنج از خط تولید برنج 9 کارخانه فرآوری برنج هندی به منظور بررسی از نظر بهداشتی،کذب محض است.

عملیات فرآوری دو کارخانه مشکوک اعلام شد
 چندی پیش رحمت الله نوروزی در خصوص جلسه 5 اسفند ماه 92 گفت: درخصوص اعلام نتایج آزمایش برنج های هندی از محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر و عضو کمیسیون بهداشت و درمان، حسن تامینی نماینده رشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان، مقداد نجف‌نژاد نماینده بابلسر و فریدون‌کنار عضو کمیسیون برنامه و بودجه، ورحمت الله نوروزی نماینده علی آباد کتول و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس،نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و بخش آزمایشگاهی و کنترل کیفیت سازمان غذا و دارو در سازمان غذا و دارو دعوت شد.

در این جلسه،سازمان غذا و دارو از نظر وضعیت کیفی فعالیت هفت مورد ازکارخانه فرآوری برنج هندی را بدون مشکل و فعالیت دو مورد دیگر را مشکوک اعلام کرد که برای ارتقای وضعیت کیفی تذکر کتبی به این دو کارخانه فرآوری برنج هندی داده شد.

با توجه به اینکه هنوز نتایج آزمایشات به صورت کامل مشخص نشده است به همین علت نمی توان نام این برنج ها را ذکر کرد اما پس از جمع بندی کامل نتایج آزمایشات در آزمایشگاه وزارت بهداشت  و ارسال گزارش به سازمان غذا و دارو، در اسرع وقت نتایج آزمایش و نام نمونه های برنج 9 کارخانه فرآوری برنج هندی ابلاغ می شود.

این افراد با چه بودجه ای به هند رفته اند؟
مهرداد بائوج لاهوتی، در این خصوص گفت: تنها سوالی که من دارم این است که این افراد با چه بودجه ای به این سفر رفته اند؟ اگر با هزینه دولت و مجلس رفته اند به طور حتم کار را به درستی انجام می دهند و حامی کشاورزان هستند اما اگر با هزینه واردکنندگان و دلالان برنج رفته اند آیا می توانند غیر از منافع دلالان در خصوص منافع دیگری اظهار نظر کنند بی شک نمی توانند حافظ منافع ملی باشند.

گفتنی است؛باتوجه به واردات بیش تر برنج به کشور از سوی هند و بحث آلودگی این نوع برنج ها، در ماه گذشته چند نفر از نمایندگان کمیسیون کشاورزی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و مسئولان ذی ربط از جمله سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی برای بررسی برنج هندی به کشور هند سفر کردند.

در این سفر از 9 کارخانهفرآوری برنج هندی بازدید به عمل آمد و نمونه های برنجی از خط تولید برنج این 9 کارخانه به منظور بررسی از نظر بهداشتی به ایران آورده شد و تاکنون جهت آزمایش و بررسی در آزمایشگاه وزارت بهداشت و درمان هستند که نتایج آزمایشات برنج نمونه برداری شده در تأیید صلاحیت و عدم تأیید صلاحیت واحد فرآوری برنج های هندی کمک می کند.

اخبار اجتماعی - خانه ملت

 


ویدیو مرتبط :
برنج هندی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پشت‌ پرده‌ واردات گوشت بوفالوی هندی


گوشت بوفالوی هندی، پرونده‌ای که هر روز فصلی جدید برایش باز می‌شود؛ ناهماهنگی بین دستگاه‌های نظارتی، اتهامات، مخالفت‌های پشت پرده برخی مسئولان و ... را به همراه داشت اما نهایتا مشخص نشد وارد شدنش به کشور مجاز است یا ممنوع!

خبرگزاری ایسنا: گوشت بوفالوی هندی، پرونده‌ای که هر روز فصلی جدید برایش باز می‌شود؛ ناهماهنگی بین دستگاه‌های نظارتی، اتهامات، مخالفت‌های پشت پرده برخی مسئولان و ... را به همراه داشت اما نهایتا مشخص نشد وارد شدنش به کشور مجاز است یا ممنوع!

درحالی که سازمان دامپزشکی به عنوان متولی نظارت بر فرآورده‌های خام دامی از "صدور مجوز برای واردات گوشت بوفالوی هندی" خبر داده بود و البته پس از آن در سکوت کامل فرورفت، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که "هنوز مجوزی برای واردات این محصول صادر نشده است".

ایران سالانه حدود 800 تا 900 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند که تامین کننده حدود 90 درصد نیاز کشور است و برای تکمیل نیاز 10 درصدی بازار داخلی همواره دست به دامان واردات گوشت از کشورهایی مانند برزیل و هند می‌شود اما حالا حاشیه‌های واردات گوشت برزیلی تقریبا فراموش شده و بوفالوی هندی افکار عمومی را به خود جلب کرده است، چراکه از طرفی گفته می‌شود گوشت بوفالوی هندی آلوده است و از سوی دیگر کیفیت آن را برای مصرف مستقیم یا غیر مستقیم پایین می‌دانند.

گرچه در همان ابتدا مهدی خلج - رییس سازمان دامپزشکی - درباره گوشت بوفالوی هندی و صدور مجوز برای واردات آن گفته بود " مجوز واردات گوشت بوفالو فقط برای تولید فرآورده‌های گوشتی حرارت‌دیده صادر شده است و متخلفانی که در سال‌های گذشته آن را وارد چرخه مصرف مستقیم کرده‌اند در لیست سیاه قرار گرفته‌اند".

اما سوال اینجاست اگر این گوشت برای مصرف مستقیم مخاطراتی دارد، چرا برای مصارف غیر مستقیم مانند سوسیس وکالباس حرارت‌دیده مجاز است و اگر برای فرآورده‌های گوشتی حرارت‌دیده مجاز است چرا گوشت چرخ‌کرده شدن بوفالوی هندی برای برخی واردکنندگان تخلف محسوب شده و در سال پای‌شان را به پرونده قضایی و دادگاه کشانده است؟!

گرچه شاید به گفته خلج گوشت بوفالوی هندی پس از حرارت‌دیدن در کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی مخاطرات بهداشتی‌اش به حداقل می‌رسد یا از بین می‌رود، اما چرا باید برای تامین نیاز 10 درصدی کشور به گوشت قرمز دست به دامان بوفالوی هندی مبهمی شویم که مشخص نیست بعدها چه پیامدهایی برای بهداشت عمومی و سلامت جامعه دارد.

و جالب‌تر اینکه در آخرین خبرها اظهارات محمود فتاح الجنان - مدیرکل امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی - منتشر شده که اعلام کرده "در خصوص خرید گوشت بوفالو برای کارخانجات سوسیس و کالباس در سال های گذشته مجوز صادر شده بود اما هیچگونه مجوزی در سال جاری برای واردات صادر نشده و واردات این محصول برای مصارف صنعتی و فرآورده‌های گوشتی حرارت‌ دیده (مانند سوسیس و کالباس) محدود شده است".

البته پیش از این رییس سازمان دامپزشکی درباره‌ واردات گوشت بوفالو گفته بود طی سال گذشته واردات گوشت بوفالو از هند به حداقل ممکن رسید که عمدتا مربوط به مجوزهای سال 1392 بوده است اما در پایان سال گذشته به تصویب رسید که مقدار محدودی گوشت بوفالو از هند برای مصارف صنعتی و فرآورده‌های گوشتی حرارت‌دیده (مانند سوسیس و کالباس) به کشور وارد شود.

به گفته خلج در سال جاری مجوز برای 850 تن گوشت بوفالوی هندی صادر شده است در حالی که در برهه‌ای سالانه 200 هزار تن گوشت از 80 کشور مختلف وارد می‌شد که سهم هند بسیار بیشتر از این میزان بود؛ به گونه‌ای که در سال‌های گذشته آمار واردات 5000 تنی و بیشتر از آن برای گوشت بوفالوی هندی ثبت شده است.

اما باز هم این سوال مطرح می‌شود که اگر گوشت بوفالوی هندی مخاطره‌ای برای سلامت جامعه ایجاد نمی‌کند چرا طی سال گذشته با نظارت سازمان دامپزشکی واردات این محصول به حداقل ممکن رسیده است؟!

تهمت‌های وارد‌کنندگان و سکوت سازمان دامپزشکی

پرده‌ دیگر از این داستان به تهمت‌هایی بر می‌گردد که وارد‌کنندگان و صاحبان صنایع فرآورده گوشتی به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی وارد‌ کردند که البته با سکوت کامل مسئولان این وزارتخانه مواجه شده است و انگار کسی نمی‌خواهد از خود به جایگاه قانونی‌اش دفاع کند.

محمد موسوی - رییس اتحادیه فرآورده‌های گوشتی - با بیان این‌که 25 درصد گوشت وارداتی کشور از طریق هند تامین می‌شود، گفت: از زمانی که بحث آلودگی‌ گوشت‌های هندی مطرح شده، قیمت گوشت برزیلی به عنوان جایگزین افزایش یافته و به 25 هزار تومان رسیده است.

به گفته وی در چندین نوبت از وزارت جهاد کشاورزی که امر تولید و تدوین برنامه صنایع تبدیلی را در اختیار دارد، درخواست کردیم جلسه‌ای داشته باشیم ولی این امر محیا نشد و حدس ما این است که رانت‌خواران رابطه بهتری با وزارتخانه دارند چرا که راهی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با این صنعت در پیش گرفته‌اند امیدی برای رفع مشکلات ما باقی نگذاشته است.

گرچه علی رغم اعلام خبر مجوز واردات گوشت بوفالوی هندی و مشکل نداشتن سلامت و کیفیت آن از سوی رییس سازمان دامپزشکی، رییس اتحادیه فرآورده‌های گوشتی و البته چند کارخانه فرآورده‌ گوشتی دیگر نیز می‌گویند طبق گفته سازمان دامپزشکی گوشت‌ بوفالو نباید به کشور وارد شود و در این میان مشخص نیست کدام اظهار نظر را باید باور کنیم و بوفالوی هندی ممنوع است یا آزاد؟!

با این اوصاف سازمان دامپزشکی به عنوان متولی نظارت بر فرآورده‌های خام دامی بهتر است تکلیف واردکنندگان، مردم و رسانه‌ها را مشخص کند و ممنوعیت یا آزاد بودن واردات گوشت بوفالو را اعلام کند.