اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پرونده بی‌سرانجام خوراكی‌های آلوده



اخبار,اخباراجتماعی ,فرآورده‌های غذایی

خبر كوتاه بود، كارخانه‌ای ٣٠ساله با برندی شناخته شده آبلمیوی تقلبی تولید می‌كرد.  ماجرا آبلیموی تقلبی نبود، داستان آنجا تراژدی می‌شد كه كارخانه‌ای ٣٠ ساله با برندی معروف دست به تقلب می‌زد. اینجاست كه جایگاه امنیت غذایی در ایران زیر علامت سوالی بزرگ قرار می‌گیرد و ماجرا تنها به آبلیمو ختم نمی‌شود. از فرآورده‌های غذایی در چنین وضعیتی كم نیستند.  آخرین‌شان لبنیات پالم‌دار بود كه وزارت بهداشت عامدا بر سرش سر و صدا كرد تا صنعت لبنی توجیه شود كه باید با پالم خداحافظی كند.

 هر چند تا آخرین روزهای جنجال كلامی بهداشتی‌ها و فعالان صنعت لبنی یكی می‌گفت اصلا روغنی در شیر وجود ندارد و دیگری خواستار محو پالم از فرآورده‌ها بود و در نهایت نیز برندی مقصر معرفی نشد، اما ماجرا سبب شد مصرف لبنیات یك‌باره كاهشی قابل توجه را تجربه كند.


 پیش از این نیز شیرها با بحران روبه‌رو شده بودند. وقتی خبرهایی مبنی بر وجود وایتكس در شیر در فضای خبری  ایران منتشر شد.

 مرغ‌های سربی
 هنوز نگرانی‌ها از تایید و تكذیب استفاده از هورمون برای پرورش مرغ‌ها پایان نگرفته بود كه بری دیگر از باغ پرماجرای غذاهای آلوده از راه رسید. حافظی، رییس كمیسیون سلامت شورای شهر تهران ضمن هشدار درباره میزان بالای سرب در گوشت مرغ گفت: میزان سرب موجود در گوشت سفید مرغ ٤٧ درصد بیشتر از استاندارد است.

 

در این میان برخی كارشناسان، نیز آنتی بیوتیك‌های موجود در شیر را خطرناك‌تر از هورمون‌ها می‌دانند و معتقدند استفاده از آنتی بیوتیك‌ها بدون رعایت استانداردها صورت می‌گیرد.  هر چند این موضوع از سوی مقامات وزارت جهاد كشاورزی رد شد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف‌كنندگان ایرانی با نگرانی‌های فراوانی برای مصرف مرغ‌هایی كه معلوم نیست به سرب آلوده هستند یا هورمون و آنتی بیوتیك، روبه‌رو هستند.

گوشت‌های آلوده همه جا در ایران
پرونده گوشت‌های آلوده حتی اگر بسته شده باشد، هنوز نگرانی از مصرف گوشت‌های یخ زده وارداتی از میان نرفته است. بسیاری احتیاط فراوانی برای خرید گوشت‌های خارجی به خرج می‌دهند چرا كه پرونده گوشت‌های آلوده هر از گاهی سر باز می‌كند. گاهی واردات گوشت آلوده به رادیو اكتیو از اوكراین، واردات گوشت تاریخ مصرف گذشته از برزیل و واردات گوشت آلوده از هند مطرح می‌شود. گوشت‌های آلوده از سال‌های ابتدایی دهه ٨٠ خبرساز بودند و این خبرسازی همچنان تداوم دارد.

 

  در این میان اطمینان و اعتماد به گوشت‌های داخلی نیز چندان بالا نیست. وقتی خبر تغذیه گوسفندان با زباله‌ها منتشر شد و برخی پا را فراتر گذاشتند و اعلام كردند برخی زباله‌های عفونی خوراك دام‌هایی است كه در ورامین و اطراف تهران پرورش داده می‌شوند، اوضاع كمی پیچیده‌تر شد.

 برنج‌های آلوده
سازمان استاندارد تهران سال گذشته اعلام كرد كه ١٣ نوع از برنج‌های وارداتی آلوده بوده و‌ درصد آرسنیك موجود در آنها بیش از حد استاندارد است.


همان زمان رییس مركز تحقیقات پیشرفته كشاورزی پنجاب هند هم گفت كه مناطق زیادی از منطقه پنجاب هندوستان مركز اصلی فلزات سنگینی مانند آرسنیك، كادمیوم و سرب بوده و اگر در این مناطق كشت و زرع انجام شود، قطعا محصولات تولیدی مانند برنج شامل این نوع تركیبات سمی و خطرناك خواهند بود.


 حجم واردات برنج از هند به‌شدت رو به افزایش بود، بررسی‌ها نشان می‌داد دلارهای نفتی ایران در مواردی با برنج‌های تولیدی هند معاوضه شده بود. جنجال بر سر آلوده بودن یا نبودن بدون نتیجه خاصی پایان گرفت. هر چند حجم واردات برنج در سال جاری كاهش یافته است اما با این حال بازار لبریز از برنج خارجی است و توهم آلودگی آن همراه بسیاری از
 مصرف‌كنندگان است.

سبزی‌هایی با طعم فاضلاب
 سال‌ها قبل آلودگی سبزی‌های تولیدی در اطراف تهران رسانه‌ای شد. رسانه‌ها مكرر درباره عوارض ناشی از آبیاری سبزی‌ها با فاضلاب اطلاع‌رسانی كردند اما نه تنها مشكلات برطرف نشد، بلكه آبیاری سبزی‌ها در حاشیه شهرهای دیگر نیز با فاضلاب انجام شد. می‌گویند داستان آبیاری سبزی‌ها با فاضلاب تنها به آلودگی میكروبی ختم نمی‌شود. فلزات سنگین موجود در فاضلاب به بافت سبزی راه می‌یابند و این امر می‌تواند بیماری مصرف‌كننده را به دنبال داشته باشد. هنوز سبزی‌ها در برخی مناطق حاشیه پایتخت با فاضلاب آبیاری می‌شود و دیگر رسما مسوولان نیز در این باب سخن می‌گویند و از راهكارهایی نظیر راه‌اندازی تصفیه خانه‌ها برای جلوگیری از آبیاری با فاضلاب سخن می‌گویند.

خمیر مرغ و تن ماهی تقلبی و...
در حالی كه هر روز شایعه جدیدی درباره آلودگی مواد غذایی منتشر می‌شود، برخی ارزانی‌ها نیز دلیلی بر تقلبی بودن خوانده می‌شود. در روزهایی كه تن ماهی‌های ٢٥٠٠ تومانی و ٣ هزار تومانی در بازار تهران و برخی شهرهای بزرگ جولان می‌دادند، فعالان این صنعت تاكید كردند كه این تن ماهی‌ها تقلبی است و مصرف آن اثرات زیان باری در بر خواهد داشت. خمیر مرغ برای سوسیس كالباس‌هایی كه به خودی خود غذای مطلوبی نیستند، خبر ساز بود.

 

واكس میوه، برای میوه‌های داخلی و خارجی بحران‌سازی كرد و در عین حال اخباری كه در خصوص استفاده نامناسب كشاورزان از كودهای شیمیایی منتشر می‌شد این گزینه را به ذهن‌ها متبادر می‌كرد كه همه تولیدات كشاورزی تا حدی آلوده هستند و مصرف آنچه باید برای بدن گوارایی به همراه داشته باشد، حاوی زیان‌هایی فراوان است.  داستان به اینجا ختم نمی‌شود. هر روز درباره آلودگی یكی از مواد غذایی یا كالاهای مصرفی در ایران خبری منتشر می‌شود، نكته اما عدم دستیابی به نتیجه قطعی در این حوزه است.


 اخبار اجتماعی  - ابتکار 


ویدیو مرتبط :
پرونده خون های آلوده و ماجرای فابیوس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرانجام پرونده سهام عدالت کارگران



 

 

 

سرانجام پرونده سهام عدالت کارگران

 

صالحی در خصوص روند توزیع فرمهای سهام عدالت نیز با تاکید بر اینکه تاکنون پس از تصمیم جدید در مورد واگذاری سهام عدالت، توزیع جدیدی در مورد فرمهای سهام عدالت صورت نگرفته است، افزود: بیشترین مسئله و بحث در زمینه سهام عدالت کارگران مربوط به چگونگی آغاز واگذاریها بود که به نتیجه رسید.

پس از ماهها کشمکش بر سر واگذاری سهام عدالت به کارگران، سرانجام این نوع واگذاری در 4 مرحله و از اواخر مرداد ماه امسال کلید می‌خورد.

از زمان آغاز به کار شناسایی و واگذاری سهام عدالت به اقشار مختلف جامعه از سوی دولت، کارگران به عنوان یکی از بزرگترین گروههای مشمول در انتظار اعلام زمان واگذاری سهام عدالتشان بوده اند. هرچند آنها تصور داشتند که یکی از اولین گروههایی خواهند بود که پس از اقشار ضعیف موفق به دریافت سهام عدالت می شوند ولی این مسئله به واقعیت نپیوست و آنها در آخرین مرحله واگذاری سهام عدالت قرار گرفتند.

آخرین گروه سهام عدالتی ها به صف شدند

بر اساس این گزارش، مقامات و مسئولان کانونها و شوراهای اسلامی کار در دوره زمانی که سهام عدالت به گروههای مختلف اجتماعی واگذار می شد واکنشها و اظهار گلایه های فراوانی از تاخیر در زمان واگذاری سهام عدالت به کارگران مطرح کردند. هم اکنون تعداد کارگران شاغل در بنگاهها و واحدهای تولیدی کشور بیش از 7.5 میلیون نفر است که سهام عدالت به همه آنها تعلق نمی گیرد.

یکی از دلایل عدم امکان واگذاری سهام عدالت به همه کارگران، دریافت سهام توسط برخی از آنها در قالبها و به صورتهای دیگری است که این اقدام از تعداد مشمولان آنها کم می کند. هرچند از سال گذشته وزارت کار موظف به شناسایی آمار واقعی کارگران مشمول دریافت سهام عدالت و اعلام آن به وزارت اقتصاد شده بود ولی تاکنون در این زمینه گزارش و آمار عملکردی منتشر نشده است.

مشمولان واقعی چند نفرند؟

با فراز و نشیب های فراوان و تایید و تکذیب های زیادی که حداقل در یکسال گذشته در مورد واگذاری سهام عدالت کارگران مطرح شد و حتی در یکی دو مرحله نیز اقداماتی آغاز و پس از اندکی نیز متوقف شد، این بار بالاخره درخواست کارگران نتیجه داد و برنامه واگذاری به گروههای مختلف کارگری مشمول دریافت سهام عدالت نیز مشخص شد.

ولی الله صالحی عضو شورای عالی کار در گفتگو با مهر با اعلام اینکه هم اکنون با قرار دادن کارگران در 4 گروه ساختمانی، فصلی، قراردادی و رسمی کار واگذاری سهام عدالت کارگری به زودی آغاز خواهد شد، گفت: انتظار می رود بر اساس پیش بینی های انجام شده واگذاریها از اواخر مرداد و یا اوایل شهریورماه جاری آغاز شود.

گروههای 4 گانه کارگری مشمول سهام عدالت

وی با تاکید بر اینکه واگذاری سهام عدالت به کارگران یک سری برنامه ریزیها و مقدماتی لازم داشت، اظهار داشت: اینکه مکانیسم واگذاری سهام عدلت کارگران از چه طریق باشد نیاز به برخی هماهنگی ها بین وزارت کار و امور اقتصادی و دارایی داشت.

صالحی ادامه داد: با اقدامات و هماهنگی های صورت گرفته بین وزارت کار، اقتصاد و تشکلهای صنفی کارگری از طریق اولویت بندی صورت گرفته، به زودی واگذاری سهام عدالت کارگران را آغاز می کنیم.

واگذاری به گروهها در چند مرحله

وی خاطر نشان کرد: کارگران ساختمانی اولین گروهی از مشمولان دریافت سهام عدالت هستند که واگذاریها به آنها در چند مرحله انجام می شود. پس از آن نیز کارگران فصلی، قراردادی و نهایتا نیز کارگران رسمی قرار می گیرند که البته در هر یک از گروهها نیز کار چند مرحله ای انجام می شود.

این مقام مسئول کارگری تصریح کرد: تعداد کارگران مشمول دریافت سهام عدالت آمار بالایی است که با تصمیمات اتخاذ شده واگذاریها صورت می گیرد.

هنوز فرمی توزیع نشد

صالحی در خصوص روند توزیع فرمهای سهام عدالت نیز با تاکید بر اینکه تاکنون پس از تصمیم جدید در مورد واگذاری سهام عدالت، توزیع جدیدی در مورد فرمهای سهام عدالت صورت نگرفته است، افزود: بیشترین مسئله و بحث در زمینه سهام عدالت کارگران مربوط به چگونگی آغاز واگذاریها بود که به نتیجه رسید.

وی در زمینه کارگرانی که سهام ترجیحی دریافت کرده اند نیز توضیح داد و گفت: اتفاقا در این زمینه نیز طی برگزاری جلسات صحبت شد ولی چون تعداد کارگرانی که سهام ترجیحی دریافت کرده اند قابل توجه نیست این مسئله در روند کلی واگذاریها تاثیر گذار نخواهد بود.

سهام ترجیحی در روند کلی کار تاثیری ندارد

عضو شورای عالی کار در این رابطه که مدتی پیش سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که به کارگرانی که سهام ترجیحی گرفته اند سهام عدالت تعلق نمی گیرد، اظهار داشت: بیشتر کارگرانی که به دلیل افزایش سطح انگیزه در کار از سهام ترجیحی در واحدهای تولیدی خود بهره مند شده بودند هم اکنون از صحنه کار و کارگری خارج شده اند و بازنشسته هستند.

صالحی تاکید کرد: بازنشستگان نیز در قالب تامین اجتماعی توانسته اند از سهام عدالت بهره مند شوند؛ بنابراین درصد زیادی از کارگرانی که هم اکنون مشغول به کار هستند سهام ترجیحی نگرفته اند و مشمول سهام عدالت می شوند. باید گفت کارگرانی که موفق به دریافت سهام ترجیحی شده بودند در ردیف کارگران رسمی قرار می گرفتند.

قانون سهام ترجیحی فقط برای رسمی ها بود

وی خاطر نشان کرد: بر اساس قوانین گذشته فقط کارگران رسمی می توانستند از سهام ترجیحی بهره مند شوند و کارگران قراردادی مشمول دریافت سهام عدالت نبودند؛ هرچند که طی سالهای گذشته واگذاری سهام ترجیحی به کارگران بسیار کم شده بود.