اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پسته صادراتی نصف قیمت داخلی!


در حالی که قیمت هر کیلوگرم پسته صادراتی در بازار داخلی حدود ۵۰ هزار تومان و قیمت دیگر انواع آن از ۳۵ هزار تا بیش از ۴۰ هزار تومان متفاوت است، پسته صادراتی ایران نصف قیمت بازار داخلی به کشورهای مختلف صادر شده است

خبرگزاری ایسنا: در حالی که قیمت هر کیلوگرم پسته صادراتی در بازار داخلی حدود ۵۰ هزار تومان و قیمت دیگر انواع آن از ۳۵ هزار تا بیش از ۴۰ هزار تومان متفاوت است، پسته صادراتی ایران نصف قیمت بازار داخلی به کشورهای مختلف صادر شده است.

انواع پسته خندان درجه یک مانند اکبری، احمدآقایی و... در بازار داخلی کیلویی حدود ۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود و قیمت انواع پسته درجه یک صادراتی حدود ۵۰ هزار تومان است که البته در بسته‌بندی‌ها و برندهای خاص به حدود ۷۰ هزار تومان هم می‌رسد.

این در حالی است که بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در بهار امسال ۲۰ هزار و ۱۰۰ تن انواع پسته خندان به ارزش حدود ۱۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که قیمت هر کیلوگرم آن برای این مشتریان خارجی ۸.۴ دلار معادل حدود ۲۵ هزار تومان بوده است.

البته قیمت پسته ایرانی در بازارهای صادراتی نسبت به بهار سال گذشته یک دهم دلار معادل حدود ۳۰۰ تومان افزایش یافته و جالب‌تر اینکه میزان صادرات این محصول طی سه ماهه نخست امسال هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است.

گرچه تفاوت قیمت پسته ایرانی در بازارهای صادراتی و داخلی موضوع چندان تازه‌ای نیست و سال‌های گذشته هم سابقه داشته است اما دیگر انواع پسته نیز شامل این تبعیض می‌شود چرا که در حال حاضر هر کیلوگرم پسته‌ریز یا ناخندان در بازار داخلی از بیش از ۲۵ هزار تومان تا حدود ۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود درحالی طی سه ماهه نخست امسال ۳۷۰۰ تن پسته ناخندان (دهان بسته) به ارزش ۲۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار صادر شده که قیمت متوسط هر کیلوگرم ازاین محصول ۷.۳ دلار معادل ۲۲ هزار تومان است.

همچنین ۴۱۰۰ تن مغز پسته به ارزش ۶۶ میلون و ۷۰۰ هزار دلار و قیمت متوسط کیلویی ۴۹ هزار تومان صادر شده است در حالی که هر کیلوگرم مغز پسته در بازار داخلی ۸۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان عرضه می‌شود البته خلال پسته هم که در بازار داخلی حدود ۱۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد در بهار امسال کیلویی حدود ۸۸ هزار تومان به دست مشتریان خارجی رسیده است.


ویدیو مرتبط :
قیمت سیب درختی صادراتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت تخم‌مرغ صادراتی نصف شد



اخبار,اخبار اقتصادی,تخم‌مرغ

رییس اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخم‌گذار از کاهش بیش از 50 درصدی قیمت تخم‌مرغ در بازارهای صادراتی مانند عراق پس از بازگشایی مجددشان خبر داد.

رضا کاظمی در گفت‌وگو ایسنا اظهار کرد: صادرات تخم‌مرغ به عراق آزاد شد اما در روزهای ابتدایی تاجران عراقی قیمت تخم‌مرغ ایران را به کیلویی حدود 3000 تومان کاهش داده‌ بودند در حالی که پیش از شایعه ناشی از شیوع آنفلوآنزای مرغی در ایران، تخم‌مرغ کیلویی 7000 تومان به عراق صادر می‌شد.

وی افزود: پس از این وضعیت که مشتریان عراقی تصور می‌کردند پس از آزادسازی تجارت ایران و عراق در زمینه محصولات پروتئینی، تخم‌مرغ ایرانی در بازارشان سرازیر می‌شود که بازار صادراتی تخم‌مرغ کنترل و محدود شد و باعث شد قیمت این محصول در بازار عراق به کیلویی حدود 3500 تومان برسد.

رییس اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخم‌گذار تصریح کرد: با توجه به ارتباط و تعامل مثبت دو کشور ایران و عراق به نظر می‌رسد سفارت‌خانه‌های دو کشور باید در زمینه بهبود وضعیت بازار صادراتی تخم‌مرغ همکاری بیشتری داشته باشند.

به گفته کاظمی بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته از هزینه‌های تولید و قیمت تمام شده منطقی تخم‌مرغ، در شرایط کنونی هر کیلو گرم از این محصول در بازارهای صادراتی مانند عراق نباید کمتر از 4800 تا 4900 تومان باشد.

صادرات تخم‌مرغ ممنوعه ترکیه به عراق به نام اوکراین!
وی اظهار کرد: از آنجا که صادرات محصولات پروتئینی از ترکیه به عراق به دلیل وجود آنفلوآنزای طیور در این کشور همچنان ممنوع است، تخم‌مرغ از این کشور بارگیری می‌شود و در اربیل عراق با تعویض کارتن‌های بسته بندی به نام تخم مرغ اوکراین به بازار عراق وارد می‌شود.

رییس اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخم‌گذار تصریح کرد: شیوع آنفلوآنزای طیور و شایعات منتشر شده پس از آن در کشور میلیارد‌ها تومان خسارت و زیان به مرغداران وارد کرد که گویا همچنان نیز ادامه دارد.

اخبار اقتصادی - ایسنا