اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پرونده یک سوال دیگر از ظریف هم بسته شد



اخبار,اخبار سیاسی ,وزیر امور خارجه ایران

 

اخبار سیاسی - پرونده یک سوال دیگر از ظریف هم بسته شد

وزیر امور خارجه می‌گوید در مدت هشت ماه مسئولیتش تا امروز، بیش از هر وزیر امور خارجه دیگری به مجلس احضار شده است، و حالا در آستانه یک سفر خارجی دیگر محمد جواد ظریف مجبور شده است به استقبال نطق‌های غرا طراحان سوال از خود برود.

در اعلام اولیه دستور گفته شد که گزارش چهار مورد سوال مشترک 46 نفر، 23 نفر، 5 نفر از نمایندگان و حمید رسایی از وزیر امور خارجه قرائت خواهد شد، قبلا بارها وزیر امور خارجه برای پاسخ گویی به سوال‌هایی که امروز سرانجام به صحن مجلس رسید در جلسات کمیسیون حاضر شده بود اما، وقتی که سوالات همان‌ها بود و بعید به نظر می‌رسید ظریف بخواهد تغییر موضعی چنان آشکار داشته باشد که بتواند این گروه نمایندگان ناراضی، سخندان و قاطع را راضی کند احتمال یک کارت زرد دیگر برای دولت وجود داشت.

به گزارش ایسنا سوال‌های دنباله‌دار از وزیر امور خارجه امروز به یک فصل جدید رسید، طرح چهار سوال از وزیر، همزمان در یک جلسه، زمینه را برای روشن‌تر شدن مرزبندی‌ها استدلال‌های برخی جریان‌ها در مجلس بازتر کرد.

نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در آغاز جلسه سوال از وزیر امور خارجه با اشاره به این که وزیر چندین بار در کمیسون حاضر شده و در مورد موضوعات مورد سوال توضیح داده است، گفت که نمایندگان طراح سوال هنوز از پاسخ‌های وزیر قانع نشده‌اند و سوال‌های طرح شده را «در محور حفظ آرمان‌های انقلاب» دانست؛ متن سوال‌ها را قرائت و بر مواضع مجلس در مورد نپذیرفتن توضیحات آقای ظریف تاکید کرد.

سوال اول، در مورد مصاحبه وزیر با شبکه خبری ای.بی.سی، در جریان سفر هیات دولت به آمریکا بود، سوال کنندگان با پخش بخشی از فیلم مصاحبه به زبان انگلیسی که با فریادهای اعتراض نمایندگان هم همراه شد، و بعد از آن پخش بخشی از فیلم یکی از سخنرانی‌های رهبری که در آن بر غیر واقعی بودن موضوع هولوکاست تاکید شده بود، ظریف را به دورغ گویی در دولت راست گویان متهم کردند.

سوال دوم، به مصاحبه وزیر با شبکه دو آلمان در جریان سفر به داووس پرداخت، که در آن خبرنگار از وزیر پرسیده بود که «آیا ظریف حاضر است گامی فراتر برود و اعلام کند که دولت اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد یا نه؟» طراحان سوال مدعی شدند که پاسخ ظریف به این سوال، کافی نبوده است.

وزیر امور خارجه در پاسخ خبرنگار، گفته است که موضع به رسمیت شناختن اسرائیل باید از سوی فلسطینیان حل شود، «این وظیفه ما نیست که اسرائیل را به رسمیت بشناسیم یا نه این موضوع باید از سوی فلسطینان به رسمیت شناخته شود.» اما سوال نمایندگان طراح در ادامه گامی به جلو رفت و نماینده طراحان سوال با اشاره به بازتاب‌های مطبوعاتی این مصاحبه آقای وزیر گفت: حقیقت جمهوری اسلامی این است که ما هر جا گروهی با اسرائیل مقابله کند، از آن‌ها حمایت خواهیم کرد، شما در چینین شرایطی وزیر شده اید، و باید با همین منطق در جهان حاضر شوید، اگر شانه‌های شما توان تحمل این بار را ندارد، بگویید تا فکر دیگری بکنیم. ناتانیاهو بعد از این اظهارات شما گفته است که از رییس جمهور ایران با من تماس بگیرد با او مذاکره خواهم کرد، و از او خواهم خواست که تهدید به نابودی اسرائیل را متوقف کند؛ چنین حرف‌هایی هیچ وقت سابقه نداشته است.

بعد از این اظهارات تند سردار جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی، از تریبون مجلس، ظریف برای دو سوال اول توضیحاتی ارائه داد.

«جمهوری اسلامی ایران مستقل مقتدر و با ثبات است اما فعالیت تبلیغاتی و سیاسی انجام می‌شود تا چنین القا شود ایران تهدید منطقه و خطر صلح و امنیت است، تا بتوانند از این راه به اهداف شوم خود برسند، وضع تحریم‌ها و تهدید‌ها در سایه این فضاسازی تبلیغاتی، همگی مهم ترین عامل اقتدار ملی ما را هدف گرفته و تلاش می کند استقامت مردم را بشکند. دولت تدبیر تلاش می کند این طرح را به شکست بکشاند، وزارت خارجه در چنین فضایی وظیفه مقابله با تهدیدها را به عهده دارد، تلاش من و همکارانم، همواره این بود که با این فضا سازی بین المللی که جهت محدود کردن اقتدار ملی است قاطعانه برخورد کنیم و اجازه ندهیم تبلیغات ایران را مخل امنیت و یا تهدید منطقه‌ای جلوه دهد.»

تا زمانی که مسوولیت وزارت را به عهده دارم، نمی گذارم پروژه امنیتی سازی ایران از طریق بهانه واهی انکار هولوکاست محقق شود. ما با قدرت و صلابت و با تکیه بر فرهنگ غنی مردم که با نژاد پرستی و نسل کشی آلوده نیست، به مبارزه با انکار هولوکاست ادامه می‌دهیم و به دیگران اجازه نمی‌دهیم با مظلوم نمایی، هراس‌افکنی کنند. محمد جواد ظریف

« من تا زمانی که مسوولیت وزارت را به عهده دارم، نمی گذارم پروژه امنیتی سازی ایران از طریق بهانه واهی انکار هولوکاست محقق شود. ما با قدرت و صلابت و با تکیه بر فرهنگ غنی مردم که با نژاد پرستی و نسل کشی آلوده نیست، به مبارزه با انکار هولوکاست ادامه می دهیم و به دیگران اجازه نمی دهیم با مظلوم نمایی، هراس افکنی کنند.»

«نتایاهو معرکه می گیرد که ایران منکر هولوکاست است و می خواهد هولوکاست دیگری بسازد، اما ایران و ایرانی مأمن و ملجا اقلیت‌ها بوده است و همواره به همه ادیان احترام می گذارد، با یهودی ستیزی و نسل کشی بیگانه است، تبلیغات دروغین و جعلی،صرفا پوشش جنایت علیه فلسطین است، رژیم صهیونیستی با پوشش ظلمی که دیگران به او کرده‌اند به فلسطیان ظلم می‌کند.»

وزیر امور خارجه در ادامه با انتقاد از این که تنها بخش‌هایی از مصاحبه‌هایش با شبکه‌های خارجی در مجلس نمایش داده شده است تاکید کرد که این مواضع را در مصاحبه‌هایش هم مطرح کرده است: «عین این‌ها را در مصاحبه گفته ام، مردم ایران با فرهنگ قوی که دارد و با احترام به قرآن، کشتار را در همه جا در همه شکل محکوم می کند، رژیم صهیونیستی با این بهانه‌ها تلاش می کند بر جنایت‌ها سرپوش بگذارد و علیه ایران هراس‌افکنی کند، ما با افتخار تلاش می‌کنیم و همه فشارهای داخلی و خارجی را به جان می‌خریم تا پروژه امنیتی کردن القای خطر در مورد ایران را نقش بر آب کنیم.

 

من در تمام مصاحبه‌ها تلاش کرده‌ام ضمن تصریح بر موضع اصولی انقلاب مانع شوم که رژیم صهیونیسیتی، جمهوری اسلامی ایران را عامل بحران در منطقه قلمداد کند نباید اجازه بدهیم که رژیمی که بزرگ ترین ناقض مقرارات عدم اشاعه سلاح های اتمی است، از ایران خطر سازی کند. سیاست خارجی دولت آسایش و راحتی را از ناتانیاهو گرفته و او را به انفعال وانزوا کشانده، این توفیق بزرگی است که از دبیر کل حزب الله تا جهاد اسلامی شخصا برای آن آز من تشکر کرده اند این حرکت نیروهای انقلابی در منطقه را به وجد آورده، این توفیق باید همان طور که در جهان مورد توجه بوده در ایران هم گفته شود نه این که واژگون جلوه داده شود.»

سیاست خارجی دولت آسایش و راحتی را از ناتانیاهو گرفته و او را به انفعال وانزوا کشانده، این توفیق بزرگی است که از دبیر کل حزب الله تا جهاد اسلامی شخصا برای آن آز من تشکر کرده‌اند.محمد جواد ظریف

در حالی که تذکر علی لاریجانی، به برخی نمایندگان از جمله زاکانی، نقوی حسینی، حسینیان، کاشانی، عارفی برای رعایت سکوت و برگشتن به جایگاه خود، برای چند لحظه اظهارات وزیر را با وقفه رو به رو کرد، ظریف در ادامه در پاسخ به سوال دیگری که طراحان آن مدعی شده بودند وزیر امور خارجه توان دفاعی کشور را زیر سوال برده و اجازه سفر یک هیات خارجی برای رایزنی در مورد مسائل دفاعی را نداده است، تصریح کرد که وزارت خارجه هیچ وقت مانع حضور هیات‌های خارجی در این مورد نشده است؛ و در مورد این نقل قول از او در دانشگاه تهران که گفته بود یک موشک آمریکایی می‌تواند کل سیستم دفاعی کشور را فلج کند، ادامه داد:« مهم ترین عامل اقتدار را استقامت و آمادگی تمام مردم در مشارکت بی دریغ در دفاع ازایران می‌دانم، ایران متکی به مردم است نه ابرقدرت‌ها، دولت ایران تنها دولت در منطقه است که اقتدار و مشروعیت را فقط از رای مردم و تنفیذ رهبری می گیرد نه از هیچ قدرت خارجی،هیچ قدرتی نمی تواند این ریشه را بخشکاند.»

«بر همین اساس با تمام وجود معتقدم هر چه و هر که انسجام ملی و روحیه مقاوت را تقویت کند توان دفاعی را افزایش و هرکه و هر چه بر طبل تفرقه بکوبد مردم را تحقیر کند، جهان را به دورغ طوری معرفی کند که توان تحقیر مردم ما را دارند، بزرگ‌ترین خیانت را علیه مردم و قدرت دفاعی کشور کرده است.»

وزیر امور خارجه با تاکید دوباره بر لزوم تعامل سازنده با جهان گفت: «ما ملت و دولت صلح‌جو و خواهان تعامل سازنده برای حراست از کشور و انقلاب با جهان تعامل می‌کنیم، ملت دلاوریم نه دلواپس.»

این بازی زبانی آشکار وزیر البته از طرف نماینده طراحان سوال هم نادیده نماند وکریمی قدوسی که بعد از وزیر برای طرح دو سوال باقی مانده پشت تریبون رفته بود، رمز ماندگاری انقلاب را «دلواپسی» دانست و با پخش بخشی از فیلم سخنرانی وزیر در دانشگاه تهران، به اظهارات رهبری در خصوص توان دفاعی و موشکی کشور پرداخت و خطاب به وزیر گفت: «این چه سخنی است که می‌گویید سوال‌های هدایت شده طرح شده است؟ من شناسنامه‌ام مشخص است؛ افتخارم این است که بسیجی هستم.»

«قدرت سپاه برای دفاع از خودش، از مردم و از انقلاب است، این چه معنی دارد که بگویید ما به همه تعهدات خود در ژنو عمل کردیم و حالا باید در مورد رزمایش‌ها کوتاه بیایند؟»

کریمی قدوسی در ادامه اظهاراتش از وزیر خواست تا پشت تریبون برگردد و صراحتا اعلام کند که هولوکاست افسانه است و رژیم صهیونیستی غده سرطانی منطقه است.

این درخواست آقای کریمی البته با واکنش رییس مجلس همراه شد که تصرح کرد آقای وزیر از تمام وقتی که طبق قانون برای صحبت در مجلس در اختیار داشته استفاده کرده و دیگر نمی‌تواند پشت تریبون برگردد. لاریجانی همچنین در واکنش به خطابه نماینده طراحان سوال گفته او در اعتراض به «جهت دار بودن سوالات» را رد کرد و گفت آقای ظریف در یادداشتی گفتند که در سخنانشان اشاره به سوالات جهت‌دار خبرنگاران کرده‌اند نه نمایندگان.

بعد از رد درخواست سوال کنندگان برای حضور دوباره ظریف در پشت تریبون از طرف هیات رییسه مجلس، لاریجانی از نقوی حسینی خواست تا در یک جمله بگوید که آیا از پاسخ وزیر قانع شده است یا نه، در حالی که کریمی قدوسی اظهارتش را ادامه می‌داد و می‌گفت که وزیر عازم سفر است و فرض بر این است که موضع ظریف نابودی اسرائیل است ... ، لاریجانی دستور قطع میکروفن وی را داد و گفت که اگر آقای کریمی صراحتا اعلام نکند که قانع شده است یا نه، هیات رییسه دستور رای گیری در این مورد را می‌دهد.

در این جا بود که بالاخره گفته شد کریمی قدوسی به نمایندگی از طراحان سوال از وزیر خارجه از توضیحات قانع شده است و پرونده یک سوال دیگر از وزیر خارجه هم بسته شد، در حالی که وزیر هفته آینده بیست و سوم اردیبهشت عازم دور جدیدی از مذاکرات بر سر پرونده هسته ای ایران است، مشخص نیست که رضایت به قانع کننده بودن توضیحات وزیر تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
سوال معنادار مجری بی بی سی در مورد پرونده مهدی هاشمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ظریف: کثیرالشک‌ها به شک‌شان درباره بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی اعتماد نکنند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید با توجه به آنچه در گزارش آژانس و پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام آمده بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی حتمی است و شک درباره این موضوع دیگر "شک بین رکعت سوم نماز اول و رکعت ششم نماز دوم است."

به گزارش تسنیم، در سفر بازگشت از نشست "قلب آسیا - روند استانبول" که در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، برگزار شد فرصتی دست داد تا در هواپیما پای صحبت‌های آقای وزیر درباره مسائل سیاست خارجی ایران و نیز بحران‌های منطقه بنشینیم. از وی درباره دو موضوعی که این روزها جامعه سیاست خارجی کشورمان را درگیر خود ساخته پرسیدیم: پی‌ام‌دی و بحران سوریه.

کثیرالشک‌ها به شک‌شان درباره بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی اعتماد نکنند
وزیر امور خارجه کشورمان در مورد برخی دغدغه‌های مطرح مبنی بر اینکه علیرغم بسته شدن قریب الوقوع پرونده پی‌ام‌دی، ممکن است «نوع» بسته شدن این پرونده در شورای حکام به گونه‌ای انجام شود که با وجود پاسخ های مستدل ایران، نهایتا اتهامی نیز متوجه ایران شود و به نام آن ثبت شود، گفت: "خیلی صریح در گزارش آژانس و مهمترین نکته آن، آمده که ایران هیچ موادی را به سمت فعالیت‌های هسته‌ای تسلیحاتی منحرف نکرده است. (پیش‌نویس) قطعنامه هم موضوع را می‌بندد."

"حالا برخی از دوستانی که به قول آنهایی که رساله توضیح المسائل می‌خوانند تبدیل شده‌اند به کثیرالشک، به شکشان دیگر نباید اعتماد کنند. من نمی‌دانم که این دوستان دنبال چه چیزی می‌گردند. اعلام شده که شورای حکام موضوع را می‌بندد و قطعنامه‌های قبلی هم پایان بخشیده می‌شوند (Terminate). اینجا این نوع تحلیل به مثابه شک بین رکعت سوم نماز اول و رکعت ششم نماز دوم است."

ظریف در ادامه و در پاسخ به این سؤال که پس از بسته شدن پرونده موضوعات گذشته و حال ایران در آژانس آیا این احتمال وجود دارد که از برخی نکات مندرج در گزارش‌های آژانس برای مطرح کردن مسائل دیگر سوءاستفاده شود، گفت: "در پاراگراف 9 پیش نویس بر بسته شدن موضوع پی‌ام‌دی تأکید شده است. در قطعنامه آمده که هر چیزی که در گزارش آژانس آمده است را به آن توجه کرده‌ایم و موضوع را بسته‌ایم. اینکه بعدا چه می‌شود، بعدا هر اتفاقی ممکن است بیفتند. مگر زمانی که این اتهامات علیه ایران مطرح شد، سابقه‌ای وجود داشت. سابقه‌ای وجود نداشت و اتهامات مطرح شد. گزارش آژانس صریح است و عنوان می‌کند که ما هیچ نشانه‌ای - دلیلی - مبنی بر اینکه مواد در ایران به سمت فعالیت‌های نظامی منحرف شده باشد را پیدا نکردیم. این مطلب پس از 12 سال جستجو در ایران خیلی موضوع مهمی است."

وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید ایران نیز به مانند سایر کشورها باید چندین سال پروتکل الحاقی را اجراء کند تا در نهایت آژانس اعلام کند "ایران هیچ فعالیت‌ اعلام نشده‌ای ندارد."

"لذا ما از نظر آژانس باید پروتکل الحاقی را برای چندین سال اجرا کنیم تا آژانس بگوید که هیچ فعالیت اعلام شده‌ای در ایران وجود ندارد. این مرحله برای آینده است و تا برسیم به آن مرحله همه می‌توانند ادعا کنند که هنوز آژانس اعلام نکرده فعالیت‌های اعلام نشده‌ای در ایران وجود ندارد. علی‌القاعده چنین کاری خواهند کرد. علی‌القاعده خود آژانس هم در گزارش‌های آتی خود خواهد گفت که ما هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم که بگوییم هیچ فعالیت اعلام نشده‌ای در ایران وجود ندارد. الان آژانس چنین سخنی را فقط در مورد تعداد محدودی از کشورها می‌تواند بزند که فعالیت‌های اعلام نشده در آن‌ها وجود ندارد. لذا این موضوع نباید موجب نگرانی شود."

رئیس‌ دستگاه دیپلماسی کشورمان اطمینان می‌دهد از آنجایی که "[ما] برنامه هسته‌ای تسلیحاتی نداریم، اطمینان داریم که بالاخره روند اجرای پروتکل الحاقی به این قضیه می‌انجامد که ایران تمامی برنامه‌های (هسته‌ای) آن اعلام شده است."

"ولی ما از یک روند غیرطبیعی خارج شدیم. حال دیگر یک روند طبیعی داریم که بقیه کشورهای دنیا نیز در آن روند هستند. در این روند به یکدیگر هم اتهام می‌زنند. در قضیه [تسلیحات] شیمیایی هم همینگونه بود. ما مدت‌ها از دهه 70 شمسی تاکنون عضو کنواسیون منع تولید، انباشت و کاربرد تسلیحات شیمیایی هستیم. همه کشورها در مورد یکدیگر حرف‌هایی می‌زنند، این طبیعت موضوعات خلع سلاح در روابط بین‌الملل است. و اگر روند قانون‌مدار خودش را طی کند باعث نگرانی هم نمی‌شود."

معتقدیم با پایان جنگ و تشکیل حکومت فراگیر ملی بحران سوریه حل می‌شود
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد رویکرد متفاوت ترک‌ها در قضیه سوریه و تندترشدن نسبی مواضع این کشور نسبت به همسایگانش و بحران سوریه، خاصه با توجه به برخی تعدیل‌های صورت گرفته در مواضع کشورهای اروپایی و آمریکا در مورد لزوم کناره‌گیری بشار اسد، گفت: "ما اعتقاد داریم که شرایط منطقه و گسترش گروه‌های تکفیری برای هیچ کشوری در منطقه منفعتی ندارد. معتقدیم که همه کشورهای منطقه باید به سمت پیدا کردن یک راه‌حل سیاسی که توسط خود مردم سوریه باید اداره شود، پیش رفته و همکاری کنند، نه اینکه کشورهای دیگر بخواهند برای آن‌ها تصمیم بگیرند."

وزیر امور خارجه معتقد است علی‌رغم وجود اختلافات جدی بین آنکارا و تهران "در حوزه‌های مختلفی ما روابط بسیار خوبی با ترکیه داریم. در برخی حوزه‌های منطقه‌ای اختلاف نظر داریم." وی تأکید می‌کند که این اختلاف‌نظرها "باید با گفتگو حل شده و نباید از طریق حرف‌های نامناسب یا اتهامات دنبال شوند."

"لذا امیداواریم که همه کشورهای منطقه واقعیت‌های منطقه را بهتر درک کنند و به سمت راه‌حل بروند. چاره‌ای نیست در سوریه و به خاطر مردم سوریه باید راه‌حل سیاسی را بپذیریم. ما نمی‌توانیم برای مردم سوریه تصمیمی بگیریم که آن‌ها چه کاری کنند. مردم سوریه خودشان بالغ و توانا هستند و می‌توانند تصمیم بگیرند."

ظریف با تأکید بر اینکه "یکی از دلایلی که بحران اینقدر ادامه پیدا کرده این است که برخی از کشورها چند سال است پیش‌شرطی را تعیین می‌کنند برای حل بحران سوریه" گفت: "ولی خوب الان به آرامی تمام دنیا متوجه شده است که این پیش‌شرط باعث شده که بحران ادامه پیدا کند."

وزیر امور خارجه می‌گوید آنچه در عالم واقعیت رخ می‌دهد این است که بحران سوریه ادامه پیدا کرده و با وجود اینکه برخی کشورهای غربی مواضع خود را تعدیل کرده‌اند، اما ما معتقدیم که اصلا این موضوع به تعدیل و غیرتعدیل [مواضع کشورها] ارتباطی ندارد. این موضوع کلا به مردم سوریه بستگی دارد و ما باید اولا پایان جنگ در سوریه را تسهیل کنیم، کسانی هم با یکدیگر گفتگو کنند و با یک حکومت فراگیر وحدت ملی در سوریه مشکل را حل کنند. ما معتقدیم که نهایتا نیز با این راه حل موضوع سوریه انشاءالله تمام شود."

 

اخبار سیاست خارجی - تسنیم